Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

TheELF

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  20.794
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από TheELF

 1. Παλικάρι μου,υπάρχουν πράγματα όπου ο 10900 είναι καλύτερος από τον 3900 και ακόμα και από τον 3950; Το κοιτάς για ποιο πράγα των θες των Η/Υ κοιτάς και την τσέπη σου και παίρνεις ό,τι συμφέρει περισσότερο για σένα τι σημαίνει για σένα; Δεν είπε κανείς ότι δεν υπάρχουν πράγματα για το οποία οι ζεν είναι καλύτεροι. (όταν τρεις επεξεργαστές ένας με 6 ένας με 8 και ένας με 10 όλοι είναι 125w τότε προφανώς και δεν είναι όλοι στους 125)
 2. Ε,δεν υπάρχει ποια ενδιαφέρων,δεν βλεπεις τι γίνεται; Τρίτη βελτίωση ZEN και ακόμη δεν υπάρχει λόγος για την intel για σοβαρή απάντηση, ακόμη δεν υπάρχει ούτε ένα πράγμα στο οποίο οι ZEN μπορούν να ανταγωνιστούν στα ίσα πυρήνα με πυρήνα,το μοναδικό στο οποίο μπορούν να ανταγωνιστούν είναι στο να ρίχνουν τις τιμές για να κερδίζουν τουλαχιστον κάνα μπεντσάκι σε κατηγορία τιμής. Βλέπεις τον 10900κ και σε πολλά πράγματα είναι ίσα/πολύ κοντά με τον 3900χ και σε κάποια τον περνάει κιόλα,επεξεργαστή με 20% παραπάνω πυρήνες,βλέπε τα παραδείγματα που ανέβασε ο άλλος για την adobe,o 10900 περνάει
 3. Ε,οι 5820 / 5930 που έλεγε ο strawman είναι του 2014. Στο single αναλόγως το τι τρέχεις,σε κάποια είναι μόνο λίγο πίσω σε άλλα λίγο όσο πατάει ο ελέφαντας.
 4. Μα αυτό εξηγούσα,όταν έχεις απόδοση που είχε ο ανταγωνισμός 3 χρόνια πριν και υπάρχουν και άλλοι ανταγωνιστές τότε μόνο με πολύ επιθετική τιμολόγηση μπορείς να ελπίσεις σε πωλήσεις.
 5. Μια χαρά το περιέγραψες. Η AMD έβγαλε πέρσι ένα προϊόν που στον πάρα πολύ ανελέητο και σκληρό τομέα του rendering ήταν ξεπερασμένος ακόμα και πριν βγει,αφού δεν ξεπερνάει αλλά απλά αντιστοιχεί σε προϊόντα του 2014(i7-5χχχ) - 2016 (i7-6χχχ) ... Και σαν να μην φτάνει αυτό έχει μεγάλο ανταγωνισμό και από δεύτερη πλευρά αφού προχωράει όλο και περισσότερο το GPU rendering όπου μπορείς να βάλεις και σχετικά εύκολα 7-8 κάρτες στο ίδιο σύστημα,βλέπε Mining, κάτι που δεν γίνεται με καμία λύση τύπου CPU χωρίς να ξεφύγεις σε αστρονομικά ποσά,υπάρχει και τρίτος ανταγωνισμός από τους ARM servers
 6. TheELF

  Παίξιμο αρχείων VOB

  Δεν τα βλέπει καθόλου τα αρχεία ή τα βλέπει και βγάζει κάποιο μήνυμα όταν πας να τα παίξεις; Αν παίζει κάποιο άλλο τύπο αρχείων ο Player μπορείς να αντιγράψεις όλα τα vob μαζί σε άλλον τύπο ,π.χ. mp4 mkv χωρίς μετατροπές με το π.χ. avidemux. Αν ρίξεις μέσα το πρώτο vob θα τα δει όλα,μετά απλά πάνε τέρμα κάτω αριστερά και βάλε mp4 ή mkv στην μορφή και κάνε αποθήκευση. Αν είναι μάρκας μπορεί και απλά να μην παίζει αρχεία χύμα λόγο προστασίας αντιγραφής.
 7. http://www.winimage.com/winimage.htm Κατέβασε αυτό να κάνεις την αντιγραφή σου. Μια και λογικά μιλάς για κάποιο ακριβό επαγγελματικό σύστημα η δισκέτα θα είναι ασφαλισμένη (copy protection) οπότε ίσως και πάλι να μην δουλέψει, κάνε μια προσπάθεια. Μπορείς να κατεβάσεις το dos box και να τρέξεις όποια έκδοση dos θες μέσα από εκεί,βλέπει και τα floppy drive.
 8. TheELF

  1050 ti και ενημερωσεις

  Δεν είναι απαραίτητο αλλά νεότερος driver ίσως να έχει καλύτερη απόδοση,ίσως και όχι,αυτός στο cd πάντως θα είναι αρχαίος οπότε μην τον περνάς,αν θες μπορείς να πάς στην σελίδα της nvidia και να κατεβάσεις από εκεί τον νεότερο,αλλά όπως ειπώθηκε δεν είναι απαραίτητο,ιδίως αν δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα.
 9. TheELF

  Προσφορές παιχνιδιών v1

  Έχει 7 παιχνίδια,"humble originals" που τα δίνουν ελεύθερα σε όλους για κάποιο διάστημα (σαν διαφήμιση; ) τα υπόλοιπα παιχνίδια που είναι ποιο επαγγελματικά πρέπει να έχεις συνδρομή για να τα κατεβάσεις.
 10. TheELF

  Προσφορές παιχνιδιών v1

  Σήμερα είναι η πρώτη μέρα.. Αν πας στο https://www.makewarnotlove.com/# μπορείς να βλέπεις live πόσες ώρες μαζεύτηκαν και πόσες μένουν ακόμα για να ξεκλειδωθούν τα δώρα. Τα παιχνίδια/dlc λογικά θα μπαίνουν αυτόματα,όπως μπήκαν και τα genesis, με το που συμπληρώνονται οι στόχοι.
 11. TheELF

  droop fps σε παιχνιδι

  Τα 60 είναι αρκετά ψιλά ώστε να ενδέχεται να ρίχνει στροφές ο επεξεργαστής για να διατηρήσει ασφαλές θερμοκρασίες,τρέξε το παιχνίδι σε παράθυρο μαζί με το coretemp σε μια γωνία να δεις αν πέφτει η συχνότητα.
 12. TheELF

  Capture screen

  Έχει ενσωματωμένο το sniping tool στα windows που κάνει ακριβώς αυτό που θες.
 13. Αν με δεξί κλικ και ιδιότητες σου βγάζει ότι είναι 11Gb τότε τόσο είναι,μπορεί να έχει όμως και αρχεία φυλαγμένα αλλού στον δίσκο ή προσωρινά ή μόνιμα ή για update και στο σύνολο να είναι 28. Σύμφωνα με άλλους κάπου εκεί που βλέπεις είναι το μέγεθος του παιχνιδιού στα ~11-12Gb.
 14. Άρα ή τροφοδοσία είναι ή έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική στο να δουλέψει και της δυο pci δες αν έχει ποιο νέο bios για την μητρική και ακολούθησε και κάποιον οδηγό για SLI πάνω σε αυτήν την μητρική μπας και σου ξεφεύγει τίποτα από ρυθμίσεις.
 15. Τι είναι η δεύτερη κάρτα;Ολόιδια με την πρώτη; Τον έχεις Overclocked τον Η/Υ; Τα 750w θα έπρεπε να φτάνουν κανονικά αλλά με τόση μνήμη και τόσο παλιό cpu και αν είναι και o/c μπορεί α μην αντέχει. Μόνο με την νέα κάρτα γραφικών,αν βγάλεις την παλιά,δουλεύει σωστά;
 16. Τον 1Tb σκληρό πόσα χρόνια τον έχεις; Αν μπορείς αποσύνδεσε τον και δες αν στρώσει το πρόβλημα,αυτό που περιγράφεις μπορεί να συμβεί όταν υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας με δίσκο. Για να σου κολλάει ο Η/Υ μόνο από την χρήση θα πρέπει εκτός από το να τρέχει κοντά στο 100% το όποιο πρόγραμμα να τρέχει και με μεγάλη προτεραιότητα κάτι που δεν συμβαίνει με νορμάλ προγράμματα.
 17. TheELF

  chrome παει cpu usage 98 %

  Έχει κάνα νέο bug το flash? Καλά η παραπάνω χρήση αλλά 97% σε 8350 πολύ χλομό. Αν έβλεπες όμως τίποτα σειρά ή ταινία μέσο streaming σελίδας πολλές έχουν αρχίσει να φαρμάρουν Bitcoins χωρίς να σε ρωτούν ή να σε ενημερώνουν οπότε μπορεί να είναι αυτό.
 18. Άντε,επιτέλους ξεκαθαρίστηκε το θέμα. 5 IPC η AMD 4 IPC η Intel Λινκ στο βίντεο Στο μόνο που είναι μπροστά είναι στο να τρέχει γρήγορα το λογισμικό που δεν έχει να τρέξει πολλές εντολές ανά κύκλο. Δείτε όλο το βίντεο έχει πολλά παιχνίδια και δείχνει πόσο μεγάλη χρήση πυρήνων γίνεται,βασικά αυτό που βλέπουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια είναι τον ryzen να κάνει πολλή περισσότερη δουλειά,να δουλεύουν όλοι οι πυρήνες του οπότε γιοκ και το Multitasking, για να πιάσει παρόμοια FPS αλλά και αρκετά χαμηλότερα αρκετές φορές. Ανάλογα το τι μοιράζεται έχεις και της κατηγορίες σου αν σου φαίνετα
 19. https://books.google.gr/books?id=svz3V5bl88IC&pg=PA89&dq=1990+computer+smt&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwiglLr4roTYAhVBXhoKHXjbC8cQ6AEIUzAG#v=onepage&q=1990%20computer%20smt&f=false Το Simultaneous Multi threading είναι γενικός και αόριστος όρος που λέει χ νήματα ανά πυρήνα. Από εκεί και πέρα έχει υπό κατηγορίες,το λιγότερο τέσσερις μια από αυτές λέγεται και πάλι smt,το ΗΤ ίσως και να μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σαν μια από αυτές ίσως να είναι και καθαρά μια πέμπτη κατηγορία. Όσο δεν ξέρουμε δεν μπορούμε να λέμε έτσι χύμα ότι δεν βαριέσαι μωρέ;Το ίδιο είναι.. Καλά που
 20. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος,το SMT είναι γενική και αόριστη κατηγορία (σαν να λέμε CPU) που είναι αυτό που λες,το HTT είναι πολύ συγκεκριμένη υποκατηγορία του SMT (σαν να λέμε kaby/ryzen) που δουλεύει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο τον εξήγησε η Intel,η AMD το αφήνει στο φλου και στο γενικό και αόριστο,ξέρει τι κάνει.
 21. Εσύ μπορείς να το ονομάσεις όπως γουστάρεις,έχεις την άδειά μου. Το «ρολόι με ρολόι και πυρήνα προς πυρήνα στο σενάριο των games» δεν έχει συγκεκριμένο τεχνικό όρο από ότι ξέρω,αλλά σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το IPC αφού το λέει ξεκάθαρα ότι μιλάει για games και όπως είπες και εσύ δεν το μετράς σε games το IPC. Για πες μας εσύ την διαφορά,δεν βγήκε η amd να μας το εξηγήσει. Δεν έβαλες κάνα quote για να δούμε τι είπε.
 22. Που τον βλέπεις να γράφει για IPC;Για διαφορά μιλάει,πάνε κάνα δυο σελίδες πίσω και θα δεις ότι πολύ είναι που μιλάνε για single thread performance δεν είναι ο μόνος. Εσύ είσαι που μπερδεύεσαι από τους πολύπλοκους τεχνικούς όρους εδώ μου φαίνεται. Εσύ εδώ μπλέκεσαι 3 φορές σε μια πρόταση...αυτό και αν είναι σταθερότητα... άλλο το smt άλλο το htt και άλλο το πόσους πυρήνες μέγιστο βλέπουν τα παιχνίδια.
 23. TheELF

  4k video convert γίνεται ;;;

  Κάνε μια προσπάθεια και με το avidemux,μιας και δεν έχει πραγματικό edit πιστεύω ότι θα τα φορτώνει ποιο άνετα τα βίντεο και ότι θα μπορείς να κάνεις το edit σου απευθείας ιδίως αν ξέρεις από πριν σε ποια σημεία θες να κόψεις. Κάνει και συμπίεση με nvenc (μέσου κάρτας γραφικών nvidia) οπότε θα σου το μετατρέψει και γρήγορα το τελικό αποτέλεσμα.
 24. Το manager όσο δεν του λες να κάνει κάτι δεν κάτι τίποτα το ίδιο και τα προγράμματα ηχογράφησης το ίδιο και οι browser,το μόνο που κόβει τον δικό σου αυτήν την στιγμή είναι ότι έχει μόνο 6Gb σε triple channel. Είδες ότι τα παιδιά και οι δύο σου βάλανε 16Gb και για αυτό που κάνει ίσως και πάλι να τα γεμίζει αν έχει μεγάλη βάση στο manager μεγάλα και πολλά samples στα προγράμματα κτλ. Μπορείς εύκολα με προγράμματα παρακολούθησης να δεις αν της στιγμές που κολλάει οφείλεται σε επεξεργαστή, δίσκο ή μνήμη.
 25. Ναι και θα δουλεύουν με 0.75-0.85v και από -40 εως 125 °C...α ναι θα βγουν και για αμάξια οι νέοι ryzen... Οι δυνατότητες του 14nm της glofo δεν έχουν και πολύ σχέση με το τι χρειάζεται/καταναλώνει/κάνει ο ryzen.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.