Προς το περιεχόμενο

manval

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  289
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από manval

 1. Μέχρι να γίνει αυτό στην Ελλάδα το Raspberry Pi θα κυκλοφορεί με κβαντικό επεξεργαστή.
 2. Δυστυχώς δεν βγάζω άκρη... και δεν μπορώ να τον μπλοκάρω. Δεν έχει επιλογή να μπλοκάρεις κάποιον στο SMS όπως στις κλήσεις (έχω Samsung S10).
 3. Μα... η πλάκα ήταν το "όνομα" του theme. Το θέμα αισθητικής είναι κάτι προσωπικό.... σε άλλους μπορείς να αρέσει, σε άλλους όχι. Προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το https://addons.mozilla.org/en-GB/firefox/addon/white-glossy-look/
 4. Δεν είναι πάντως κάπως τρελό... για να σε βολεύει καλύτερα το interface του Firefox να χρησιμοποιείς ένα theme με το όνομα "Microsoft Edge"? Μου θυμίζει παλιότερα κάποιους που αγόραζαν iMac (επειδή ήταν ωραία) αλλά λόγο ότι δεν μπορούσαν να συνηθίσουν το MacOS τα έκαναν format και έβαζαν Windows.
 5. Χάλια μαύρο είναι. Δεν ξεκαθαρίζουν που ξεκινάνε και που τελειώνουν τα ανοικτά tab. Το εικονίδιο του folder είναι σαν ένα παραλληλόγραμμο, δεν σου κάνει για folder Η απόσταση των links/bookmarks σε ένα folder είναι τεράστια. Έχω folder που έχει 27 bookmarks και στην FHD οθόνη που έχω δεν χωράνε όλα. Γιατί αφήσαν τόσο πολλή κενό μεταξύ των επιλογών στο drop-down menu? Πάρκισον είχε αυτός που το σχεδίασε?
 6. Δυστυχώς λόγο GDPR (!!!!) δεν μπορούν να μου δώσουν περισσότερα στοιχεία. Μου πρότειναν να το μπλοκάρω ή να απευθυνθώ στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (!!!!). Σίγα μην πάρω τηλέφωνο και τον Πάπα για να τσεκάρει από έρχονται τα WEBSMS!
 7. Σε μένα το έχουν παρακάνει! Το έστειλα στο support της Wind για να δουν από που προέρχονται αυτά τα SMS.
 8. Όχι, Wind.. και μάλιστα είναι εταιρικό νούμερο. Καλό κακού ενημέρωσα τον υπεύθυνο της εταιρίας ώστε να τσεκάρουν με την Wind μην γίνει καμία περίεργη χρέωση.
 9. Σε λίγο καιρό θα βάζουν ποιο ισχυρούς επεξεργαστές στα κινητά από ότι στα laptops.
 10. Εταιρείες όπως η Google, Microsoft ή πχ οι τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, κτλ όταν στέλνουν Web SMS γράφουν το όνομα της εταιρείας και έχουν ένα συγκεκριμένο format σύνταξης. To WEBSMS δεν μπορεί να είναι από τέτοιες εταιρείες. Παλιότερα, υπήρχαν εταιρείες "Τηλεπληροφόρησης" που παρείχαν πληροφορίες πχ για τα ζώδια, live score, κτλ, στα οποία για να κάνεις εγράφη στην υπηρεσίας πήγαινες σε μια web σελίδα τους, καταχωρούσες το κινητό σου και χωρίς να γίνει επαλήθευση του αριθμού άρχισαν να σε βομβαρδίζουν με SMS και να σε χρεώνουν. Μετά από "κάμποσα" πρόστιμα που έπεσαν άλλαξε η διαδικασία
 11. Πολλή πιθανών, αλλά μην είσαι τόσο τραγικός. Δεν γίνεται από την λήψη ή την ανάγνωση SMS να χρεωθείς σε κάποια υπηρεσία. Μόνο αν απαντήσεις στο συγκεκριμένο SMS ή αν έχει κάποιο link, το πατήσεις και σε μεταφέρει σε κάποια ύποπτη σελίδα. Μήπως τις προηγούμενες μέρες έλαβες αναπάντητη κλήση από κάποιο 12ψήφιο νούμερο, όπως το παρακάτω +30697315825320?
 12. Το να μπλοκάρεις τον αποστολέα είναι η εύκολη λύση. Το θέμα είναι "ποιός είναι ο αποστολέας"? Ελπίζω να μην ετοιμάζουν τίποτα νέο από την "Πολιτική Προστασία" και παίζουν με τα SMS!
 13. Εδώ και 2 μέρες έχω λάβει 2 SMS από κάποια WEBSMS με Verification Code. Τι μπορεί να είναι?
 14. Δες αυτό https://pixelfed.org/ Και γενικά... διάβασε αυτό το άρθρο "Fediverse | Αφήνουμε Facebook, Instagram και Twitter για κοινωνικά δίκτυα που σέβονται τα προσωπικά δεδομένα" Δες αυτό https://pixelfed.org/ Και γενικά... διάβασε αυτό το άρθρο "Fediverse | Αφήνουμε Facebook, Instagram και Twitter για κοινωνικά δίκτυα που σέβονται τα προσωπικά δεδομένα" Για δες αυτό https://maps.me/
 15. Το ποιο πιθανόν σε μια 10ετία να έχουμε πάει σε quantum cpu, ξεκινώντας από μεγάλα datacenters, παρά σε 128bit.
 16. Αυτό άντε να είναι το 10% με 20% της παγκόσμιας αγοράς (μην συγκρίνεις τα δεδομένα μόνο από την Ελληνική αγορά). Ο περισσότερος απλό κόσμος και ένα πολλή μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, λόγο και των συνθηκών που δημιουργούσε ο covid, θα πάει σε mobility λύσεις. Επίσης, πολλές επιχειρήσεις (και του δημόσιου τομέα) που μέχρι τώρα δεν θέλουν να δώσουν φορητούς υπολογιστές στους υπαλλήλους για λόγους ασφαλείας των δεδομένων τους, θα μεταφέρουν σταδιακά την χρήση PC στο cloud με λύσεις όπως το Windows Virtual Desktop. Οπότε, σε μια 10ετία η χρήση desktop PC θα κάνουν κυρίως χρήστες για hard cor
 17. Σε Σε μερικά χρόνια σταθερούς υπολογιστές θα αγοράζουν μόνο: συγκεκριμένου είδους επιχειρήσεις, πχ τράπεζες, βιομηχανίες, δημόσιο, νοσοκομεία/ιατρικά κέντρα, κτλ χρήστες μεγάλης ηλικίας/συνταξιούχοι που θέλουν ένα απλό και φτηνό υπολογιστή (συνήθως μεταχειρισμένο) hard core gamers & game developers hard core developers άτομα και επιχειρήσεις που ασχολούνται με 3D animation άτομα και επιχειρήσεις που ασχολούνται με video editing άτομα και επιχειρήσεις που ασχολούνται με CAD/CAM... παρόλο που υπάρχουν και τώρα laptop που καλύπτουν τις απαιτ
 18. Την κουρτίνα 3 !!! εεεμ λάθος, μπερδεύτηκα. Την γραμματοσειρά 3 ήθελα να γράψω.
 19. Καλή προσπάθεια αλλά δεν αρκεί. Η καλύτερη προστασία είναι "η γνώση μέσα από την εκπαίδευση", πρώτα από όλα των γονιών και μετά των παιδιών. Μια καλή-δωρεάν πρόταση για την ασφάλεια των παιδιών μπορείτε να την διαβάσετε στο προσωπικό μου blog στο "Τρόποι για ασφαλή (web filtering) και χρονικά ελεγχόμενη (parental control) πλοήγηση στο Internet για όλη την οικογένεια".
 20. Πολλή μπερδεμένα τα γράφεις και γενικά ο τρόπος γραφής σου είναι σαν να μιλάς με τους φίλου σου σε μια πλατεία. Δυστυχώς δεν μου είσαι κατανοητός. Μπορεί κάποιος άλλος από το forum να μπορέσει να σε βοηθήσει, αλλά και πάλι αυτό που ρωτάς είναι άσχετο με το συγκεκριμένο topic. Σου έχω γράψει σε προηγούμενο post μου που θα βρεις το magician, στο https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/tools/ .
 21. Πόσα χρόνια τον έχεις? Ποιο είναι το link για το "θεμα στο επισημο steam"? Γενικά... δεν ασχολούμαι με games και gamerάδες γιατί ορισμένοι από αυτούς έχουν "μονοδιάστατες" απόψεις σε θέματα τεχνολογίας υπολογιστών.
 22. Μια χαρά είναι οι δίσκοι σου. Για τον SSD που είναι Samsung καλύτερα να κάνεις εγκατάσταση το επίσημο utillity, Samsung Magician Software https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/download/tools/ και να κάνεις Full Scan, γιατί βλέπω το Health του στο Sentinel είναι στο 88%.
 23. Τι Windows έχεις? Windows 10, 7 ή κάτι άλλο. Και σε τι γλώσσα, Ελληνικά ή Αγγλικά? Δες https://support.microsoft.com/en-us/windows/open-snipping-tool-and-take-a-screenshot-a35ac9ff-4a58-24c9-3253-f12bac9f9d44 Κάνε post κάτι σαν την παρακάτω φωτογραφία, και αν υπάρχουν προβλήματα κάνε post ένα screenshot από το tab S.M.A.R.T.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.