Προς το περιεχόμενο

dreamercon

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  25
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

73 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ dreamercon

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 01/05/1980

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Washington, DC

ΑΛΛΑ

 • Τοποθεσία
  Washington, DC

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. dreamercon

  Brother MFC-9330CDW

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16/10/2020 05:17 μμ

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  Πολυμηχάνημα Brother MFC-9330CDW. Laser έγχρωμος εκτυπωτής, scanner, fax, φωτοτυπικό σε άριστη κατάσταση. Όλα τα αναλώσιμα μηχανικά μέρη (fuser, belt, drum) έχουν αντικατασταθεί στο πρόσφατο παρελθόν και δουλεύει άψογα χωρίς προβλήματα. Διατίθεται στο κουτί του με toner.

  200,00 €

 2. Αφού το ίδιο το φως αποτελεί Η/Μ ακτινοβολία με μήκος κύματος μεταξύ 400 και 700 nm, και όταν σβήσει η πηγή του φωτός παύει και η υπαρξη της ακτινοβολίας. Το ίδιο και με τα ραδιοκύματα, τα μικροκύματα, τις υπέρυθρες, τις ακτίνες Χ... όλα αυτά είναι Η/Μ ακτινοβολία με διαφορετικό μήκος κύματος... και σε όλες τις περιπτώσεις, όταν σβήσει η πηγή παύει και η ακτινοβολία. Κάποια πράγματα είναι προφανή ή στοιχειώδη.
 3. Είναι περίπου σαν να λες... είχα αφήσει κάποια πράγματα έξω στον ήλιο για μερικά χρόνια. Υπάρχει περίπτωση αν τα βάλω σε κλειστό χώρο να φεγγοβολούν από το πολύ φως που μάζεψαν;
 4. Εφόσον το σύνολο της εργασίας λαμβάνει χώρα ενώ ο εργαζόμενος βρίσκεται στην ελλάδα, το εισόδημα θεωρείται "Greek Source Income" και φορολογείται από την Ελλάδα καταρχήν (και εφόσον ο φορολογούμενος είναι φορολογικός κάτοικος ελλάδας και καμίας άλλης χώρας, από την ελλάδα και μόνο). Δεν έχει καμία σημασία που βρίσκεται ο εργοδότης.
 5. Εγώ χρησιμοποιώ την modulus για εισερχόμενες κλήσεις και το Voipmove.com για εξερχόμενες (που είναι πιο οικονομικό). Χρησιμοποιώ την συσκευή cisco spa525g που είναι για επαγγελματική χρήση. Για ασύρματο voip έχω χρησιμοποιήσει τις συσκευές τις fritz!box σε συνδυασμό με router fritz!box.
 6. Ακριβώς, απλά δεν υπόκειται σε ΦΠΑ αφού ο πελάτης είναι εκτός ΕΕ.
 7. Σωστά, η φόρμα είναι η W-8BEN. Δεν υπάρχει καμία παρακράτηση για εισόδημα από εργασία που πραγματοποιείται εκτός αμερικής, η παρακράτηση αφορά μόνο US source income. Η χώρα φορολόγησης είναι η ελλάδα εφόσον από την ελλάδα γίνεται η εργασία, ανεξάρτητα του που βρίσκεται ο πελάτης.
 8. Δεν ακούγεται κάτι εξόφθαλμα υπερβολικό. Οι ασφάλειες υγείας στην Ελλάδα περίπου σε αυτά τα πλαίσια κινούνται.
 9. Μόλις χτες πουλησα το αυτοκίνητο μου στην αμερική, στο craigslist.
 10. Η ταλαιπωρία και το κόστος καθιστούν κάτι τέτοιο τελείως ασύμφορο. Τα αυτοκίνητα είναι πιο φτηνά στην αμερική, και θα χρειαστούν πολλές τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο για να πάρει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ. Επίσης υπάρχουν και οι δασμοί. Δεν αξίζει τον κόπο. Αυτό που κάνει ο περισσότερος κόσμος, είναι το αντίστροφο.
 11. Έχουν προκύψει κάποιες αλλαγές τις τελευταίες μέρες. Έτσι αυτη τη στιγμή ο φόρος εισοδήματος ελευθερου επαγγελματία προβλέπεται να ειναι 22% και οι εισφορές να είναι αφορολόγητες. Με τους υπολογισμούς μου αυτο σημαίνει ότι από 1000 ευρώ εισοδημα (+ΦΠΑ) οι φόροι, χωρίς να περιλαμβάνεται το ΦΠΑ, είναι 655 και όχι 780. Μετά το πρώτο έτος ο φόρος είναι μικρότερος αφου έχει ήδη γίνει και θα είναι μόνο 520 για εισόδημα 1000+ΦΠΑ. Βέβαια από το τρίτο έτος εργασίας θα υπάρχει και το τέλος επιτηδεύματος, και έτσι οι συνολικοι φοροι πιθανον να φτασουν τα 570 ευρώ. Ο φορολογικός συντελεστής θα αυξάνεται περισσότερο όταν το μηνιαίο εισόδημα υπερβεί το 2080 περίπου. Σίγουρα αυτα τα νούμερα δεν είναι απόλυτα ακριβή μια και στην ελλάδα το φορολογικό καθεστώς αλλάζει αναδρομικά από την αρχή του έτους κάθε χρόνο, και ακόμα κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα ισχύει για το 2016.
 12. Αν αυτοι που προκάλεσαν κακο στη χώρα είχαν πληρώσει, θα εφαρμοζόταν ο αντικαπνιστικός νόμος; Τα μηχανάκια θα σταμάταγαν να πηγαίνουν με κόκκινο όπως πάνε τώρα σε ποσοστό 90%; Έχεις δίκιο πάντως ότι το δημόσιο δεν διεκδικεί τα πρόστιμα που θα μπορούσε να διεκδικήσει. Αν έβαζε πρόστιμο σε όποιον καπνιζε κατα παράβαση του νόμου, σε όποιον δεν σταματούσε στο κόκκινο ή σε όποιον κατέβαζε από torrents copyrighted υλικό, τότε πράγματι το κράτος θα είχε περισσότερα χρήματα. Μέρος του προβλήματος λοιπόν είναι και η ανεξέλεγκτη παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων. Δεν αντιλαμβάνομαι πως το κλέψιμο της πνευματικής ιδιοκτησιας τρίτων είναι κλέψιμο για επιβίωση - χωρίς να βλέπεις ταινίες παρανομα κατεβασμένες, πεθαίνεις;
 13. Αυτό που γράφεις είναι μια μόνιμη δικαιολογία για να δικαιολογήσει την καθημερινή παραβατικότητα που υπάρχει σε όλους τους τομείς στην ελλάδα, σε ανεξέλεγκτο επίπεδο. Εμένα προσωπικά με ενοχλούν πιο πολυ οι "μικροί απατεώνες". Εκείνοι που μου έχουν σπάσει τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου όταν το έχω παρκάρει νομιμα, τέσσερις φορές σε ένα χρόνο, και ποτέ δεν άφησαν σημείωμα. Εκεινοι που ποτέ δεν σταματούν στη διάβαση για να περάσω ως πεζός, και δεν παίρνουν κλήση όπως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Εκείνοι που μου κλείνουν την είσοδο μου παρκάροντας στον ιδιωτικό χώρο μου. Εκείνοι που γεμίζουν αποτσίγαρα και χιλιάδες άλλα σκουπίδια τους εξωτερικούς χώρους μου. Εκείνοι που βάφουν με γκραφιτι την πόρτα μου. Το πρόβλημα της πειρατείας είναι ένα αντίστοιχο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, και τέτοιες δικαολογίες απλά εμπεδώνουν το κλίμα απόλυτης παραβατικότητας που υπάρχει στην ελλάδα σε όλους τους τομείς, όπου το μόνο μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι κάποιος δήθεν πλούσιος που φοροδιαφεύγει. Τέλος, ο νόμος είναι για να εφαρμόζεται, ανεξαρτητα του αν βλάπτεται κάποιος ή όχι από την μη εφαρμογή του.
 14. Στις ΗΠΑ όπου μένω, μια φίλη μου νοίκιαζε ένα δωμάτιο σε ένα φοιτητή για δυο μήνες. Μερικούς μήνες αργότερα, έλαβε γράμμα από τον πάροχο internet ότι τα στοιχεία της θα αποκαλυφθούν σε μια εταιρία που εκπροσωπεί τα δικαιώματα των παραγωγών, κατόπιν δικαστικής απόφασης τοπικού δικαστηρίου. Στη συνέχεια, έλαβε ένα γράμμα που της ζήταγε μερικές χιλιάδες δολάρια, διαφορετικά θα έπρεπε να παραστεί σε δίκη, με κίνδυνο να πληρώσει πολλά περισσότερα. Στην πραγματικότητα, όταν κατεβάζεις torrents στις ΗΠΑ, ειδικά ταινίες, έχεις πάρα πολύ υψηλό ρίσκο να λάβεις κλήση από δικαστήριο για αστικές αξιώσεις. Οι δικηγόροι κάνουν μαζικά χιλιάδες τέτοιες υποθέσεις κάθε μήνα. Βεβαίως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, έκανε μια ένορκη κατάθεση που κατονομάζει το άτομο που είναι υπεύθυνο και έκανε την παράνομη πράξη και στη συνέχεια δεν χρειάστηκε να πληρώσει κάτι. Με προβληματίζει πάντως όλο αυτό το thread. Ζούμε σε μια κοινωνία, και το συμβόλαιο μας είναι η τήρηση των νόμων, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν συνέπειες ή όχι. Το να ενθαρρύνεις κάποιον να προβαίνει σε παράνομες πράξεις είναι αδίκημα, επιπλέον είναι και ανήθικο. Δηλαδή είναι εντάξει για κάποιον να ξεκινά δημόσια συζήτηση, να εξηγεί τις διαφορες παρανομες πραξεις που σκέπτεται να κάνει, και να ζητάει ουσιαστικά ενθάρρυνση από τους άλλους, ότι δεν θα υπάρχουν συνέπειες για τις πράξεις του; Και να ρωτάει και μεθόδους για να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του, δημόσια; Σε μια ιδιωτική συζήτηση θα το καταλάβαινα, αλλά για δημόσια συζήτηση, με προβληματίζει.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.