Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Athoz

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  296
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Athoz

 1. Οι ραδιο συχνότητες απαιτούν και μεγαλύτερου μήκους κεραία, το οποίο ίσως ήταν πρόβλημα με τόσο συμπαγή κινητά αλλά πιστεύω θα βρισκόταν λύση. Το πρόβλημα είναι οικονομικό περισσότερο γιατί τα ραδιοκύμματα είναι "ανοιχτά" και δεν έχουν κέρδος.
 2. Athoz

  3W6 split custom keyboard

  Ψάχνοντας ένα "μαζεμένο" πληκτρολόγιο, ξεκίνησα να κοιτάζω σε 60-65% χαμηλού προφίλ αλλά όσα έβρισκα και με βόλευαν είτε ήταν πολύ ακριβά ή εκτός στοκ. Μετά πέρασα στα split keyboards που είναι πιο μικρά ακόμα και πολύ τροποποιήσιμα για να το φέρω στις ανάγκες μου. Μου αρέσει πως χρειάζεται να μάθω ένα νέο σύστημα πληκτρολόγισγης, το οποίο στην αρχή θα μου πάρει χρόνο να το μάθω αλλά στην τελική θα είναι πιο αποδοτικό λόγο της μικρότερης απόστασης των πλήκτρων. Τα custom είναι μια τάξη μεγέθους πιο ακριβά γιατί φτιάχνονται από το μηδέν αλλά το συγκεκριμένο δεν έχει φωτακια, έχει από τις πιο μικρές πλακέτες και είναι από τα φθηνότερα της κατηγορίας. Είμαι στο όριο για να παραγγείλω οπότε αν κάποιος ενδιαφέρεται θα μπορούσαμε να κάνουμε μια μαζική παραγγελία για να μοιραστούμε έξοδα, γιατί η JLCPCB στέλνει πακέτα των 5 κοματιών μόνο. Θα με ενδιέφερε να βάλω trackball και volume knob σε δυο από τα πλήκτρα αντίχειρα. Κόστος ανά πληκτρολόγιο δεν έχω υπολογίσει ακόμα γιατί εξαρτάται από το πόσοι θα συμμετέχουν στην παραγγελία και να συμφωνήσουμε ένα σχέδιο εκτύπωσης στην πλάτη της πλακέτας. 3D print δεν έχω σκοπό να κάνω, το θέλω γυμνό, αλλά κάθε ένας μπορεί να τυπώσει την θήκη που του αρέσει. Δεν βιάζομαι γιατί υπάρχει περιορισμένος ελεύθερος χρόνος οπότε μπορούμε να κάνουμε συζήτηση και αν καταλήξουμε κάπου μπορούμε να δούμε για την παραγγελία. https://github.com/weteor/3W6 3W6 vs Corne. Συγκρίνοντας το μέγεθος με ένα από τα πιο δημοφηλή custom split keyboards.
 3. Athoz

  [Free EPIC Game] CONTROL

  15 Ιουνίου το είχε ξαναδώσει. Εξαιρετική ατμόσφαιρα και visual design. Το season pass είχε και αυτό την πλάκα του.
 4. Athoz

  [Free EPIC Game] P R E Y !

  επικ το Prey. Τεχνολογικά (γραφικά/game mechanics) και από σενάριο ένα από τα καλύτερα.
 5. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Δεν είχα δει το κομμάτι του saturation. Διάβασα το κείμενο της πηγής και είδα ότι όχι μόνο διπλασιάστηκε η επιφάνεια των pixel άρα διπλασιάστηκε και η ευαισθησία αλλά επείδή η φωτοδίοδος είναι σε ανεξάρτητο layer μπορεί να έχει και μεγαλύτερη διάσταση στο Z άξονα δίνοντας του περισσότερο dynamic range. Επίσης το eV είναι μονάδα ενέργειας, μήπως ενοείς e-;
 6. Η Curve πρέπει να υποστηρίζεται από το Xiaomi Pay όπως φαίνεται στο βιντεο youtu.be/4Q0U9ZaO4x8?t=126 Πολύ βολικό να έχεις πληρωμές στον καρπό αλλά η αυτονομία της μπαταρίας είναι μικρή.
 7. είναι όντως πρόβλημα στις χώρες όπου τα ηλεκτρονικά είναι εκτεθειμένα πολλές ώρες σε δυνατό ήλιο. και αυτή καλή επισήμανση. Η κεραία ωστόσο είναι IP54 οπότε δεν θα έχει εξαερισμό, μάλλον ότι θερμότητα αποβάλλει παθητικά, αλλά σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον ίσως να είναι πολύ μικρή η ψυκτική της ικανότητα. Αν αγόραζα κεραία, η λύση μου για τα παραπάνω προβλήματα θα ήταν να βάλω ένα σεντόνι από PTFE (teflon) σε μικρή απόσταση πάνω από την κεραία, με κλίση προς το Νότο για να κάνει σκιά χωρίς να επηρεάζει το σήμα μιας και το υλικό είναι διάφανο σε μικροκυματικές ακτινοβολίες. Υποθέτω και το υλικό του πιάτου εξωτερικά (το λευκό πάνω) είναι τεφλόν.
 8. αυτόματα. Ίσως επειδή ήταν η πρώτη μου παραγγελία μέσω BOX
 9. Παρήγγειλα ένα καφέ 1.80 απο μαγαζί χωρίς ελάχιστη χρέωση και νοιώθω πως λήστεψα το παγγάρι της εκκλησίας. Πήρα και 4gb στο what's up
 10. Peltier θερμοηλεκτρικό χρησιμοποιεί μάλλον, όπως και τα περισσότερα μίνι ψυγεία, οπότε η απόδοση του θα είναι στα τάρταρα.
 11. Ένα 20 χιλιοστά wafer από το παλιό μου εργαστήριο, όπου το είχαμε σαν βάση για εναποθέσεις.
 12. Πολύ όμορφο και πρακτικό. Στα τεχνικά τώρα, υποθέτω δεν είναι σαν τους κοινούς ασύρματους φορτιστές γιατί η απόδοση είναι αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου ή κύβου της απόστασης οπότε με τόσο μεγάλο κενό θα ήταν τέρμα μη αποδοτικός. Πιθανώς έχουν σχεδιάσει το πηνίο να έχει βέλτιστη απόδοση στο εύρος που δίνουν 8-22 χιλιοστά οπότε και μάλλον δεν λειτουργεί εξ επαφής. Για την ακτινοβολία που αναφέρθηκε, είναι μαγνητικό εναλλασσόμενο πεδίο, 1000 φορές πιο αδύναμο από ένα ηλεκτρομαγνητικό (μικροκύματα κτλ). Το μαγνητικό πεδίο δεν έχει την παραμικρή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα, ακόμα και σε πολύ υψηλά πεδία βλέπε MRI scanner. Αν έχεις βηματοδότη ή κάποιο μεταλλικό εμφύτευμα υπάρχουν όρια ασφαλείας στην απόσταση, αλλά μιλάμε για DC πεδία με μερικά tesla έντασης. Συμπέρασμα είναι ασφαλές, αλλά πιο επικίνδυνο είναι η μειωμένη απόδοση του wireless charging που θερμαίνει το πηνίο του κινητού που συνήθως είναι κολλημένο στην μπαταρία, οπότε την φθείρει.
 13. Γι' αυτό και η nVidia για τις παραπάνω μετρήσεις χρησιμοποίησε τον δυνατό Intel Ryzen 9 5900X.
 14. Στην εποχή που ξεκινούσε το dsl στην Ελλάδα είχαν αναπτυχθει τα ασύρματα μητροπολιτικά δίκτυα σε όλη την χώρα. Στο Ηράκλειο (HWMN) είχαμε ξεκινήσει τις οπτικές ζεύξεις μεταξύ κόμβων για να παρακάμψουμε το θόρυβο από τον κορεσμό του ασύρματου δικτύου. Το έργο δεν θυμάμαι αν απέδωσε πάντως θυμάμαι τα pcb από χαλκό ή μπρούτζο που κολλούσαμε πάνω το κύκλωμα στο υπόγειο της Ανδρόγεο. Ακόμα έχω κάπου φωτογραφίες τους. Το έργο λεγόταν Ronja και ήταν 10mbit όπου στην εποχή των dialup ήταν αρκετό αλλά όχι ιδανικό για κόμβο με πολλούς πελάτες. Ο θόρυβος είναι καθοριστικός παράγοντας σε τέτοιες ζεύξεις αλλά το πλεονέκτημα είναι η κατευθυντηκότητα και απομμόνωση που μπορείς να δώσεις σε μια δέσμη.
 15. Σε Kindle 8th gen έχω την αίσθηση ότι αλλάζει λίγο γρηγορότερα της σελίδες και την φόρτωση τους, αλλά ίσως και να είναι η ιδέα μου. Έχει κάποιες ωραίες ρυθμίσεις στο πόσο συμπαγές είναι το κείμενο και το κενό μεταξύ των γραμμών. Προστέθηκαν στο Home διαφημίσεις για παρόμοια βιβλία με αυτά στην βιβλιοθήκη.
 16. είσαι κάγκουρας και θέλεις να διαφημίσεις την επιχείρησή σου;
 17. Ακούγεται όντως περίεργο αλλά αν οι δορυφόροι είναι qubesats οι οποίοι αν και έχουν μεγάλο κόστος σχεδίασης και συναρμολόγησης το κόστος των υλικών τους δεν είναι κάτι φοβερό. Επίσης η ομάδα που τα στέλνει έχει φτιάξει και δοκιμάσει πολλές μονάδες qubesats οπότε έχει την δυνατότητα να στείλει ένα δύο ακόμα και αν υπάρχει υψηλό ρίσκο να καταστραφούν. Η εταιρία του πυραύλου έτσι και αλλιώς πρέπει να βάλει ένα dummy load στον πύραυλο οπότε υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να στείλουν οικονομικά (ή τσάμπα) το δορυφόρο τους, με οποίο ρίσκο έχει και αυτό. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Tesla του Ελον που κόβει βόλτες στο διάστημα.
 18. Το έρθρο είναι παραπλανητικό μιας και παρουσιάζει σαν αποτυχία την αποστολή, ενώ στην πραγματικότητα ήταν η πρώτη δοκιμαστική προσπάθεια και τα κατάφερε πολύ καλά να φτάσει όπου έφτασε, ενώ προηγούμενοι δεν κατάφεραν καν να απογειώσουν τον πύραυλο τους. Το σημαντικότερο που παραλείπει, είναι όπως αναφέρθηκε προηγουμένος από μέλος, πως δυο δορυφόροι ήταν ελληνικής κατασκευής από μια πολύ δυνατή ομάδα, προτωπόρο στην τεχνολογία διαστήματος ανοιχτού κώδικα και ιδεοντολογίας παγκοσμίως. Καλό θα είναι η συντακτκή ομάδα να βάλει στο news feed τους τις ανακοινώσεις του Libre Space Foundation γιατί έχουν παραλείψει πολλές σηματικές δράσεις τους.
 19. Σήμερα είδα μια αγγελία στο insomnia και με ενδιέφερε. Επικοινώνησα με τον πωλητή και του ζήτησα αν μπορεί να στείλει την τηλεόραση ταχυδρομικά στην περιοχή μου, πόσο θα κοστίσει και αν μπορεί να μου στείλει μια καλύτερη φωτογραφία του αντικειμένου για επιβεβαίωση ότι το έχει στην κατοχή του, επειδή ο λογαριασμός του είναι φρέσκος, σημερινός. Του έγραψα και το τηλέφωνο μου για άμεση επικοινωνία. Μετά από λίγο με καλεί στο Viber, χωρίς να εμφανίζει κάποιο όνομα παρά μόνο δυο τελείες (..), ότι είχε δηλώσει ο ίδιος για όνομα μιας και δεν είχα τον αριθμό του. Εκεί χτύπησε δεύτερο καμπανάκι, αλλά τρέχω γιατί έχει χαλάσει το αμάξι μου και κοιτάζω τον τελευταίο μήνα να το αντικαταστήσω, ψάχνω σπίτι να μετακομίσω γιατί έχω έγκυο γυναίκα και κάνω δυο δουλειές οπότε το κεφάλι μου είναι καζάνι και απλά είπα να το προχωρήσω χωρίς πολύ σκέψη. Απαντάω και είναι ο τύπος λέγοντας μου πως τον προσέβαλα που ζήτησα φωτογραφία, που κάνει μπαμ ότι είναι απάτη αλλά ακουγόταν και λίγο βλαμμένος, οπότε λέω έχει πρόβλημα το παιδί οπότε εξηγείται η συμπεριφορά του. Με ρώτησε 3 φορές αν θέλω να κάνω την αγορά και από την πρώτη στιγμή του είχα πει να μου στείλει στοιχεία για αποστολή των χρημάτων. Ήθελε οπωσδήποτε άμεση αποστολή όχι με απλή αποστολή εμβάσματος. Στη σελίδα της winbank.gr δεν μου έδινε άμεση αποστολή και του στέλνω screen-shot ότι δεν μπορώ να κάνω άμεση αποστολή, στο οποίο στράβωσε και μου λέει ότι λειτουργεί "24/7/365". Δοκίμασα μέσω του ανδοριδ app και είχε την επιλογή Instant Payment 24/7/365, οπότε κάνω την μεταφορά και του αποστέλλω την απόδειξη. Για την αποστολή, του είχα πει με ΚΤΕΛ μιας και είναι αυθημερόν ενώ κοστίζει και πολύ λιγότερο, ενώ αν δεν βολεύει θα δοκιμάζαμε ACS. Τηλεφωνώ σήμερα στο ΚΤΕΛ, αλλά δεν έπιασα γραμμή οπότε του είπα το απόγεμα ή αύριο πρωί θα καλέσω. Μετά από μισή ώρα μου λέει ρώτησα για μεταφορικά και είναι 25ευρώ ACS, οπότε στείλε μου τα, να γίνει αύριο η αποστολή. Στέλνω και τα μεταφορικά έμβασμα instant payment. Ψάχνοντας είδα πως η ACS χρεώνει ~400ευρώ για τον όγκο και βάρος της TV. Κάνω και ένα reverse image search και βλέπω τις φωτογραφίες σε άλλη αγγελία. Οπότε και επιβεβαίωσα τα πολλά σημεία που παρέβλεψα να πάρω στα σοβαρά και άφησα τον αυθορμητισμό να δράσει. Τα εμβάσματα έγιναν ακύρωση με κόστος 15ευρώ το ένα συν το instant payment 3.5, έχασα 37 ευρώ με αυτό το ρίσκο. Την ιστορία την μοιράζομαι γιατί υπάρχει ακόμα μια αγγελία του τύπου και δεν ξέρω πως να τον κάνω αναφορά για να μην κλέψει και άλλους. Γενικά είμαι εύπιστος και νομίζω ότι η αγορά βασίζεται στην εμπιστοσύνη, όταν γίνεται κατάχρηση και εξαπάτηση τα εργαλεία γίνονται και πιο περίπλοκα. Το Insomnia βασίζεται σε αυτή την εμπιστοσύνη όπως και οι περισσότερες πλατφόρμες μεταχειρισμένων. Έχω το λογαριασμό τραπέζης, όνομα και τηλέφωνο του (το οποίο είναι συνδεδεμένο με κάποια ταυτότητα) λέτε να κάνω αναφορά στην αστυνομία ή δεν έχει κάποιο νόημα. Βέβαια εδώ δεν έχει γίνει ακόμα το έγκλημα, απλά ίσως έχουν πέσει και άλλοι θύματα. Μήπως όλα είναι μια σύμπτωση και τον κατηγορώ άδικα; Αν και από τότε που του έστειλα πως τα μεταφορικά τα βρίσκω 400ευρώ δεν έχει απαντήσει στο Viber. Επίσης αν αυτό γινόταν καθημερινή ίσως να μην είχα δυνατότητα ακύρωσης συναλλαγής γιατί μπορεί να τα είχε κάνει ανάληψη.
 20. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία υπάρχει στην Ευρώπη, βλέπε ASLM που προμηθεύει όλους τους μεγάλους κατασκευαστές με τα εργαλεία για να κάνουν φωτολιθογραφία nm. Το οικονομικό πρέπει να βελτιωθεί γιατί δεν κοντράρεις εύκολα Ασία με πολύ μικρότερους μισθούς. Αν βέβαια η Ευρώπη καθιέρωνε κάποιο νόμο που επέβαλε ένα ποσοστό των ηλεκτρωνικών της να είναι πραγωγής ΕΕ, θα μπορούσε να στηρίξει οικονομικά αυτό το εγχείρημα. Με την Nokia και την Ericsson στο παρελθόν είχε τεχνολογική πρωτιά παγκωσμίως. Επίσης η έρευνα στα πανεπηστήμια που είναι σε υψηλά επίπεδα μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης για να δώσει προβάδισμα τεχνολογιών.
 21. Ξέμεινε από λάδια φαίνεται και είπε να λαδωθεί από αλλού.
 22. Tο RTX Voice δούλευε από την αρχή σε GTX κάρτες με πείραγμα σε ένα αρχείο του setup. Έτσι και αλλιώς η τεχνολογία τρέχει στα cuda cores και όχι στα raytracing cores που είναι μόνο στις RTX.
 23. Δεν γνωρίζω τον τρόπο αλλά υπάρχουν devs, στο xda που ασχολούνται με αυτά και εφόσον υπάρχει αρκετή ζήτηση ή προσωπικό ενδιαφέρον προχωράνε στο porting. Δεν έχω δουλέψει το λογισμικό του P40, αλλά είχα την εντύπωση πως του Pixel παραμένει το καλύτερο της αγοράς. Αν του P40 είναι καλύτερο είναι θέμα χρόνο να γίνει port.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.