Προς το περιεχόμενο

Antonis_V

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  616
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

  5
 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

687 Excellent

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Antonis_V

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 01/02/1988

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 • Website URL
  https://www.voultherm.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

5.490 προβολές προφίλ
 1. 6,5 Cineplexx και 7.5 τα Village. Coca Cola 0,5+ Popcorn μικρό 5,5 Ευρώ. GR Cinema = 12 Ευρώ. DE: Entry 9 Ευρώ (αντέ ας κάτσουμε στην μέση και κάτω) Popcorn + Coal 0,5 = 7,5 ευρώ . DE Cinema = 16,5 €. Στα 4 άτομα GR: 48 € Στα 4 άτομα DE: 66 € Όπως και να έχει, το θέμα δεν είναι οι τιμές μόνο στο σινεμά. Το θέμα είναι ότι η ζωή είναι πιο ακριβή. Ο Καφές, το εστιατόριο, ο "παιδότοπος", το πάρκο κλπ.
 2. Έχεις δίκιο. Αν πάμε στο ακριβό εδώ και στο φτηνιάρικο στην Γερμανία. Ωραίος.
 3. Cineplexx.de Τιμοκατάλογος 9 Ευρώ αριχκή τιμή. +1 για Loge (Από το κέντρο και επάνω) Popcorn + Cola = ± 10 Ευρώ. 20 το άτομο Βγαίνει. Με προσφορές κλπ στην καλύτερη στα 15.
 4. Κάτι άλλο σημαντικό: Αναγωγή των οικονομικών. Τα 1000 ευρώ στην Ελλάδα δεν έχουν την ίδια αξία με 1000 ευρώ στην Γερμανία / Εξωτερικό: Πχ: Βάζεις κάτω όλα τα έσοδα σου και τα έξοδα σου. Ας πούμε στην Ελλάδα τα έσοδα είναι 1000 ευρώ. Αφαιρούμε πάγια έξοδα όπως ενοίκιο κλπ. Σου μένουν τέλος του μήνα 300 ευρώ. Πάμε Γερμανία. Έσοδα 2000 ευρώ. Αφαιρούμε πάγια έξοδα όπως ενοίκιο κλπ. Σου μένουν 500 ευρώ. 200 ευρώ, είναι πολλά λεφτά, σίγουρα. Αλλά τα 200 ευρώ στην Γερμανία, είναι σαν 50 ευρώ στην Ελλάδα. (Πχ. μια βραδιά σινεμά στην Γερμανία για 4 άτομα σου βγαίνει 80/90 ευρώ)
 5. Δυστυχώς, αυτό είναι το κακό κομμάτι πλέον στην Γερμανία. Υπάρχουν επαγγέλαμτα τα οποία έχουν τρελή ζήτηση. Πχ. Νηπιαγωγός. Εκεί μέσα σε 1/2 μήνες έχει βρει δουλεία και είσαι κομπλέ. Τώρα για άλλα επαγγέλματα, όπως Πχ. λογιστής κλπ. Στην τελική, άλλη η νομοθεσία και ο τρόπος λειτουργίας στην Γερμανία, άλλος στην Ελλάδα. Οπότε, πιστεύω είναι πολύ μικρές η πιθανότητες να βρεις κάτι στο επάγγελμα σου. Πρέπει να ξεχωρίζεις, για να αξίζει να επενδύσουν σε σένα, και όχι σε ένα τσιράκι 16/18 χρονών. (Δεν το λέω για να σε προσβάλω, αλλά αυτήν είναι η λογική τους). Κατα πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να βρεις εταιρία που σε ενοικιάζει σε άλλες επιχειρήσεις. Είναι πλέον κανόνας αυτό στην Γερμανία. Δηλαδή: Πας στην Εταιρία Αντωνάκης ΑΕ. Εγώ έχω συμβάσεις με διάφορες εταιρίες, Πχ. VW, BMW, SIEMENS κλπ. Εμένα μου λεει η BWM: Θέλω για 3 μήνες έναν Λογιστή. Λέω: Έχω τον Hoakin1981. Hoakin - για 3 μήνες πάνε στην BMW. Μπορεί να αλλάζεις θέση κάθε 3/6 μήνες. Μπορεί όμως, να αρέσεις στην BWM, μπορεί να σε κρατήσει για 3 χρόνια - και μετά να σε πάρει από την Αντωνάκης Α.Ε. Πρακτικά τι σημαίνει: Η BMW δίνει 2500 ευρώ για τον λογιστή που ζητάει. Εσύ θα πέρνεις 2000. Τα 500 είναι της Αντωνάκης ΑΕ γιατί σου βρήκε την δουλεία. (Η Αριθμοί δεν είναι έτσι ακριβός, απλά για παραδείγματος χάρη, να καταλάβεις το τρόπο λειτουργίας). Μεγάλες εταιρίες δουλεύουν πλέον έτσι, γιατί δεν έχουν δικαιώματα οι υπάλληλοι. Το θέμα είναι, δεν ξέρω πόσο εύκολα θα βρεις αν κοιτάς μόνο ως λογιστής. Ίσως, δες και τι παίζει με την εργασία σε Εργοστάσιο. (Μέχρι να βρεθεί και η θέση στο λογιστήριο).
 6. Καλή σου μέρα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα Γερμανία, είμαι - περίπου 10 χρόνια - στην Ελλάδα. Έχει πολλά θετικά η Γερμανία, αν και πολύ διαφορετική νοοτροπία και τρόπο ζωής. Προσωπικά, προτιμώ την Ελλάδα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. 1) Προσοχή: Οι Γερμανοί πάντα μιλάνε για μικτό μισθό. Ο καθαρός μισθός, εξαρτάται από το είδος του επαγγέλματος (σε ποια ασφαλιστική θα είσαι) και την φορολογική σου κατηγορία. Αν π.χ. σου πούνε 2500 ευρώ - υπολόγιζε από 35 έως 45 % για εισφορές. 2) Τα ενοίκιο συνήθως είναι μικτά. Στην τιμή περιλαμβάνετε το Νερό και η Θέρμανση. Μια φορά τον χρόνο γίνετε εκκαθάριση. Προσοχή: Η τιμές είναι τσιμπημένες. Εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων είναι πολύ μεγάλο θέμα, και κάθε λεπτό το ευρώ διεκδικείται σαν 100 ευρώ. 3) Οι Γερμανοί, έχουν την φιλοσοφία, να μοιράζονται το "κέρδος" που θα βγάλεις από μια εργασία. Ένα παράδειγμα: Εγκατάσταση Υγραερίου στο Αυτοκίνητο σου. Ελλάδα: 600 - 1000 ευρώ. Γερμανία: 3000 με 4000 ευρώ. Το σκεπτικό είναι: Θα σε βοηθήσω να εξοικονομήσεις χρήματα, θέλω ένα μερίδιο από αυτό. 4) Ασφαλείες: Κοιτά να κάνεις μερικές ασφάλειες. Πχ. Ασφάλεια αστικής ευθύνης (μη φανταστείς κανένα 70ρι το χρόνο είναι). Στα ψώνια θα σπρώξεις κάποιον, θα πέσουν και θα σπάσουν τα γυαλιά του. 90% πιθανότητα να πρέπει να αναλάβεις την αποζημίωση. Προσοχή στο αυτοκίνητο: Χτύπησες / Γρατζούνισες αυτοκίνητο και έφυγες χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία: ΘΑ σε βρουν. Θα έχει πολύ μεγαλύτερα μπερδέματα. 5) Κοινωνική ευθύνη: Θα σε καταγγείλουν, θα σου κάνουν προβλήματα αν δεν πας με τα νερά τις κοινωνίας. Πχ. Είσαι παρέα με Γερμανούς για μπίρες. Ίσος ήπιες και 2/3 μπίρες παραπάνω. Αν δούνε ότι πας πιωμένος για το αυτοκίνητο πολύ πιθανών να καλέσουν την αστυνομία. Και λίγες μέρες μετά, να πίνετε πάλι μαζί μπίρες. Σκουπίδια, Αποτσίγαρα κλπ, πολύ αυστηρός έλεγχος. 6) Γενικά η τσιγκουνιά είναι μαγκιά. Για το κάθε λεπτό, για το κάθε ευρώ που μπορούν να γλιτώσουν είναι περήφανοι. Ταυτόχρονα όμως διεκδικούν και κάθε λεπτό. 7) Στης 8 μαζεύουν και τα πεζοδρόμια. Μεσοβδόμαδα και μετά τις 8 πολύ πιθανών - και ανάλογα σε πια περιοχή θα είσαι - δεν θα βρεις ανοικτά καταστήματα. Ούτε για καφέ. Ούτε για φαγητό. Ούτε περίπτερα. Προσωπικές εμπειρίες είναι, αν και τα ζω κάθε χρόνο στα ταξίδια μου Γερμανία. Αν έχεις άλλες απορείς, ευχαρίστως να βοηθήσω.
 7. Και δεν θα λέει τίποτα η πληροφορία αυτή. Δηλαδή, ότι αγοράζει 0.5 ευρώ την μπανάνα και σου την δίνει 1.5 ευρώ. Ξέρεις όλα τα έξοδα; Ποιο είναι το πραγματικό κέρδος;
 8. Λογικό. Αφού έχουμε σχεδόν 3 φορές πάνω την τιμή της Βενζίνης / Πετρελαίου σε σχέση με τους υπόλοιπους. Άλλοι γλεντάνε, άλλοι πληρώνουν.
 9. Γνωρίζει κανείς πως μπορείς επίσημα να τα πάρεις εδώ Ελλαδιστάν;
 10. Antonis_V

  Nintendo Switch Topic v2

  +++ Μάριο Καρτ / Smash Bros / Pokemon. Θα τα έχω υπόψιν.
 11. Antonis_V

  Nintendo Switch Topic v2

  Hello, Τσίμπισα πρόσφατα το Nintendo Switch. Τα πρώτα παιχνίδια που πείρα είναι: Super Mario Odyssee Pokemon Let's Go Pickachu Crash Bandicoot N'Sane Edition Στο μέλλον θέλω και το ZELDA & LUIGIS MANSION 3. Έχετε τίποτα άλλο να προτείνετε;
 12. Κράξτε για μια βλακεία / φήμη που είπε ένας "insider". Ότι νάνε.
 13. Σε Iphone X, Ipad Pro (2018) πάει σφαίρα. Δεν βλέπω κάποιο θέμα. Μάλιστα έπαιξα και 2 γύρους TFT στο Ipad, και έχασε μόνο 5 % Μπαταρία.
 14. Η Ερώτηση είναι, θα υπάρχουν εφαρμογές για το iOS, Apple TV, κλπ;
 15. Εγώ δεν χαλίεμε. Όσες επιλογές παραπάνω, τόσο το καλύτερο. Δεν πρέπει να τα έχεις και όλα. Αν τα θέλεις όλα: Πλήρωνε. Να τα δούμε λίγο αναλυτικά: Disney+ 7,00 € Netflix11,00 € HBOMax 15,00 € Amazon Prime 6,00 € Αpple TV+ 5 ,00 € = 44,00 €. Πες ότι έχω κάποιο λάθος στις τιμές, ξέχασα κάποια υπερησία. Πάμε στα 50,00 € το μήνα. Αν εξαιρέσουμε πολλούς εδώ στην Ελλάδα που τα θεωρούν πολλά (και προφανός είναι για ελληνικά δεδομένα), είναι μια βραδινή έξοδο στο εξωτερικό το μήνα. Μια ταβέρνα, ένα σινεμά κλπ. Δεν τους είναι πολλά. Και θα δείτε, πως όλοι θα έχουν όλα.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.