Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

kiko33gr

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  216
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

164 Excellent

Σχετικά με kiko33gr

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 02/08/1985

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. kiko33gr

  "Προσπεραση" απο δεξια

  Αν εξαιρέσουμε τη διπλή διαχωριστική, πάμε στο Αρθρο 17, παράγραφος 2: Το προσπέρασμα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Κατ' εξαίρεση, το προσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν ο προπορευόμενος οδηγός έχει δώσει σήμα ότι προτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει το όχημα ή τα ζώα του προς την πλευρά αυτήν. (source ©: www.glavopoulos.gr) Αυτό όμως και στην περίπτωση, ότι έχεις αφήσει αρκετό χώρο, πράγμα δύσκολο, αν είναι σε στενό δρόμο μίας λωρίδας.
 2. kiko33gr

  Δε φταίω εγώ, εσύ φταις

  Μπορείς να μας πεις γιατί το λες αυτό; Ακριβώς στην προηγούμενη σελίδα έχουμε το άρθρο και δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.
 3. kiko33gr

  Κόλλημα του φρενου.

  Έλεγα να αποκλείσουμε τα απλά, αλλά απ'ότι φαίνεται δεν είναι αυτό. Με αυτή την περιγραφή το μυαλό μου πάει προς αντλία/σερβό ή έμβολο όπως είπε ένα παιδί από πάνω. Όπως είπαν και τα παιδιά, σε συνεργείο αμέσως.
 4. kiko33gr

  Κόλλημα του φρενου.

  Αυτό το σκαλοπάτι το νιώθεις απλά στο πεντάλ ή στο φρενάρισμα επίσης; Νομίζω άμα έχει αέρα το σύστημα το νιώθεις πιο μαλακό, σαν σφουγγάρι. Δεν κοιτάς μήπως απλά μαγκώνει κάπου το πεντάλ; Σκύψε, πάτα το με το χέρι και δες. Αν έχεις πατάκια βγάλ'τα και δοκίμασε. Εμένα που και που ανεβαίνει και μαγκώνει στο συμπλέκτη.
 5. Δεν πρέπει να είναι το ίδιο σε σένα, γιατί το παλαιό σου δουλεύει, οπότε η ασφάλεια είναι εντάξει. Ολα τα καλώδια τα έβαλες σωστά; Δεν το ξέρω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, αλλά μπορεί να χρειάζεται μετατροπέα στα καλώδια, ώστε να ταιριάζουν οι φίσες. Περίμενε μήπως σχολιάσει κανένας άλλος που μπορεί να ξέρει, αλλιώς πήγαινε στον ηλεκτρολόγο.
 6. kiko33gr

  Απορία νέου οδηγού.

  Συγνώμη φίλε μου, κάνεις λάθος. Δεν είπα ποτέ ότι οδηγάω 40 χρόνια. Δεν έχω κλείσει τα 40 ακόμα! Αλλος είναι ο χρήστης που νομίζεις. Και ποιό είναι το απλό που δεν έχω καταλάβει; Αυτό: Και ξαναλέω - καταλαβαίνω το σκεπτικό σας, ότι είναι "σαν να βρίσκονται δεξιά, άμα το αυτοκίνητο γυρίσει μαγικά 90 μοίρες" και "ποίος μαθαίνει τον ΚΟΚ τώρα μωρέ, πες προτεραιότητα από δεξιά και θα τα βρούμε", αλλά δεν είναι αυτό το σωστό. Δε θέλω να περάσει το δικό μου, θέλω να περνάει ο ΚΟΚ. Μ'αρέσουν οι συζητήσεις και ο διάλογος με επιχειρήματα γι'αυτό το συνεχίζω, αλλά όταν σχολιάζουν εμέν
 7. kiko33gr

  Απορία νέου οδηγού.

  Είσαι λίγο λάθος, φίλε μου. Η κάθετη γωνία έχει ζωγραφιστεί, γιατί ο κανόνας του ΚΟΚ λέει: ΑΡΘΡΟ 23 : Αλλαγή κατεύθυνσης 1. Ο οδηγός, προκειμένου να αλλάξει κατεύθυνση προς τα δεξιά, υποχρεούται να κινηθεί έγκαιρα προς το δεξιό άκρο του οδοστρώματος και να πραγματοποιήοει τη στροφή κατά το δυνατόν κλειστή. 2. Προκειμένου ο οδηγός να αλλάξει κατεύθυνση προς τα αριστερά, υποχρεούται να πλησιάσει προοδευτικά προς τον άξονα του αδοστρώματος, αν είναι διπλής κατεύθυνσης και προς το αριστερό άκρο αυτού, αν είναι μονής κατεύθυνσης (μονόδρομος). Για να εισέλθει στην κάθετη οδό πρέπει να π
 8. Το καινούριο σύστημα το πήρες καινούριο ή μεταχειρισμένο; Μήπως στο βίντεο έλεγαν για ασφάλεια της συσκευής; Πολλά έχουν κάπου από πίσω μία ασφάλεια που μπορεί να αλλαχθεί. Στο ράδιο εννοώ, όχι στο αμάξι.
 9. kiko33gr

  Απορία νέου οδηγού.

  Συγνώμη, φίλε μου, όντως ήμουν λίγο επιθετικός μαζί σου. Αλλοι υποστηρίζανε πριν ότι αυτός ήταν ο λόγος και σε πήρε η μπάλα. Πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχεις!
 10. kiko33gr

  Απορία νέου οδηγού.

  ΟΚ, κατανοητό, αλλά όταν έρχεται ένας νέος οδηγός και σε ρωτάει ποιό είναι το σωστό, δεν μπορείς να του πεις "αυτό", ενώ υπάρχει ξεκάθαρο άρθρο. Εσένα μπορεί να σε βολεύει, τον άλλον όχι. Και επίσης δείχνει άγνοια - αν δεν ήξερες το συγκεκριμένο κανόνα και έπρεπε να σκεφτείς με βάση το "προτεραιότητα από δεξιά", μήπως δεν ξέρεις και άλλα άρθρα; Κίνηση σε αυτοκινητόδρομο - και εκεί θα προσπαθήσεις να σκεφτείς με την ίδια λογική; Νομίζω δε θα βοηθήσει. Το μόνο που προσπαθώ να δείξω εδώ είναι ότι δεν είναι το "προτεραιότητα από δεξιά" ο ΚΟΚ, ούτε όλα τα άρθρα βασίζονται σ'αυτό.
 11. kiko33gr

  Απορία νέου οδηγού.

  Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα ξεκάθαρο άρθρο πρέπει να το σκεφτόμαστε με λογική, "άμα κάνω αυτό και άμα γίνει εκείνο, τότε εφαρμόζεται ένα άλλο άρθρο, άρα εκείνο είναι το σωστό". Εγώ ξέρω σ'αυτήν την περίπτωση, ότι αυτοί που κινούνται ευθεία, έχουν προτεραιότητα, ενάντια σ'αυτούς που στρίβουν. Αυτό λέει το άρθρο και νομίζω είναι πολύ πιο εύκολο από το "άμα έχω ήδη στρίψει, τότε θα τον έχω δεξιά μου, άρα έπρεπε να του δώσω προτεραιότητα από πριν στρίψω, γιατί στον ΚΟΚ λέει ότι ο από δεξιά έχει προτεραιότητα και τίποτα άλλο". Τέλος πάντων, συμφωνώ φυσικά ότι λέμε το ίδιο, αλλά ο ΚΟΚ δεν είναι "
 12. kiko33gr

  Απορία νέου οδηγού.

  Φίλε μου, έχεις γράψει αρκετά σωστά αλλά και αρκετά μπερδεμένα. Οι απέναντι θα είναι στα δεξιά σου, όταν έχεις ήδη στρίψεις. Πριν στρίψεις, τους έχεις απέναντί σου αριστερά. Άρα δεν έχουν προτεραιότητα; Όπως μόνος σου λες, δεν γίνεται να είσαι με τη μούρι στο απέναντι ρεύμα για να τους έχεις λοξά δεξιά. Ξαναρωτάω - υπάρχει κάπου στο ΚΟΚ, που λέει ότι οι απέναντι θεωρούνται στα δεξιά σου; Οι ατάκες του στυλ "εχουν προτεραιοτητα οι αλλοι επειδη ειναι απεναντι" είναι γραμμένες στον ΚΟΚ: ΑΡΘΡΟ 23 : Αλλαγή κατεύθυνσης 1. Ο οδηγός, προκειμένου να αλλάξει κατεύθυνση προς τα δεξ
 13. kiko33gr

  Απορία νέου οδηγού.

  Εγώ συμφωνώ ότι απαγορεύεται, δεν είπα κάτι διαφορετικό. Ο φίλος Ντίνος λέει άλλο. Στο ερώτημα που είχα νωρίτερα έχεις κάτι να μου στείλεις;
 14. kiko33gr

  Απορία νέου οδηγού.

  Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά σου στο νήμα και στο να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση! Πάντως πρέπει να έχει δίκαιο, εκεί δεν υπάρχει διπλή διαχωριστική. Εγώ βασίστηκα σε 2 άρθρα που διάβασα και έλεγαν ότι η στροφή είναι παράνομη, αν δεν υπάρχει τροχονόμος να παραχωρήσει προτεραιότητα.
 15. kiko33gr

  Απορία νέου οδηγού.

  Υποπτεύομαι ότι το σαρκαστικό ύφος μου δεν έγινε αντιληπτό. Αν δεν το έχεις καταλάβει, φυσικά και δεν το υποστηρίζω αυτό, προσπαθώ να καταλάβω πως ακριβώς σκέφτονται όλοι αυτοί, που έχουν για έναν και μοναδικό κανόνα το "προτεραιότητα από δεξιά" και οποιοσδήποτε άλλος κανόνας πρέπει να είναι σχετικός μ'αυτόν. Πες μου αν θέλεις να σου εξηγήσω κάτι άλλο από τα γραφόμενά μου καλύτερα.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.