Προς το περιεχόμενο

whocares

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  419
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

78 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ whocares

 • Κατάταξη
  Junior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 05/01/1980

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ
 1. Εντάξει κατάλαβα. Απλά όπως το έγραψες νόμιζα να κάνω ανοδίωση στο πλαϊνό.
 2. Doc1355 σε πoιο σημείο αναφέρεσαι για ανοδίωση;
 3. Αν είναι αυτό με το οποίο έρχεται ο επεξεργαστής λογικό είναι. Κάνουν σαν "τρένα". Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις μία ψύκτρα να ηρεμήσει το κεφάλι σου. Αν βέβαια κάνει υπερβολικό θόρυβο σε βαθμό να νομίζεις ότι πάει για απογείωση καλό είναι να δεις τις θερμοκρασίες σου και αν είναι τσιμπημένες.
 4. Δυο εισαγωγής και ένας εξαγωγής αρκεί στο κουτί σου. Προτάσεις ανεμιστήρων http://www.skroutz.gr/s/2276529/Be-Quiet-Shadow-Wings-SW1-120mm-Mid-Speed.html http://www.skroutz.gr/s/2270544/Noctua-NF-P12.html http://www.skroutz.gr/s/2270523/Noctua-NF-F12-PWM.html
 5. χαχαχ μιλάς για τον Οψιδιανό της προφανώς. Ναι καταλαβαίνεις ότι δουλεύει επειδή ανάβουν τα κόκκινα φανάρια
 6. Απο παντού ξεφυτρώνει αυτή; Αρα υποθέτω τη γνωρίζεις Κοιτα τα be quiet που τα λατρεύει το έχει πει πολλές φορές. Εχουν τον άριστο λόγο ροής/θορύβου. Πραγματικά δε νομίζω να υποστηρίξει μεγαλύτερη διαφορά και η ίδια. Τώρα αν θέλει να τα χώσει το παλικάρι ας τα πάρει. Αλλά μετά απο αυτά είναι δρόμος χωρίς επιστροφή για την τσέπη.
 7. Εχω την αίσθηση ότι συγχύστηκες και δεν καταλαβαίνω το λόγο να το κάνεις. Δεν είχα και δεν έχω την πρόθεση να πηγαίνω κόντρα σε κανέναν και όπου έχω γράψει εδώ μέσα δε νομίζω να έχω δώσει δικαιώματα. Επειδή όμως μιλάς με ποσοστά, ας σου μιλήσω και εγώ. Το 90% που αναφέρεις σίγουρα απευθύνεται σε χρήστες που διαβάζουν reviews και όχι στο 90% των χρηστών στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι λοιπόν δεν θα αλλάξουν ανεμιστήρες και οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι εστί θόρυβος απο ανεμιστήρα. Οσο για το θέμα θερμοκρασιών που αναφέρεις αν σε ίδια ambient θερμοκρασία, δει πάνω απο 2 βαθμούς διαφορά στο hardware του θα του κάνω δώρο τα fans. Και είμαι 100% σίγουρος πάνω σε αυτό καθώς αυτά τα ανεμιστήρια που αναφέρω, τα έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια σε διάφορα συστήματα. Και σε κουτί με ήδη αυξημένη θετική πίεση δεν έχουν να προσφέρουν και πολλά παραπάνω σε θέμα θερμοκρασιών. Όπως και απο ένα σημείο και μετά η προσθήκη περισσότερων ανεμιστήρων δίνει μόνο επιπλέον θόρυβο χωρίς καμία μεταβολή στη θερμοκρασία. Αν το στήσει με αρνητική πίεση φίλε Sobi1984, τότε ναι θα δει μία παραπάνω διαφορά, όπως όμως θα χρειάζεται και πιο συχνό ξεσκόνισμα.
 8. Δεν είσαι ο μόνος που έχεις πρόβλημα. Απλά είναι ένα κουτί που έχει μετρηθεί πιο κάτω απο άλλα. Μιλάω και για μετρήσεις. Αν το έχω δει απο κοντά η απάντηση είναι ναι. Και έχω δουλέψει σε αυτό ένα μήνα και κάτι όσο είχα το δικό μου pc στο "συνεργείο". Για να καταλάβεις τι λέω ας το πω λίγο αναλυτικά. Το κουτί σε νοιάζει να κρατάει τη φασαρία μέσα και να μην την βγάζει έξω. Από τη στιγμή που δε τη βγάζει έξω, δε σε νοιάζει ακόμα και αν έχει delta fans στο εσωτερικό του. Ήμουν κάτοχος αρκετών corsair κουτιών και ναι έχουν θέμα με τον ήχο. Ειδικά το 600Τ και το 650D απο μπροστά ήταν αφόρητα. Μειωνόταν κάπως ο θόρυβος βέβαια με αφαίρεση της σήτας του μπροστινού μέρους. Το οποίο εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει ποτέ και ούτε πρόκειται να κάνω. Προτιμάω να αλλάζω fans με be quiet, Noise blocker, Noctua... Το 550D σαν κουτί όμως είναι ήσυχο κατά την προσωπική μου άποψη πάντα, καθώς είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό. Ανακεφαλαιώνω. Αν ο άνθρωπος θέλει να τους αλλάξει για να δει διαφορές στις θερμοκρασίες, δεν θα δει. Και αν δει θα είναι 1 βαθμός άντε 2 το πολύ. Αν το κάνει για το θόρυβο θα πρέπει να επενδύσει 15+ ευρώ σε ανεμιστήρα για να δει προκοπή.
 9. Ακριβώς είναι ήσυχο άρα δε τους αλλάζεις για την ησυχία, την οποία την κερδίζεις λόγω κουτιού.
 10. Abudi γιατί θες να τα αλλάξεις για διαφορά στις θερμοκρασίες; Αν ναι δεν θα δεις τραγικές διαφορές. Θες να τα αλλάξεις επειδή κάνουν θόρυβο; Τα κομμάτια με ηχομονωτικό υλικό τα έχεις βάλει στο κουτί; Οι θέσεις στις οποίες είναι τώρα τα fans είναι ιδανικές. Εχεις θετική πίεση στο κουτί και περιορισμό της σκόνης συν πολύ καλές θερμοκρασίες.
 11. sobi1984 δε θα έλεγα φασαριόζικους τους μαμα ανεμιστήρες του 550D. Είναι απο τα πιο ήσυχα κουτιά βάση review και μάλιστα σε επίπεδα κάτω απο το coolermaster silencio 550. Αλλο να αλλάξει ανεμιστήρες για καλύτερη απόδοση και άλλο επειδή κάνουν θόρυβο.
 12. Για να βάλεις περισσότερα fans το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επενδύσεις σε κάποιον fan controller. Το molex to 3pin που δείχνει ο MovieMakerGr ποιο πάνω είναι στα 12V. Αυτό σημαίνει ότι ο ανεμιστήρας ή οι ανεμιστήρες, θα δουλεύουν στο μέγιστο αριθμό στροφών τους, με ότι αυτό συνεπάγεται στο θέμα θορύβου. Υπάρχει και η λύση βέβαια απο το ίδιο molex να πάρεις 5V (προσοχή όμως καθώς δεν ξεκινάνε όλοι οι ανεμιστήρες στα 5V) ή να πάρεις 7V. Με τον Fancontroller όμως, έχεις την συνατότητα ανα πάσα στιγμή, να αυξήσεις ή μειώσεις τις στροφές ανάλογα τις απαιτήσεις της στιγμής. Για τις θερμοκρασίες σου μία παρατήρηση έχω να κάνω. Εχεις πολύ καλές θερμοκρασίες αυτή τη στιγμή στον υπολογιστή σου. Με την υδρόψυξη μην περιμένεις τεράστιες διαφορές σε idle κατάσταση. Η διαφορά φαίνεται πάντα σε full load καταστάσεις. Επίσης είτε custom υδρόψυξη, είτε κάποιο έτοιμο kit δεν είναι εντελώς αθόρυβα, καθώς και σε αυτή τη περίπτωση έχεις ανεμιστήρες. Συνεπώς και κλέινοντας, είτε θα επενδύσεις σε πολύ καλούς ανεμιστήρες που θα έχουν και ροή και ησυχία, είτε παίζεις με πιο φτηνούς αλλά παίρνεις έναν fan controller. Αλλά και όπως είσαι να μείνεις δεν νομίζω να είναι ζήτημα, καθώς απο θερμοκρασίες είσαι μία χαρά.
 13. Το πλαϊνό πάει για ολική επανακατασκευή. Θα δοθεί σε υδροκοπή (ελπίζω να θυμάμαι σωστά) και μετά θα περαστεί νέο plexiglass αφού αφαιρεθεί βέβαια το εργοστασιακό. Και είτε θα μπουν κάποια μαγνητικά φίλτρα, είτε αν επιλεγεί τελικά να αλλάξει η ροή αέρα στο κουτί, θα επανακατασκευαστει η καλύπτρα στη θέση των ανεμιστήρων. Είναι μια ακριβή διαδικασία, οπότε θα πρέπει να περιμένει :/
 14. Ρε παιδιά πλάκα κάνω Φυσικά και έχει πλαϊνό το κουτί. Είναι το εργοστασιακό του, δεν έγινε καμία αλλαγή εκεί... προς το παρόν βέβαια
 15. Ευχαριστώ παιδιά! Technology fan όχι το έχω χωρίς πλαϊνό... Το έχασα
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.