Προς το περιεχόμενο

gokuthelegend

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  869
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

1.569 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ gokuthelegend

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 10/05/1986

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

 • Website URL
  http://www.storiesfromthegrave.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Lost City Of Atlantis

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

8.610 προβολές προφίλ
 1. Πόσο είναι το ποσό που πρέπει να πληρώσεις; Μήπως είναι πάνω από το όριο της κάρτας;
 2. Χαιρετώ την παρέα, δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με τα δίκτυα αλλά περιστασιακά πάω και ρυθμίζω κάνα ρουτεράκι, κάνα extender, κάνα switch, κάνα poweline αν με φωνάξει κάποιος. Όχι τίποτα σπουδαίο, κάνα wifi να ρυθμίσω, να ανοίξω καμιά πόρτα, να βάλω τίποτα στατικές ip ή κανόνες πρόσβασης και τέτοια, πολύ απλά πράγματα. Για αυτή τη δουλειά διέθετα έναν φορητό υπολογιστή με θύρα ethernet και wi-fi, τον οποίο τον έπαιρνα μαζί μου και με εξυπηρετούσε. Το θέμα είναι ότι μου χάλασε οριστικά και αυτή τη περίοδο δεν παίζει παραδάκι για να αγοράσω καινούριο. Πέρσι όμως έπεσε στην κατοχή μου ένα κινητό που υποστηρίζει usb on the go, συγκεκριμένα το Xiaomi Redmi 7 (το απλό, όχι το Note). Σκεφτόμουν μέχρι να πάρω καινούριο υπολογιστή μήπως μπορέσω να εξυπηρετηθώ με το κινητό, και να πάρω ένα usb ethernet και να το συνδέω εκεί. Έχει κανείς να κάνει καμιά πρόταση; Οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση δεκτή. Να σημειώσω όμως πριν αρχίσετε να λέτε ότι μπορώ να μπαίνω με wifi, θέλω οπωσδήποτε να έχω ethernet σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση μέσω wifi ή αν θέλω να τσεκάρω αν δουλεύουν οι θύρες ethernet. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 3. Η ερώτηση ρωτάει πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζούμε άνετα, όχι πλουσιοπάροχα. Εγώ προσωπικά με 3.000 ευρώ τον μήνα θα έλεγα ότι μπορώ να ζήσω άνετα ακόμη και σε ενοίκιο. Τώρα είμαι 34 χρονών και αν υποθέσουμε ότι θα ζήσω μέχρι τα 90 είναι 55 χρόνια ακόμη. 55x12x3000~=2.000.000 ευρώ.
 4. Αν δεν θες να χαλάς πολλά χρήματα σε κάρτες και θες απλώς να υπάρχει το νούμερο, η Q νομίζω ότι φράζει το νούμερο κάθε 4 μήνες και όχι κάθε 3 όπως οι άλλοι, και επιπλέον 2-3 φορές την εβδομάδα βγάζει κάτι προσφορές, και όταν τρέχουν οι προσφορές μπορείς να ανανεώνεις με 6 ευρώ ελάχιστο κόστος με χρεωστική κάρτα. Οπότε θα σου κοστίζει κάπου 6 ευρώ το 4μηνο.
 5. Προφανώς κάποιος δεν θα πάρει σοβαρή απάντηση από κάποιο φόρουμ. Ούτε επαγγελματίες είμαστε, ούτε γνωρίζουμε όλες τις πληροφορίες. Αυτός που δημιούργησε το θέμα θα πρέπει να πάει σε επαγγελματία τελικώς, αλλά αρχικώς μπορεί να πάρει μια ιδέα για το πως θα κινηθεί ρωτώντας κάπου. Αν ήταν έτσι τότε να κλείναμε εντελώς το φόρουμ, εδώ τόσοι επαγγελματίες πληροφορικάριοι και ηλεκτρονικοί υπάρχουν που έχουν καταστήματα, γιατί να τους παίρνουμε την δουλειά εξηγώντας στους χρήστες πως να επισκευάζουν τους υπολογιστές τους;
 6. Θα πρέπει να ξέρεις τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής σου. Αν δεν τον ξέρεις θα πρέπει να μπεις με τους κωδικούς σου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Αν όμως μπεις στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα μπορείς να δεις από εκεί κατευθείαν σε τι θέση είσαι, οπότε μετά δεν χρειάζεται να ψάξεις το εξελάκι. Από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες πας στο "Αιτήσεις" , βρίσκεις την αίτηση που έκανες και πατάς στον φακό για να δεις πληροφορίες. Αν είσαι στο excel και ξέρεις τον αριθμό πρωτοκόλλου τότε πατάς ctrl+F για να κάνεις αναζήτηση με τον συγκεκριμένο αριθμό. Έτσι πάνε τα πράγματα, δεν γίνεται να ικανοποιηθούν όλοι. Ψάχνεις ότι μπορείς να βρεις και ελπίζεις για ότι καλύτερο. Δεν είναι απαραίτητο να βρεις δουλειά μόνο από τα κοινωφελή, μπορείς να ψάξεις μόνος σου στην τοπική κοινωνία που ζεις. Εγώ έχω βρει πολλές φορές δουλειά έτσι, ακόμη και άσχετη με το αντικείμενο σπουδών μου. Στα κοινωφελή έχω προσληφθεί μόνο άλλη μία φορά πριν 6 χρόνια, στα 16 χρόνια σύνολο που αναζητάω εργασία. Όσες άλλες φορές έχω βρει εργασία, είναι τοπικά στην γύρω περιοχή που μένω.
 7. Όντως ναι, ΤΕ είμαι και επέλεξα αντίστοιχες θέσεις, και στην 1η επιλογή μου είχε 2 θέσεις. Στους ΔΕ και ΥΕ κάνουν αίτηση μέχρι και η κουτσή Μαρία. Από την άλλη, στην 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ που ήταν για καθηγητές, ήμουν στην θέση 2000 και κάτι από τους 5000 που έκαναν αίτηση στην ειδικότητά μου.
 8. Εγώ με 23 μήνες ανεργία (οριακά 2 χρόνια δηλαδή), και με εισόδημα το 2018 (οπότε λιγότερα μόρια), χωρίς γυναίκα, χωρίς παιδιά και χωρίς κανένα άλλο κοινωνικό κριτήριο, ούτε ΑΜΕΑ, ήμουν 1ος και στις τρεις θέσεις που επέλεξα στην αίτηση.
 9. Αν η θέση είναι μία και κάνουν αίτηση 10 άτομα, ο ένας θα είναι επιτυχών και οι άλλοι 9 θα είναι επιλαχόντες. Για να πάρεις εσύ την θέση, θα πρέπει να την αρνηθούν όλοι οι προηγούμενοι. Αν είσαι για παράδειγμα στην θέση 4, θα πρέπει να αρνηθούν την θέση οι 3 πρώτοι για να την πάρεις εσύ.
 10. gokuthelegend

  Στρατός/Θητεία/ΕΔ

  Θα πρέπει να ελέγξεις τι λέει ο προκήρυξη, μπορεί να λέει για τους άνδρες ότι πρέπει να έχουν εκπληρωμένες τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Εκτός αν πιστεύεις ότι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ίσως να έχεις απολυθεί.
 11. gokuthelegend

  Taxisnet προβλημα

  Αν κάνεις επανεγγραφή από την ιστοσελίδα και δηλώσεις δικό σου κινητό τηλέφωνο και email, θα σου στείλουν επί τόπου τον κλειδάριθμο. Δοκιμασμένο. Εκτός απροόπτου δεν θα χρειαστεί να πας στην εφορία.
 12. Το σωστό είναι ο ιδιοκτήτης να παίρνει ακέραιο το ενοίκιο, αλλά επίσης σωστό είναι να συμφωνήσουν από κοινού σε ποια τράπεζα θα γίνεται η κατάθεση των χρημάτων. Ο ενοικιαστής μπορεί να έχει λογαριασμό σε μια συγκεκριμένη τράπεζα γιατί εκεί μπορεί να παίρνει τον μισθό του, και να του είναι δύσκολο να κάθεται να παίρνει άδεια από τη δουλειά και να πηγαίνει σε γκισέδες άλλων τραπεζών να κάνει καταθέσεις κάθε μήνα. Ενώ για τον ιδιοκτήτη δεν του είναι τίποτα απολύτως να πάει 1 φορά και να ανοίξει λογαριασμό στην ίδια τράπεζα και να βγάλει κάρτα και κωδικούς e-banking.
 13. Ναι, δεν τραβάνε αμέσως τα λεφτά. Τα δεσμεύουν και τα αποδίδουν στον πωλητή όταν αυτός κάνει εκκαθάριση. Εκκαθάριση μπορεί να κάνει την ίδια μέρα, μπορεί να κάνει και σε μερικές μέρες, και έχουν τύχει περιπτώσει που μπορεί να κάνει και σε μερικές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες (αν και πολύ σπάνιο εως απίθανο). Τα δεσμευμένα χρήματα δεν μπορείς να τα καταναλώσεις, έχουν δεσμευτεί κυριολεκτικά. Αν πας στο ΑΤΜ και επιλέξεις να σου εμφανίσει το υπόλοιπο του λογαριασμού σου, συνήθως σου εμφανίζει 2 ποσά, ένα λέει ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ και το άλλο λέει ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ. Το διαθέσιμο είναι που σε ενδιαφέρει, το οποίο είναι μικρότερο από το λογιστικό.
 14. Αυτή τη περίοδο είμαι άνεργος αλλά αν μου κάτσει ένα τυχερό τότε θα με προσλάβουν σε μια δουλειά μέχρι τέλος του μήνα. Σκέφτομαι από τον μισθό να βάλω κάποια χρήματα στην άκρη για να πάρω καινούρια κάρτα γραφικών. Και θέλω να κάνω τις εξής ερωτήσεις: 1. Σίγουρα δεν θα αγοράσω άμεσα μια κάρτα γιατί δεν παίζει παραδάκι αυτή την περίοδο, αλλά αν με προσλάβουν στην δουλειά τότε σκέφτομαι να αγοράσω κάποια κατά τα Χριστούγεννα. Είναι καλή αυτή η περίοδος ή να περιμένω για ποιο μετά; Το σκέφτομαι με την λογική ότι μπορεί να βγουν νέες κάρτες και επιπλέον μήπως θα πέσουν οι τιμές των τωρινών καρτών. 2. Έχω ακούσει ότι σε πολύ παλιά συστήματα μπορεί να παρουσιαστεί το φαινόμενο bottleneck. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι με έναν i7-4770k (δεν τον έχω υπερχρονίσει), Asus Z87-K μητρική (υποστηρίζει UEFI και είναι ενεργοποιημένο), 16GB DDR3 dual channel και ssd. Και φυσικά Windows 10 Pro x64. Αξίζει να πάω σε κάρτα τελευταίας τεχνολογίας; Να σημειώσω επίσης τα εξής: Όταν αγόρασα αρχικά το σύστημα είχα μια κάρτα AMD η οποία κάηκε και ήταν εκτός εγγύησης, και τώρα δουλεύω με μια NVIDIA 1050 2GB. Γενικώς με τις AMD και τις πρώην ΑΤΙ είχα πολλά προβλήματα με 5 διαφορετικές κάρτες, και θα προτιμούσα καθαρά για ψυχολογικούς λόγους να πάω σε κάρτα NVIDIA. Όχι ότι με τις NVIDIA δεν μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα αλλά θέλω να αποφύγω τις AMD/ATI όπως ο διάολος το λιβάνι. Επίσης να σημειώσω ότι από οθόνη έχω την AOC Q3279VWFD8, οπότε θέλω η κάρτα γραφικών να σηκώνει άνετα [email protected] Από παιχνίδια το ποιο βαρύ που έχω παίξει μέχρι τώρα είναι το Shadow of the Tomb Raider και το Hellblade Senua's Sacrifice. Μάλλον θα θέσω άνω όριο τα 300 ευρώ, αλλά θα εξαρτηθεί και από το τι οικονομίες θα κάνω μέχρι να την αγοράσω. Οποιαδήποτε ερώτηση ή συμβουλή, δεκτή.
 15. Το έκανα και έτσι αλλά συμβαίνει ακριβώς το ίδιο μέχρι και τώρα που γράφω αυτό το μήνυμα. Τελικά μπήκα και τα πλήρωσα από το e-banking, απλώς δεν θα φανούν άμεσα οι πληρωμές, νομίζω οι πληρωμές στο e-banking της Πειραιώς εκτελούνται μαζικά κάθε μέρα στις 6 το βράδυ.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.