Προς το περιεχόμενο

blitzNikos

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  828
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

397 Excellent

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ blitzNikos

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 14/05/1961

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Νέα Σμύρνη

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Στις αγγελίες κυκλοφορούν συχνά αρκετά σετάκια μνήμες. Μπορείς να προσθέσεις 2x4=8g μνήμες, ίδιες με αυτές που έχεις, με 35-40 ευρώ. Με 80 ευρώ βρίσκεις 2x8=16g/2400 Mhz!
 2. blitzNikos

  GIGABYTE GA G946GM-S2+backplate+E6700

  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 05/07/2020 10:59 πμ

  • ΠΩΛΗΣΗ
  • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ

  GIGABYTE GA G946GM-S2 rev2.1+backplate+E6700, στα 25 ευρώ. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiej6nwp-HqAhUSsKQKHRa1DUYQFjACegQIBBAB&url=http%3A%2F%2Fwww.gigabyte.com.gr%2Fproducts%2Fpage%2Fmb%2Fga-946gm-s2_20&usg=AOvVaw18F8O3ntVEXXL0hItYoyu- Η μητρική είναι λειτουργική και σε καλή κατάσταση, παρά την ηλικία της... Βρίσκομαι Νέα Σμύρνη. Νάμαστε όλοι καλά! φιλικά Νίκος

  25,00 €

 3. Δοκίμασες τις κάρτες των δύο pc που δεν λειτουργούν στα τρία που λειτουργούν. Δοκίμασες το αντίστροφο? Τις κάρτες των τριών που λειτουργούν σε αυτά που παρουσιάζουν πρβλ? Μήπως για κάποιο λόγο δεν κάνει σωστή επαφή ο pci controller με την αντίστοιχη θύρα? Δοκίμασες σε όλες τις διαθέσιμες pci θύρες των δύο pc που παρουσιάζουν θέμα? Οι δοκιμές έγιναν με τις 15μετρες επεκτάσεις? Αν, ναι, μήπως κάποιες από αυτές έχουν θέμα?
 4. Μάλλον έχεις πάρει ασύμβατη μνήμη. Τα laptop δυσκολεύονται περισσότερο από τα pc με μνήμες που δεν έχουν τις ακριβείς προδιαγραφές που προβλέπονται από τον κατασκευαστή. Η μνήμη που είχες ήταν pc3L(ow Voltage) και λειτουργούσε με 1,35 volt. Αυτή που πήρες είναι pc3 και λειτουργεί με 1,50 volt. Αν βάλεις σε μια μητρική που λειτουργεί με μνήμες 1,50 volt μνήμες με λιγότερο voltage πιθανότατα θα λειτουργήσει αλλά, στην αντίθετη περίπτωση, όπως στη δική σου, δεν είναι δυνατόν. Το να δίνει λιγότερο ρευμα από τις προδιαγραφές είναι εφικτό, αλλά περισσότερο, όχι.
 5. Με 8g σε dual channel είσαι καλυμένος για απλή χρήση. Αν θες κάτι παραπάνω θα σε κρατήσει πίσω ο επεξεργαστής και πιθανόν η κάρτα γραφικών. Το σύστημά σου είναι αρκετά παλαιό και πρέπει να το σκεφτείς πολύ πριν ρίξεις χρήματα... Μήπως να έπαιρνες έναν ssd, που θα μπορούσες να τον χρησιμοποιήσεις και σε ένα νεότερο σύστημα, αργότερα... Πάντως για μνήμη να έχεις υπόψη σου ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνον 4άρες μνήμες που θα πρέπει να έχουν τσιπάκια απαραίτητα και από τις δυό πλευρές, διαφορετικά θα έχεις πρβλ συμβατότητας.
 6. Εφόσον χρησιμοποιώντας άλλον επεξεργαστή στο ίδιο ακριβώς σύστημα δεν έχεις κανένα πρόβλημα, μάλλον φταίει ο επεξεργαστής. Όταν παίρνεις μτχ ξεκλείδωτο (Κ) επεξεργαστή 1155/1150 μπορεί να έχει παίξει χιλιάδες ώρες υπερχρονισμένος σε πολύ ψηλές θερμοκρασίες, οπότε υπάρχει περίπτωση δυστυχώς να έπεσες σε επεξεργαστή που έχει ψηθεί και έχει παραδώσει πνεύμα...
 7. Από τη στιγμή που όλα πάνε καλά και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρβλ, δεν ασχολούμαι να τα μετράω συνέχεια αλλά, όποτε τσεκάρω με το λογισμικό της Tp-Link, δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ κάτω από 200+ Mbps. Από σταθερότητα, από όταν τα τοποθέτησα, πριν από 15 μήνες περίπου, χρειάστηκε να τα επαναρυθμίσω με την αρχική διαδικασία δύο φορές, τη μία μάλιστα μετά από γενική διακοπή του ρεύματος στη περιοχή.
 8. Αυτό ισχύει για παλαιότερα μηχανάκια. Τα σύγχρονα μηχανάκια έχουν τελειοποιηθεί. Ειδικά τα powerlines μεσαίας-υψηλής κατηγορίας τιμής ανταπεξέρχονται στο θέμα των διαφορετικών φάσεων χωρίς πρβλ. Τα δικά μου (TL-PA8010Pv2 σα "βάση" και δύο TL-PA8030P σα "δέκτες") λειτουργούν σε διαφορετικές φάσεις, σταθερότατα και με ταχύτητες που κυμαίνονται από 250-400 Μbps. Κατά τα άλλα εννοείται ότι το καλώδιο είναι ακόμα ο καλύτερος, ασφαλέστερος και ταχύτερος τρόπος σύνδεσης.
 9. καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλή δροσιά! Υπάρχουν φίλοι με μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο που μπορούν να σου δώσουν τα φώτα τους, εγώ έχω πολύ βασικές γνώσεις και απλά σου μεταφέρω τις δικές μου εμπειρίες, σαν μιά πρώτη ματιά στο θέμα που σε απασχολεί. Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει καλωδίωση και μιλάμε για τριφασικό ρεύμα και διαφορετικούς ορόφους, οι απώλειες είναι δεδομένες... Το θέμα είναι η σταθερότητα της σύνδεσης. Οι διαφορές σε αξιολογήσεις είναι δεδομένες σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί μεγάλο ρόλο παίζει η ηλεκτρική εγκατάσταση και ο τρόπος χρήσης. Όσο πιό σύγχρονη και σωστή είναι η ηλεκτρική εγκατάσταση, τόσο αυξάνει το ποσοστό επιτυχίας. Πραγματικά, η χρήση powerlines είναι ένας ασφαλής τρόπος να διαπιστώσει κανείς αν, ο ηλεκτρολόγος που έκανε την ηλεκτρική εγκατάσταση, έκανε σωστά τη δουλειά του! Επίσης βοηθάει σημαντικά αν τα μηχανάκια λειτουργούν στην ίδια φάση και πρέπει να τοποθετήσεις απαραίτητα τα μηχανάκια απευθείας στην πρίζα και όχι σε πρόσθετο πολύμπριζο-επέκταση. Από ράτσες, τα devolo θεωρούνται τα κορυφαία για "επικίνδυνες απόστολές" όπως οι τριφασικές εγκαταστάσεις. Είναι όμως σχετικά δύστροπα από θέμα softweare και μπορεί να σε παιδέψουν για να συνδεθούν. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δική μου σύντομη εμπειρία μαζί τους. Σαν πιό ασφαλή και δοκιμασμένη λύση θα σου πρότεινα Tp-Link. Εγώ χρησιμοποίησα, σε τριφασική εγκατάσταση με πολύ καλωδίωση και σχετικά μεγάλο διαμέρισμα, ένα TL-PA8010Pv2 σα "βάση" και δύο TL-PA8030P σα "δέκτες" και ησύχασα. Σύνδεσα τη βάση, έβαλα σε μια κοντινή πρίζα το δέκτη, συνδέθηκαν μέσα σε δυό λεπτά και μετά μετέφερα τους δέκτες σε όποιο σημείο του σπιτιού ήθελα και μόλις τους τοποθέτησα σε πρίζα, συνδέθηκαν αμέσως και λειτουργούν αδιάλειπτα και σταθερά. Δε χρειαζόμουνα wi-fi. Αντίστοιχα μηχανάκια με δυνατότητα ethernet+wi-fi είναι το TL-WPA8630P KIT_V2. Επισημαίνω ότι οι καλές-ακριβότερες σειρές, σαν αυτές, έχουν 1000άρες θύρες ethernet. Να ξέρεις πάντως ότι από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις powerlines, μπορεί όλα να πάνε καλά με τη μία, αλλά μπορεί και να ταλαιπωρηθείς αρκετά μέχρι να βρεις άκρη... Καλή τύχη! φιλικά Νίκος
 10. Σωστό, αλλά έχει ήδη αναφέρει, στο αρχικό του post, ότι όλα παίζουν στην ίδια φάση... Πριν παραδώσεις τα όπλα θα πρέπει οπωσδήποτε να ψαχτείς και με άλλες μάρκες. Παίζουν διάφορες ασυμβατότητες. Υποτίθεται ότι τα κορυφαία για τριφασικές εγκαταστάσεις είναι τα Devolo. Βρήκα λοιπόν από τις αγγελίες του κουτιού τα Devolo magic, τα δοκίμασα, αλλά δεν μπορούσαν ούτε να αναγνωριστούν μεταξύ τους... Ευτυχώς που ο φίλος δέχτηκε να τα πάρει πίσω... Αντίθετα με τα tp-link TL-PA8010P/8030P ησύχασα.
 11. Πολύ γενικά μιλώντας, με αυτό τον επεξεργαστή και 2x8=16g μνήμες, μια χαρά θα είσαι. Όμως παίζει σημαντικό ρόλο, ποια παιχνίδια παίζεις, σε τι μέγεθος οθόνη και σε τι ανάλυση.
 12. Σιγουρέψου ότι έχεις κάνει σωστά τις συνδέσεις μητρικής-κουτιού. Πιθανότατα, μετά από +10 χρόνια ζωής, η μητρική σιγά-σιγά "παραδίδει πνεύμα"...
 13. Θα πρέπει να πάρεις έναν i5 1155 και να προσθέσεις και μνήμη, γιατί με 4g είσαι οριακός για οτιδήποτε σήμερα... Όμως H61 σημαίνει usb2-sata2-pci2 και δύο θέσεις για μνήμες ddr3/1333. Γενικά μιλάμε για μιά μητρική εντελώς παρωχημένη. Υπάρχουν μητρικές 775 καλύτερες... Δεν αξίζει να χαλάσεις χρήματα... Δεν ξέρω τι χρήματα διαθέτεις αλλά με 120-150 ευρώ μπορείς εύκολα να βρεις στις αγγελίες νεότερα σετάκια 1150 (μητρική/i5 επεξεργαστή/2x4=8g μνήμη) με usb3-sata3-pci3... Σκέψου το καλά...
 14. Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Δεν αναφέρεις το σημαντικότερο στοιχείο για να σου πει κάποιος την άποψή του αν αξίζει να ασχοληθείς για αναβάθμιση: τη μητρική. Αλλιώς είναι να έχεις μιά Η61 και αλλιώς μιά Ζ77!
 15. Όπως προανάφερα, δεν πρόκειται να δεις διαφορά στις επιδόσεις. Αν πάντως θες να "εξιχνιάσεις" οπωσδήποτε το μυστήριο, ξεκίνα από τις μνήμες που είναι και "αγνώστου πατρός", με ότι αυτό συνεπάγεται... Πριν συνεχίσεις να χαρχαλεύεις την υπέργηρη μητρική σου με κίνδυνο να τσιμπήσει κανένα κορονοιό, τσέκαρε πρώτα τις συγκεκριμένες μνήμες σε κάποιο άλλο σύστημα 775, να δεις αν θα διαβαστούν 800άρες ή δοκίμασε κάποιες άλλες 800άρες στο δικό σου, να δεις αν τις διαβάζει, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να έχουν το πρόβλημα οι μνήμες.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.