Προς το περιεχόμενο

johnnieinlab

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  421
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

552 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ johnnieinlab

 • Κατάταξη
  Senior Member

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Δεν το μαρτυρώ

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

3.145 προβολές προφίλ
 1. Έχετε δίκιο, τα μπέρδεψα με τα Windows 10 S που είχαν κόστος για την αλλαγή.
 2. Γράφει ότι έχει λειτουργικό Windows 10 Home in S Mode. Δεν ξέρω αν αυτό παρακάμπτεται αλλά το S Mode έχει περιορισμούς.
 3. Παρότι έχω παίξει κυρίως σε PC μπορώ να πω ότι τα gameplay, οι ιδέες και η υλοποίηση στα 3D Mario (Galaxy, Odyssey κτλ), το fun τίτλων τύπου Wii Sports και Mario Party, η ιδιοφυής σύλληψη "απλών" παιχνιδιών όπως τα Super Mario Maker και Super Paper Mario κάνουν τη διαφορά. Και πάνω από όλα σε ένα περιβάλλον φιλικό για μικρότερες ηλικίες, με απουσία έντονης βίας. Όταν έπαιξα πρώτη φορά το Super Mario Galaxy μου είχε φανεί απίστευτο πόσα πολλά πράγματα είχαν σκεφτεί όσον αφορά τα mechanics του παιχνιδιού, την ποικιλία καταστάσεων και κινήσεων, όλα δεμένα αρμονικά με το υπόλοιπο παιχνίδι. Βλέπω τίτλους να παίζονται ξανά και ξανά με κονσόλες που δίνουν κάτι ιδιαίτερο κάθε φορά. Το Wii με τα χειριστήρια και τώρα το Switch με το υβριδικό μοντέλο χρήσης έχουν απλώς πιάσει το νόημα στο τι χρειάζεται κάποιος μη σκληροπυρηνικός gamer. Οι βασικοί του ανταγωνιστές είναι online (Lol, Fortnite, Minecraft) και τίτλοι από μεγάλα franchise που θα προτιμούσες να τα παίξει με τα καλύτερα δυνατά γραφικά (Assasins creed 45, Fifa/NBA, NFS, The Last of US, GOW, CoD κτλ) αλλά σε αυτά συνήθως η πίτα μοιράζεται (Xbox, PS4, PC)
 4. Ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες να μου απαντήσεις. Στο παράδειγμα με τους Τούρκους θεωρώ ότι κάνεις λογικό άλμα. Όσον αφορά τις απόψεις που παραθέτεις σχετικά με το 5G, δεν θεωρώ ότι ανήκεις σε κάποια ομάδα, αλλά ότι έχεις διαμορφώσει συγκεκριμένες απόψεις τις οποίες προασπίζεσαι ένθερμα και εξαρτάται από εσένα να επιλέξεις σε πόσο αυστηρή κριτική θα τις υποβάλεις. Δεν χρωστάς σε κανέναν στο insomnia να τις αποδείξεις ή όχι. Τα σχόλιά μου αφορούσαν περισσότερο το ύφος, την επιμονή και κυρίως την συγκαλυμένη βεβαιότητα, καθώς και κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν το "μπλέξιμο" της τεχνολογίας 5G με τις πολιτικές διαστάσεις της εγκατάστασης και επέκτασής του ως δίκτυο. Δεν καταλαβαίνω τη σύνδεση του "είμαι Έλληνας" με οτιδήποτε έχει γραφτεί εδώ μέχρι στιγμής. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ λίγο επαρκής για να συζητήσω σε υψηλό επίπεδο, με στιβαρά επιχειρήματα, υπέρ ή κατά οποιασδήποτε άποψης σχετικά με τα 5G και το μόνο που έχω είναι το προς τα που κλίνω, το οποίο είναι για "προσωπική χρήση" και το οποίο μπορεί εύκολα να αλλάξει εφόσον έρθω σε επαφή με νέα στοιχεία.
 5. Αν πας το βράδυ σε μέρη που δεν έχει πολλά φώτα (πχ εγώ βρέθηκα κοντά στο Σχινιά, που βρίσκεται στην Αττική) αυτή της εποχή φαίνεται μια χαρά ο γαλαξίας. Όχι με την ευκρίνεια που θα φαινόταν από κάποιο βουνό, αλλά νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα λόγω της φωταυγείας και της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επίσης θα σου πω κάτι που μου συνέβη όταν ήμουν μικρός: Κάποια στιγμή στο Λύκειο, κοιτώντας τον Αττικό ουρανό αλλά και τις λάμπες των δρόμων με ένα φίλο μου γυρίζω και του λέω "Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πολύ η υγρασία στην ατμόσφαιρα της Αθήνας. Βλέπω κάτι σαν φωτοστέφανα και δαχτυλίδια γύρω από τα φώτα το βράδυ, που δεν τα έβλεπα παλιότερα." Δυο-τρία χρόνια μετά, που αυξήθηκε η ελάχιστη μυωπία και αστιγματισμός που τελικώς είχα, έβαλα γυαλιά και κατάλαβα πόσο λάθος ήταν το συμπέρασμα που έβγαλα και πόσο άστοχα ερμήνευσα την παρατήρησή μου. Με τα γυαλιά τα φώτα και τα αστέρια επανήλθαν όπως τα θυμόμουν και η ιδέα της αυξημένης υγρασίας εγκαταλήφθηκε. Μπορεί να ίσχυε εν μέρει, καθώς όταν ήμουν πέντε και δέκα χρονών δεν είχε τύχει να βρεθώ στις τρεις τα ξημερώματα στο πεδίο του άρεως, ώρα που όντως υπάρχει αύξηση της υγρασίας λόγω της βλάστησης και της πτώσης της θερμοκρασίας! Δεν θέλω να αποκλείσω το ενδεχόμενο να ισχύουν μερικώς ή στο σύνολό τους οι απόψεις που εκφράζεις, θέλω όμως να σου συστήσω να κάνεις πραγματικά αυτό που διάβασα κάποτε, να είσαι ο ίδιος ο μεγαλύτερος κριτής των απόψεών σου (https://fs.blog/2013/04/the-work-required-to-have-an-opinion/) και να ρωτάς το εαυτό σου "γιατί" και μετά ξανά αμφισβητώντας και προσπαθόντας να καταρρίψεις αυτά που πιστεύεις. Τότε πλησιάζεις πιο κοντά στη γνώση. Μέχρι τότε, είμαστε όλοι θύματα του Dunning Krugger effect.
 6. Το πρόβλημα με όλα αυτά τα βιντεάκια είναι η κλίμακα. Αν κάθε κουκίδα "σκουπιδιού" έχει μήκος 1 χιλιοστό του μέτρου στο βίντεο ενώ η γη απεικονίζεται σε μέγεθος 20 εκατοστών, έχοντας πραγματική διάμετρο ~12000 χιλιόμετρα, τότε η πραγματική διάμετρος της κάθε κουκκίδας/σκουπιδιού είναι 60 χιλιόμετρα! Αμφιβάλλω αν ο συνολικός όγκος των διαστημικών σκουπιδιών επαρκεί για τη δημιουργία μιας σφαίρας σκουπιδιών με διάμετρο έστω και ένα χιλιόμετρο. Με αυτούς τους υπολογισμούς εκτιμώ (διαισθητικά) ότι τα διαστημικά σκουπίδια είναι περισσότερο σαν τη σκόνη στον αέρα του σπιτιού σου παρά σαν πχ τα αποτσίγαρα σε μια παραλία της Αττικής. Έχουμε γεμίσει εδώ και χρόνια με βίντεο που θέλουν κυρίως να εντυπωσιάσουν και λιγότερο να ενημερώσουν πραγματικά. Το μοντέλο με τα κλικς είναι δίκαιο, δημοκρατικό, αλλά δεν προωθεί το πραγματικά ποιοτικό περιεχόμενο. Κυρίως ευνοεί το περιεχόμενο που αφορά το μέσο όρο των θεατών, ή σε μεγάλα καταναλωτικά γκρουπς, κυρίως αυτά που επηρεάζονται πιο εύκολα. Παρόλα αυτά, αν έχεις αποκτήσει κριτική σκέψη και εξοικοίωση με τον νέο τρόπο παρουσίασης των δεδομένων και των απόψεων, μπορείς να φιλτράρεις την διογκωμένη πληροφορία και να θέσεις τα παρουσιαζόμενα δεδομένα υπο τη σωστή κλίμακα. Όπως θα έπρεπε να κάνουμε γενικώς με κάθε είδους πληροφορία. Η επαφή με κάποια πληροφορία αποτελεί απλώς ερέθισμα για περαιτέρω έρευνα.
 7. Αφού βγάζουμε όλοι οι προβληματικοί τα εσώψυχά μας... Έχω κάποια κουτιά με καλώδια, παλιά backups από υπολογιστές που είχα πριν 20χρόνια, κάποια αναμνηστικά, ένα κουτί με ευχετήριες κάρτες, ένα TI-89 και έναν Canon X-07! Είναι αρκετά ρούχα που δε φοράω ποτέ και βρίσκονται ακόμα στην ντουλάπα μου. Πολλά από αυτά τα κρατάω just in case! Φυσικά είναι ζήτημα να έχω χρειαστεί το 1% μία φορά. Έκανα κάποια στιγμή ξεσκαρτάρισμα και πέταξα τρια κιβώτια πράγματα. Κυρίως χαρτιά και πολύ παλιά βιβλία, cd και dvd, ρούχα, άχρηστα και αχρησιμοποίητα διακοσμητικά και δώρα που έπρεπε να είχα αλλάξει. Οι μετακομίσεις βοηθούν πολύ, ειδικά εαν πηγαίνεις σε μικρότερο σπίτι ή μετακομίζεις με σύντροφο
 8. Αφορά deep learning στο κομμάτι που χρειάζεται να εκπαιδεύσεις το λογισμικό ώστε να αναγνωρίζει τι είναι αυτό που "βλέπουν" οι κάμερες. Pattern Recognition. Είναι ο βασικός λόγος που σε ρωτάει το ReCaptcha να προσδιορίσεις αυτοκίνητα, φανάρια, μηχανές, ποδήλατα, πεζούς κτλ. Είναι για να εκπαιδευτούν τέτοια συστήματα και μετά να μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις έχοντας κάνει σωστή αναγνώριση των στοιχείων από τους αισθητήρες. Συγνώμη για την παρατήρηση, αλλά η προσέγγισή σου είναι κάπως απλοϊκή.
 9. johnnieinlab

  Αγορά νέου μεσαίου SUV

  Δεν ξέρω πόσο μπορείς να ανέβεις σε τιμή ή τι εξοπλισμό ζητάς να έχεις στην έκδοση που θα επιλέξεις αλλά έχω ακούσει εντυπωσιακές κριτικές για τον πρωτοποριακό κινητήρα Skyactiv-X (hybrid βενζίνης που όμως στις χαμηλές στροφές λειτουργεί με συμπίεση σαν diesel) στα Mazda CX-30 και στο νέο Mazda 3, αν δεν θέλεις οπωσδήποτε SUV. Η βασική ξεκινάει από 25.000 αλλά υποθέτω ότι για να πάρεις κάτι ικανοποιητικό πρέπει να ανέβεις στα 28.000. Όμως ίσως παίζει έκπτωση. Νομίζω στο 3 κάνουν 3.000 αυτή την περίοδο! Γενικώς, επειδή λόγω κορωνοϊού έμειναν αρκετά αυτοκίνητα προς εκτελωνισμό, οι αντιπροσωπίες κάνουν σημαντικές προσφορές σε αρκετά μοντέλα αυτή την περίοδο. Στη θέση σου θα έκλεινα ένα test drive, για να έχω άποψη.
 10. Χρηματιστηριακή αξία = προσδοκίες επενδυτών Μένει να δούμε αν αυτό θα μπορέσει να μεταφραστεί και σε πραγματική αξία, με εκατομμύρια πωλήσεις, κέρδη, ξεχωριστά και αξιόπιστα προϊόντα σε βάθος χρόνου.
 11. Εικάζεται πάντως ότι τα XM4 που θα βγουν το Σεπτέμβρη θα λύσουν όλα τα προβλήματα των XM3 (κυρίως της ποιότητας των κλήσεων), φυσικά τα περιμένουμε στο 350άρι. Τα QC 35 II πιέζουν αρκετά τα αυτιά (cabin pressure effect) όταν είναι σε λειτουργία το noise cancellation. Αλλά αν δεν τον ενοχλεί , η τιμή τους είναι πολύ καλή για ένα από τα καλύτερα anc bluetooth headsets της αγοράς.
 12. Το αβγό ή η κότα... Πιστεύω ότι ο βασικός λόγος που το Flash πέθανε τοσο νωρίς είναι ότι ο Jobs του έκανε την κηδεία, για τους δικούς του προσωπικούς και κυρίως επιχειρηματικούς λόγους. Η Apple έχει κατα καιρούς θελήσει πολλά. Πχ να μην υπάρχει 3.5 jack στα κινητά, να μην μπορεί να βάλεις εφαρμογή στο κινητό σου αν δεν είναι μέσω store, να μην γίνεται να μεταφέρεις περιεχόμενο αν δεν το κάνεις μέσω του ITunes και του store, bluetooth, compatible καλώδια κτλ κτλ. Όταν o Jobs σκότωσε το flash δεν υπήρχε κάτι που να μπορεί να κάνει τα ίδια, με την ίδια ταχύτητα και ευκολία. Όμως ο νόμος του Moore δούλεψε άλλη μια φορά υπέρ του!
 13. Νομίζω κάτι παρόμοιο έχει εφαρμοστεί στον περιφερειακό του Άμστερνταμ. Κάμερες σε αρκετά σημεία που δεν μετράνε με πόσο πηγαίνεις , απλώς καταγράφουν την πινακίδα σου και ελέγχουν πόση ώρα σου πήρε να καλύψεις την απόσταση από το προηγούμενο σημείο. Μπορείς να έχει κάθε 50 χιλιόμετρα μια κάμερα και να πιάσεις τους περισσότερους "Απάτσι" που πηγαίνουν χωρίς αύριο γιατί "βιάζονται". Φυσικά βοηθάει να υπάρχουν λογικά όρια ταχύτητας και αξιοπρεπείς δρόμοι. Α! Και οδηγική / κοινωνική παιδεία...
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.