Προς το περιεχόμενο

ChRis6

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  784
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

253 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ChRis6

 • Κατάταξη
  Senior Member

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. ChRis6

  Ερώτηση περί αδειών

  Εγώ όπως το περιγράφετε καταλαβαίνω οτι ο εργοδότης απλά δεν θέλει να δώσει τις άδειες και να μην τις πληρώσει στο τέλος. Με ποιο τρόπο το κάνει δεν το γνωρίζω. Ίσως όπως λέτε να δηλώνει οτι οι εργαζομενοι τις πήραν. Στη δική μου δουλειά μας αναγκάζουν να τις έχουμε εξαντλήσει μέχρι το τέλος του χρόνου και άτυπα να "κολλήσουμε" όσες μέρες περισσεύουν την επόμενη χρονιά μέχρι 7 Γενάρη (με τις άδειες των Χριστουγέννων δηλαδή). Κάθε χρόνο υπενθυμίζεται οτι πρέπει να γίνει αυτό, αλλιώς πρέπει να πληρωθούν. Προτείνω, για να είσαι σίγουρος τι ισχύει με το νόμο, να ρωτήσεις έναν λογιστή.
 2. Σωστά. Ο compiler κανονικά πρέπει να κάνει copy το αντικείμενο που επιστρέφεις και να ελευθερώσει τη μνήμη από την σύνάρτηση (τον overloaded operator), όπως γίνεται σε κάθε τοπική μεταβλητή σε μια μέθοδο. Επειδη έτσι όμως γίνονται παραπάνω κόπιες του ίδιου αντικειμένου, ο compiler μπορεί να κάνει ένα optimization που λέγεται Return Value Optimization έτσι ώστε να αποφύγει τις έξτρα κόπιες.
 3. ChRis6

  Ερώτηση περί αδειών

  Δικαιούται όλες μέχρι το τέλος του χρόνου. Τις παίρνει όποτε θέλει και όσες θέλει (στο σύνολο που δικαιούται). Αν μέχρι τέλος του χρόνου (31 Δεκεμβρίου) δεν τις έχει εξαντλήσει (για κάποιο δικό του λόγο), τότε ο εργοδότης πρέπει να τις πληρώσει.
 4. ChRis6

  beyerdynamic dt 770 pro

  Έχω φάει σκάλωμα για upgrade αυτές τις μέρες! Είμαι αναμέσα σε dt1990, HD660s και akg k712. Μαλλον για κ712 με βλεπω.
 5. ChRis6

  beyerdynamic dt 770 pro

  Εμένα μου αρέσει αρκετά (80ohm). Βέβαια ακούω κυρίως rock, metal, edm, electro. Είναι v-shaped και μπορεί να μην ταιρίαζει σε όλα τα γούστα.
 6. ChRis6

  beyerdynamic dt 770 pro

  Δεν νομίζω να χρειάζεσαι amp. Στο κινητό που τα βάζω έχουν υψηλή ένταση. Στο 75% είναι ήδη πολύ δυνατά για εμένα. Σε αυτά τα χρήματα τώρα δεν μου έρχεται κατι τώρα στο νου. Είναι πολύ άνετα, τα αυτιά χωράνε ολόκληρα μέσα, δεν ακουμπάνε στην εσωτερική μεριά και η ηχομόνωση είναι αρκετά καλή. Στο γραφείο που τα έχω, δεν έχει παραπονεθεί κανένας και με το που βάζεις μουσική χάνονται τελείως οι εξωτερικοί ήχοι.
 7. ChRis6

  NVIDIA Turing

  Αυτό που περιγράφεις είναι το bidirectional path tracing.
 8. ChRis6

  NVIDIA Turing

  Μα έτσι κι αλλιώς στο ray tracing κάνεις trace μονο τα rays που φτάνουν στην κάμερα (αλγοριθμικά). Αν όμως ήταν όντως path tracer, τότε γιατί έβαλαν Ambient occlusion για GI ? Λόγω performance θα μου πεις αλλά και πάλι κάτι δεν μου κάθεται καλα. Έχεις κάποιο link που να αναφέρει ότι το RTX κάνει path tracing ? Σε ρωτάω γιατί δεν το διάβασα πουθενά.
 9. ChRis6

  NVIDIA Turing

  Αυτή η εικόνα δείχνει render από path tracer, όχι ray tracer Από τη μικρή περιγραφή περι RTX που έχει δώσει στη δημοσιότητα η nvidia μέχρι τώρα, το RTX πρόκεται για hybrid ray tracer (με 1 spp) + denoising + deep learning. Το global illumination είναι πάλι Ambient occlusion όπως είπαν εχθές, άρα το μόνο πράγμα που κερδίζεις σε σχέση με το rasterazation (δηλαδή DirectX/OpenGL) είναι τα reflections και shadows, που ναι μεν είναι ωραίες προσθήκες αλλά δεν κάνουν τη νύχτα μέρα για το μέσο gamer που απλά θέλει να βλέπει FPS. Είναι μια καλή αρχή για το realtime ray tracing που κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει.
 10. Για το "αλγοριθμικό" κομμάτι δεν έχω να σχολιάσω κάτι γιατί δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς και πώς μπορείς να γλυτώσεις πράξεις δεδομένου οτι η είσοδος έχει μια συγκεκριμένη μορφή. Αλλά στο καθαρό υπολογιστικό κομμάτι μπορεις να κάνεις αρκέτα. Το body του itime for loop τρέχει πολύ εύκολα παράλληλα με openmp (αν σας το επιτρέπουν). Χρειάζεσαι ένα μεγάλο parallel region για τα i από 0 μέχρι n και barrier μεταξύ των for επειδή στο δεύτερο for γράφεις στον u[] τον uplus[]. Το ίδιο και όταν πειράξεις το omega[]. Βέβαια έτσι φτιάχνεις και καταστρέφεις τα νήματα σε κάθε επανάληψη του itime loop που δεν είναι βέλτιστο. Για να το αποφύγεις αυτό, πρέπει να φτιάξεις δικά σου νήματα που πάλι τρέχουν παράλληλα το body του main itime loop σε ένα while(1), αλλά βάζεις δύο barriers (NUM_THREADS + 1) για να ελέγχεις πότε τρέχουν (ένα στην αρχή του while(1) και ένα στο τέλος). Από το main thread τρέχεις το itime loop και κλειδώνεις/ξεκλειδώνεις τα input/output barriers των νημάτων. Επίσης μπορείς να βγάλεις τη διαίρεση με το divide αφού δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια του υπολογισμού. Υπολογίζεις μια φορά το αντίστροφο του divide και κάνεις πολλαπλασιασμό αντί για διαίρεση που είναι πιο γρήγορο. Με την ίδια λογική μπορείς να το μετατρέψεις να τρέχει και στη GPU με CUDA πχ ή με OpenCL, που εκεί τρέχεις εκατομμύρια threads ταυτόχρονα.
 11. 1. Windows και Mac OS είναι και αυτά με τη σειρά τους σχετικά εύκολα στη χρήση. 2. Το ίδιο ισχύει και για Windows/Mac OS. Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα που λύνεται και να μην βρεις τι πρέπει να κάνεις από την πρώτη σελίδα της google. 3. Όσο ασφαλές είναι το linux στα χέρια ενός "'έμπειρου" χρήστη, τόσο ασφαλή είναι και τα Windows/Mac OS. Ένα από τα old time classics : The Linux Security Circus: On GUI isolation. Επίσης, όπως μπορείς να "κολλήσεις" κάποιον ιο στα windows, αντίστοιχα μπορεί να προσθέσεις κάποιο κακόβουλο ppa πχ στο Ubuntu. 4. Συμφωνώ ! Ένας από τους λόγους που προτιμώ το Linux από τα υπόλοιπα λειτουργικά. 5. Πάλι και αυτό σχετικό είναι. Όπως υπάρχουν "βαριές" διανομές, έτσι υπάρχουν και βαριές εκδόσεις των υπολοιπων λειτουργικών.
 12. ChRis6

  Nintendo Switch Topic v1

  Για την προσφορά του Amazon παίζει κάποιο κουπόνι ? Γιατί βάζω 3 παιχνίδια και η τιμή είναι η κανονική.
 13. Γιατί μου αρέσουν Καλά δεν έτρωγα μόνο μπανάνα. Κι άλλα φρούτα όπως μήλα, αχλάδια κτλ. Ή κανένα παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι αφού βέβαια κοιτούσα πόσο αλάτι είχε πρώτα.
 14. Και εγώ πήρα για μια εβδομάδα περίπου (συρόπι) μέσα στις γιορτές λόγω φλεγμονής στο αυτί. Οι "μεγάλες" δόσεις ήταν τις 3 πρώτες ημέρες και μετά ανα 3 έριχνα τη δόση στη μέση, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού πάντα. Αλάτι και ζάχαρη κομμένα τελείως για όλη τη διάρκεια της θεραπείας και για μερικές ημέρες ακόμα. Μετά τη δεύτερη κιολας μέρα κατάλαβα οτι η όρεξη είχε ανέβει επικίνδυνα. Κάθε 1.5 ώρα περίπου ένιωθα οτι ήθελα να φάω μεσημεριανό ! Με το που έτρωγα μια μπανάνα όμως, μου έφευγε αμέσως η πείνα, μέχρι να έρθει ξανά φυσικά μετά από καμια ώρα. Πρήξιμο δεν παρατήρησα. Ίσως γιατί η θεραπεία ήταν μικρής διάρκειας. Πρώτη φορά έκοψα έτσι αλάτι και ζάχαρη. Ούτε ψωμί δεν έβαλα στο στόμα ! Τα φαγητά τα πλάκωνα όλα στο λεμόνι και όσο πιο καυτερά γίνεται (τρελαίνομαι βέβαια για καυτερά ) !
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.