Προς το περιεχόμενο

vierinia

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  126
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από vierinia

 1. ακριβώς, γύρω γύρω από την πόρτα έχει πέτρινο τοίχο.
 2. Σε ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική και διαφωτιστική απάντηση σου. Το budget δυστυχώς ορίζεται από το γεγονός ότι κάποιοι ιδιοκτήτες λένε ότι τόσα μπορώ να δώσω και ο,τι καλύτερο μπορούμε να πάρουμε. Προσφορά δεν έχω πάρει ακόμη γιατί είπα να κάνω μια πρώτη έρευνα τι πρέπει να ζητήσω και αν είναι εφικτό εντός του budget. Ευτυχώς η είσοδος της πολυκατοικίας μας είναι απλή, χωρίς σταθερά πλαίσια οπότε ελπίζω μήπως πάρουμε κάποια προσφορά για ηλεκτρομηχανική κλειδαριά + απλή πόρτα ασφαλείας κοντά στο budget μας. Ανάμεσα στις διάφορες ηλεκτρομηχανικές κλειδαριές θα πρότεινες κάποια? Διότι διαβάζω ότι κάποιες έχουν λίγο σύνθετη εγκατάσταση με πιθανότητα να έχεις κάποιες μικρές δυσλειτουργίες άμα η εγκατάσταση δεν είναι τέλεια.
 3. Επικοινώνησα στους ενοίκους ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε σε αυτό το budget και αποφασίσαμε να ανέβουμε στα 1300 μαξ. Επιθυμούμε μια πολύ καλή κλειδαριά με αυτόματο κλείδωμα ενώ για την ίδια την πόρτα θεωρούμε ότι δεν θέλουμε κάτι σούπερ αλλά μια decent επιλογή που να μπορεί να υποδεχθεί την αντίστοιχη κλειδαριά.
 4. δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξτρα κλειδιά στο budget.
 5. Η πολυκατοικία είναι σχετικά καινούργια (2006) αλλά η πόρτα εισόδου και η κλειδαριά είναι απλή. Κάποια από τα διαμερίσματα έχουν αναβαθμισμένες πόρτες. Συνολικά η πολυκατοικία έχει 11 διαμερίσματα και μετά τα τελευταία γεγονότα κλειδώνουμε όλη μέρα κάτι που προφανώς δεν είναι λειτουργικό οπότε ψάχνουμε μια πόρτα να κλειδώνει αυτόματα.
 6. Καλησπέρα παιδιά. Εντελώς άσχετος με πόρτες, ψάχνουμε καινούργια πόρτα (και κυρίως κλειδαριά) για είσοδο πολυκατοικίας μετά από 2-3 διαρρήξεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Τι χαρακτηριστικά να ζητήσω? Το budget είναι max 900 ευρώ.
 7. Όσον αφορά τις τιμές, οι βασικοί παράγοντες που τις καθορίζουν είναι 1. η φορολόγηση 2. πόσο ανοιχτή είναι η αγορά προιόντων & εργασίας(π.χ. αν υπάρχουν μονοπώλια, μεσάζοντες, κλειστά επαγγέλματα κλπ) 3. προσφορά και ζήτηση 4. αν το αγαθό είναι εισαγωγής άρα επηρεάζεται πολύ λιγότερο από την αγοραστική δύναμη της κάθε χώρας. Τι θέλω να πω? Τα σουπερμαρκετ είναι ακριβά στην ελλάδα λόγω φορολόγησης και ολιγοπωλίων. Η βενζίνη και η θέρμανση σχεδόν αποκλειστικά λόγω φόρων (άρα κακών δημοσιονομικών πολιτικών). Ο καφές εξώ είναι ακριβός κυρίως επειδή υπάρχει τρομερή ζήτηση σε σχέση με την προσφορά σε αντίθεση π.χ. με το σινεμά που βλέπεις άνετα ταινίες με 4 ευρώ τις καθημερινές με τις άπειρες προσφορές που υπάρχουν. Άλλα είδη που είναι international tradable goods (π.χ. αυτοκίνητητα, smartphones) επειδή οι τιμές του είναι διεθνείς (με μικρο-μεταβολές λόγω φορολόγησης) όσο χαμηλότερο είναι το ονομαστικό εισόδημα τόσο ακριβότερα σε πραγματικούς όρους θα είναι. Ενώ είδη εσωτερικά και με την προυπόθεση ότι η αγορά λειτουργεί ανταγωνιστικά (π.χ. γυμναστήρια, ενοίκια,κομμωτήρια,ιατρικές υπηρεσίες κ.α.) συνήθως προσαρμόζονται πολύ καλά σε αυξομειώσεις των εισοδημάτων. Επίσης, ξαναλέω ότι το πρόβλημα δεν είναι ο βασικός μισθός. Σε κάποιες χώρες δεν υπάρχει καν ενώ σε άλλες είναι αρκετά χαμηλός σε σχέση με το κόστος ζωής. Το θέμα είναι ο μέσος μισθός. Στις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες ο μέσος μισθός είναι πολύ ψηλότερος από τον βασικό γιατί οι οικονομίες είναι παραγωγικές. Η οικονομία αναπτύσσεται, οι επιχειρήσεις ψάχνουν συνέχεια εργαζόμενους με κάποια συγκεκριμένα προσόντα και όταν δεν βρίσκουν πληρώνουν όλο και περισσότερο για να σε προσελκύσουν. Έτσι λειτουργούν οι σοβαρές χώρες και ο άλλος εδώ μέσα σου λέει ότι πρέπει να σου εγγυηθεί το κράτος να νοικιάσεις δυάρι και να κάνεις 300 ευρώ σουπερμάρκετ. Το κράτος πρέπει να σου εγγυηθεί το ελάχιστο safety net για να ζείς-επιβιώσεις σχετικά αξιοπρεπώς (στέγη, τροφή, ιατρική περίθαλψη), όχι γιατί είναι κακό να σου εγγυηθεί περισσότερο αλλά διότι δεν υπάρχει free lunch. Όσα περισσότερα σου εγγυάται εσένα που δεν δουλεύεις τόσο περισσότερα πρέπει να πάρει από κάποιον που παράγει. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο μέσος μισθός. Ο οποίος δεν είναι πού ψηλότερος από τον βασικό. Σε μια χώρα με σωστή οικονομική ανάπτυξη, τον βασικό μισθό πρέπει να τον παίρνει μόνο ένα 3-5% των εργαζομένων (στις ΗΠΑ είναι 3,3%,Ισπανία 0,2%).
 8. Το τι εννοούμε με το ΖΩ σε σχέση με το επιβιώνω είναι μεγάλο θέμα. Για κάποιους αξιοπρεπής ζωή είναι να μπορεί να πάει 1 ταξιδάκι το χρόνο, να μπορεί να βγαίνει άνετα για καφέ-ποτά, να έχει δικό του αυτοκίνητο κλπ. Για άλλον (ή σε άλλη χώρα) να μένει σε σπίτι 100 τ.μ. και να έχει τη δυνατότητα να πληρώνει μια κοπέλα να κάνει τις δουλειές του σπίτιου ή να κρατάει τα παιδιά. Ο βασικός μισθός σε καμία χώρα δεν μπορεί να σου παρέχει ένα άνετο σπίτι, να βγαίνεις 5-6 φορές το μήνα για φαγητό έξω και να πηγαίνεις ταξιδάκια στο εξωτερικό σχετικά άνετα. Για αυτό και λέγεται βασικός. Σαν φοιτήτες στο εξωτερικό (ακόμη και σαν εργαζόμενοι στην αρχή) όλοι συμβιβάστηκαν με το να συγκατοικούν ενώ στην Ελλάδα οι περισσότεροι θεωρούσαν σαν δεδομένο (εννοώ προ-κρίσης) ότι θα μένουν σε σπίτι μόνοι τους. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλα είναι υποκειμενικά, άλλη ήταν η αξιοπρεπής ζωή το 1950 και άλλη τώρα. Άλλη είναι η αξιοπρεπής ζωή στο Βιετνάμ και άλλη στη Γερμανία. Και πουθένα με το βασικό μισθό δεν ζείς χωρίς στερήσεις (μικρές ή μεγάλες). Αλλίως θα ήταν και πολύ μικρότερο το κίνητρο να δουλέψεις ή να προσπαθήσεις περισσότερο.
 9. Το πρόβλημα με τα παλαιά διαμερίσματα είναι ότι συνήθως έχουν στενά μπαλκόνια, κεντρική θέρμανση κ δεν έχουν θέσεις στάθμευσης. Και αυτά είναι προβλήματα που δεν έχουν λύσεις (με εξαίρεση ίσως τη θέρμανση αλλά φαντάζομαι χρειάζεται επένδυση και συμφωνία των άλλων ενοίκων). Επίσης, η συνολική κατάσταση της πολυκατοικίας σε σχέση με ένα νεόδμητο είναι συνήθως αρκετά χειρότερη. Όση προσπάθεια και χρήματα να έχεις καταβάλει για να ανακαινίσεις ένα σπίτι άμα η πολυκατοικία λόγω παλαιότητας και αδιαφορίας είναι πλέον σε κακή κατάσταση τότε το διαμέρισμα χάνει αξία.
 10. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Από αυτά που έχω διαβάσει ο cpu είναι το Α και το Ω στο video editing οπότε έχω βάλει σε προτεραιότητα αυτό αντί για την gpu. Κατανοητά αυτά που λέτε για την gpu όμως budget δεν υπάρχει, οπότε θα του ξεκαθαρίσω τα μειονεκτήματα και αν είναι να κάνει αναβάθμιση κάρτας όταν θα έχει την οικονομική δυνατότητα. Για το ssd πάμε για τον evo να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
 11. i) Το ποσό που διαθέτουμε: € 450 max ii) Tη χρήση του υπολογιστή: Video rendering, photo editing, καθόλου gaming iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Premiere, Lightroom, Photoshop iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? ΟΧΙ v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Αθήνα, δεν υπάρχει προτίμηση για συγκεκριμένο μαγαζί vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ΟΧΙ viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? ΟΧΙ ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? ΟΧΙ x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> ΟΧΙ xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> ΟΧΙ xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Κουτί: http://www.silverstonetek.com/legacy.php?area=en&model=PS04 HDD: http://www.skroutz.gr/s/319349/Seagate-Barracuda-7200-12-SATA-6Gb-s-500GB-ST3500413AS.html PSU: http://silverstonetek.com/product.php?pid=363&area=en GPU: http://www.skroutz.gr/s/283894/Gainward-GeForce-GTS-450-1024MB.html Λοιπόν όπως περιγράφω ο χρήστης είναι απαιτητικός αλλά το budget είναι περιορισμένο οπότε προσπαθώντας να βρώ τον καλύτερο συνδυασμό σκέφτομαι να πάω σε αυτό το πακέτο αναβάθμισης: CPU: http://www.skroutz.gr/s/7327618/Intel-Core-i5-6500-Box.html MOBO: http://www.skroutz.gr/s/7397807/Asrock-H170M-Pro4.html SSD: https://www.skroutz.gr/s/7803248/Crucial-BX200-240GB.html RAM: https://www.skroutz.gr/s/7729678/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-2133MHz-F4-2133C15D-16GVR.html Απορίες: Τι θα αλλάζατε στην πρόταση μου? Θα δει σημαντικές διαφορές σε σχέση με το Phenom II 965 - 4GB RAM - Seagate HDD? Το τρέχον pc ψιλοσέρνεται στο premiere. Είναι συμβατά όσα έχω επιλέξει? Κρατώντας την παλία GPU & HDD για δεύτερο σκληρό (για exports) θα έχει κάποιο bottleneck? Είναι θορυβώδης ο i5 6500? Στον phenom αλλάξαμε ψύκτρα γιατί έκανε σαν αεροπλάνο.
 12. Λοιπόν, χοντρικά: Μεσίτης: συνήθως 2% επί εμπορικής αξίας (αυτή που αναγράφεται στο συμβόλαιο) χωρίς ΦΠΑ Συμβόλαιογράφος: 0,8% επί της μεγαλύτερης αξίας μεταξύ εμπορικής και αντικειμενικής για ποσά εώς 120,000. Υπολόγισε όμως κανά 100άρι έξτρα για κάθε επικυρωμένο αντίγραφο του συμβολαίου. Δικηγόρος: Δεν υπάρχει στάνταρ αμοιβη, ούτε είναι υποχρεωτική η παρουσία του (έξοδα παράστασης) κατά τη διάρκεια της υπογραφής του συμβολαίου. Για τη δική σου περίπτωση (μικρή αξία) 150-200 ευρώ είναι μια χαρά για να σου κάνει ένα καλό έλεγχο στους τίτλους. Μεταβιβαστικά (φόρος): 3% επί της αξίας εκτός αν είναι πρώτη κατοικία. Υποθηκοφυλακείο (μετά την αγορά): 0,475% επί της αξίας Έχει και κάτι άλλα ψηλά (μηχανικός, κτηματολόγιο κλπ). Αν υπάρχει δάνειο (που προφανώς δεν ισχύει στην περίπτωση σου) υπάρχουν έξτρα έξοδα εκτίμησης, νομικά και προσημείωσης.
 13. Καλησπέρα, Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα κλιματιστικό για χώρο (σαλόνι) 26 τ.μ. με πολύ καλή μόνωση. Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η χαμηλή κατανάλωση κατέληξα σε αυτό το μοντέλο. https://www.skroutz.gr/s/5040593/Hitachi-Perfomance-RAK-35PPB-RAC-35WPB.html Δεν έχω παρατηρήσει να συζητάτε ιδιαίτερα για τα hitachi. Έχετε κάποια άποψη για το συγκεκριμένο κλιματιστικό? Θα χρησιμοποιηθεί πολύ για ψύξη και σχεδόν καθόλου για θέρμανση.
 14. Καλησπέρα, Θα ήθελα την βοήθεια κάποιου που ξέρει καλά το θέμα των επιδοτήσεων στον ΟΑΕΔ. Συγγενικό πρόσωπο εργάστηκε στα γνωστά 5μηνα του ΟΑΕΔ και λήγει η σύμβαση τους σε λίγες μέρες. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ για να δικαιούται κανείς επίδομα ανεργίας πρέπει: Αν επιδοτείται για δεύτερη και πλέον φορά: Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας στο τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών. Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει ακριβώς 125 ένσημα. Οπότε αν το καταλαβαίνω καλά, αν το πρόσωπο αυτό για το μήνα Απρίλιο και Μάιο έχει κάποια ένσημα, τότε θα δικαιούται επίδομα ανεργίας κάνοντας αίτημα για επίδομα τον Ιούνιο (125 ένσημα Νοέμβριο - Μάρτιο συν τα ένσημα Απρίλιο-Μάιο τα οποία θά αφαιρούνται αφού αφορούν τους τελευταίους 2 μήνες άρα μένουν 125). Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει για Απρίλιο-Μάιο να έχει πλήρη εργασία 22-25 ημερών ή αρκούν 2-3 ένσημα κάθε μήνα για να πληρούνται οι προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας. Ρώτησα στον ΟΑΕΔ αλλά δυστυχώς η εξυπηρέτηση είναι τραγική. Μου είπαν ότι δεν μπορούν να το ξέρουν εκ τον προτέρων, όταν θα θεωρεί ότι πληροί της προϋποθέσεις ας κάνει αίτηση για επίδομα και να δει αν θα έγκριθεί ή όχι.
 15. Βόλτες: Πλάκα-αναφιώτικα-θησείο, μαρίνα φλοίσβου Καφές-ποτό: A for athens, Six Dogs (Μοναστηράκι) Μελίνα-Κλεψύδρα (Πλάκα) Vive Mar (Βούλα), Skipper's (Μαρίνα Αλίμου), Ιστιοπλοϊκός (Μικρολίμανο), Piu Verde (Παπάγου), Apolis (Πετράλωνα). Μπαρότσαρκα: Κολοκοτρώνη, Πλ Καρύτση,Πλ Αγίας Ειρήνης, Ηπίτου, Κολωνάκι, Χαλάνδρι Φαγητό: Kuzina (Θησείο), Βασίλαινας (Πειραιάς), μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα (Αστέρ, Κάππαρη, Κήπος των Τρώων)
 16. Καλησπέρα, Ψάχνω κάποια τηλεφωνική συσκευή που να σου δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρεις εξερχόμενες κλήσεις προς συγκεκριμένους αριθμούς. Σε επικοινωνία που είχα με τον πάροχο μου, με ενημέρωσαν ότι φραγή γίνεται μόνο σε κατηγορίες αριθμών (π.χ. κινητά, διεθνή,5 ψήφιοι κλπ) και όχι σε επιλεγμένους αριθούς. Κάτι έχω διαβάσει για κάποιες συσκευές gigaset και panasonic αλλά μόνο για φραγη εισερχόμενων και όχι εξερχόμενων κλήσεων. Ευχαριστω
 17. Ψάχνω για επώνυμο 3g tablet μέχρι 150 ευρώ. Έχω καταλήξει σε αυτά τα 3. https://www.skroutz.gr/s/5606167/Lenovo-A7-30-A3300-7-8GB.html https://www.skroutz.gr/s/6008067/Lenovo-IdeaTab-A7-50-A3500-H-7-16GB.html https://www.skroutz.gr/s/5580799/Asus-FonePad-7-FE170CG-3G-8GB.html Ποιο θα προτείνατε? Προορίζεται για απλή χρήση, σερφάρισμα, διάβασμα κλπ.
 18. Ευρώ δεν μπορεί να τυπώσει, αυτό γίνεται μόνο μετά από απόφαση της ΕΚΤ. Γενικότερα μια χώρα με δικό της νόμισμα μπορεί να τυπώσει χρήμα. Αυτό γίνεται μετά από απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας (η οποία θεωρητικά πρέπει να είναι ανεξάρτητη απο την κυβέρνηση) και λέγεται νομισματική επέκταση. Προφανώς δεν είναι τόσο εύκολο όσο λέγεται. Η εκτύπωση χρήματος σε λογική έκταση μπορεί να βοηθήσει την οικονπομία μέσω της ενίσχυσης της ρευστότητας και της μείωσης τον επιτοκίων δανεισμού. Η εκτύπωση σε μεγάλη έκταση οδηγεί σε υπερπληθωρισμό, υποτίμηση νομίσματος, απώλεια αξιοπιστίας και αστάθεια. Χώρες με ισχυρές οικονομίες (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ελβετία κλπ) λόγω της μεγάλης τους αξιπιστίας μπορούν να εκτυπώσουν χρήμα χωρίς να δημιουργούν πανικό, ακραία υποτίμηση και φυγή κεφαλαίων. Χώρες με ανίσχυρες οικονομίες δεν έχουν στην πραγματικότητα μεγάλα περιθώρια δράσης όσον αφορά την εκτύπωση χρήματος, καθώς η επίπτωση στην συναλλαγματική ισοτιμία και στον πληθωρισμό είναι σχεδόν άμεση. Γενικότερα, το σημαντικότερο ρόλο παίζει η εμπιστοσύνη των ανθρώπων απέναντι στο νόμισμα που εκτυπωνεται. Και φυσικά το χρήμα που εκτυπώνεται δεν μοιράζεται, χρησιμοποιείται για την αγορά ομολόγων ή άλλων assets ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα. Προφανώς όταν η FED αγοράζει Αμερικάνικα Ομόλογα, δεν σημαίνει ότι η Αμερική σβήνει χρέος. Τα ομόλογα αυτά στη λήξη τους πρέπει να πληρωθούν κανονικά (πληρώνει το κράτος την FED).
 19. Το έλαβα και εγώ. Να διευκρινίσω μιας και δεν το ανέφερε κάποιος άλλος ότι ο δίσκος είναι 1,75tb και όχι 1,5 + 250 gb cloud όπως αρχικά υποπτευόμασταν,
 20. 10 λεπτα πριν ποσταρω το θεμα Αποστολή από το LG-E975 με τη χρήση Insomnia App
 21. Εμενα με ενημερωσαν οτι μπορω να περασω να παραλαβω. Αποστολή από το LG-E975 με τη χρήση Insomnia App
 22. Ούτε εγώ έχω καμία ενημέρωση και λογικά είμαι από τους πρώτους που έριξαν την παραγγελία
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.