Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

eAnagnostis

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  767
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

0 Neutral

Σχετικά με eAnagnostis

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 15/01/1970

Ιστοσελίδα

 • Website URL
  http://www.eAnagnostis.gr

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ

ΑΛΛΑ

 • Ενδιαφέροντα
  e-books, e-readers

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Εξαρτάται από τι θέλεις να φτιάξεις και πού θέλεις να το διαθέσεις. Το iBooks Autor είναι ωραίο και εύχρηστο, αλλά ό,τι δημιουργείται με αυτό πωλείται στο iBookstore και δουλεύει μόνο σε iPad - και πουθενά αλλού. Γενικά πάντως τα εκπαιδευτικά βοηθήματα είναι σε PDF, λόγω της πολύπλοκης μορφοποίησης κλπ. Και σε ePUB γίνεται πια, αλλά είναι πιο χρονοβόρο και, σε κάθε περίπτωση, δεν πολυχρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό. Το iBooks Author στην ουσία μια μορφή ePUB βγάζει.
 2. Τα νέα Kindle υποστηρίζουν Kindle Format 8 (το αντίστοιχο του EPUB3). Το ότι επιμένουν στις 6 ίντσες έχει μια λογική. Αφενός είναι πολύ φορητές, αφετέρου τα e-books λογοτεχνίας και δοκιμίου είναι πια σχεδόν αποκλειστικά σε reflowable formats, ePUB ή mobi (KF8)
 3. eAnagnostis

  E-book reader?

  Αναφέρθηκε ήδη πως η Sony ετοιμάζει νέο Reader (PRS-T2) για τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη. Και το Amazon ετοιμάζει κι αυτό νέα Kindle, ίσως ακόμα και μέσα στον Ιούλιο. Και ένα από τα νέα Kindle θα έχει ενσωματωμένο φωτισμό (όχι backlit, αυτό είναι κάτι άλλο, ούτε το Nook έχει backlit - εκτός αν εννοείς το tablet). Οπότε μπορεί κάποια αναμονή για νέα συσκευή να επιβραβευτεί.
 4. eAnagnostis

  E-book reader?

  FYI Πριν από λίγο, ξεκίνησε τη λειτουργία του το βιβλίοπωλείο με ebooks από την Cosmote.
 5. eAnagnostis

  E-book reader?

  FYI Πριν από λίγο, ξεκίνησε τη λειτουργία του το βιβλίοπωλείο με ebooks από την Cosmote.
 6. eAnagnostis

  Αγορά Kindle - απορίες.

  Kindle από το Amazon μπορείς να αγοράσεις μόνο από το αμερικάνικο site. Η τελική τιμή θα σου έρθε γύρω στα 135 ευρώ (με δασμούς και μεταφορικά, δες αναλυτικές οδηγίες), ανάλογα και με την ισοτιμία την ημέρα της παραγγελίας. Τα 99 ευρώ των ευρωπαϊκών site του Amazon μπορείς να τα εκμεταλλευτείς αν έχεις γνωστούς στις αντίστοχες χώρες.
 7. eAnagnostis

  E-book reader?

  Αν μπορείς να πάρεις από Ισπανία, προτίμησε το Kindle. Για το bq Cervantes δεν μπορώ να πω ότι ξέρω και πολλά. Είναι πλεονέκτημα π.χ. ότι υποστηρίζει ePUB (άρα δε θες μετατροπές ή/και ξεκλείδωμα), έχει reflow στο PDF (και ίσως και δυνατότητα για διάβασμα οριζόντια) ή ότι παίρνει sd κάρτα (το τελευταίο προσωπικά δεν το θεωρώ σημαντικό, αλλά κάποιοι το θεωρούν). Γενικά φαίνεται να έχει τις ίδιες δυνατότητες με το Kindle και την ίδια τιμή, αλλά δεν ξέρω πόσο γρήγορα και καλά λειτουργεί, τι γίνεται με την μπαταρία κλπ. Θα πρότεινα το "μεγάλο και σίγουρο" Amazon. Βρήκα ένα αναλυτικό βίντεο για το b
 8. eAnagnostis

  E-book reader?

  Αν αγοράσεις από το Amazon κατευθείαν, το Kindle 4 θα σου έρθει γύρω στα €125. Και από επίσημες πηγές δεν υπάρχει φτηνότερη λύση. Για να πάει προς τα 100 ευρώ, θα πρέπει είτε να δοκιμάσεις eBay είτε να σου το πάρει κάποιος γνωστός από εξωτερικό (κατά προτίμηση ΗΠΑ, αλλά και Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες).
 9. eAnagnostis

  E-book reader?

  Είναι μεγάλη η διαφορά τους. Τα PDF μιμούνται τη σελίδα του τυπωμένου βιβλίου (ή περιοδικού κλπ). Είναι σα να έχεις ένα ακριβές, σκαναρισμένο αντίγραφο σε ψηφιακή μορφή. Γι' αυτή το κείμενο και σελίδα δε χωράνε ακριβώς σε μια οθόνη. Παραμένουν τα ίδια ανεξάρτητα από την οθόνη και γι' αυτό χρειάζεται να κάνουμε ζουμ. Το ePUB είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να προσαρμόζεται πλήρως το περιεχόμενο στην οθόνη που έχουμε, όσο μικρή και αν είναι αυτή (π.χ. ενός κινητού). Μεγαλώνουμε ή μικραίνουμε τα γράμματα, επιλέγουμε απόσταση γραμμών και περιθώρια ή το είδος της γραμματοσειράς και πάλι το κείμενο χω
 10. eAnagnostis

  E-book reader?

  Ναι, καμία άλλη συσκευή δεν έχει ελληνικό μενού.
 11. eAnagnostis

  E-book reader?

  Με αυτά τα κριτήρια, και το ελληνικό μενού, μάλλον θες Cybook Odyssey της Bookeen. Έχω κάνει μια αναλυτική παρουσίαση.
 12. eAnagnostis

  E-book reader?

  Δεν ξέρω ποιο βιβλίο μετέτρεψες, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί στα ePUB στα ελληνικά πρέπει οι γραμματοσειρές να είναι ενσωματωμένες στο αρχείο για να διαβάζεται σωστά.
 13. eAnagnostis

  Amazon Kindle

  Ναι, το Amazon είναι ενσωματωμένο στα Kindle, αλλά δεν έχει ελληνικά ebooks (γιατί το Amazon δε δέχεται ελληνικά ebooks)
 14. eAnagnostis

  Amazon Kindle

  Thanx again Για δύο λόγους, νόμιζω: 1) Πολλοί λίγοι έχουν καταλάβει τη σημασία των e-readers 2) Κανένας e-reader δεν έχει ενσωματωμένο βιβλιοπωλείο όπως έχει το iPad. Και ενσωματωμένο βιβλιοπωλείο + αγορές κατευθείαν από τη συσκευή σημαίνει περισσότερες πωλήσεις. Πάντως, παντού λίγες είναι ακόμα οι πωλήσεις ebooks.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.