Προς το περιεχόμενο

Malvino

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  25
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

0 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Malvino

 • Κατάταξη
  Member
 1. Από DVI σε scart δεν θα έχω ήχο. Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι πάω να μπερδέψω ψηφιακά σήματα με αναλογικά. Ίσως για αυτό δεν υπάρχει και απλό καλώδιο. Μάλλον θα θέλει κάποιο μετατροπέα. Αν χρειαστεί όμως μετατροπέας τότε πάμε για άλλη τηλεόραση.
 2. Χαιρετώ τη παρέα. Έχω την παρακάτω κάρτα γραφικών Asus HD7770-DC-1GD5 V2 με τις εξής εξόδους 2 DVI, 1 HDMI και 1 Display Port. Στην HDMI συνδέεται η οθόνη του υπολογιστή. Θέλω να συνδέσω μια τηλεόραση Philips (25PT4457/01) η οποία έχει 2 scart και 1 composite (κίτρινο, κόκκινο και άσπρο). Θέλω να συνδέσω το Display Port της κάρτας με το scart της τηλεόρασης. Υπάρχει τέτοιο καλώδιο; Αν ναι που μπορώ να το βρω; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 3. Malvino

  LG DM2352D-PZ 3D LED TV προβλημα

  Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Απλά άμα δεν άναβε ίσως να ήταν μια ακόμα ένδειξη για το χειριστήριο η οποία όμως δεν αποτελεί κανόνα. Ακόμα και που ανάβει πάλι δεν σημαίνει τίποτα. Δεν ξέρω πως δουλεύουν οι υπέρυθρες. Ίσως δουλεύει και άναψε το led αλλά μπορεί να έχασε τη συχνότητά του (αν γίνεται κάτι τέτοιο).
 4. Malvino

  LG DM2352D-PZ 3D LED TV προβλημα

  Αν έχεις κάμερα (πχ στο κινητό) δοκίμασε να βλέπεις το led του τηλεχειριστηρίου. Δεν χρειάζεται να κάνεις εγγραφή. Καθώς η κάμερα θα βλέπει το led πάτησε διάφορα κουμπιά στο χειριστήριο. Συνήθως η κάμερα θα δείξει ότι ανάβει σαν συνηθισμένο led. Δοκίμασέ το και με άλλο χειριστήριο. Αν δεν ανάψει σε κανένα τότε δεν ξέρω. Αν δεν ανάψει στο χειριστήριο της οθόνης τότε όχι ότι είναι απόλυτο αλλά αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει και με άλλες μπαταρίες ε;
 5. Καλημέρα Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά μου έτυχαν διάφορα και δεν πρόλαβα. Λογικά θα αγοράσει τον πρώτο (WD1002FAEX). Και πάλι ευχαριστώ.
 6. Ένας γνωστός μου έχει το παρακάτω motherboard: ga-ex58-ud5 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2958#sp Θέλει να αγοράσει ένα δίσκο και είναι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο: WD1002FAEX http://www.wdc.com/global/products/specs/?driveID=792&language=1 WD1003FBYX http://www.wdc.com/global/products/specs/?driveID=799&language=1 Τα κριτήριά του ήταν να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγγύηση (5 χρόνια), χωρητικότητα 1Τ και σε τιμή έως 100€. Επειδή είμαι άσχετος το μόνο κριτήριό μου για αυτή τη περίπτωση είναι η επιλογή του πρώτου ως sata 6Gb/s. Το motherboard του υποστηρίζει μόνο sata 3Gb/s έτσι σε περίπτωση αναβάθμισης να μην πάει χαμένος ο δίσκος. Αυτό που δεν ξέρω είναι κατά πόσο θα είναι συμβατός ο δίσκος με το motherboard. Νομίζω ότι γίνεται αυτός ο συνδυασμός και όχι ο ανάποδος αλλά δεν ξέρω αν θα ήταν καλύτερα αν βάλει καθαρά δίσκο sata 3Gb/s. Έχοντας μαύρα μεσάνυχτα για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά ή για το τι σημαίνει ότι ο ένας είναι black, ο άλλος red ή άλλο χρώμα θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή. Επίσης αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο το οποίο όμως καλύπτει τα αρχικά κριτήρια καλοδεχούμενο. Ο δίσκος λογικά θα χρησιμοποιηθεί ως primary. Η αναβάθμιση του motherboard θα αργήσει όσο λειτουργεί το motherboard (ελπίζουμε πολύ). Solid state δίσκοι έχουν απορριφθεί λόγω τιμής - χωρητικότητας.
 7. Αυτό το μοντέλο (237) μάλλον θα αγοράσω και εγώ. Στο manual του (http://www.lg.com/gr/support-product/lg-IPS237L-BN#) στη σελίδα 9 αναφέρει ότι: If you use HDMI PC, it can cause compatibility problem. Είναι το τελευταίο που θέλω να μάθω πριν την αγορά της. Όμως δεν ξέρω αν αυτή η σημείωση έχει σχέση με το τίτλο του θέματος (για ρύθμιση χρωμάτων) ή αναφέρεται για άλλο πρόβλημα.
 8. Malvino

  Αγορά οθόνης

  Σαν συνέχεια του θέματος για αγορά υπολογιστή (http://www.insomnia.gr/topic/464766-αγορά-υπολογιστή) και τώρα και οθόνης (καθώς αλλάξανε κάπως τα δεδομένα) είπα να ανοίξω καινούριο θέμα εδώ. Περιληπτικά: Σκεφτόμουνα να αγοράσω monitor TV αλλά από ότι είδα κανένα μοντέλο δεν παρέχει δυνατότητα εγγραφής (PVR – DVR). Γίνεται εγγραφή μόνο μέσω scart (άρα και χαμηλής ποιότητας) οπότε λέω να αγοράσω σκέτο monitor και να χρησιμοποιήσω για αρχή τον αποκωδικοποιητή που έχω (edision mini triton hd) με ότι ποιότητα εγγραφής κάνει από το usb του. Η κάρτα οθόνης που έχω είναι HD7770-DC-1GB-V2. Τα χρήματα που διαθέτω είναι 200 – 300€ (ίσως αν το τραβήξουμε από τα μαλλιά να γίνει και κάτι καλύτερο) Μέγεθος οθόνης 24 (-27) ίντσες ΑΝ έχω καταλάβει σωστά τότε: Α) Σε αυτή τη κατηγορία πάμε προς Lg ή dell που με έχει μπερδέψει το θέμα των pixel (μηδέν, ένα φωτεινό, έξι μαύρα) και η ποιότητα του service. Β) Πρέπει να έχει IPS πάνελ (και ας έχει κάποια αρνητικά). Γ) Η ανάλυση δεν ξεπερνά τα 1920Χ1080 (για αυτό το λόγο οι 27 ίντσες είναι σε παρένθεση γιατί δεν ξέρω αν σε τόσο μεγάλη οθόνη αρκεί αυτή η ανάλυση). Η απόσταση από την οθόνη είναι 60 – 80 εκατοστά και σαν τηλεόραση περίπου 3 μέτρα. Δ) Λόγω της χρήσης της και ως τηλεόραση η αντίθεση πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη. Ε) Η διάρκεια ζωής της (σε μέρες) μειώνεται γιατί θα δουλεύει είτε σαν οθόνη είτε σαν τηλεόραση αρκετές ώρες τη μέρα. (ελπίζω σε stand by να μην έχω πρόβλημα με αποτύπωση εικόνας γιατί όταν βλέπω τηλεόραση και κλείσω τον αποκωδικοποιητή δεν πρόκειται να σηκωθώ να κλείσω και την οθόνη). Με βάση αυτά και τα χίλια άλλα δυο που ξέρετε προς ποια μάρκα ή και μοντέλο λέτε να κινηθώ; Υ.Γ. προσπάθησα να δω κάποιες οθόνες από κοντά αλλά η κάθε μία έδειχνε διαφορετικά πράγματα και δεν είχα τη δυνατότητα να δω τις ρυθμίσεις τους, ο φωτισμός ήταν πολύ έντονος και ο πωλητής ή ήταν άσχετος ή δεν είχε όρεξη να εξυπηρετήσει.
 9. Έχοντας πλέον αγοράσει το παρακάτω πακέτο Επεξεργαστής Intel I5 3470 Motherboard Asus P8H77-V Ram Kingston KHX1600C9D3P1K2/4G Κάρτα γραφικών HD7770-DC-1GD5 V2 Τροφοδοτικό Thermaltake Sp-550 Κουτί Thermaltake V4 Black Edition λέω να δοκιμάσω λίγο ακόμα τις αντοχές του δεινόσαυρου και όποιου άλλου έχει το κουράγιο να με "διαβάζει" για την επιλογή οθόνης. Το ποσό που διαθέτω είναι κοντά στα 200€ και να είναι Monitor-TV. Έχω ψάξει λίγο και μου έχει τραβήξει την προσοχή η LG M2352D. http://www.lg.com/gr/monitors-personal-tv/lg-M2352D-personal-tv Επειδή με τα χαρακτηριστικά (Φωτεινότητα, Αναλογία αντίθεσης, Τύπος Panel κ.α.) για την ίδια ή και σε σύγκριση με άλλες έχω χάσει το μπούσουλα, το αφήνω σε εσάς για το αν έχετε να προτείνεται κάποια εναλλακτική. Για την συγκεκριμένη έχω δύο απορίες Α) κάπου διάβασα ότι έχει αρνητική κριτική για τη βάση της (όχι την επιτοίχια) αλλά δεν θυμάμαι που το διάβασα και τι ήταν. Β) για το θέμα της εγγραφής. Μπορώ με κάποιο τρόπο να εγγράψω αυτά που βλέπω; Δηλαδή με ανοιχτό τον υπολογιστή (ως monitor) να κάνω εγγραφή με κάποιο πρόγραμμα ή με κλειστό τον υπολογιστή (ως TV) να κάνω εγγραφή πχ σε USB STICK; Υ.Γ. ρωτάω εδώ για την οθόνη γιατί το θεωρώ ως συνέχεια των προηγούμενων. Αν πρέπει να το ανοίξω σαν θέμα στην κατηγορία Οθόνες ας με ενημερώσει κάποιος.
 10. Όντως, ακόμα είναι αρκετά μπερδεμένα τα πράγματα. Έχεις δίκιο. Έτσι όπως τα έγραψα λογικό ήταν να μην το καταλάβεις. Αναφερόμουν στο Graphics Max Dynamic Frequency. Ο 3470 έχει 1.1Ghz ενώ οι 3550 και 3570 έχουν 1.15Ghz. Έλεγα μήπως ....... Μάλλον όμως θα σταματήσω το ψάξιμο και θα εμπιστευτώ τις επιλογές σου γιατί μάλλον το καταντάω γελοίο το θέμα. Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο που ξόδεψες και τη βοήθεια που προσέφερες.
 11. Μια ακόμα ερώτηση. Αναφέρθηκε ότι με την εξωτερική κάρτα γραφικών δεν μας ενδιαφέρουν τα χαρακτηριστικά της κάρτας γραφικών του επεξεργαστή. Στο Motherboard που επιλέχθηκε υπάρχει η "τεχνολογία" LucidLogix Virtu MVP. Αν κατάλαβα καλά αναφέρεται σε συνεργασία της κάρτας γραφικών του επεξεργαστή με την εξωτερική. Έχοντας επιλέξει την HD7770-DC-1GD5 (v2?) με τον 3470 θα άξιζε να δώσω 20€ παραπάνω για να ανέβω στην ταχύτητα της μνήμης (1,1 σε 1,5Ghz) του επεξεργαστή ή θα είναι πεταμένα λεφτά; Τα χαρακτηριστικά της ενσωματωμένης κάρτας γραφικών (αν και μάλλον εξαρτώνται από τον επεξεργαστή) πως μπορώ να τα βρω; Το ξέρω ότι το σύστημα είναι overkill και ότι έχω μπλέξει τα μπούτια μου (ίσως και τα χέρια μου μαζί) για αυτό ζητάω τη βοήθειά σας.
 12. Αν η παρακάτω σύνθεση δεν αξίζει τότε ίσως ψάξω για αυτό που λέει ο artshadows. Επεξεργαστής Intel I5 3470 Motherboard Asus P8H77-V Ram Kingston KHX1600C9D3P1K2/4G Κάρτα γραφικών Asus GTX650-DC-1GD5 Με δυνατότητα μικρής βελτίωσης της κάρτας γραφικών ή διπλασιασμό της Ram. Συμφωνείτε με αυτές τις επιλογές ή τα έκανα πάλι σαλάτα;
 13. Το ξέρω ότι σε ζαλίζω, αλλά με την κάρτα γραφικών τα Graphics Specifications του επεξεργαστή όσο καλά και να είναι δεν επηρεάζουν την απόδοση; Αν ναι, τότε το ίδιο ισχύει και για το Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d);
 14. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το κόστος είναι στα λογικά πλαίσια. Έχεις βάλει και DVD μέσα. Θα προτιμούσα το motherboard να είναι Asus. Δεν γνωρίζω για διαφορά τιμής ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Γενικώς πιστεύεις ότι πρέπει να διαλέξω ένα πιο φτηνό motherboard και να αγοράσω καλύτερη κάρτα γραφικών; Οι επεξεργαστές της σειράς 3400 έχουν μικρότερο Graphics Max Dynamic Frequency σε σχέση με αυτούς της 3500 και με μικρή διαφορά τιμής. Για αυτό είμαι μεταξύ 3570 και 3570K.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.