Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

matkatis

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  93
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Σχετικά με matkatis

 • Ημερομηνία γέννησης 22/10/1970

Πρόσφατες Επισκέψεις

4.834 προβολές προφίλ

matkatis's Achievements

 1. Διάβασε το manual. Δείχνει με λεπτομερείς εικόνες πως το βγάζεις.
 2. Είπα να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το 24αρι shorai premium μετά από 2 εβδομάδες λειτουργίας την μία εκ των οποίων με το sonoff, παρακολουθώντας την καταναλωσή του. Καταρχήν να επιβεβαιώσω και εγώ ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα με εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία, αθόρυβο και με πάρα πολλές δυνατότητες ιδίως στην κατανομή του αέρα που βγάζει. Δύο εβδομάδες δεν έχω ακούσει ούτε ένα μικρό τρίξιμο από τα πλαστικά του δοκιμάζοντες ΄ολες τις ταχύτητες του ανεμιστήρα και δουλευοντάς το ως επί το πλήστον στην μεγάλη σκάλα. Την τελευταία εβδομάδα που έβαλα και το sonoff το δούλεψα συνεχώς , χωρίς να κλείσει ούτε λεπτό , με επιθυμητή θερμοκρασία 21-22 και τα βράδυα 20. Ο χώρος πολύ δύσκολος από άποψη διαρρύθμισης ( 50 τμ ενιαίος, με πολυ ψηλό ταβάνι- κεκλημένη σκεπή που ξεκίνάει στα 3.4 m και τελειώνει στα 5m, και με το μηχάνημα τοποθετημένο στα 2,5 m ) και σε μιά περιοχή στα προάστια της Χαλκίδας με μεγάλο πρόβλημα υγρασίας και παγωνιάς όταν έχει ξαστεριά. Να φανταστείτε ότι από την Τρίτη που μας πέρασε μέχρι σήμερα η θερμοκρασία όλο το βράδυ ήταν από 0 έως -3 το πρωί που τα αμπέλια ήταν κάτασπρα από τον πάγο λές και είχε ρίξει χιόνι. Μάλιστα σήμερα το πρωί το πέτυχα να κάνει και defrost ( NAI κάνει και το shorai defrost !!!!! ) διάρκειας 5-6 λεπτών και με κατανάλωση 900-950 W. Εκείνη την ώρα η θερμοκρασία έξω ήταν -3. Μετά το defrost για να πιάσει την επιθυμητή των 20 βαθμών που το είχα εκείνη την ώρα ξεκίνησε από τα 850 W και μετά από λίγο έπεσε στα 600 W. Γενικά με θερμοκρασίες γύρω στους 5 βαθμούς και με επιθυμητή 22 παίζει από 450 W εως 650W. Για να μην το κουράζω πολύ, συνολικά σε μία εβδομάδα συνεχούς λειτουργίας στον δικό μου χώρο και περιοχή έκαψε 91 kwh , που σημαίνει 6 € καθαρή αξία ρεύματος με την χρέωση που κάνει ο ΗΡΩΝ στην κιλοβατώρα ( 0.0659 ). Πιστεύω είναι καλά τηρουμένων των αναλογιών. Γενικά πιστεύω ότι αξίζει και με το παραπάνω τα 1180 € ευρώ που μου στοίχισε. Αυτά ... ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να βοηθήσουν υποψήφιους αγοραστές . UPDATE κατανάλωσης: Τον Φεβρουάριο συνεχώς ανοιχτό ( δεν το κλείνω ποτέ με ζητούμενη 21 βαθμούς ) έχει κάψει 108 kwh Φίλε μου καλησπέρα. Για κοιτα να δεις αν έχει κουμπώσει καλά γιατί το δικό μου καθώς και ενός φίλου μου που τα πήραμε μαζί πρίν κανά μήνα δεν κάνουν το παραμικρό . Είναι εξαιρετικά αθόρυβα. Μόνο κανά 2 φορές που το έχω πετύχει να κάνει defrost έχω ακούσει να κάνει μερικούς θορύβους εσωτερικά.
 3. Εγώ πήρα πρίν από λίγο τηλέφωνο και μου είπε η κοπέλα που μίλησα ότι πρέπει να γίνει το service στους 12-13 μήνες από την αγορά. Αν γίνει στους 16 μήνες υπάρχει θέμα. Μου φαίνεται ότι ούτε και οι ίδιοι δεν ξέρουν, οπότε για να είμαστε σίγουροι , στους 12 service.
 4. Καλημέρα στην παρέα. Είπα να γράψω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από το 24αρι shorai premium μετά από 2 εβδομάδες λειτουργίας την μία εκ των οποίων με το sonoff, παρακολουθώντας την καταναλωσή του. Καταρχήν να επιβεβαιώσω και εγώ ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα με εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία, αθόρυβο και με πάρα πολλές δυνατότητες ιδίως στην κατανομή του αέρα που βγάζει. Δύο εβδομάδες δεν έχω ακούσει ούτε ένα μικρό τρίξιμο από τα πλαστικά του δοκιμάζοντες ΄ολες τις ταχύτητες του ανεμιστήρα και δουλευοντάς το ως επί το πλήστον στην μεγάλη σκάλα. Την τελευταία εβδομάδα που έβαλα και το sonoff το δούλεψα συνεχώς , χωρίς να κλείσει ούτε λεπτό , με επιθυμητή θερμοκρασία 21-22 και τα βράδυα 20. Ο χώρος πολύ δύσκολος από άποψη διαρρύθμισης ( 50 τμ ενιαίος, με πολυ ψηλό ταβάνι- κεκλημένη σκεπή που ξεκίνάει στα 3.4 m και τελειώνει στα 5m, και με το μηχάνημα τοποθετημένο στα 2,5 m ) και σε μιά περιοχή στα προάστια της Χαλκίδας με μεγάλο πρόβλημα υγρασίας και παγωνιάς όταν έχει ξαστεριά. Να φανταστείτε ότι από την Τρίτη που μας πέρασε μέχρι σήμερα η θερμοκρασία όλο το βράδυ ήταν από 0 έως -3 το πρωί που τα αμπέλια ήταν κάτασπρα από τον πάγο λές και είχε ρίξει χιόνι. Μάλιστα σήμερα το πρωί το πέτυχα να κάνει και defrost ( NAI κάνει και το shorai defrost !!!!! ) διάρκειας 5-6 λεπτών και με κατανάλωση 900-950 W. Εκείνη την ώρα η θερμοκρασία έξω ήταν -3. Μετά το defrost για να πιάσει την επιθυμητή των 20 βαθμών που το είχα εκείνη την ώρα ξεκίνησε από τα 850 W και μετά από λίγο έπεσε στα 600 W. Γενικά με θερμοκρασίες γύρω στους 5 βαθμούς και με επιθυμητή 22 παίζει από 450 W εως 650W. Για να μην το κουράζω πολύ, συνολικά σε μία εβδομάδα συνεχούς λειτουργίας στον δικό μου χώρο και περιοχή έκαψε 91 kwh , που σημαίνει 6 € καθαρή αξία ρεύματος με την χρέωση που κάνει ο ΗΡΩΝ στην κιλοβατώρα ( 0.0659 ). Πιστεύω είναι καλά τηρουμένων των αναλογιών. Γενικά πιστεύω ότι αξίζει και με το παραπάνω τα 1180 € ευρώ που μου στοίχισε. Αυτά ... ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να βοηθήσουν υποψήφιους αγοραστές .
 5. Φίλε liakjim ποιό sonoff εχεις πάρει και από πού για το 24άρι fujitsu . Αν δε σου έχει παρουσιάσει πρόβλημα , θα το δοκιμάσω και εγώ . Δεν είναι και τρομερό το κόστος. Απλώς με παραξένεψε ότι αυτός που μου το είπε ότι μπορεί να καεί τα πουλούσε κιόλας. Ισως βέβαια να νόμιζε ότι θα μετρούσε παροχή με συνεχόμενα 16Α.
 6. Καλησπέρα. Κάτοχος και εγώ από το Σάββατο του shorai premium 24 άρι. Περιμένω να δουλέψει 5-6 μέρες για να σας πω τις εντυπώσεις μου. Πάντως από ποιότητα είναι top.Και ο τεχνικός που το εγκατέστησε μου είπε ότι ίσως είναι στα 2-3 καλύτερα κλιματιστικά που κυκλοφορούν. Τα πλαστικά του είναι μακράν καλύτερα από το lg art cool 24άρι του 2006 που αντικατάστησε και το κυριότερο δεν τρίζουν σε καμία ταχύτητα του ανεμιστήρα τις 2-3 μέρες που το δουλεύω . Από δυνατότητες δεν υπάρχει. Μπορείς πραγματικά να στείλεις τον αέρα όπου γουστάρεις και με ακρίβεια. Εκτός από τις 6 νομίζω προεπιλεγμένες θέσεις που έχει διανομής του αέρα έχει και μικρορύθμιση επιπλέον και για την κάθετη και για την οριζόντια περσίδα με ακαριαία απόκριση. Πάντως σε χώρο 50 τμ. με πολύ ψηλό ταβάνι 5,5 -6 μέτρα μέ μέτρια μόνωση και απώλειες 7300 Watt σύμφωνα με το αρχείο υπολογισμού, πηγαίνει τον χώρο στους 22 -23 βαθμούς στον μισό χρόνο από το lg. Για να δούμε όμως και την καταναλωσή του, έχετε να προτείνετε κάποιο μετρητή που μπορεί να μπεί στον πίνακα και να μας δίνει real time κατανάλωση και αν είναι δυνατόν και στατιστικά? Για τα sonoff ρώτησα αλλά μου είπαν ότι για 16Α δεν θα αντέξει και θα καεί. Το wifi του που θα αγοραστεί σύντομα στο προγραμμά του, δίνει τέτοιες πληροφορίες?
 7. Παιδιά καλημέρα και Χρόνια πολλά σε όλους . Είναι το πρώτο μου μήνυμα στο θέμα αν και το διαβάζω πολύ καιρό . Θα ήθελα να ενημερώσω ότι πριν από λίγο ο Κωτσόβολος έβαλε το Shorai premium 24άρι σε καθεστώς ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΑΖΑΡΙ και με 36 άτοκες δόσεις χωρίς κάρτα. Εγώ το πήγα μέχρι 1179€ από 1499, δηλαδή 320€ κάτω και με 36 άτοκες και δωρεάν εγκατάσταση . Πιστεύω ότι είναι πολύ ΄καλή προσφορά για όποιον θέλει ένα τετοιο μηχάνημα για το οποίο έχουν ακουστεί τόσο καλά λόγια από τα παιδιά που το έχουν αγοράσει .
 8. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα.
 9. Φιλε Toufas πως ειναι η οθονη του xps 12? Ηθελα να το παρω και εγω αλλα με αυτα που διαβασα στο internet οτι ολα σχεδον βγαζουν προβλημα με αποθαρρυνε.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.