Προς το περιεχόμενο

stratigos24

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  4.815
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

2.838 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ stratigos24

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 29/06/1985

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Athens

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

20.016 προβολές προφίλ
 1. Photo pills εφαρμογή (Επι πληρωμή, 11 ευρώ) για iOS και android Που έχει μέσα της Παναγίας τα μάτια. Του τύπου: Πού είναι τώρα ο ήλιος και που θα είναι σε 10 λεπτά, σε μια ώρα, σε πέντε ώρες κλπ. Ποτε είναι η χρυσή ώρα ποτε η μπλε ώρα ποτε είναι η Δύση του ηλίου (μιλάμε πάντα για το μέρος που είσαι). Που είναι ο γαλαξίας τώρα; Που θα είναι σε μια ώρα; Κλπ κλπ Βαυος πεδίου; Με τόσα mm, τόσο f και τόση απόσταση από το θέμα και τόση απόσταση το θέμα από το background, που να εστιάσω για να είμαι σχετικά νεταρισμενος παντού;; Με άλλο f στο ίδιο θέμα, σε ποιο σημείο να εστιάσω;; και αλλά 1002 καλούδια. https://youtu.be/soxILPbOUsU ΥΓ: Νόμιζα ότι τα παραπάνω τα έγραφα σε άλλο θέμα, σορρυ για το offropic.
 2. Σε ξένο φόρουμ μου υπέδειξαν φωτο που τους δουλεύει με το snapbridge το bulb. Μου είπαν να έχω την τελευταία version firmware και στο app και στη μηχανή αλλά εγώ τα έχω και δεν γίνεται. Ίσως από Android να το κάνουν αυτοί και να υποστηρίζεται στη συσκευή και όχι σε iPhone.. δε ξέρω... Παντως να σας ενημερώσω, έλυσα το πρόβλημα μου με εφαρμογή για Android που μου βρήκε ο φιλος aekoupoli, και το γράφω για όλους για όποιον δεν έχει Remote control να βοηθηθεί. Είναι η εφαρμογή camera remote control DSLR που τη βρίσκεις δωρεάν στο googleplay και είναι ακριβώς ότι και το κοντρόλ. Πατάς ξεκινάει ξανά πατάς σταματάει κλπ. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι για να δουλέψει θέλει να είναι κοντά στο μέρος Του σώματος της μηχανής που αναφέρει Με εικονίδια WiFi και Bluetooth, ενώ το πραγματικό κοντρόλ έχει δυνατότητα να είσαι σε μια Α αποσταση. Το θετικό του;;; Το έχεις δωρεάν και μπορείς αν δεν κάνω λάθος να επιλέξεις χωρίς να κάθεσαι να μετράς για να το σταματήσεις να του υποδείξεις σε bulb να τραβήξει 35, 42, 130 δευτερόλεπτα κλπ, όσα δευτερόλεπτα θες και να σταματήσει μόνο του τη σωστή ώρα. φωτο από το Android app (έχει να επιλέξεις όλες της μάρκες όχι μόνο Nikon) Φυσικα, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει από τις ρυθμίσεις της μηχανής το ml-l3 controller για να μπορεί να το δει. Το ίδιο θα χρειαζότανε μα κάνατε και με το πραγματικό control ml-l3.
 3. Ερώτηση... Γινεται remote control για το bulb στην D7500 το κινητό (Android ή iPhone)? Edit: Βρήκα λίγο χρόνο τελικά και σέταρα τη μηχανή με το iphone μέσω του snapbridge της Nikon, αλλά δεν έχει επιλογή για πιο αργή ταχύτητα κλείστου από 30'' που ούτως ή άλλως αυτή την επιλογή την έχει πριν το bulb και χωρίς να συνδέσω με το κινητό. Έχετε καμιά ιδέα τί άλλο μπορεί να γίνει για το συγκεκριμμένο θέμα;; 'Εχω φύγει εκτός κατοικίας μου και εδώ που είμαι δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα να το προμηθευτώ. Θέλω δηλαδή με κάποιον τρόπο, να μπορώ να σταματήσω τη μηχανή σε bulb mode shutter speed, χωρίς να χρειάζεται να πατήσω το κουμπι για να σταματήσει και να την κουνήσω... Edit2: Ακόμα, διάβασα κάπου και αυτό "Set bulb mode in the camera and snapbridge will ask if you want a long exposure photo then you start counting the seconds and tell it when to stop" So it sounds like you set the bulb mode on camera and then use Snapbridge. You can't set from snapbridge. There is also the TIME mode on the camera (shutter press to start, shutter press to stop) you might test that in snapbridge. και το έκανα, αλλά το μήνυμα που πήρα μόλις σύνδεσα τη μηχανή με το κινητό ήταν το παρακάτω: Από ότι καταλαβαίνω, δύσκολα τα πράγματα...
 4. Φυσάει δε λες τίποτα. Ακόμα κλαίω που για λίγο έφυγα από νικον (τότε είχα D7100 και sigma 17-50) και εδωσα και τον sigma 17-50 που οπτικά ήταν σούπερ και τον θέλω τώρα πάλι...
 5. Α, για τέτοιο φακό... περίεργο.. Δες ένα πόστ μου από τότε που ρύθμισα τον sigma στην d7100 nikon. Τώρα έχω d7500. Τώρα έχω πάρει αυτό:
 6. Να φανταστώ μιλάς για τηλεφακούς γρήγορους (2.8κλπ) ή και ένας τηλεφακός πχ 70-300 4-5.6 μπορεί να έχει πρόβλημα; Γιατί με τέτοιο φακό δεν είχα ποτέ πρόβλημα αλλά όποιον φωτεινό prime ή zoom έχω βάλει στη μηχανή μου (sigma 17-50, 501.4, 50 1.8, 35 1.8) χρειάστηκα ρύθμιση σε όλους.
 7. Κατεβάζεις κάποια εφαρμογή στο κινητό (νομίζω υπάρχουν διάφορες.. δε θυμάμαι πως την έλεγαν αυτή που είχα βάλει εγώ όταν είχα πάει διακοπές σε ένα μέρος με πολύ χαμηλή φωτορύπανση) που σου λέει κάθε στιγμή που είναι ο γαλαξίας και πας σε ένα μέρος, κοιτάς προς τα πού είναι και τον φωτογραφίζεις με ένα θέμα μαζί και είσαι οκ, δεν είναι τίποτα ιδιαίτερα δύσκολο, αν και όλα τα πράγματα αν θες να τα κάνεις σωστά έχουν τη δυσκολία τους. Σωστός, τώρα που το λες παλιά που είχα κάνει μια προσπαθεια να τη βγάλω το είχα πάθει (έβγαινε υπερφωτισμένη ενώ το φωτόμετρο έλεγε 0) και έτσι απλά την έβγαζα στο -1 ή στο -2 να λέει το φωτόμετρο για να είναι οκ. Edit: Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. https://www.nexusmedia.gr/interview-constantine-manos/ https://www.nexusmedia.gr/artikos-in-aigina/
 8. Σε όποιο mode θες. Απλά στο manual γίνεσαι πιο συγκεκριμμένος στο τί θες και δεν αφήνεις τη μηχανή να υπολογίσει τις τιμές για σένα.. Τώρα, αν τράβαγες με κινήτό, όλα θα ήταν καλά, θα τα έκανε όλα μόνο του και οι τιμές που θα επέλεγε θα ήταν οι σωστότερες και θα είχες πάει ήδη για ύπνο χωρίς να σκάς και να κουράζεσαι.. 😛 (... Δεν...)
 9. Να ξεκινήσουμε με το να κάνεις σημειακή φωτομέτρηση στη σελήνη και να την τραβήξεις όταν το φωτόμετρο σου λέει ότι είναι στο 0;;; Όταν λέει να έχεις σωστή έκθεση η σελήνη, εννοεί, να μην είναι ούτε πολύ φωτεινή, ούτε πολύ σκοτεινη (με απλά λόγια στο έγραψα και το πετυχαίνεις με τον παραπάνω τρόπο που σου είπα.. όχι ότι ο τρόπος του φίλου @dimoskoutr είναι λάθος, απλά καλό είναι να μπαίνεις σιγά σιγά στο τρυπάκι να χρησιμοποιείς το φωτόμετρο της μηχανής). Μπορεί να στα έγραψε και έτσι για να μη σε δυσκολέψει ο φίλος με το φωτόμετρο, αλλά πίστεψε με είναι το πιο εύκολο και συνάμα εξαιρετικά σημαντικό πράγμα στη φωτογραφία γενικά. Αν και πάλι η κουβέντα στο θέμα πήγε αλλού, πάλι στα τεχνικά (πώς θα εκτυπώσουμε με πιστή απεικόνηση adobe rgb τις φωτογραφίες, πως θα καλιμπράρουμε οθόνες, πώς θα βγάλουμε τη σελήνη σωστά) κλπ. Όχι επειδή άνοιξα το θέμα, κάνω κουμάντο, απλά το αναφέρω ως πιο καλό για το θέμα, να έχει περισσότερα λόγια για τη φωτογραφία γενικά, παρά για τα γύρω γύρω. Αν διαφωνείτε κανένα πρόβλημα, μπορεί να το βλέπω υπερβολικά εδώ, οπότε συνεχίζουμε ως εχει. Θέμα για τα τεχνικά υπάρχει ήδη https://www.insomnia.gr/forums/topic/437293-photography-threadτεχνικές-εξοπλισμός-κλπ/ που θα μπορούσαμε εκεί να συζητήσουμε πως βγάζεις τη σελήνη, πως κάνεις stacking, ποιά τα είδη της φωτομέτρησης και πότε επιλέγουμε τί, πώς και γιατί κάνουμε bracketing κλπ κλπ.. (που καλό θα ήτανε αυτό το θέμα για τα τεχνικά να γίνει pinned για να μην το ψάχνει ο κόσμος και για οποιοδήποτε πρόβλημα εξοπλισμού ή απορία, να γράφει εκεί και να μην ανοίγει θέμα) ΥΓ: Πάντως ρε παιδιά... η φωτογράφιση της σελήνης (μόνη της) προσωπικά δε μου λέει τίποτα. Το ίδιο και ένας γαλαξίας μόνος του χωρίς άλλο θέμα στη φωτογραφία. Βλέπω πολλούς και φίλους μου, βγάζουν τη σελήνη, χαίρονται κλπ.. αν θες να δεις τη σελήνη σκέτη, οκ, άνοιξε στο google ψάξε τη σελήνη και δες τη και μάλιστα καλύτερη από ότι την έβγαλες.. Το ίδιο και για τον γαλαξία.. ΥΓ2: Καλά, αυτοί που κοτσάρουν σελήνη χωρίς να υπηρχε πραγματικά (και γαλαξία..) είναι για γέλια... 😛
 10. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 05/08/2020 03:24 πμ

  • ΖΗΤΗΣΗ
  • ΝΕΟ

  Ζητείται φακός Sigma 10-20mm για Nikon (Αθήνα). Είτε ο f3.5 είτε ο f4 - 5 6. Επικοινωνία με προσωπικό μήνυμα.

  1,00 €

 11. Δεν κατάλαβα.. Δεν σου τραβάει καθόλου με autofocus ή μόνο το βράδυ δυσκολεύεται;; Ναι, δεν έχει κουμπί ο af-p 18-55 (όπως είχε ο af-s 18-55) που να μπορείς να επιλέξεις manual ή autofocus χωρίς να χρειάζεται να μπεις στο μενού, αλλά μέσα από το μενού της μηχανής σου μπορείς να το ενεργοποιήσεις το autofocus ή να το απενεργοποιήσεις και να εστιάζεις manual από τη ροδέλα πάνω στο φακό.
 12. Ναι, πήγαμε μαζί... 😛 Πάσχα είχα πάει. Είχα βγάλει μια παρόμοια: Και για κοντινές μια χαρά είναι και ο 55-200 όπως είδες και για πορτραίτο και εγώ είχα βγάλει μερικά και ήταν καλός! Μια τύπου macro με τον 55-200 που είχα ξαναβάλει σε άλλο θέμα: Δες άλλη μια με τον af-p 70-300, για να σχηματίζεις σιγά σιγά μια άποψη του αν σου κάνει (f8, 1/1000, iso 360):
 13. Ναι, δε ξέρω και εγώ από άποψη ποιότητας. Είχα παλαιότερα τον 55-200 vr ii στην D7100 και η ποιότητα του είναι χειρότερη από του afp 70-300 που έχω τώρα. chromatic aberration είχε αρκετό ο 55-200 ο 55-300 δε ξέρω. Στην ταχύτητα, όπως τα είπες, η μέρα με τη νύχτα. Αν τον θέλεις, περίμενε να πέσει στα 150 που πέφτει συχνά και πάρε τον. Βάλε τον στα αγαπημένα στο Σκρουτζ ώστε να σε ενημερώνει όταν πέφτει η τιμή. ΥΓ: Προσωπικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτόν για την τιμή και απόδοση του. Στο Flickr μου (στην υπογραφή) μπορείς να δεις κάποιες που είναι με αυτόν.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.