Προς το περιεχόμενο

volman

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  78
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

40 Excellent

Σχετικά με volman

 • Κατάταξη
  Advanced Member
 • Ημερομηνία γέννησης 13/07/1977

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Μαρκόπουλο

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.095 προβολές προφίλ
 1. Πολύ σωστός φίλε μου. Όσοι βλέπουν νούμερα πωλήσεων δεν μπορούν να το γράψουν καλύτερα από ότι το έγραψες. Μπράβο. Πληρώνουν την μαμακία που έκαναν πριν 10 χρόνια με τους Opteron. Σε αυτή την ζωή, όλα εδώ πληρώνονται. Τώρα που αντικειμενικά έχουν καλύτερο προϊόν, πείθουν τους μεγάλους πελάτες αρκετά πιο δύσκολα για να γυρίσουν στην δικιά τους πλατφόρμα. Αυτοί που άλλαξαν πλατφόρμα μέχρι και πριν 1 χρόνο το έκαναν από ανάγκη! Και να φανταστείς ότι η σειρά epyc υπάρχει εδώ και 3-4 χρόνια! Τώρα αρχίζουν και καλοβλέπουν την σειρά epyc γιατί η εξοικονόμηση χρημά
 2. Πραγματικά ρε φίλε, μια που είσαι παλιός και θυμάσαι, μου κάνει εντύπωση που θέλουν να βγάλουν φράγκα με αυτό το τρόπο. Ένα φόρουμ να φτιάχνανε και να έδιναν πρόσβαση με 10 ευρώ το χρόνο σχετικά με τεχνικά ζητήματα σε RHEL based διανομές, ένα 50άκι μύρια το χρόνο θα βγάζανε. Ποιος δεν θα έκανε εγγραφή, μια και το ποσό είναι τίποτα. Αυτό το σκέφτηκα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Αυτοί στο markerting της Redhat (ή μήπως να πω IBM;) δεν μπορούσαν να σκεφτούν 10 τρόπους που και θα βγάλουν φράγκα, και θα διαφημίσουν ότι είναι οι γαμηστερότεροι και τελειότεροι; Καλά, το μάθημα της Ora
 3. Θα την βλάψει στο mindset. Εγώ είμαι επαγγελματίας και αν/όταν χρειάζεται να προτείνω λύσεις με υποστήριξη από μεγάλες εταιρίες, αναγκαστικά θα προτείνω τις μεγάλες (όπως την Redhat). Ε, τώρα θα πάρει τα ριπαπά μου. Θα είναι η ΜΟΝΗ λύση που δεν θα προτείνω. Τους χάλασε που η κοινότητα ανοιχτού λογισμικού δίνει μακράν κορυφαίες λύσεις σε απόδοση και σε σταθερότητα και είπαν να βάλουν χέρι σε αυτή την δεξαμενή άπειρον εγκαταστάσεων centos. Δεν θα τους βγει. Δεν δουλεύει έτσι το ανοιχτό λογισμικό. Για κάποιο λόγο γιγαντώθηκε το ανοιχτό λογισμικό. Το να μεταφέρεις την έκδο
 4. Πολλά έχουν να γίνουν μέχρι το τέλος του 21, μην ξεγράφετε το centos με την υπάρχον ή με νέα μορφή. Ο ιδρυτής της centos διανομής είναι αγριεμένος, καθώς και πολλοί πολλοί άλλοι. Σταθερή διανομή θα υπάρχει ούτως ή άλλος. Η Redhat έχασε (και φυσικά η IBM) και όχι η κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού.
 5. Κάντε υπομονή μερικές βδομάδες. Η διαθεσιμότητα στις AMD θα αυξηθεί σημαντικά. Η καθυστέρηση οφείλετε στις κονσόλες. Τα εργοστάσια δουλεύουν μόνο για αυτές και οι γιορτές είναι ότι πρέπει για δωράκι μία κονσόλα. Μέσα στον Ιανουάριο θα υπάρχει άπειρη διαθεσιμότητα με AMD. Με nvidia άγνωστα τα πράγματα.
 6. Δεν ξέρω από game mode, rage mode, κτλ. Απλά μπακαλίστικα τα βγάζω και σκέφτομαι ότι η νέα 6900 XT αν βαράει 2.8 (όπως λένε οι φήμες) σε ποσοστά πρέπει να βγαίνει ένα 20-25% αύξηση σε απόδοση, αν σκεφτείς ότι εργοστασιακά η κάρτα έχει βασικά ρολόγια 2 - 2,2.
 7. Δεν είναι overclock, όπως απάντησε ο Γιάννης πιο πάνω. Σωστός, αυτό φαίνεται να ισχύει. Από τα πρώτα νούμερα overclock που εμφανίζονται στο youtube, ένας μέσος όρος overclock είναι 10-25%. Αντί οι άχρηστοι να το εκμεταλλευτούν και το τμήμα marketing να βάλει την γκλάβα τους να δουλέψει για να το διαφημίσουν, το ονόμασαν rage mode (!!!). 10 φαν της amd αν καθίσουν και το δουλέψουν, σε 1 ώρα θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Ίσως ο μόνος λόγος που δεν το λένε ότι κλοκάρουν στο θεό είναι από τις φάπες που είχαν πέσει σε vega εποχές και τώρα σκέφτονται να δηλώσουν λιγότερ
 8. Εννοώ με overclocking. Έδωσε αρχιτεκτονική (χωρίς τα καλούδια της nvidia) με παραπλήσιες επιδόσεις (ελαφρώς χειρότερες από nvidia) και μετά, σου λέει, ότι κάτσει με overclocking. Ε, Αυτό το oc βαράει 25-30% όπως δείχνουν τα νούμερα. Τρελά νούμερα. Από 2 GHz να τρέχει στα 2,8? Φανταστείτε η ampere σειρά να χρησιμοποιούσε τα 7 μικρά της TSMC. Ναι, σωστά. Λογικά η διαθεσιμότητα για amd θα είναι καλύτερη με την αρχή του χρόνου. Η κονσόλα εύκολα πουλιέται ως δώρο Χριστουγέννων, η κάρτα γραφικών όχι. Πάντως πιο πολύ ποντάρω να αυξηθεί η διαθεσιμότητα της amd
 9. Περιμένω να δω τα νούμερα της 6900. Αν ισχύουν αυτές οι φήμες (που ο moors low is dead είχε επιβεβαιώσει στο περίπου), η 6900 θα ρίχνει ένα 20% στην 3090. Μάλλον έχουμε στιγμή maxwell, αλλά για την AMD σε αυτή την γενιά.
 10. "The fanboy is strong with this one" Ε, λεβέντη, 2070 σούπερ έχω, την 3080 ΤΙ ζαχαρώνω όταν κυκλοφορήσει. Ποιο fanboy? Της nvidia? Άχρηστους ανεβάζω την AMD, άχρηστους τους ξαναανεβάζω. Με κλόκια +20% χωρίς τα καλούδια της nvidia η σειρά 6800XT έχει ένα μικρό προβάδισμα σε ότι δεν είναι 4Κ. Καλό είναι αυτό. Άντε να θυμηθούν εκεί στην nvidia ότι πρέπει να σοβαρευτούν. Ένας επιπλέον, επίσης, λόγος για να αγριέψει ο πέτσινος και στην επόμενη γενιά θα δώσει ένα 50-70% αύξηση στις επιδόσεις στα ίδια φράγκα. Όχι. Τα βασικά κλόκια που δίνει η amd είναι 2.1-2.2.
 11. Διαφωνώ και συμφωνώ εν μέρει. Δεν θα την φτάσουν σε όλους τους τίτλους σε 4K. Αλλά δεν μπορούμε να μην πούμε εύγε σε μία κάρτα των 800 ευρώ να κοντράρει κάρτα των 1800. Η συγκεκριμένη κάρτα με ρολόγια στα 2700 παίζει να είναι η ταχύτερη κάρτα σε 1440/1080 (ακόμα και από όλες τις 30x σειρά). Overclocking 20% μόνο η nvidia το κατάφερε με την 9x & 10x σειρά. Και που'σε, πράσινος είμαι και την 3080 ΤΙ ζαχαρώνω (όταν κυκλοφορήσει). Και τέλος επιμένω ότι θα ανέβει η διαθεσιμότητα. Τα εργοστάσια της TSMC δουλεύουν κάρτα. Άντε να περιμένετε 2-3 βδομάδες. Μην ξεχ
 12. Εδώ και μία καλή υλοποίηση που αξίζει: Αν δεν αντιδράσει ο πέτσινος μέσα στον Ιανουάριο θα χάσει πολλά κορόιδ.... πελατάκια ήθελα να πω. Μην είστε κορόιδα και βιαστείτε στην αγορά σας. Μία καλή υλοποίηση τρίτου κατασκευαστή θα έχει επιδόσεις αρκετά παραπάνω από μία 3080. Μία χαζομάρα για μερικές βδομάδες να μην αγοράσετε μία κάρτα που πλησιάζει σε επιδόσεις μία 3090 (κάρτα 1800 ευρώ) με κόστος 700 ευρώπουλα. Κόκκινοι όνειρο ζείτε και δεν σας ξυπνούμε. Edit: Είδα ότι το ποστάρανε προηγουμένως.
 13. Καλά, ξέχασες την σειρά 5700? Δεν το λέω για να θίξω την amd. Πολλοί είχαν προβλήματα με την σειρά 5xxx. Αν τα έχει διορθώσει, αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για την amd. Σημείωση: Ως παλαιός amdάκιας (από 2005 - 2012) τα προβλήματα με τους driver υπήρχαν από τότε. Πιο συγκεκριμένα, σε περιβάλλον linux δεν έδινε καμία αξιοπρεπή υποστήριξη.
 14. 3080 γιατί έχει λιγότερα προβλήματα / περισσότερες δυνατότητες / καλύτερες επιδόσεις σε 4Κ Αν θες να περιμένεις κάνα δίμηνο ακόμα, θα ανακοινωθεί η 3080 ΤΙ με περισσότερη μνήμη. Αν σε ενδιαφέρει 2K ή HD και γουστάρεις να λύνεις προβλήματα με τους driver, μία καλή υλοποίηση 6800 XT (που να κλοκάρει κάργα) αξίζει γιατί θα έχει καλύτερη απόδοση.
 15. Θα σας πρότεινα να κάνετε υπομονή 1-2 βδομάδες και μην χαλάτε τσάμπα τα χρήματά σας σε τσάμπα καπέλα των 100-200 ευρώ. Η διαθεσιμότητα δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα, τουλάχιστον όχι τόσο έντονο όσο με της ncreedia. Λογικά αρκετοί θα περάσουν γιορτές με καινούργιο καρτόνι.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.