Προς το περιεχόμενο

haris_216

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  278
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

2.928 Excellent

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ haris_216

 • Κατάταξη
  Junior Member

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  στον κόσμο μου

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. haris_216

  Πρόβλημα με Ψυγείο Beko

  Η Beko είναι τούρκικη εταιρία (ψάξτο) η οποία μάλιστα έχει αγοράσει και την grundic. Τώρα αν έχει κάποιο εργοστάσιο στην Πολωνία, στα πλαίσια αγορών ή συγχωνεύσεων και ίσως το ψυγείο σου να γράφει κάνα made in Poland δεν το γνωρίζω. Σίγουρα όμως είναι τουρκική.
 2. Q και από μένα (μετά από πολλάάά χρόνια με συμβόλαιο cosmote). Σίγουρα δεν θα τη συγκρίνω με την cosmote σε επίπεδο δικτύου (ειδικά στα data) αλλά αν σε καλύπτει εκεί που είσαι τότε τη βγάζεις μια χαρά με τις προσφορές της.
 3. Επειδή ως γνωστόν έχουμε τόσες πολλές "κακοκαιρίες" που χρειάζεται να προβλέψουμε και γι' αυτές. Ειδικά αν είσαι Αθήνα, ή γενικότερα κεντρική και νότια Ελλάδα, απλά γελάμε. Έχω ηλιακό τα τελευταία περίπου 35 χρόνια και πραγματικά οι φορές που χρειάστηκε να τον ανάψω δεν θα δικαιολογούσαν την ύπαρξη ηλεκτρικού.
 4. Άρα τότε οι σωλήνες που πήγαιναν στον ηλεκτρικό "ταπώνονται" και στο καλώδιο απλά μονώνονται οι άκρες του με ταινία. Ή μπαίνει σε κλέμα; Ή μπαίνει σε κλέμα και καλύπτεται με ταινία
 5. Έτσι ακριβώς. Δεν χρειάζεται να ανοίξεις νέο νήμα. Πας εκεί και ρίχνεις αρκετό διάβασμα για να βγάλεις (αν βγάλεις) κάποια άκρη. Έχε βέβαια στο νου σου ότι επειδή πολλοί βαριούνται, ρωτάνε πράγματα που ήδη έχουν απαντηθεί. Αυτό και γιγαντώνει το νήμα κάνοντάς το μη πρακτικό αλλά και ωθεί μέλη που γνωρίζουν ίσως 5 πράγματα να μην απαντούν πλέον, αφού αυτά έχουν ειπωθεί. Και ξαναειπωθεί. Και ξαναειπωθεί. Προσωπικά έχω σταματήσει να απαντάω τέτοιου είδους ερωτήσεις (ξέρω και άλλα άτομα που το κάνουν) αφού δεν θέλω πια να επαναλαμβάνω πράγματα επειδή αυτός που έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρεται για το σπίτι του βαριέται να ασχοληθεί.
 6. Άρα τον βγάζεις και κάνεις τη δουλειά σου με τον ηλιακό. Ούτε βάνες να γυρίζεις, ούτε να ανησυχείς μην κατεβάσεις τα χριστουγεννιάτικα από το πατάρι και βρεις μέσα βρύα και λειχήνες Απλά να συμφωνήσεις με τον εγκαταστάτη σου (του ηλιακού) να αδειάσει και να σου τον κατεβάσει από το πατάρι (δεν είναι τόσο απλό όσο μια κούτα με παπούτσια που μπορεί να έχεις εκεί δίπλα). Επίσης στο σημείο που τώρα είναι συνδεδεμένος ο ηλεκτρικός θα έρθουν να "κουμπώσουν" οι σωλήνες και το καλώδιο του ηλιακού (εκτός αν έχεις προεγκατάσταση σωλήνων). Το σημείο αυτό άστο ελεύθερο για μερικές μέρες για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις μήπως τυχόν στάξει από τα ρακόρ (τα μεταλλικά "παξιμάδια") της σύνδεσης. Κανονικά δεν πρέπει αλλά, όπως σε όλους τους χώρους, υπάρχουν μάστορες και "μάστορες". Ειδικά αν η τοποθέτηση είναι "δωρεάν" είναι ένας λόγος παραπάνω να έχεις το νου σου μην σε ξεπετάξουν.
 7. Τον κρατάς μόνο σε περίπτωση που έχεις μεγάλη απόσταση από την ταράτσα. Τότε δεν έχει νόημα, τις βροχερές μέρες, να ζεσταίνεις με την αντίσταση το νερό του ηλιακού ο οποίος προφανώς και θα είναι αρκετά λίτρα και μετά να έχεις απώλειες λόγω απόστασης. Αν όμως ο ηλιακός σου είναι σχετικά κοντά (2-3 ορόφους) τότε μια χαρά πετάς τον ηλεκτρικό και κάνεις τη δουλειά σου με τον ηλιακό. Έτσι γλυτώνεις και την τοποθέτηση τρίοδης βάνας, η οποία πολλές φορές μπορεί να μπει και σε άβολο σημείο (πχ κοντά στον ηλεκτρικό που μπορεί να είναι μέσα στο πατάρι) και την οποία θα πρέπει να γυρνάς πότε στον ηλιακό και πότε στον ηλεκτρικό. Αν μάλιστα ο ηλεκτρικός σου είναι παλιούτσικος και δεν είναι τοποθετημένος μέσα σε "ταψάκι", τότε δεν το συζητάς καν αφού μοιραία κάποια στιγμή θα στην κάνει τη "δουλειά". Δηλαδή θα αρχίσει να "τρέχει" (διαρροή) και το μέγεθος της ζημιάς εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα το πάρεις χαμπάρι (συνήθως μέσα στο πατάρι το καταλαβαίνουμε όταν αρχίσει να φουσκώνει το ταβάνι του μπάνιου).
 8. haris_216

  Αγορά Υαλοκαθαριστήρων

  Υπάρχει αυτή η αίσθηση καθώς χρησιμοποιεί αρκετά τους υαλοκαθαριστήρες της Denso (μεγάλη εταιρία που κατασκευάζει και πουλάει ανταλλακτικά αυτοκινήτων παγκοσμίως) η οποία παλιά (πριν πολλά χρόνια) ανήκε στην Toyota. Μετά αυτονομήθηκε και πλέον είναι στο group προμηθευτών της Toyota η οποία όμως έχει κάποια συμμετοχή (σίγουρα πολύ κάτω από το 50%).
 9. haris_216

  Αγορά Υαλοκαθαριστήρων

  Δεν είπα να σε απασχολήσει (αφού δεν θες). Αλλά καταλαβαίνεις ότι όταν ο ts ρωτάει για το τι να βάλει και αναφέρεται σε μάρκες υαλοκαθαριστήρων, το να απαντάς για αυτούς τους συγκεκριμένους της Toyota δεν το λες και πολύ βοηθητικό.
 10. haris_216

  Αγορά Υαλοκαθαριστήρων

  Καταρχήν, αν διάβασες παραπάνω θα είδες ότι οι περισσότεροι δεν αναφέρουν φθηνότερους "για να τους βγουν φθηνότερα" αλλά για να μπορείς να τους αλλάζεις κάθε χρόνο και άρα να είναι πάντα φρεσκαδούρα. Επίσης όταν μιλάμε για επώνυμους (Valeo, Bosch, κλπ) είναι άκυρο να μας λες ότι βάζεις "της Toyota" γιατί πολύ απλά η Toyota δεν βγάζει υαλοκαθαριστήρες. Έχει προμηθευτή και απλά βάζει τη φίρμα στη συσκευασία. Δεν είναι δε καθόλου απίθανο ο υαλοκαθαριστήρας "της Toyota" που θα βάλεις σήμερα να είναι πχ Valeo ενώ αυτός που έβαλες πριν 3ετία να είναι Wurth. Και πιστεύω ότι μάλλον θα στεναχωρηθείς αν δεις ποιας εταιρίας είναι αυτοί που έχεις και πας και τσεκάρεις τιμή από την πραγματική κατασκευάστρια εταιρία.
 11. haris_216

  αλλαγη εργασιας

  Φαντάζομαι ότι όπως όλοι, εκτός από τις εντός της εργασίας ευθύνες έχεις και εκτός. Και μάλιστα αρκετές από αυτές (ίσως) είναι συνδεδεμένες με το οικονομικό. Είσαι σίγουρος ότι η μετάβαση στην άλλη εταιρία και η μείωση των σχετικών ευθυνών θα σε βοηθήσει; Όταν το μείον 50% στο μισθό ίσως να σου φέρει άλλα άγχη σε σχέση με τις όποιες άλλες σου καθημερινές και οικογενειακές ευθύνες. Επίσης, σε επίπεδο καριέρας (αν μιλάμε για κάτι τέτοιο) ο "υποβιβασμός" ίσως να μην φανεί πολύ οκ μελλοντικά σε κάποιον που θα κοίταζε το cv σου
 12. haris_216

  Αγορά Υαλοκαθαριστήρων

  Έβαζα bosch. Κρατούσαν παραπάνω (κάθε 2-3 χρόνια τους άλλαζα) αλλά φυσικά στοιχίζουν και παραπάνω. Πλέον το γύρισα σε αυτούς που φέρνει το Lidl. Στοιχίζουν λιγότερο (γύρω στα 7 ευρώ το ζευγάρι, αν θυμάμαι καλά) και μάλλον κρατάνε λιγότερο. Λέω "μάλλον" καθώς δεν μπήκα στη διαδικασία να τους "εξαντλήσω". Κάθε χρόνο, μετά το καλοκαίρι, μόλις τους βρω στο Lidl, τους αλλάζω και αρχίζω τη χειμερινή περίοδο πανέτοιμος. Εδώ να σημειώσω ότι δεν είχα ποτέ θέματα με το επίπεδο σκουπίσματος (μια χαρά καθαρίζουν) ούτε με θορύβους ή τριξίματα. Και σίγουρα όταν τους αλλάζω, στο χρόνο πάνω, δεν μου έχουν δείξει σημάδια ανάγκης αλλαγής τους αλλά τους αλλάζω από προσωπική "παραξενιά".
 13. Όλοι πουλάνε Χ ποιότητα, αλλά δυστυχώς αυτό το "Χ παίρνει τιμές από το 0 μέχρι το άπειρο", που λέγαμε και στο σχολείο (να διευκρινίσω ότι δεν εννοώ κάτι ούτε κακό ούτε καλό για τη συγκεκριμένη εταιρία που αναφέρεις, την οποία και δεν γνωρίζω). Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως εγώ δεν απάντησα σε κανένα ts (αλήθεια, ποιος μπορεί να θεωρηθεί σαν ts σε αυτό το νήμα στο οποίο γίνεται ο κακός χαμός από ερωτήσεις;;;) αλλά επικρότησα τη θέση του Πάνου ότι σημασία έχει η απόδοση του συλλέκτη και όχι τα τετραγωνικά (καθώς αυτά τα δύο δεν πάνε απαραίτητα μαζί). Ο οποίος με τη σειρά του quotάρησε και απάντησε σε μια γενική θέση περί εμβαδού, απόδοσης και σκεπάσματος.
 14. Δεν έχω πάει (για την ακρίβεια από εσένα έμαθα την ύπαρξη της Κολέθρας) αλλά βλέπω ότι ήδη στο link που παρέθεσες, στις αξιολογήσεις, απαντούν στο ερώτημά σου. Δηλαδή ότι το καλοκαίρι γενικά δεν έχει νερό.
 15. Μοιάζει λίγο με το δικό μου το οποίο λέει: "Όλοι οι υπόλοιποι στο δρόμο (εκτός από μένα ) είναι μ...κες και ως τέτοιοι, περιμένεις ανά πάσα στιγμή να κάνουν μ.....κίες". Αν το δεχτείς αυτό, τότε το απρόβλεπτο και το κουλό είναι αναμενόμενα και μέσα σε αυτά που λογικά είσαι (ή θα πρέπει να είσαι) έτοιμος να αντιμετωπίσεις. Και κανονικά (δεν είναι πάντα εφικτό) δεν πρέπει ούτε καν να "τα πάρεις" με τον μ...κα που έκανε μ....κία αφού...τι άλλο θα έκανε; Αυτά βέβαια ισχύουν για την οδήγηση εν Ελλάδι. Η οδήγηση στο εξωτερικό (Ευρώπη που έχω ταξιδέψει) είναι διαφορετική. Σίγουρα οδηγείς λιγότερο τσιτωμένος και ανασφαλής όταν συνηθίσεις στην ιδέα ότι ο άλλος σπάνια (υπάρχουν παντού οι εξαιρέσεις) θα σου πεταχτεί στο άσχετο ή θα σου "φάει" την προτεραιότητα. Τα βαλκάνια είναι λίγο πιο κοντά στο δικό μας mentality, αν κι έχουν γίνει βήματα τα τελευταία χρόνια σε ορισμένες γειτονικές χώρες που μας αφήνουν (ντροπιαστικά) πίσω.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.