Προς το περιεχόμενο

Athoz

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  226
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

425 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Athoz

 • Κατάταξη
  Senior Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

3.525 προβολές προφίλ
 1. Ναι, ουσιαστικά αναπαράγει τον πραγματικό χώρο σαν να βρίσκεσαι εκεί.
 2. Τεχνολογικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, μιας και όλες οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί είναι αρκετά χρόνια στην αγορά. Το πρισματικό φύλλο για διπλή εικόνα και το eyetracking έχουν γίνει optimize και με την υψηλή ανάλυση θα δίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Όμως είναι για ένα χρήστη. Το μέλλον είναι light-field οθόνες που προσφέρουν πραγματικό ολογραφικό χώρο με βάθος πεδίου και απεριόριστο αριθμό χρηστών. Η τιμή μου φαίνεται υπερβολική για την τεχνολογία που έχει.
 3. Θα δίνει ακουστικά με βύσμα καρφάκι και θα χρεώνει τον αντάπορα διπλή τιμή.
 4. Τα κεραμικά έχουν κρυσταλλική δομή ατόμων σε σχέση με τα γυαλιά που είναι άμορφα και αυτό τα κάνει πιο ανθεκτικά στις γρατσουνιές, ενώ έχουν και καλύτερη θερμοαγωγιμότητα (ανάλογα το κράμα). Γενικά ο κανόνας είναι όσο πιο σκληρό κάτι, τόσο πιο εύκολα σπάει γιατί δεν έχει ελαστικότητα. Οπότε, το κεραμικό μπορεί να είναι πιο σκληρό από γυαλί και τα περισσότερα μέταλλα, αλλά δεν έχει ελαστικότητα, άρα σπάει και πιο εύκολα.
 5. Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν το θερμικό φορτίου που παράγεται στις φάρμες, για να θερμαίνουν το αστικό νερό το χειμώνα ή άλλου είδους αξιοποίηση; Πολύ καλή επένδυση που και η MS ανακοίνωσε φάρμα στην Ελλάδα μετά την Amazon. Αναμένονται γρηγορότερες συνδέσεις σε υπηρεσίες που το χρησιμοποιούν και λιγότερος φόρτος στο backbone.
 6. Athoz

  AMD κάρτες γραφικών και driver

  Το fan stop είναι ορολογία που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για την ιδιότητα μιας κάρτας να κλείνει τους ανεμιστήρες όταν δεν έχει φόρτο εργασίας, ώστε να μειώνει τον θόρυβο και την φθορά τους. Νομίζω έχεις την 570 αλλά δεν κάνει διαφορά στο πρόβλημα μας. Αυτό που βλέπω είναι ότι το GPU σου είναι κάτω από τους 40-45 C θερμοκρασία (το όριο του fanstop) και οι στροφές στους ανεμιστήρες σου είναι στα 830 rpm, το οποίο με κάνει να υποθέσω πως δεν πέφτει ποτέ στις 0 rpm. Το ίδιο κάνει και η κάρτα μου, ενώ στα windows το fan-stop μέσα στο AMD control panel λέγεται Zero RPM και μπορεί να πάνε 55 C για να ξεκινήσουν οι ανεμιστήρες.
 7. Athoz

  AMD κάρτες γραφικών και driver

  Από το BIOS έχω θέσει τα CPU fan curves αλλά για την κάρτα γραφικών δεν υπάρχει επιλογή. Υποθέτω δεν έχουν ακόμα βγει drives AMD ή Mesa που να υποστηρίζουν την κάρτα μου. Κάποιος χρήστης με AMD gpu μπορεί να μας πει αν έχει fan stop και ποιές εκδόσεις linux kernel και driver έχει. XFX RX 580 GTS XXX 8GB είναι η δικιά μου.
 8. Athoz

  AMD κάρτες γραφικών και driver

  Δεν το είχα κοιτάξει. Τώρα το κοιτάζω για να δω αν το CoreCtrl χρησιμοποιεί το fancontrol και γράφει One MAJOR problem with this conflict is that even though fancontrol lies Aborting, restoring fans... when it crashes it just dies without restoring anything.. You will get stuck with CPU and system fans at a low RPM if you use a temperature-based configuration and the machine is idle when fancontrol crashes. CoreCtrl has an option for controlling the GPU fan - but it does not control CPU fans or case fans. Fans will simply not spin up if fancontrol has set them to manual control and it crashes. Το οποίο με προβληματίζει επειδή αν όντως crashάρει το fancontrol κινδυνεύει να καεί η κάρτα. Η πιθανότητα να συμβεί μπορεί να είναι μικρή αλλά το κόστος μεγάλο και δεν θα ήθελα να το ρισκάρω. Ευχαριστώ πάντως.
 9. Athoz

  AMD κάρτες γραφικών και driver

  Με έχει βολέψει το Mint, αλλά νομίζω είναι μια εύκολη διαδικασία να κατεβάσω μερικές διανομές και να τις δοκιμάσω σε live usb μπας και κάποια έχει υποστηριζόμενους drivers. Θενξ Edit: Δοκίμασα τα εξής και δεν λειτούργησαν manjaro-xfce-20.1.1-201001-linux58 elementaryos-5.1-stable.20200814 MX-19.2_ahs_x64 Solus-4.1-Budgie
 10. Athoz

  AMD κάρτες γραφικών και driver

  Με την RX580 δεν λειτουργεί το Fan stop, είναι μόνιμα σε χαμηλές στροφές όταν δεν έχει φόρτο. Δοκίμασα και το CoreCtrl αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Είμαι σε Mint 20 (δοκίμασα Mint 18) και δεν έχω καταφέρει να κάνει fan-stop με ρύθμιση των καμπύλων θερμοκρασίας. Graphics: Device-1: AMD Ellesmere [Radeon RX 470/480/570/570X/580/580X/590] driver: amdgpu v: 5.6.5.20.30 Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: amdgpu,ati unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1920x1080~60Hz OpenGL: renderer: Radeon RX 580 Series v: 4.6.14752 Core Profile Context 20.30
 11. Και να που αλλού θα χρησιμοποιηθούν οι AWS servers στην Ελλάδα, που είχε γραφτεί σε ένα άρθρο εδώ πριν λίγους μήνες. Όσο για την ταχύτητα μια χαρά θα παίζουν και μικρότερες dsl εφόσον οι server είναι κοντά και αυτό που μετράει είναι η καθυστέρηση και όχι το bandwidth (με ένα λογικό ελάχιστο).
 12. Άλλαξα μητρική στο παλιό μου LG V20 που είχε πρόβλημα και ανανεώθηκε η προσφορά της LG των 100GB google drive για 2 χρόνια.
 13. Νομίζω πως χωράει οριακά μια 18650 li-ion μπαταρία στο κάθε χειριστήριο και μαζί με ένα TP4056 modulάκι θα έκανε μια χαρά επαναφορτιζόμενα χειριστήρια, που ακόμα και αν δεν ήθελες να έχεις καλώδια να κρέμονται την ώρα της χρήσης θα μπορουσε ο χρήστης να αλλάξει την μπαταρία με μια γεμάτη,ή οποία κρατάει και πολύ περισσότερο από 2 ΑΑ. Σκέφτομαι και εγώ για το 256GB σαν επένδυση μιας και ανεβαίνουν οι τιμές στα VR. Στην καραντίνα που κοιτούσα το Oculus μεταχειρισμένο έκανε πάνω από την τιμή λιανικής.
 14. Προφανώς δεν αναφέρομαι στα WH που είναι άλλη κατηγορία.
 15. Το γράφημα μου έκανε εντύπωση γιατί είχα την εντύπωση ότι τα XM3 είχαν την μεγαλύτερη απομόνωση στην κατηγορία τους. Οπότε μετά από την αναζήτηση μου πέτυχα αυτό το άρθρο το οποίο έχει ενδιαφέρον. Τα νούμερα στο γράφημα δεν μπορώ να τα βρω πουθενά on-line, άρα υποθέτω φούσκωσαν τα νούμερα στα Pods, μιας και με αυτά θέλουν συγκριθούν, φούσκωσαν περισσότερο τα δικά τους και κουκουρούκου.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.