Προς το περιεχόμενο

Joshua21

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  488
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

3.110 Excellent

2 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Joshua21

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Πάτρα

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. Με απλό επιστολικό ταχυδρομείο πάντα, τώρα το πότε θα σου έρθει είναι θέμα ΕΛΤΑ, αν δεν καθυστερήσουν θα την παραλάβεις Σεπτέμβριο.
 2. Sorry, στο παράδειγμα μου παρέλειψα να αναφέρω ότι αυτή ακριβώς ήταν η συμφωνία, πως αν το αμάξι έχει σοβαρές ελλείψεις τότε ο πωλητής είτε θα κόψει από τη τιμή το κόστος των επισκευών είτε θα επιστρέψει την "προκαταβολή", καλύτερα τώρα? Κάπου τα μπέρδεψες λίγο, πως είναι δυνατόν ο υποψήφιος αγοραστής δίνοντας προκαταβολή να δεσμεύσει ένα αμάξι έστω και να ένα λεπτό? Εκτός και αν εννοείς αν το αγοράσει (έτσι μόνο βγάζει νόημα το "μέχρι να το αποπληρώσει" που έγραψες), το οποίο δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε.
 3. Έχει πάρει κανένας προσωρινό δίπλωμα στα χέρια του, ή και αυτό είναι υποθετικό? 😁
 4. Αν διάβαζες και το υπόλοιπο post μου, θα διαπίστωνες ότι είχα γράψει ακριβώς το ίδιο με σένα.
 5. Μην μπερδεύεσαι, και το δίπλωμα άδεια είναι, άδεια οδήγησης. Επίσης το αν τα ξεχωρίζει αυτός δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει το τι θα κάνει το όργανο που θα τον πιάσει ΚΑΙ χωρίς άδεια οδήγησης κατ’ εξακολούθηση ΚΑΙ χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Ο κοκ δεν προβλέπει ποινή στην περίπτωση που κάποιος οδηγεί χωρίς άδεια οδήγησης κατ’ εξακολούθηση, συνεπώς όπως έγραψα και παραπάνω το δικαστήριο θα αποφασίσει τις κυρώσεις.
 6. Αυτό είναι εφόσον οδηγείς χωρίς να διαθέτεις άδεια κυκλοφορίας, ο ts ρωτάει τι γίνεται όχι μόνο για αυτό, αλλά και όταν πιαστείς για δεύτερη συνεχόμενη φορά να οδηγείς χωρίς άδεια οδήγησης. @TS: Δικαστήριο θα σου κάνουν λογικά.
 7. Καταρχήν η κατάθεση με αιτιολογία προκαταβολή αγοράς τάδε πινακίδας ΙΧ ΔΕΝ διασφαλίζει τον αγοραστή. Έστω ότι ο αγοραστής δίνει με αυτό το τρόπο 20 ή 50 ή 100€, πάνε στο συνεργείο και ο μηχανικός του αγοραστή διαπιστώνει ότι το αυτοκίνητο που - υποτίθεται δεν χρειαζόταν ούτε ένα ευρώ - χρειάζεται 1.500€ σε επισκευές, ο πωλητής επιμένει πως δεν θέλει τίποτα και δεν επιστρέφει την προκαταβολή, οπότε τι γίνεται? Θα τον κυνηγήσει δικαστικά ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα με αμφίβολα αποτελέσματα? Όσο για την καφρίλα των 3 ωρών μια χαρά μπορείς είτε να αρνηθείς το ταξίδι και να αντιπροτείνεις να το δει σε κάποιο τοπικό συνεργείο/αντιπροσωπεία (αν θέλει ας φέρει τον μηχανικό του από την Ανάβυσσο ή από όπου θέλει), είτε αν έχεις όρεξη να το κάνεις ζητώντας αποζημίωση και όχι προκαταβολή. Η προκαταβολή πριν τον έλεγχο είναι κάτι εντελώς παράλογο γιατί εξασφαλίζει μόνο τον πωλητή. Εσύ είσαι καλοπροαίρετος, κάτι που ΔΕΝ ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία των πωλητών.
 8. Από την άλλη όμως, ο αγοραστής πως θα διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσει την προκαταβολή που θα δώσει? Μην ξεχνάς ότι η πιο συνηθισμένη απάτη είναι να εισπράττεται προκαταβολή, η οποία δεν επιστρέφεται ποτέ παρόλο που δεν γίνεται αγοραπωλησία. Τώρα για την συγκεκριμένη περίπτωση που περιγράφεις το θέμα αλλάζει, τα 100+ χιλιόμετρα από Κηφισιά έως Ανάβυσσο και πίσω είναι κανονικό ταξίδι, δεν είναι απλά μετάβαση σε συνεργείο για έλεγχο, χώρια το πήξιμο από την κίνηση. Σε τέτοια περίπτωση - αν συμφωνείς να κάνεις τέτοια αγγαρεία - μια χαρά μπορείς να ζητήσεις ένα 50άρι ας πούμε για τα έξοδα σου και τον κόπο σου, αλλά όχι σαν προκαταβολή.
 9. Αμ δεν τα ξέρεις καλά, η νομοθεσία - εφόσον συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις - θεωρεί τον καταπατητή ιδιοκτήτη. Τα δικαστήρια καλώς η κακώς αποφασίζουν βάση της νομοθεσίας, όχι βάση της δικής σου άποψης. Δεν έκανα κάποια σύγκριση, απλά έγραψα τι μου θύμισε. Να στο πω πιο απλά, μου θύμισε την παροιμία "δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα", στην περίπτωση της Κέρκυρας η ts τσακώθηκε με τους καταπατητές ενώ σε κανέναν τους δεν ανήκει το σπίτι, ενώ στην περίπτωση της Σπιάτζας τσακώθηκε αυτός που έριξε τα μπετά με αυτόν που το αποπεράτωσε ενώ ο γιαλός δεν ανήκει σε κανέναν τους. Σε αυτό συμφωνούμε, όντως μερικοί εδώ μέσα έχετε πλάκα, απλά διαφωνούμε στο ποιοι είναι αυτοί.
 10. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους δεν υπάρχει κάποιο "άδικο", η ts πήγε στην Κέρκυρα για να μείνει (να καταπατήσει μάλλον) σε ένα σπίτι που δεν της ανήκει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, και απλά διαπίστωσε πως πρόλαβε να το καταπατήσει άλλος. Η όλη υπόθεση μου θυμίζει μια περίπτωση στη Σπιάτζα στην Ηλεία η οποία είναι γεμάτη αυθαίρετα, κάποιος έχτισε ένα αυθαίρετο κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, και το επόμενο καλοκαίρι που πήγε να μείνει διαπίστωσε ότι το είχαν κάνει άλλοι κατάληψη.
 11. Εγώ πάλι προκαταβολή θα έδινα μόνο για να κλείσω αυτοκίνητο, και όχι για να έχω το δικαίωμα να το ελέγξω.
 12. Ότι και να εννοούσε δεν έχει καμία σημασία μια και θέμα κληρονομιάς δεν τίθεται αν ο ιδιοκτήτης είναι ζωντανός. Άλλο που τώρα η ts λέει πως δεν ξέρει καν σε ποιον ανήκει το σπίτι.
 13. Πάτρα ναι, όνομα δεν πρόλαβε να μου πει, πάντως σίγουρα δεν ήταν αυτός.
 14. Και εγώ το ίδιο κατάλαβα πως ρωτάς, να το νοικιάσεις νομίμως. Δική σου είναι η επικαρπία του ακινήτου και ότι θες το κάνεις, και να μείνεις ο ίδιος μέσα μπορείς, και να το νοικιάσεις, και να το παραχωρήσεις δωρεάν.
 15. Δεν με αφορά το τι κάνει, απλά το ανέφερα γιατί μου το είπε σαν δικαιολογία για το ότι δεν μπορεί να μετακινηθεί ώστε να έρθει να το δει. Παλιότερα που ήμουν πιο νέος και δεν ήξερα είχα κάνει άπειρα δρομολόγια απλά για να δει ο υποψήφιος αγοραστής το αυτοκίνητο, το τι είχα ακούσει δεν περιγράφεται, μια φορά με το που φτάνω μου λέει "ααα είναι δίπορτο, δε μου κάνει, νόμιζα πως είναι τετράπορτο". Πλέον λέω πως i'm too old for this shit.
×
×
 • Δημιουργία νέου...