Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Caret

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  123
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

5 Neutral

Σχετικά με Caret

 • Κατάταξη
  Member
 • Ημερομηνία γέννησης 04/03/1989

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας

ΑΛΛΑ

 • Τοποθεσία
  Αθήνα
 1. Caret

  Clone SSD disk σε μεγαλύτερο SSD

  Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμώ να κάνω τα πράγματα λίγο χειροκίνητα. Πρώτα cdfdisk για να φτιάξεις partitions, μετά φορμάρισμα, μετά rsync και τέλος αν υπάρχει bootloader στον αρχικό δίσκο, το εγκαθιστάς και στον τελικό. Με dd δεν θα δοκίμαζα γιατί όταν δεν έχεις ίδους δίσκους δεν ξέρεις τι μπορεί να πάει λάθος.
 2. Caret

  DUal boot ή Virtual?

  Φαντάζομαι το εργαστήριο θα έχει να κάνει με bash και προγραμματισμό σε C. Η εικονική μηχανή θα σε καλύψει σίγουρα με λιγότερο κόπο και χωρίς να ρισκάρεις το main λειτουργικό σου σε περίπτωση που γίνει κάποιο μπέρδεμα. Βάλε το Virtualbox και στήσε ένα ubuntu που είναι γρήγορο στην εγκατάσταση.
 3. Για το webmin, ότι συμβαίνει είναι φυσιολογικό. Τα υπόλοιπα είναι θέματα apache, όχι arch.
 4. Caret

  Red Hat RHCSA Πιστοποίηση

  Αν δεν σου είναι κόπος ενημέρωσε και εδώ σχετικά.
 5. Δοκίμασες με άλλο χρήστη;
 6. Caret

  OwnCloud O δικός μας cloud server

  Εφόσον έχεις ένα μόνο μηχάνημα και μάλιστα λαπτοπ, δεν αξίζει. Μόνο με VPS ή σταθερό και καλή γραμμή.
 7. Caret

  OwnCloud O δικός μας cloud server

  Θεωρητικά η ταχύτητα δεν είναι χαρακτηριστικό του Cloud. Βέβαια σου ξαναλέω ότι είναι θέμα προτεραιοτήτων και αναγκών. Εμένα με βολεύει πχ. γιατί βγάζω μια φωτογραφία με το κινητό μου και αμέσως την κάνει backup σε ένα vps. Κάτι σαν το camera roll των εταιρειών. Απλά δεν θέλω οι φωτογραφίες μου να βρίσκονται κάπου όπου έχουν άλλοι πρόσβαση. Δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι. Προφανώς είναι υποκειμενικό. Πρακτικά το bandwidth θα το χρειαστείς όταν έχεις πολύ μεγάλα αρχεία όπως βίντεο. To Cloud δεν είναι μόνο storage. Είναι και calendars, επαφές και άλλα που δεν απαιτούν να μεταφερθεί μεγάλος
 8. Caret

  OwnCloud O δικός μας cloud server

  Έχει νόημα από την άποψη ότι διατηρείς την κυριότητα των δεδομένων σου. Αν αυτό το θεωρεί κάποιος σημαντικό, τότε αξίζει.
 9. Caret

  Raid στο Linux

  Το όλο concept με την ready cache στα windows δεν το γνωρίζω. Ίσως το αντίστοιχο στο Linux να είναι το να κάνεις mount την raid0 σαν /tmp. Το θέμα σίγουρα δεν είναι τόσο απλό για κάποιον που δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Ακόμα και αν το στήσεις σωστά, αν πάθει κάτι ένας δίσκος και χρειαστεί να τον αντικαταστήσεις θα πρέπει να κάνεις μόνο σου κάποιες ενέργειες που προϋποθέτουν γνώσεις.
 10. Caret

  Raid στο Linux

  Θεωρητικά θα υπάρχει διαφορά αλλά μάλλον όχι μεγάλη.
 11. Caret

  Raid στο Linux

  Μπορείς να κάνεις όπως λες 2 συστοιχίες. Τους ssd σε raid 0. Και τους 5 μηχανικούς σε raid 5 (αν και 5 δίσκοι είναι overkill). Από εκεί και πέρα πρέπει να αποφασίσεις πως θες να τις χρησιμοποιήσεις. Θες να βάλεις το λειτουργικό στο πρώτο raid και data στο δεύτερο; Σε αυτή την περίπτωση κερδίζεις ταχύτητα για το λειτουργικό αλλά αν ένας SSD ψοφήσει το χάνεις. Σίγουρα ο SSD χαλάει πολύ πιο δύσκολα από έναν μηχανικό βέβαια.
 12. Caret

  Raid στο Linux

  Για raid γίνεται μέσω mdadm. Όταν λες cache τι εννοείς;
 13. Σχετικά με τον chrome κοίτα εδώ. Αν λύσεις το πρόβλημα αξίζει κατά τη γνώμη μου να κρατήσεις το infinality.
 14. Caret

  Our Linux Desktop Screenshots

  Εγώ δεν έχω . Για αυτό που βλέπεις παραπάνω χρησιμοποιώ το infinality και αν θυμάμαι καλά έχει κάποια scripts για το configuration του.
 15. Caret

  Our Linux Desktop Screenshots

  Δες μήπως έχεις ξεχασμένο κανα .fonts.conf (νομίζω έτσι λέγεται) στο ~. Τα υπόλοιπα στο thread που θα ανοίξεις.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.