Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Orestis_5

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  46
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

6 Neutral

Σχετικά με Orestis_5

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 28/05/1982

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.496 προβολές προφίλ
 1. Στο (1) επιμένεις στο ίδιο λάθος, για να είναι κατά εκατοντάδες φορές όπως λες φθηνότερος ο καινούριος πύραυλος (μάλλον της spaceX εννοείς) εχούν δαπανηθεί κρατικά χρήματα (τα οποίο στην τελική του τιμή δε φάινεται, κάτι σαν τα αυτοκίνητα της tesla) σε διάφορα στάδια της παραγωγής του, επειδή όμως δεν έχουμε ακριβή πληροφόρηση για το ύψος και το μέγεθος της κρατικής βοήθειας, οκ μπορεί ακόμα και με αυτά τα κρυφά κόστη τελικά να είναι φθηνότερος, αν και δεν ξέρω αν μιλάμε για την ίδια ικανότητα φορτίου (ξέρω ότι υπάρχει και ένα ντιμπέιτ για την ανάγκη ή όχι μεταφοράς τόσο μεγάλων φορτίων με λιγ
 2. Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι δε θα πετάξει το SLS; Μπορεί να έχει κατηγορηθεί για το κόστος του και ίσως όχι άδικα αλλά από το '11 που ανακοινώθηκε δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά. Επίσης μη κάνεις συγκρίσεις με τους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους της spacex γιατί η nasa λόγο περιορισμένου αριθμού αποστολών δεν έχει οικονομικό κίνητρο να αναπτύξει δικούς της πυραύλους για τέτοια χρήση. Το θέμα μας όμως δεν είναι το κόστος ανά αποστολή αλλά ότι σε αυτό το κόστος, για τη nasa μια δημόσια υπηρεσία, πρέπει πάντα να υπολογίζεις και τα κόστη από όλες αυτές τις επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές κ.ο.
 3. Αν δεν βρίσκεις τίποτα, τότε απλά δεν ψάχνεις ή δεν ξέρεις να ψάξεις. Βέβαια στην περίπτωση της SpaceX το μέγεθος της στήριξης είναι μικρότερο καθώς βασικός πελάτης είναι η NASA και τα συμβόλαιά της είναι αρκετά προσοδοφόρα από μόνα τους και πάλι όμως όταν ενώ έχεις όλη την τεχνογνωσία επιλέγεις να ψωνίσεις από τρίτους αυτό δεν παύει να είναι ενίσχυση. Επίσης οι κρατικές ενισχύσεις μπορεί να έχουν πολλές μορφές, από άμεσες επιδοτήσεις (ρευστό) μέχρι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις κατασκευής εγκαταστάσεων και εργοστασίων. Η λογική τους είναι ότι ενισχύοντας τέτοιες πρωτοβουλίες στα πρώτα τους βή
 4. Κάνε μια αναζήτηση το όνομα του Musk μαζί με τις λέξεις public funding ή government subsidies και θα σου βγάλει αρκετό υλικό για μελέτη. Μέχρι και στη wikipedia του έχουν ξεχωριστή παράγραφο για τις κρατικές επιχορηγήσεις.
 5. Τρεις επισημάνσεις σχετικά με κάποια πράγματα που γράφτηκαν. 1. Είναι λάθος να πιστεύετε ότι στο ιδιωτικό κεφάλαιο οφείλονται τα άπειρα τεχνολογικά επιτεύγματα που απολαμβάνετε σήμερα. Το αντίθετο τη πλειοψηφία τους τη χρωστάμε σε δημόσια χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Αν δε με πιστεύετε ψάξτε σχετικά με το κινητό από το οποίο μάλλον διαβάζετε αυτά που γράφω αυτή τη στιγμή τι επάνω του έχει εφευρεθεί από δημόσια χρηματοδοτικά (πανεπιστημιακά ή/και στρατιωτικά) προγράμματα και τι όχι. 2. Όχι τα χρήματα του Musk δεν είναι δικά του να τα κάνει ότι θέλει, όλα του τα πρότζεκτ είναι κρατικά
 6. Το κυρίως κίνητρο του Musk, σύμφωνα με δηλώσεις του, είναι να έχει μία διέξοδο σωτηρίας η ανθρωπότητα σε περίπτωση (αυτο)καταστροφής. Προφανώς η ανθρωπότητα χάνει την εσωτερική της μάχη μεταξύ του να ζήσει αρμονικά και σε ισορροπία με το περιβάλλον της και του να λειτουργεί σαν αυτοκαταστροφικό παράσιτο του πλανήτη και όπως με όλα τα παράσιτα, συντομα δημιουργείται η ανάγκη για έναν καινούριο ξενιστή. Εφόσον δε λύσουμε τα προβλήματα εδώ, πριν πάμε αλλού, το μέλλον μοιάζει με sifi ταινία όπου εμείς ως είδος θα πάρουμε το ρόλο του κακού εισβολέα εξωγήινου σε άλλους εξωπλανητικούς πολιτισμούς.
 7. Για όσους ενδιαφέρονται, αυτή τη στιγμή τρέχει το Humble Friends of Nintendo Bundle με τις πληρωμές από 1$ να ξεκλειδώνουν τα Affordable Space Adventures Wii U, Shantae and the Pirate's Curse Wii U - 3DS και Retro City Rampage: DX 3DS.
 8. Συμφωνώ! Το χρησιμοποιώ εδώ και τρεις μήνες και βελτιώνεται συνεχώς. Επίσης κάπου διάβαζα ότι η Apple σκέφτεται να αλλάξει και αυτή την default search engine στις συσκευές της, οπότε αν γίνει και αυτό θα φάει κάλο στραπάτσο η google.
 9. Έχω εδώ και τρία χρόνια στο macbook μου χωρίς κανένα πρόβλημα, προχώρα άφοβα.
 10. Αν περιμένεις να έρθει ανάπτυξη με αγορές εισαγώμενων ειδών μάλλον θα περιμένεις πολύ. Τέλος δεν κάνω συστάσεις σε κανέναν απλά λέω πριν αγοράσετε μεταχείρισμενα ρίξτε μια ματιά τι παίζει για να παζαρεψετε καλύτερη τιμή.
 11. Δεν κατακρίνω την επιλογή της πλατφόρμας αλλά τη νοοτροπία να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι που βλέπω να υπάρχει, ειδικά με υπολογιστές της apple γενικότερα στην Ελλάδα.
 12. Επειδή στις αγγελίες στο insomnia, αλλά και αλλού, όταν πρόκειται για μεταχειρισμένα προϊόντα της apple ο καθένας ζητά ότι του κατέβει, όσοι σκοπεύετε να κάνετε μια τέτοια αγορά φροντίστε να είστε ενημερωμένοι για την τρέχουσα αξία των συσκευών που έχετε βάλει στο μάτι ώστε να μπορέσετε να παζαρέψετε καλύτερα και τις τιμές. Μια πηγή που προτείνω για να κάνετε αυτή τη δουλειά είναι η ιστοσελίδα mac2sell.net Συμβουλευτείτε τη και μετά προχωρήστε για να μην τραβάτε τα μαλλιά σας αργότερα.
 13. Orestis_5

  Subtitles

  Βρισκει και ελληνικους αν και οχι παντα.
 14. Με την επιτυχία του 3ds και τη γκάμα παιχνιδιών του, φαίνεται λογική κίνηση για να βγάλει αλλά δύο χρονάκια τουλάχιστον.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.