Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

kitharas

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  47
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από kitharas

 1. kitharas

  Πένες γραφής

  Καλωσόρισες! Αν εξαιρέσουμε την καλλιγραφία που δεν έχω ασχοληθεί, στα άλλα μοιάζουμε, καθώς δε μπορώ μύτες μεγαλύτερες από F. Βέβαια όχι μόνο για τα μικρά γράμματα, αλλά επειδή γράφω μαθηματικούς τύπους και χρειάζομαι ακρίβεια.
 2. kitharas

  Πένες γραφής

  Καλημέρα! Εξαιρετικό άρθρο, όπως επίσης εξαιρετικό είναι να γράφεις με το χέρι! Με οτιδήποτε (μολύβι, στιλό, πένα κλπ).
 3. Σίγουρα είναι iPhone αυτά; Γιατί από την τόσο μεγάλη αλλαγή μου θυμίζει 3310
 4. kitharas

  Αλλαγή Αμορτισέρ

  Μάλλον έτσι θα το κάνω, όταν αλλάξω τελικά τα αμορτισέρ, θα αλλάξω και τις βάσεις Σε ένα σήκωμα στο αυτοκίνητο ειδα ξεραμένα και λίγο τα λάστιχα των σινεμπλοκ ψαλιδιού. Τελευταίο ΚΤΕΟ (πριν 1 χρόνο) ήμουν σε αποδοση αμορτισέρ: 77 ΕΑ, 78 ΕΔ, 88 ΠΑ, 83 ΠΔ. Νομιζω καλά είναι.
 5. kitharas

  Αλλαγή Αμορτισέρ

  Το φαντάζομαι. Στη περίπτωση μου το μόνο που ακούω είναι ένα ξεφύσημα, που μάλλον είναι απο τα αμορτισέρ. τα χτυπήματα από τις λακούβες τα αγνοώ γιατί μάλλον είναι συνηθισμένα.
 6. kitharas

  Αλλαγή Αμορτισέρ

  Πως καταλαβαίνουμε ότι θελουμε πέρα από αμορτισέρ και βάσεις; Κάποιος θόρυβος ίσως; Γιατί όσο να ναι το ψαλίδι φαίνεται.
 7. kitharas

  Λάδια, τι - ποια - γιατί.

  Καλησπέρα, Για τι διαφορά στην κατανάλωση μιλάμε από 5w-40 σε 5w-30?
 8. kitharas

  Πένες γραφής

  Καλορίζικη και καλωσήλθες στον χώρο! Επίσης αν ξεραθεί το μελάνι θα σου προτείνω να κάνεις ότι και γω, απλά βουτάς για ελάχιστο χρόνο την πένα σε νερό. Με αυτό τον τρόπο φεύγει το ξεραμένο και δημιουργείται σωστή ροή.
 9. Ξέρεις κάτι, απλά μην το αγοράσεις και κυρίως μη δώσεις σημασία γράφοντας σε φόρουμ κλπ. Το μόνο που καταφέρνει η κάθε εταιρεία είναι να αποκτά φήμη και δόξα και να έχει το δικαίωμα για τόσο μεγάλες τιμές στα προϊόντα της. Αν δεν ασχολιόταν ούτε οι haters με την Apple, τώρα δε θα είχε ίσως την αξία που έχει. *Για την αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν απευθύνομαι σε εσένα προσωπικά αλλά στη νοοτροπία των περισσοτέρων σε τεχνολογικά φόρουμ που αντί να σταματήσουμε με ότι μπούρδα μας πλασάρει ο καθένας και με το αντίστοιχο υφάκι του, τους δίνουμε αξία.
 10. Καλησπέρα, νέος κάτοχος suunto 5 και παρατήρησα ότι η οθόνη είναι off center, όπως στην εικόνα. Προφανώς, απευθύνθηκα στην αντιπροσωπεία αλλά θα ήθελα να μάθω αν και άλλοι χρήστες του ίδιου (ή άλλου ρολογιού) έχουν παρόμοιο θέμα, γιατί ενδέχεται να είναι ένα γενικότερο πρόβλημα στα suunto, καθώς σε αρκετά review είδα την οθόνη να μην είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη. https://ibb.co/hBCPk0X
 11. Επειδή δεν γίνεσαι σαφής στην απάντησή σου, μπορείς να μας εξηγήσεις με λεπτομέρειες που υπερτερεί το iMessage έναντι των υπολοίπων εφαρμογών messaging; Φιλικά πάντα!
 12. Messages της Google με web interface χωρίς χρήση καν εφαρμογής. Απλά είναι το θέμα ότι στις ΗΠΑ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν iPhone και εφόσον ανοίξουν το imessage σε android χάνουν ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας.
 13. kitharas

  Πένες γραφής

  Περίεργο! Προσπαθώ να τη βρω καιρό και δε μπορώ!
 14. kitharas

  Πένες γραφής

  Έψαξα στο καταστημα που λες αλλά έχει μόνο την Μ. Νομίζω δε κυκλοφορεί F στην Ευρώπη. Εδώ από μια μικρή έρευνα σε ξένα φορουμς: https://www.fountainpennetwork.com/forum/topic/273579-europe-pilot-mr-vs/
 15. kitharas

  Πένες γραφής

  Την έχεις αγοράσει απο Ελλάδα; Μιλάμε για το μοντέλο με το international cartridge, όχι το ειδικό της pilot. Την έψαχνα σε όλη την Ευρώπη και διαπίστωσα πως στην Ευρώπη φέρνουν τις MR και μόνο σε medium και όχι τις Metropolitan όπως στον υπόλοιπο κόσμο.
 16. kitharas

  Πένες γραφής

  Φαντάζομαι την MR την έχεις με M μύτη, σωστα;
 17. kitharas

  Πένες γραφής

  Οι Converter ειναι αυτό το εξάρτημα που "ρουφάς" μελάνι από μπουκάλι, που έχει ένα περιστρεφόμενο έμβολο συνήθως (ή στην περίπτωση της Metropolitan μια φούσκα) nw-standard-international-cartridge-converter-p-MV31065_800x.webp
 18. kitharas

  Πένες γραφής

  Ξεκίνησα με Lamy safari. Πράγματι πιάσιμο αξεπέραστο. Θα θελα να περάσω σε MR αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει με Fine μύτη στην Ευρώπη. Και δε θέλω να μπλέξω με πένες απέξω και propiatary μελάνια. Συνέχισα όμως με jinhao και wingsung. Πράγματι κοιτάνε στα ίσια τις μεγάλες με κόστος πολύ μικρότερο. Αυτή τη στιγμή γράφω με jinhao 599 της οποίας έχω αλλάξει τη μύτη σε EF (μαρέσουν οι λεπτές μύτες). Δεν την αλλάζω με τίποτα πια. Ελαφριά, η μύτη εξαιρετική παρότι κινέζικη και παίρνει και τις στάνταρ αμπούλες οπότε έχεις και τη σχετική ευκολία.
 19. kitharas

  Πένες γραφής

  Πένα Montblanc δεν έχω αλλά αυτό που έχω να σου πω είναι ότι γενικά η πένα θέλει περισσότερη φροντίδα από το οποιοδήποτε στυλό. Στο ανταποδίδει αυτό με τον χρόνο καθώς και καλύτερα γράφεις και πιο οικονομικά (τα μελάνια είναι φθηνότερα από αυτά καλών στυλό ballpoint). Ο καλύτερος παραλληλισμός που μπορώ να κάνω είναι ότι οι πένες είναι σαν το βινύλιο. Θα σου πρότεινα αρχικά να δοκιμάσεις με μια Lamy AlStar ή Safari ώστε να διαπιστώσεις αν σου ταιριάζουν, πριν πας στην αγορά μιας montblanc. Εναλλακτικά, premium μάρκες για πένες είναι οι Parker, Visconti. Να έχεις στο νου σου ότι στις ακριβές
 20. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Δυστυχώς εμένα τον πίσω προφυλακτήρα τον έχουν γεμίσει με σημαδάκια και σκέφτομαι να τα φτιάξω ή όχι. Το παρκάρω στο δρόμο αναγκαστικά και μάλλον προορίζομαι στο να τα βάψω τοπικά εγώ με ειδικό στυλο με χρώμα του αμαξώματος
 21. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο περισσότερο το σκεπτικό σου σχετικά με το WD40 αλλά και αυτό που είπες για τα παλιά οχήματα. Με ενδιαφέρει (χωρίς ειρωνία).
 22. kitharas

  Πένες γραφής

  Αυτός ο τρόπος είναι που ακολουθώ στη διαδικασία μάθησης και εγώ. Γράφω γιατί έτσι τα μαθαίνω. Από το σχολείο μέχρι και το πανεπιστήμιο η ίδια διαδικασία. Άντε όμως τώρα να πείσεις τα 15χρονα να γράψουν…Εδώ κόβουν τα φωνήεντα ακόμα και στα μηνύματα😪
 23. kitharas

  Πένες γραφής

  Κρίμα, εγώ την ανακάλυψα λίγο μεγάλος αλλά από τότε δεν την αποχωρίζομαι. Σε βάθος χρόνου είναι ίσως και πιο οικονομική από στυλό υγρής μελάνης και φυσικά ανώτερος τρόπος γραφής.
 24. kitharas

  Πένες γραφής

  Είναι άλλη φάση η πένα. Και όσο γράφεις, τόσο βρίσκει τον γραφικό σου χαρακτήρα και γράφεις καλύτερα, βελτιώνεσαι. Τώρα το έχεις παρατήσει το άθλημα;
 25. kitharas

  Πένες γραφής

  Γιατί αναγκαστικά; Μήπως βρίσκεσαι στη Γερμανία;
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.