Προς το περιεχόμενο

kikos7

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

    10
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

    0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

10 Good

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ kikos7

  • Κατάταξη
    Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

640 προβολές προφίλ
  1. kikos7

    Αγορά μηχανής espresso

    Αν δεν ενοχλεί η αγορά από έξω, πολύ συμφέρουσα αγορά είναι και αυτή Ενσωματωμένος αξιοπρεπής μυλος που μόνος του μπορεί να έχει και 200€. Πωλητής είναι το Amazon (δεν υπάρχει ρίσκο να χάσεις τα χρήματα σου, και έχει δωρεάν μεταφορικά.) ΥΓ: τελικά τα μεταφορικά είναι δωρεάν για Ιταλία, Ελλάδα έχουν κόστος 57€... Αλλά και πάλι με την τιμή αυτή της μηχανής στην Ελλάδα να είναι 700€, νομίζω συμφέρει...
  2. kikos7

    Αγορά μηχανής espresso

    Γενικά είναι άσχημη περίοδος αγοράς μηχανής λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας στα καταστήματα. Αξίζει να σκεφτείς την αγορά μόνο της πρώτης από τις 2 gaggia που έβαλες. Προσωπικά σε αυτά τα χρήματα θα αγόραζα αυτή: https://www.barista.gr/el/lelit-pl41em-mixani-kafe Καλύτερη κατασκευή και έχει διπλάσιο boiler από την gaggia. Έχε υπόψη σου πως θα χρειαστείς και μύλο.
  3. Αν και ο συμπλέκτης πιάνει αρκετά ψηλά τότε μάλλον είσαι για αλλαγή του δίσκου πλατώ. Πήγαινε να στο ελέγξουν και μην λες ότι είναι ιδέα σου, ούτε να το ρωτάς περισσότερο εδώ, γιατί όσο το κυκλοφορείς με φαγωμένο δίσκο θα καεί και το βολάν που σημαίνει +1000 περίπου ευρώ στην επισκευή....
  4. kikos7

    Ενυδρείο σαλονιού

    Ενυδρείο ως διακοσμητικό στο σαλόνι και μπάτζετ 100€... Δύσκολο, όχι ακατόρθωτο. Γίνεται αρκεί να παίξεις πολύ άμυνα στο petshop που θα πας και να μην αγοράσεις ότι βρεις μπροστά σου ή προτείνουν... Μπορείς να μείνεις σε αυτά τα χρήματα με ένα 60λιτρο ενυδρείο, κάνα 2 διακοσμητικά και max 2-3 χρυσόψαρα. Να ξέρεις όμως ότι για να παραμείνει όμορφο θα θέλει φροντίδα, αλλαγές νερού, καθαριότητα κάθε εβδομάδα + ότι είναι δέσμευση.
  5. kikos7

    Αγορά xiaomi κινητού

    Πάντως από skroutz μπορείς να βρεις κατάστημα που δίνουν το mi9 lite με δική τους 2ετη εγγύηση. Προσωπικά δεν έχω και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη ούτε στην εγγύηση επίσημων αντιπροσωπειών. Σε Samsung πριν 2 χρόνια με πρόβλημα στη φόρτιση, με διάφορες δικαιολογίες δεν με κάλυψαν.
  6. kikos7

    Aπάτη απο 54666 και 54422

    Με πιάσανε και εμένα κότσο την Παρασκευή, με αποστολή των γνωστών μηνυμάτων από 54666, 54422 και χρέωσαν 6€ +ΦΠΑ κλπ θα είναι κάνα 9αρι; Η Vodafone απαράδεκτη, εκτός από την ενεργοποίηση της φραγής, ευγενικά μου έκλειναν το τηλέφωνο, που πλήρωνα κιόλας για να μιλήσω με την εξυπηρέτηση. Ζήτησα email της Vodafone για να στείλω έγγραφη καταγγελία και με παραπεμπαν στον Toby του Chat... Κανονικό δούλεμα δηλαδή αντί να σταθούν σε έναν επί χρόνια πελάτη τους με γερούς λογαριασμούς. Τελικά μετά από ανταλλαγή email με Telebox που ομολογώ ότι απαντά εντος 2-3 ωρών, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, πρότεινε το κλασικό, επιστροφή σε τραπεζικό λογαριασμό ή σε χρόνο καρτοκινητης. Ζήτησα επιστροφή στο λογαριασμό Vodafone και το δέχτηκαν. Περιμένω λοιπόν να επιστραφούν τα χρήματα, έτσι για το γ@μωτο. Αυτό που δεν θα επιστρέψει θα είναι οι ώρες που έχασα και η διαταραχή της ψυχικής μου ηρεμίας.
  7. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει η νομοθεσία, αλλά σε παρόμοια θέση είχα βρεθεί και εγώ πριν 4 χρόνια, και δυστυχώς ο νόμος όπως προστατεύει τον ενοικιαστή, προστατεύει και τον ιδιοκτήτη. Νομίζω ότι ο ιδιοκτήτης έχει δικαίωμα αν πάει δικαστήριο να απαιτήσει και περισσότερα χρήματα από αυτά που ήδη του έχεις δώσει... Εγώ τότε, ενοίκιο και εγγύηση τα έχασα... Μακάρι ο δικός σου αν του εξηγήσεις τον λόγο της υπαναχωρησης να καταλάβει και να φερθεί πιο ανθρώπινα...
  8. Είναι διάφανα, δεν είναι για εμφιάλωση μπίρας. Θα πρέπει να αποθήκευθουν σε ντουλάπι, κουτί που θα τα προφυλάσσει από το φως. Τα περισσότερα όμως είναι για νερό. Δεν ξέρουμε τι πιέσεις αντέχει το καπάκι τους. Δεν θα ρίσκαρα να περιμένω 1 μήνα και στο τέλος η μπύρα μου να οξυδωθεί ή να είναι flat χωρίς ανθρακικό.
  9. Ναι, περίπου ίδια θερμοκρασία θα έχουν. τον αισθητήρα τον έχω πάνω στο κάδο και από έξω κολλημένο ένα κομμάτι μονωτικό υλικό (είχα σπίτι φύλλο αλουμινίου με αεροθαλάμους) για να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο ο αισθητήρας από την θερμοκρασία του χώρου.
  10. Καταρχήν καλή επιτυχία! Είναι σίγουρο ότι το θερμόμετρο του κάδου δεν είναι αδιάβροχο; Έχω κολλήσει έξω από τον κάδο τον αισθητήρα από αυτό το θερμόμετρο: https://www.aliexpress.com/item/33007507841.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6d1f4c4d4j8oCR Δεν είναι όμως ο κάδος μέσα στο νερό. Αφού σκέφτεσαι να έχεις τον κάδο ζύμωσης μέσα σε νερό μπορείς να μετράς τη θερμοκρασία του νερού, πχ: https://www.petcity.gr/fish/accessorize-fish/lights-heating-fish/jbl-aquarium-thermometer-detail Αν με παγωμένα μπουκάλια κρατάς το νερό στους 20-22C πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Γενικά αφού πέσει η μαγιά, ούτε ανοίγουμε, ούτε κουνάμε τον κάδο. Αν ανοίξουμε θα είναι μόνο μια φορά, αν κάνουμε dry hopping. Εγώ προς το τέλος, μετά τη 10η μέρα, σταματάω τη ψύξη και σταδιακά ο κάδος παίρνει τη θερμοκρασία του χώρου(25-26C). Θέλει προσοχή με τα παγωμένα μπουκάλια. Να τα προσθέτεις σταδιακά παρακολουθώντας τη θερμοκρασία. Αν πέσει υπερβολικά θα κολλήσει-σταματήσει η ζύμωση.
  11. Τα μπουκάλια flip top εκτός από ακριβά είναι και δυσεύρετα. Δεν τα βρήκα διαθέσιμα σε κανένα Ελληνικό κατάστημα. Ομολογώ ότι και εγώ όταν πρώτο διάβασα στο νετ για εκρήξεις μπουκαλιών, είχα τρομοκρατηθεί. Κοιτούσα την εμφιαλωμένη μπύρα μου από απόσταση, κρατούσα τα μπουκάλια με προσοχή, μη και κάνουν μπαμ και με αφήσουν ανάπηρο, τυφλό κλπ Τελικά όμως δεν χρειάζονται υπερβολές, ένα μπουκάλι χωρίς ραγίσματα έχει ανοχές πολύ πάνω από την πίεση της μπύρας. Επιμέλεια και δέουσα προσοχή σε κάθε στάδιο της παραγωγής και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Εδώ, μάλλον, δεν τραυματίζονται αυτοί που γεμίζουν τα μπουκάλια με καύσιμα και φτιάχνουν μολότοφ θα την πατήσουμε εμείς που βάζουμε μπίρα; Για όποιον συνεχίζει να ανησυχεί υπάρχει και η λύση της εμφιάλωσης σε μπουκάλι pet. Για εμένα αν η κατανάλωση είναι σε λογικά επίπεδα, τα απλά μπουκάλια 0,5 & 0,33λτ με καπάκι, ταπωτικό είναι η καλύτερη λύση, δεδομένης και της έλλειψης μπουκαλιών flip top. Αν εμείς ή οι φίλοι μας αδειάζουμε τα μπουκάλια πιο γρήγορα από ότι τα γεμίζουμε, τότε πάμε σε εμφιάλωση σε βαρέλι.
  12. Σκασμένα μπουκάλια έχουμε: -Όταν βιαστούμε και εμφιαλώσουμε πριν τελειώσει η ζύμωση. (Γι' αυτό περιμένουμε 14 ημέρες ζύμωσης και βεβαιωνόμαστε πως έχει όντως ολοκληρωθεί με μέτρηση τελικής πυκνότητας, που πρέπει να έχουμε ίδιες τιμές σε 2 διαδοχικές μετρήσεις με χρονική διαφορά μεταξύ τους 36-48 ώρες.) -Όταν κάνουμε λάθος και προσθέσουμε πολύ περισσότερα σάκχαρα για την ενανθράκωση.( χρησιμοποιούμε υπολογιστή σακχάρων εμφιάλωσης βάση των πραγματικών-τελικών λίτρων που έχουμε,Στυλ μπίρας και θερμοκρασίας. Ζυγίζουμε με ζυγαριά και δεν προσθέτουμε σάκχαρα με κουταλιές-κούπες) -Τέλος σε περίπτωση μόλυνσης, που συνεχίσει ζύμωση σακχάρων και παραγωγή CO2 μέσα στο μπουκάλι. Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν είχα βόμβα από μπουκάλι. Αν θες να είσαι ασφαλής μπορείς να έχεις τα μπουκάλια σε κάποιο χαρτόκουτο και αυτό μέσα σε πλαστική σακούλα και αποθήκευση σε χώρο με νορμάλ θερμοκρασία. (10-12 μέρες περίπου στη θερμοκρασία που έγινε και η ζύμωση, μετά ιδανικά κάτω από 17-18) . Αν ο χώρος πιάνει το καλοκαίρι 35αρια και όλα σωστά να τα κάνεις μπορεί να έχεις σκασίματα.
  13. Σωστά. Υπολογίζεις όμως ότι τις πρώτες μέρες που η ζύμωση είναι και πιο έντονη, η θερμοκρασία του κάδου και του γλεύκους θα είναι 2-3 μονάδες πάνω του χώρου. Υπολόγισε και διάλεξε μαγιά ανάλογα το θερμοκρασιακό της εύρος και φυσικά του στυλ της μπύρας σου. Εγώ πριν το ψυγείο, και θερμοκρασία χώρου 24 C, έφτιαξα: Pale Ale με μαγιά fermentis S-05, Saison με μαγιά fermentis be-134, Weisse με μαγιά mangrove-jacks M20. Όλες τελείωσαν τη ζύμωση χωρίς προβλήματα. Υπέροχες μετά τον μήνα ωρίμανσης τιμήθηκαν δεόντως και από εμάς και από φίλους. Ίσως αυτή η οριακή θερμοκρασία ζύμωσης να επηρέαζε σε βάθος χρόνου την ποιότητα της μπίρας. Στη περίπτωσή μου καταναλώθηκαν γρήγορα και δεν θα το μάθουμε...
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.