Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

varachio

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  99
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Αναρτήσεις από varachio

 1. Για την ιστορία,

  σημειώστε πως οι δικοί μας eleven και unseen εν έτη 2004 σχεδίασαν και κατασκεύασαν ενα απο τα καλύτερα evap. ... όχι της εποχής... αλλα ever... όχι τελείως μόνοι τους, μια και είχαν και την βοήθεια κι άλλων μελων της ελληνικής overclocking κοινότητας τότε. 

  Ήταν η χρυσή εποχή του overclocking στην Ελλάδα,  μια golden age , πραγματικά.

  Δεν είχα την τύχη να τους γνωρίσω αφου οταν εγω ξεκίνησα το oveclocking εκείνοι είχαν αρχίσει να αποσύρονται...

  Ο Stelaras επίσης είχε τελειοποιήσει το κεφάλαιο κολλήσεων και fine tuning κατασκευάζοντας πολλά όμορφα και καλοστημένα single stage και cascade μέχρι τουλάχιστον και το 2015. Έχω την τύχη να έχω ακόμα ένα τέτοιο cascade σε άψογη επιχειρησιακή κατάσταση οπότε μπορώ να ξέρω απο πρώτο χέρι τις απίστευτες δυνατότητές του. 

  Υπήρχαν σίγουρα κι άλλοι, που βοήθησαν στην απόκτηση αυτής της τεχνογνωσίας / τεχνοτροπίας,  όμως δεν τους έμαθα / γνώρισα τότε τους περισσότερους.

  Αυτά απλά για την ιστορία τα αναφέρω ώστε και αν κάποιος θέλει να ψάξει κατι παραπάνω μπορεί εύκολα να βρεί περισσότερες πληροφορίες , να μάθει και ίσως ενδεχομένως να συγκρίνει αν το χρειάζεται. 

   

   

  • Like 3
 2. Παρέλαβα καινούργιο θερμόμετρο χθές, πιστοποιημένο και επώνυμο, μια και το αλλο που σας έδειχνα παραπάνω ήταν κινέζικο και πίστευα οτι ίσως μπορεί και να με κλέβει...

  Και όντως, με έκλεβε... αλλα προς τα πάνω (!) όχι προς τα κάτω...

  20200205_210907.jpg.4a5df5b6534757a14688f95253d2e09c.jpgοπ

  Οπότε, εκεί είμαστε  idle,  χωρίς φορτίο...

  Με το νέο θερμόμετρο βελτιώθηκαν ανάλογα και οι θερμοκρασίες σε φορτίο.

  Τον μικρούλη και τεμπέλη σε αέρα  ryzen 3 1200 που παιδεύω αυτές τις μέρες, στα 4400 ΜΗζ με 1,65v core  τον κρατούσε σε  wprime1024 εύκολα στους -44 .

  https://hwbot.org/submission/4344154_

  • Like 3
 3. Καλησπέρα στην παρέα,

  Όπως υποσχέθηκα λοιπόν, παραθέτω το σχέδιο, την αρχική φιλοσοφία και σχεδιασμό του  evaporator  που έφτιαξα.

   

  1327466847_varachioevaporator.png.ccb427b4e1ea3b09a820dcaa4d85a3b3.png

  Το υγρό R22 εκτονώνεται μέσω του τριχοειδή απο τα 9bar στα -0,4bar στον πυθμένα του evaporator αφού προηγουμένως το παγωμένο αέριο που προσβάλει τον τριχοειδή σε τεσσερα (4) περάσματα σίγουρα του ρίχνει την θερμοκρασία απο τους +22 ακόμα περισσότερο, ίσως και κοντά στο μηδέν απ ότι υπολογίζω χοντρικά.

  To παγωμένο αέριο μετά την εκτόνωσή του και την επαφή με τον πυθμένα - οπου λογικά αφήνει μεγάλο μέρος της ενέργειάς του - αλλάζει βίαια πορεία προσκρούωντας στα τοιχώματα τουλαχιστον τέσσερις φορές προτού φύγει "ψόφιο" απο ενέργεια πλέον προς την αναρρόφηση για να ψύξει και τον συμπιεστή μας.'Οσο ζεστάνεται και ανεβάνει προς τα πάνω οι δίοδοι διαφυγής μεγαλώνουν μια και ο όγκος του μεγαλώνει και χρειάζεται περισσότερο χώρο ώστε να ρέει ομάλα προς την αναρρόφηση.

  Το εσωτερικό του  evaporator έγινε σε τόρνο και η κατεργασία εσωτερικά έγινε με κοπτικό εργαλείο κατα τρόπο που να γίνουν εμφανείς αυλακώσεις οι οποίες αυξάνουν την επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας ακόμη περισσότερο.

  Με χοντρή λίμα οι εσωτερικές επιφάνειες διαμορφώθηκαν επίσης ώστε να αυξηθούν οι αυλακώσεις και να μην έχουμε λεία επιφάνεια, αλλα τραχειά.

  Το υλικό όπως είπα είναι καθαρός ηλεκτρολυτικός χαλκός, και σε μεγάλο φορτίο 350w φαίνεται να έχει δέλτα μικρότερο των 10 βαθμών κελσίου.

  Γενικά τους επεξεργαστές κάτω των 90w ονομαστικό φορτίο τους κρατάει σταθερά γύρω στους -40 όσο και να τους κλοκάρω. Νούμερο ιδανικό για R22 πιστεύω, μια και τα τέστ που έχω κάνει ένα μήνα τώρα δείχνουν πως με  R22  δεν μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο.

  Φώτο έρχονται...  stay tuned...

   

  • Like 3
 4. Xe xe xe :)

  Τι να μας πει εμας ο μικρός διαβολάκος...

  -30 μόνο... πφφφ

  Με τόσα λεφτά κιόλας;

  http://www.ldcooling.com/shop/ld-pc-v2/52-ld-pc-v2-phase-change.html

  Ίσως γι αυτό το λόγο βλέπω τελευταία ανάρτηση στο fb το 2018

  https://m.facebook.com/LDcooling/posts

   

   

 5. Στις 31/1/2020 στις 9:20 ΜΜ, obijuan1983 είπε

  Μιας και αρχιζω να βαζω τα βαρια 4C/8t και 6C/12T CPU , το evaporator που εχω αρχίζει να δείχνει αδύναμο.

  Με τον 8700 @ 5.4 @ 1,55v σε x265 4Κ πεφτει στους -17C

  Οποτε αν και σχεδιασα ενα evap αποφάσισα να πάρω ενα ετοιμο.

  Bάρος 500gr Copper

  52mm διάμετρο

  με πολυ καλό σχεδιασμό(κατα την γνώμη μου)

  80 ευρώ

  υποτίθεται οτι μέχρι τα 360W load έχει 12 C Delta απο Idle οπότε απο τους - 47 C ελπίζω να πέφτει μεχρι - 35 σε Load

  evap 2.png

  evap1.png

  evap 3.png

  Είναι πολύ καλό και αποδοτικότατο evap. θα περιμένω αποτελέσματα να μας πεις...

  • Like 1
 6. Νικηφόρε, σε ευχαριστώ.

  Κάνεις κι εσύ απίστευτα καλή δουλειά πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

  Το δικό μου evap. δεν είναι spiral type όπως αυτό που δείχνεις στην φώτο.

  Το είχα εξετάσει το ενδεχόμενο αλλα το απέκλεισα σαν όχι και τόσο αποδοτικό.

  Βέβαια πάντα μιλάμε για διαφορές μερικών μονοψήφιων μονάδων σε βαθμούς °C οπότε τελικά ίσως το καλύτερο evap να είναι το ευκολότερο στην κατασκευή.

  Εγω τότε κατέληξα σε μια λογική που το φρέον αφού εκτονωθεί κάθετα στην επιφάνεια του πυθμένα απο τον τριχοειδή, αναγκάζεται σε συνέχεια σε πολλαπλές αλλαγές πορείας 180 μοιρών προτού αφήσει το evap στην κορυφή του προς τον σωλήνα αναρρόφησης. Προσπάθησα να υπολογίσω όσο το δυνατόν με ακρίβεια τις οπές διόδου του αερίου ώστε εσωτερικά του evap να μην υπάρχει δευτερεύουσα εκτόνωση και να μην υπάρχει περιορισμός της ροής του παρα μόνο βίαιη αλλαγή πορείας ώστε να αφήνει την ενέργεια του στα τοιχώματα. Είναι χοντροκοπιά γενικά αφου είναι pure handmade, αλλα το υλικό του ( ηλεκτρολυτικός χαλκός) είναι κορυφαίο. Δεν ξερω αν μπορούμε να βρούμε εδω Ελλάδα τέτοιο χαλκό αλλά είναι η αλήθεια  πολύ πιθανό να υπάρχει και δεν θα μου έκανε εντύπωση.

  Θα ανεβάσω φώτο σύντομα να σας το δείξω. Σχεδιαγραμματικά και σε πραγματική φώτο.

   

  • Like 3
 7. Το project ξεκίνησε πίσω το 2010 με την κατασκευή αρχικά του δικού μου,  custom evaporator.

  Μια και στην περίπτωση αυτή το  evaporator είναι το βασικότερο εξάρτημα ενός τέτοιου μηχανήματος προσπάθησα να βρώ τότε ένα έτοιμο δοκιμασμένο evaporator αλλα ο  little devil δεν απάντησε ποτέ στα μηνύματά μου και οι δικοί μας εδώ στην Ελλάδα είχαν σταματήσει να ασχολούνται με την κατασκευή τους απ ότι μου είχαν πει.

  Ο μόνος που έμενε τότε ήταν ο dimastech o οποίος όμως μου είχαν πει πως δεν είχε αξιόλογο evaporator + το ότι δεν το πουλούσε απο μόνο του. Δεν το έψαξα παραπάνω όμως οπότε ίσως μείνω για πάντα με την απορία. Δεν είχα τότε μονοβάθμιο, ούτε καν κάνιστρο για ξηρό πάγο. Βασικές γνώσεις όμως υπήρχαν, οπότε σκέφτηκα να ξεκινήσω χωρίς βιασύνη και άγχος την κατασκευή ενός νέου μονοβάθμιου κι όπου βγεί κι όποτε βγεί.

  Στο ενδιάμεσο κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

  Ήμουν τυχερός και πολύ σύντομα απέκτησα ένα άψογο μονοβάθμιο το οποίο το αγόρασα μεταχειρισμένο αλλα σε κατάσταση άψογη.
  Ήταν χτισμένο απο τον Stelaras και δουλεύει άψογα ακόμα και σήμερα στον benchroom του φίλου  Kintaro.
  Για να πάρετε μια ιδέα για το τί ήταν / είναι ικάνο δείτε τις λεπτομέρειες του πρώτου μου submission στο hwbot με εκείνο το μονοβάθμιο:
  https://hwbot.org/submission/2220773_varachio_wprime___1024m_core_i7_920_2min_28sec_594ms
  Αν τότε είχα περισσότερες γνώσεις ίσως το σκόρ να ήταν και καλύτερο.

  Επίσης σχετικά σύντομα αγόρασα έτοιμο κι ένα cascade το οποίο "περιποιήθηκε" και ρύθμισε to δεύτερο στάδιο ο Stelaras και πάλι.
  Αυτό το τερατάκι βάρους και ιπποδύναμης το έχω ακόμα και τελευταία το ρύθμισα μάλιστα ακόμα καλύτερα με αποτέλεσμα να κρατάει τον phenom II 965ΒΕ@[email protected] σταθερά στους -95 C
   

  Τα παραπάνω στάθηκαν για χρόνια τροχοπέδη λοιπόν, στην κατασκευή του πρώτου δικού μου μονοβάθμιου.
  Καθώς όμως το  evaporator  υπήρχε πάντα στο συρτάρι μου με έτρωγε το σαράκι να το δοκιμάσω και να πειραματιστώ με αυτό.

  Οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν λοιπόν μετά απο 10 ολόκληρα χρόνια και με την βοήθεια του φίλου και γείτονα Χρήστου ξεκινήσαμε την κατασκευή ενός  custom μονοβάθμιου.
  Ο Χρήστος, ακούραστος, επαγγελματίας ψυκτικός με άριστες γνώσεις ηλεκτρολογικών και αυτοματισμών δεν ήξερε ή τουλάχιστον δεν φανταζόταν αρχικά τι θα φτιάχναμε, αλλα είχε όλα τα υλικά και τα εργαλεία να το πετύχουμε.
  Εγώ πάλι και ήξερα και φανταζόμουν τι θα φτιάχναμε και τι περίμενα απο το project οπότε η ομάδα ήταν έτοιμη για δράση.

  Υλικά λοιπόν:

  - Παλιά αποθηκευμένη εξωτερική μονάδα air condition απο μηχάνημα General  με συμπιεστή  fujitsu 12000 BTU / R22 (made in Japan) η οποία απο θαύμα επέζησε απο καιρικές συνθήκες, σκουριά, ανακύκλωση και κλοπή.
  - Custom Evaporator
  - Καμιά 20αρια ευρώ υλικά απο  [email protected] κυρίως για τον αναξείδωτο εύκαμπτο σωλήνα της αναρρόφησης 
  - Καμιά 35αριά ευρώ υλικά απο Eψ@μ κυρίως για τριχοειδή , αφρώδη μονωτικά και μανόμετρα.
  - Μερικά γραμμάρια φρέον R22 (απο το οποίο ο Χρήστος έχει κρατήσει πολλά κιλά που θα κρατήσουν για πάντα!)

  Τρείς μέρες λοιπόν (15ωρης εργασίας κι απο τους δύο μας) κολλήσεων, καλωδιώσεων, μονώσεων και βαψίματος άρχισαν να δίνουν καρπούς: First run on the table:

  SS_varachio_photo1.jpg.fb6c7d215d04ae9e24f19755e2ada0ef.jpg

  Στην προκειμένη στιγμή δεν είχαμε βάλει ούτε καν θερμόμετρο στο evaporator. Οι θερμοκρασίες που φαίνονται είναι μόλις πριν μπεί το φρέον στον συμπιεστή και μόλις έχει βγεί απο αυτόν.
  Κανένα tuning λοιπόν ακόμα. Αυτό ήταν το πρώτο τσάφ για να δούμε ότι όλα καλά πριν συνεχίσουμε.
  Το ημερολόγιο έγραφε 31 Δεκ 2019 μεσημέρι 13:39

  Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως το να στριμώξουμε όλων των αναγκαίων πρόσθετων σωλήνων, τριχοειδών, μανόμετρων, βαλβίδων πλήρωσης, ηλεκτρικών κυκλωμάτων και μονώσεων στον περιορισμένο χώρο του συμπιεστή ήταν πραγματική πρόκληση. Προσωπικά δεν θα το ξαναέκανα και θα προτιμούσα μια επίπεδη πλατφόρμα για να χτίζω εύκολα απο το μηδέν. Αυτό ίσως που μας δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο ήταν ότι αφήσαμε όλες τις ασφαλιστικές διατάξεις του κατασκευαστή ενεργές όπως π.χ. η προστασία υπερθέρμανσης του συμπιεστή και η βαλβίδα αναστροφής του ψυκτικού κύκλου. Το βασικό ψυκτικό κύκλωμα εντός του μηχανήματος αν εξαιρέσουμε τις προσθήκες έμεινε βασικά αναλοίωτο. 

  Πρώτη του μήνα είχαμε ημιαργία για την κατασκευή holddown και την προετοιμασία ενός συστήματος QX9xxx για τα πρώτα τέστ σε φορτίο. 

  Στις 2 Γενάρη λοιπόν ήταν σειρά των τελευταίων πινελιών. Και μετά την τοποθέτηση του θερμόμετρου στο evaporator είδαμε τις πρώτες αισιόδοξες ενδείξεις:

   

  SS_varachio_photo2.jpg.bd48f2d9bd81b65335fa19425c25f70e.jpg

  Σειρά είχε το  fine tuning και τα τέστ σε φορτίο:

  SS_varachio_photo3.png.jpg.338f878add75d2e2811668aa7c6d5a40.jpg

  Αυτή βέβαια είναι η idle θερμοκρασία αλλα είναι ακρως εντυπωσιακή αφόυ μιλάμε για R22 με σημείο βρασμού -41C

  Με τον [email protected]@1,57vcore  η θερμοκρασία σε wprime1024 κράτησε στους -35 ( με μια σύντομη βουτιά αρχικά στους -32C) και στο επίσης δύσκολο Cinebench R15  που είναι σύντομο είχα τα ίδια αποτελέσματα. Με R507 h me R404 ίσως και οι θερμοκρασίες να ήταν κατα 5~8 βαθμούς χαμηλότερες.

  Βίντεο 9λεπτο συνεχούς λειτουργίας σε επαναλαμβανόμενα φορτία 350~400W:
  https://youtu.be/S3Y1PozuRBo

   

  Για R22 δεν θα περίμενα καλύτερα αποτελέσματα..

  Τον i5 2500Κ που δοκίμασα τον κρατάει στους -44C

  • Like 11
 8. Πεταλούδα γκαζιού εννοείς? Είσαι σίγουρος πως δεν είναι η βενζίνη που έβαλες τελευταία? Γιατί σε ανάλογο πρόβλημα σε μια Lancia πρόσφατα, μόλις έβαλα vpower λύθηκαν όλα τα θέματα του ρελαντί και της κρυας εκκίνησης. Αν δεν το δοκίμασες ήδη, κάνε μια προσπάθεια, δεν χάνεις τίποτα. Εγώ πλέον μόνο vpower στην μικρή. 

 9. Έλα, δεν είναι καινούργια ιδέα. Υπήρχαν πριν χρόνια μητρικές που είχαν κουμπί 4Ghz. Με ένα κλικ ο επεξεργαστής πήγαινε μόνος του στα 4Ghz. Γιατί; γιατί όλοι οι επεξεργαστές της σειράς πήγαιναν στα 4Ghz με στάνταρ ρυθμίσεις και ρεύμα.  Κάτι ανάλογο θα είναι κι αυτό. Ξέραμε πάντα όσοι ασχολούμαστε πόσο παίζει πάνω κάτω το κάθε hardware σε στοκ ρεύμα/ ρυθμίσεις. Αυτοί δεν θα ξέρουν που τα φτιάχνουν; οπότε, άλλο ένα εργαλείο σαν το msi afterburner στην καλύτερη θα είναι. Αν Και μου θυμίζει το ενσωματωμένο overdrive στους drivers  της AMD.

 10. Αποκλειστικά για λάδι ο αφρού θα ήταν κατάλληλος, αλλά:

  Στην κουζίνα έχεις και ηλεκτρικά οπότε ο πυροσβεστήρας αφρού δεν είναι ο κατάλληλος αφού περιέχει ποσότητα υγρού στοιχείου.

  Διοξειδίου του άνθρακα πάλι είναι super για ηλεκτρικά όχι όμως για λάδια.

  Ο καταλληλότερος για την κουζίνα είναι ο ξηρής χημικής σκόνης.

  Κάνει για σχεδόν κάθε είδους φωτιά. απελευθερώνει μια άσπρη σκόνη που καλύπτει τα πάντα γύρω και σταματάει χημικά την φωτιά.

  Ναι, θα λερώσει το χώρο - όπως και του αφρού - αλλά είναι ασφαλής και για ηλεκτρικές πυρκαγιές.

  Κάθε εξάμηνο να κουνάς καλά τον πυροσβεστήρα πάνω κάτω και να τον αναποδογυρίζεις ώστε η σκόνη να μην κάθεται κάτω κάτω και πετρώνει με τον καιρό.

  Έχουν οι πυροσβεστήρες αυτοί συνήθως ένα μανόμετρο πάνω στη βαλβίδα που πρέπει να είναι στην πράσινη περιοχή. Αν πέσει η πίεση του θέλει συντήρηση και αλλαγή φυσιγγίου.

  Επίσης - αν γίνεται - πρέπει ο πυροσβεστήρας να είναι μεν κοντά αλλά έξω από τον χώρο που ενδεχομένως θα τον χρειαστείς.

  Κοίτα τις οδηγίες του ώστε αν χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσεις να είσαι προετοιμασμένος - π.χ. δεν τον χρησιμοποιείς από κοντινή απόσταση στα λάδια - 10 εκ. ας πούμε.

  Βιντεάκια στο [email protected] [email protected] υπάρχουν πολλά για να πάρεις μια καλή ιδέα: https://www.youtube.com/watch?v=Ta1jcO0_NmI

  Αυτά από εμένα και μπράβο σου που το ψάχνεις.

   

  • Like 7
 11. Και για γερανό κάνα 60αρι με 80άρι.

  6 μέτρα ανά όροφο υπολόγισε συν ότι τρέχει στην ταράτσα χ2 συν ότι μπαίνει σπίτι χ2 επίσης. Όροφος 3μετρα έκαστος. Δε σε κόβω με τίποτα κάτω από 30.

  Αυτά τα μετράς κι εσύ. Δεν υπάρχει ερώτηση ή αμφιβολία από πουθενά.

 12. Sonne χάλκινο έχω κι εγώ. Ούτε ανόδιο ( δεν το χρειάζεται) ούτε τίποτα συντήρηση θέλει κάθε χρόνο κτλ.

  Κάθε 2-3 χρόνια συμπλήρωση υγρών κλειστού κυκλώματος (few ml) ή ολική αλλαγή αν θες ντε και καλά.

  Τον έχω 14 χρόνια και συνεχίζει...

  • Like 1
 13. 4 ώρες πριν, stavro12 είπε

  οχι ενταξει ειναι η ιδια, ειδα και το πισι του το χει κανει κομματια, σημερα μου  στειλε μυνημα οτι εκαψε και τον nvme

  Κοίταξες δηλ. πριν την δώσεις, το Serial number της κάρτας σου και είναι το ιδιο με αυτήν που παρέλαβες; Εχω ξανακούσει ανάλογο περιστατικό γι αυτό σε ξαναρωτάω.

  • Like 2
 14. 3200 μνήμες ναι...

  cache 3600...

  ρεύμα έδωσα μέχρι 1,315 καμία διαφορά όμως...

  4300 καρφί. δεν τον έχω βάλει όμως ούτε σε νερό ούτε σε κρύο.

  Για  aircooling δεν είναι άσχημα, αλλά όταν ο 5960Χ πάει για πλάκα 4700 και βγάζει ίδια αποτελέσματα σε  3d bench δεν θεωρώ τον Broadwell  εξέλιξη...

 15. 27 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

  Ναι αλλα σε IPC ειναι πολυ καλυτερη με διαφορα+++

  δεν με απαντησες ομως αυτα που σε ρωτησα διοτι παλι ειμαι σε αποριες... :P

  δεν λεω για validation αλλα για Bench

  Έλα, σε τρέλανα πριν ε; Συγνώμη! γερνάω και κάνω λάθη...

  4.8 πάει o 5960X...

  4.3 πάει ο 6950Χ... mobo Rampage V extreme... vcore 1,255...

  Και οι δύο με Air cooling noctua d-14...

  Και οι δύο σταθεροί για 3D bench p.x. vantage

  με μνήμες quad channel 16 gb 1600Mhz / CL 13-17-19-19-350-1T

  Και πάλι συγνώμη για την ανακρίβεια.

  Ότι θες από ρυθμίσεις pm...

  • Like 1
 16. 3 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

  TI??????????????????????????????????????????????Με τι ρευμα και τι mobo?η broadwell-e ειναι ποιο καλη απο haswell-e

  Σε overclocking δεν είναι καλύτερη κατά την γνώμη μου. Αλλά αυτό δεν είναι το νόημα του thread νομίζω...

  1 λεπτό πριν, panakos_thess είπε

  Με τι ρευμα πηγε εκει και με τι Mobo?αλλαξα 6 CPU 6950X και δεν πετυχα ενα τετοιο!!!

  ΣΤΟ HWBOT ο καλητερος σε Νερο ειναι ενας με 4.7ghz

  Δεν βρήκα το λόγο να κάνω validation τα 4.7 ή τα 4.8. Γι αυτό...

  • Like 1
 17. 3 λεπτά πριν, panakos_thess είπε

  Εχεις βρει 6950Χ που βαραει 4.8Ghz και 4.7Ghz και να βγαλει Bench?

  Ναι, χε χε

  Και στην αρχή νόμιζα πως έκανα κάτι λάθος να φανταστείς. Είχα συνηθίσει τον haswell να τον κάνω ότι θέλω και νόμιζα ο αδαής πως και ο 6950Χ θα πήγαινε το ίδιο. Αμ δε!

 18. Μόλις τώρα, panakos_thess είπε

  Varachio αυτο λεω οτι δεν γινεται.... 4.8Ghz με νερο να βγαλει benchmark εννοεις?πολυ δυσκολααααααααααααααα

  4.8 μου βγάζει bench σε νερό αλλά δεν είναι σταθερός. 4.7 rock stable όμως. Προτιμώ τους haswell. Ποιό τίμιοι.

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.