Προς το περιεχόμενο

Hannibal_Lector

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  159
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

143 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Hannibal_Lector

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 16/04/1973

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

2.754 προβολές προφίλ
 1. Για τα ακουστικά δεν είναι κάτι φοβερό, οι περισσότεροι δεν ανοίγαμε ούτε το σακουλάκι (γενικά για όλες τις εταιρείες όχι μόνο της Apple). Στον φορτιστή τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, γιατί χωρίς αυτόν μετά το πρώτο άδειασμα της μπαταρίας η συσκευή δεν μπορεί να λειτουργήσει και όχι δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να έχει φορτιστή από πριν. Η Apple κάνει το προφανές για αυτήν (και θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες) απαντάει στην Ε.Ε. για τα περί μονοπωλίου και ενιαίου φορτιστή και με αυτήν την πολύ "τολμηρή" απόφαση. Το θέμα είναι πώς η Ε.Ε. επιτρέπει να κυκλοφορήσει μια συσεκυή χωρίς κάτι τόσο απαραίτητο για την λειτουργία της (υπάρχει και σχετική νομοθεσία που απαγόρευει κάτι τέτοιο). Τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα , φυσικά μειώνει το αποτύπωμα στο περιβάλλον αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια η υπόλοιπη είναι αυτό για το οποίο υπάρχουν οι εταιρείες ... το κέρδος, και εδώ το κέρδος είναι μεγάλο. Και εγώ έχω iPhone, Macbook pro, iwatch, αλλά δεν κατάλαβα ποτέ τον πόλεμο εναντίον αλλά ούτε και την προσπάθεια πώς ότι κάνει η Apple είναι innovation και όλα καλά. Σαν πελάτης θα κρίνω πάντα τις ενεργείς των εταιρειών και όχι ως μέτοχος τους.
 2. Για να κριθεί η πολιτική του Τράμπ ...πρέπει να ξέρουμε σε ποιες εταιρείες έχει μετοχές αυτός αλλά και όσοι τον στηρίζουν. Επιχειρηματίας είναι όχι πολιτικής και το επιχειρείν ασκεί όχι πολιτική. Απλά με την θέση που έχει αρκεί ενα tweet του να καταστρέψει ή να εκτοξεύσει μια εταιρία. Τελικά δεν μάθαμε η πίτσα που διαφήσε είναι όντως τόσο καλή? Θέλει να αναβληθούν οι εκλογές γιατί φοβάται την νοθεία ... του πήρανε το HowTo ? Όσο στην ερώτηση "ποιος αξίζει να σας κατασκοπεύει ?" υπάρχουν κάποιοι που απαντάνε υπέρ του ενός ή του άλλου δεν έχουμε καμία σωτηρία ... Σφάξε με αγά μου να αγιάσω λέγεται αυτό, και φυσικά ο καθένας κάνει τις επιλογές , αρκεί να γνωρίζει και να του λένε ότι όλοι τον παρακολουθούν. Η τεχνολογία απο μόνη της είναι εξέλιξη και είναι κάτι ουδέτερο, δεν είναι ούτε των αγγέλων ούτε των διαβόλων, η χρήση της τι κάνει η το ένα ή το άλλο. Όσο για το tik tok ή άλλες τέτοιου τύπου εφαρμογές έχουμε τον προκατοχό τους ... το Youtube και την μητρική του εταιρεία την Google (Alphabet) που όχι απλά έχει κατηγορηθεί για παρακολούθηση στοιχείων αλλά ώς εταιρεία το έχει παραδεχτεί ότι συμβαίνει. 'Στις στοχευμένες διαφημίσεις οφείλεται η τεράστια επιτυχία της. Αυτό για όσους για ακόμη μια φορά ...πέφτουν από τα σύννεφα.
 3. Εσύ καταλαβαίνεις ότι η Τράπεζα τα λεφτά τα έχει και τα κάνει ότι θέλει άσχετα αν εμένα δεν μου εμφανίζονται στον λογαριασμό απο δική μου κατάθεση? πολύ εύκολα δίνεις άφεση αμαρτιών στο τραπεζικό ίδρυμα που υπάρχει γιατί έχουμε όλοι τα λεφτά μας εκεί, αλλά εγώ δεν είμαι ίδρυμα ... για να κάνω δωρεά σε Τράπεζες τα λεφτά μου ούτε για 1 λεπτό. Δεν μίλησε κανένας για συλλήψεις, αλλά αν αντίστοιχα εγώ δεν εξοφλήσω κάποια οφειλή , απο το πρώτο λεπτό αρχίζουν οι ποινές και ο τόκος. Επίσης για ποιο λόγω πρέπει εγώ σαν πελάτης να κάνω οτιδήποτε για λάθος της τράπεζας? Ωραία λογική σου κρατάνε τα λεφτά και αν δεν στα δώσουν κιόλας πάνε στα δικαστήρια, για τράπεζες μιλάμε όχι για ... μπαρμπούτι
 4. Συσκευή θα έχει το κουτί ή και αυτό είναι προς συζήτηση? Πέρα απο την πλάκα και επειδή βλέπω funboys της Apple να ευχαριστιούνται για ότι και η Sammy ακολουθεί το "innovation" της Apple , το πράγμα είναι απλό. Όσο γινόμαστε πιο κολλημένοι με με μια εταιρεία και την υποστηρίζουμε φανατικά ακόμη και σε απαράδεκτες πρακτικές (όπως αυτό με τον φορτιστή) τόσο οι εταιρείες θα μας πουλάνε τρέλα για το περιβάλλον και δεν παραμύθια με μήλα και προκομμένους κορεάτες. Και βέβαια αφού έριξαν το τυράκι όπως κάνουν τόσα χρόνια μέσω "διαρροών" τώρα αρχίζουν να λένε και την αλήθεια πώς δεν υπάρξει πτώση αρχικής τιμής λόγω μη παροχής φορτιστή. Είναι το ίδιο ακριβώς που γίνεται όταν μια εταιρεία (π.χ. η Huawei) τρώει τρικλοποδίες και μερικοί πανυγηρίζουν λές και είναι μέτοχοι σε άλλες εταιρείες. Όσο μειώνεται ο ανταγωνισμός τόσο θα βλέπουμε τέτοιου είδους πολιτική απο τις εταιρείες.
 5. Μακάρι να σου δώσουν απάντηση έστω και αερολογία, και πολύ καλά έκανες και ζήτησες εξηγήσεις και έκανες καταγγελία. Πιθανόν να γίνει αυτό που λές για την Revolut απλά η μόνη χρήση που κάνω στην Revolut είναι για το gpay, ήδη έχω βρεί εναλλακτική οπότε και να την παγώοσυν δεν τρέχει κάτι, άλλωστε την φορτώνω μικροποσά.
 6. Δυστυχώς και άσχετα από ότι πιστεύει ο καθένας πολιτικά, οι τράπεζες κάνουν κουμάντο στην αγορά και η πολιτική τους είναι αν σας αρέσει αλλιώς δεν έχει. Εμένα μου έτυχε το εξής πριν από λίγο καιρό, καθώς έκανα κατάθεση σε ΑΤΜ κόλλησε το μηχάνημα την ώρα που πήρε τα λεφτά χωρίς να ολοκληρώσει την συναλλαγή και φυσικά χωρίς να πιστωθούν στον λογαριασμό μου. Από την εξυπηρέτηση πελατών μου είπαν να μην ανησυχώ να πάω την άλλη μέρα στο υποκατάστημα να κάνω αίτημα και μόλις ... ανοίξουν το ΑΤΜ θα πιστωθούν τα λεφτά, ήτανε Πέμπτη και τα λεφτά φάνηκαν Δευτέρα, 4 μερούλες η Εθνική τα γλεντούσε αλλά για μένα ήταν στον "αέρα".! Δηλαδή και χάσιμο χρόνου για μένα για φταίξιμο της τράπεζας και 4 μέρες τα λεφτά μου ...χαμένα! Μιλώντας με κάποιον γνωστό που είναι τεχνικός ΑΤΜ μου είπε ότι έχει συμβεί μπροστά του το ίδιο θέμα , ο πελάτης κάλεσε την αστυνομία και οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα! Το πιο αστείο, και στον φίλο μου έτυχε το ίδιο όταν δοκιμάζοντας να κάνει μια συναλλαγή σε ΑΤΜ για να δοκιμάσει το νέο μηχάνημα αυτό κόλλησε και πήρε πίσω τα λεφτά του μετά από 15 μέρες! Απλά οι τράπεζες έχουν ορίσει ένα πλαίσιο που είναι καλυμμένες νομικά από παντού και σε κάθε περίπτωση, και έχει γίνει αποδεκτό από το κράτος (πολύ κακώς) το πλαίσιο αυτό να είναι εντελώς υπέρ των τραπεζών ακόμη και σε προβλήματα από τελείως δική τους ευθύνη και εμείς να ευχόμαστε να μην μας τύχει. Υ.Γ. Η Revolut μου στέλνει εδώ και περίπου 1 χρόνο μηνύματα ζητώντας νέο αποδεικτό για την ταυτοποίηση , απλά δεν κάνω κάτι και παίζει κανονικά. Υ.Γ2. Curve σαν ψηφιακό πορτοφόλι , αλλά και Payoneer που την έχω 4 χρόνια και με είναι πολύ χρηστική παντού.
 7. Έλιωσα! δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο.
 8. Καλό νέο το ότι θα φέρει και η Samsung την κάρτα της στην Ευρώπη. Τι παίζει τώρα με το nfc στην Ελλάδα, πληρωμές δηλαδή μέσω smartphone σε Andoid. Απευθείας το υποστηρίζει μόνο η Alpha Bank μέσω του Tap and Pay της εφαρμογής της. Η επόμενη λύση είναι το gpay (google pay) αλλά λόγω ασυμβατότητας με το region (με την περιοχή μας) θα πρέπει να βρούμε την εφαρμογή στο διαδύκτιο και όχι απο το play store (που ούτως ή αλλως δεν θα την εμφανίσει για να την κατεβάσουμε ή δεν θα παίξει λόγω περιοχής). Αφού γίνει εγκατάσταση το gpay τότε για να προσθέσουμε κάρτα θα πρέπει αυτή να έχει διεύθυνση σε χώρας που παίζει το gpay, π.χ. Αγγλίας, δεν είναι τίποτα τραγικό , για παράδειγμα αν έχουμε Revolut ή και το Curve (με κάρτα της curve) τότε κάνουμε μια νέα ψηφιακή χρεωστική και εκεί δηλώνουμε διεύθυνση εγγλέζικη. Αν η διαδιασία γίνει κανονικά τότε στο τέλος το Android μόνο του θα μας προτείνει να βάλουμε αυτήν την κάρτα στο gpay, το κάνουμε και τέλος! Στην Εθνική υπάρχει ένα βραχιολάκι (που το έχω και έχω κάνει πολλές πληρωμές) για ανέπαφες πληρωμές με τις κάρτες της. Υποτίθεται ότι αυτό κάνει και η εφαρμογή της i-bank Pay αλλά ... δεν λειτουργεί με nfc, είναι ηλεκτρονικό πορτοφόλι με άλλους τρόπους πληρωμής με μεγάλες όμως ασυμβατότητες.
 9. Κρίμα, αν και δεν κλείνει ως εταιρεία το τμήμα που πουλάει είναι που την έκανε παγκόσμια γνωστή. Olympus συνώνυμο της φωτογραφικής μηχανής (σαν επωνύμια, φυσικά υπήρξαν και υπάρχουν και άλλες εταιρείς με κορυφαίες κατασκευές). Θα συμφωνήσω με την άποψη της ευκολίας και του ότι δεν θέλουμε να κουβαλάμε συσκευή για συγκεκριμένη χρήση, πολύ καλύτερα να τα κάνει όλα μία συσκευή ... αλλά αυτό έχει και τον συμβιβασμό της ποιότητας. Αν και δεν είμαι φανατικός της φωτογραφίας με λεπτομέρειες και όλα τα σχετικά, όπως και να το κάνουμε άλλη smartphone (όσο καλή φωτογραφική και να έχει) και άλλο DSLR. Η ποιότητα των φωτογραφικών μηχανών των smartphones έχει βελειωθεί πολύ αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη στο να φτάσει αυτό που θέλουμε να "αποθανατίσουμε" την στιγμή όπως την βλέπουν τα μάτια μας. Αυτό απαιτεί συνολικά εξέλιξη σε επεξεργαστές, software, φακούς, και αυτό απαιτεί ανταγωνισμό που τα κάνει όλα να γίνονται πιο γρήγορα. Δυστυχώς η τεχνολογία στον δρόμο της προόδου "καταβροχθίζει" και εξαφανίζει μικρά κομμάτια της με ότι αυτό συνεπάγεται, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς. Αν δεν υπάρχει ζήτηση σε κάτι αυτό απλά γίνεται γίνεται ιστορία. Η επιλογή της ευκολία μας έχει τα καλά αλλά και τις συνέπειες του συμβιβασμού.
 10. Είδα όλη την παρουσίαση και για το Big Sur η μόνη σημαντική αλλαγή που βλέπω είναι το control center, όντως θα είναι πολύ χρηστικό. Στα υπόλοιπα λίγα πράγματα
 11. Μεγάλο βήμα για την Apple , θα έχει επιτυχία γιατί έχει όλα τα μέσα να το υποστηρίξει σωστά. Τώρα για τις συγκρίσεις με τους Intel επεξεργαστές ...ίδωμεν όταν εμφανιστούν οι arm mac. Με Rosetta 2, Universal θα είναι χωρίς ιδαίτερα προβλήματα η μετάβαση και βέβαια το εντυπωσιακό είναι ότι οι arm mac θα παίζουν εφαρμογές ios και Pad os χωρίς να χρειάζεται καμία αλλαγή! Τα αποτελέσματα φαίνονται πάντα στην πορεία και την χρήση αλλά νομίζω ότι σήμερα η Apple κάνει ένα μεγάλο βήμα στην εξέλιξη της. Υ.Γ. Ο αλγόριθμος παίζει παντού όπως και κάποιες βιβλιοθήκες ή ρουτίνες (που συνήθως αφορούν εξεργασία δεδομένων) με μικροαλλαγές ή μικρές προσαρμογές.Το θέμα είναι το interface που αλλάζει και αποτελεί το πολύ μεγάλο κομμάτι κώδικα σε μια εφαρμογή ανεξάρτητα λειτουργικού (εξαιρέσεις σε κάποια μη παραθυριακά λειτουργικά όπου ο κώδικας είναι κυρίως επεξερασία δεδομένων αλλά αυτά δεν αφορούν το 95% των χρηστών). Υ.Γ2. Οι devs όχι απλά θα ακολουθήσουν αλλά σήμερα η Apple με ότι ανακοίνωσε μάλλον θα ενεργοποιήσει πάλι και εμάς τους ... παλαίμαχους :).
 12. ναι και εγώ απάντησα κάπως, κακώς, αλλά δεν είναι θέμα κάποιας μιας μόνο εταιρίας αλλά το πώς τους επιτρέπουν να κερδίζουν δις απο φόρους ενώ εμάς τους υπόλοιπους μας κυνηγάνε για μερικά ευρώ. Όταν είχα διαβάσει για το Ιρλανδικό μοντέλο πραγματικά δεν το πίστευα, και το είχα ψάξει λίγο για να βρω το πώς οι Ιρλανδοί έδιναν τόσο χαμηλή φορολογία και είχαν μαζέψει όλες τις μεγάλες εταιρίες εκεί.
 13. ναι μία με κρύο νερό https://www.forbes.com/sites/leesheppard/2013/05/28/how-does-apple-avoid-taxes/#4d49a25120a7
 14. Μεγαλύτερη κοροϊδία από τις αντιμονοπωλιακές έρευνες της Ε.Ε. δεν υπάρχει. Αφού επιτρέπει και κάνει τα στραβά μάτια στις εταιρίες που γιγαντώνονται με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και αφού κερδίσουν δις έρχεται και επιβάλει αστεία πρόστιμα που φυσικά δεν πληρώνονται σχεδόν ποτέ άμεσα αλλά με διάφορους συμβιβασμούς πάντα υπέρ των κολοσσών. Ακόμη δεν έχει καταφέρει να ελέγξει πώς η Apple (αλλά και πολλές ακόμη εταιρίες) με δις τζίρους δηλώνουν τόσα λίγα κέρδη και στο τέλος πληρώνουν ψύχουλα σε φόρους. Για αρκετά χρόνια επέτρεψε σε μεγάλες εταιρίες να έχουν "διπλή έδρα" με βάση το τότε Ιρλανδικό μοντέλο φορολόγησης. Αποτέλεσμα πολλές εταιρίες (μεταξύ τους και η Google) να δηλώνουν ώς δεύτερη διεύθυνση έδρας κάποιο φορολογικό παράδεισο να δηλώνουν εκεί τα κέρδη και να χάνονται έτσι δις σε φόρους.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.