Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

shadowlike

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  1.182
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

  2

Αναρτήσεις από shadowlike

 1.  Ότι σύστημα υπάρχει και θα υπάρξει από θεσμικούς θα είναι για το καλό των λίγων εκλεκτών όπως γινόταν ανέκαθεν άλλωστε. Ο σκοπός είναι να μπει η αλυσίδα στο ποδάρι του κάθε πολίτη απο τον οποίο έχουν κάτι να κερδίσουν. Δεν μου αρέσει και τόσο η καταστροφολογία άλλα δεδομένου των συνθηκών (κλιματικών, οικονομικών ανισοτήτων κλπ) οι κοινωνίες οδηγούνται αποδεδειγμένα πλέον στη απόλυτη παρακμή. Δεν νομίζω να βοηθήσει το γεγονός ότι  "ο Μανωλιός θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς". Αλλού είναι τα προβλήματα αλλά εμείς αρνούμαστε επιδεικτικά να τα αντιμετωπίσουμε.

  • Confused 1
 2. 1 ώρα πριν, keysmith είπε

  Από που να το πιάσεις. Ας αφήσουμε την προφανή παράνοια να δίνεις οικονομική (!) αξία σε μαθηματικές πράξεις που κάνει μία υπολογιστική μηχανή. Καταστρέφει το περιβάλλον και του πόρους αυτού του πλανήτη και τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται σοβαρά όσο περισσότεροι ηλίθιοι (αφού καταστρέφουν) ασχολούνται με αυτό. Αυτό γιατί αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η δυσκολία παραγωγής Bitcoins όσο περισσότεροι προσπαθούν να κάνουν Mining και άρα η παγκόσμια ηλεκτρική ενέργεια που σπαταλάται σε αυτό. Τα ποσά ρεύματος που σπαταλιόνται άνευ λόγου είναι πλέον υπολογίσιμα και επιπλέον δημιουργούν πρόβλημα και στην κατασκευή ηλεκτρονικών κατανέμοντας άσκοπα υλικό και προσπάθεια σε άχρηστες μηχανές (ASIC type) που δεν κάνουν τίποτα εκτός από το να είναι πανάκριβες θερμάστρες.

  Εδώ μια οικονομοτεχνική ανάλυση της ηλιθιότητας του proof of Work. 

  τα ακριβά ρούχα είναι άχρηστα επι της ουσίας όσων αφορά τη βασική ανθρώπινη ανάγκη της ένδυσης. Αναρωτιέμαι πόση ενέργεια και ποσά κακοπληρωμένα  εργατικά χέρια αναλώνονται για την παραγωγή τους. 

  την ίδια λογική μπορείς να εφαρμόσεις και για τα ακριβά αυτοκίνητα , το φαΐ κλπ.

  τα crypto απο την άλλη καλούνται να δώσουν οριστικό τέλος στις ενδιάμεσες βδέλλες που έχουν αναλάβει ρόλο μεσάζοντα σε οποιασδήποτε μορφής υπηρεσίες. Το bitcoin συγκεκριμένα είναι αποθήκη αξίας όμοια με το χρυσό , δεν θα γίνει ενδεχομένως νόμισμα γιατι υπάρχουν καλύτερες λύσεις αλλά το proof of work διασφαλίζει μια μορφή επένδυσης που μπορείς να την αποθηκεύσεις στην τσέπη σου όση αξία και να έχει και να τη μεταφέρεις όπου θες στο κόσμο ταχύτατα  χωρίς να δώσεις λόγο και μερίδιο σε κανέναν που δεν το δικαιούται. Είσαι κυρίαρχος της περιουσίας σου χωρίς ποτέ να έρθει ο X και να στη κατάσχει γιατι πρέπει να σώσει τον Y. Μπορείς να δανείσεις και να δανειστείς χωρίς να φοβάσαι πως θα διαμορφωθούν τα επιτόκια ανάλογα πως ξύπνησε η κάθε κυβέρνηση.  Αν η οικονομική ελευθερία δεν αξίζει 150TWh απο τα 150.000 TWh παγκοσμίως (με  απώλειες 20.000-30.000 Twh)και τα αξίζει το lui vitton , η ferrari και η καθημερινή κατανάλωση κρέατος απο μερικούς τότε το έχουμε χάσει το παιχνίδι.  

  • Like 3
  • Haha 1
 3. έχει δοκιμάσει κάποιος το adventure game studio σε psp μέσω του vita ; Προσπαθώ να τρέξω το primordia αλλά λαμβάνω error σχετικά με ένα savegame που χρειάζεται να υπάρχει στο παιχνίδι προκειμένου να τρέξει. 

 4. Για να δουλέψει η αυτόματη οδήγηση στο 100% θέλει και οδικά δίκτυα κατασκευασμένα με αντίστοιχες προδιαγραφές. Συν ότι οποιοδήποτε αυτοκίνητο κινείται εκεί πρέπει και αυτό να έχει τις αντίστοιχες προδιαγραφές, Ακόμα και τα "manual" αυτοκίνητα θα πρέπει να "βλέπουν" τα πλήρως αυτοματοποιημένα και να αλληλεπιδρούν ανάλογα. Οτιδήποτε άλλο είναι απρόβλεπτο ή πολύ περιορισμένο στη χρήση.

  • Like 1
 5. Μετά από τις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα μας λείψανε και τα gaming sites ρε παιδιά. Αντί να μιλάμε π.χ. για το πώς οι νέοι θα στήσουν νέες εφαρμογές σε αποκεντροποιημένα οικοσυστήματα ώστε να ωφελήσουν και τη χώρα τους στο σύνολο και να βγάλουν και τα λεφτά τους, καθόμαστε και συζητάμε πως θα φάνε τις ώρες τους (αμισθί) για να ασχολούνται με ένα πλέον αρχαϊκό μέσο πληροφόρησης.  Σε λίγα χρόνια και τα websites ειδήσεων θα είναι irrelevant, αν δεν είναι ήδη.

 6. 28 λεπτά πριν, AtiX είπε

  Οσο και να θέλω να πιστέψω ότι το Bitcoin θα μπορούσε να έχει την ιστορική σημασία που έχει το Internet, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι σε αντίθεση με το internet μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο την dark web πλευρά του bitcoin…

  https://africa.cardano.org/

   

 7. 27 λεπτά πριν, billdanos είπε

  Νομίζεις πως τη νοιάζει την Nvidia αν την κάρτα της θα την αγοράσει ένας gamer ή ένας miner? :) 

  Επειδή ακριβώς δεν την νοιάζει πρέπει να νοιάξει τους gamers. Θεωρώ υπάρχει λύση για τα πάντα και θα μπορούσε να είναι locked τα gpus σε hardware level. Ψίλα γράμματα για την nvidia η οποία απλά σφυρίζει αδιάφορα.

  Πάντως αναρωτιέμαι τι στο καλό θα πουν στην επόμενη παρουσίαση τους... τι θα διαφημίσουν ακριβώς και σε ποιο κοινό ; Θα τους γιουχάρει ο κόσμος από κάτω; Η θα χειροκροτούνε πάλι σαν τα zombie ..ή μήπως θα είναι miners μεταμφιεσμένοι σε gamers ; Η μήπως θα τα ρίξουν στην "κακιά" πανδημία;

  • Like 6
 8. 2 ώρες πριν, NotebookFreak είπε

  Μα  οι miners παράγουν κοπανιστό αέρα.Τα κρύπτο είναι φούσκα , που θα σκάσει οπως το χρηματιστηριο οι ντουλίπες κ.τλπ.

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ??

  έχουν σταματήσει να γράφουν και ψάχνουν να αγοράσουν altcoins μέσα στη απέραντη θάλασσα των shitcoins που ενδεχομένως  θα τους κάνουν πλούσιους με αποτέλεσμα στη τελική να χάσουν τα λεφτά τους. Θα τους ξαναδούμε στο επόμενο cycle (αφού ξεφουσκώσει το πράγμα) να γκρινιάζουν για απάτες κλπ  Τι είχες Γιάννη ... 

 9. 22 ώρες πριν, Mi_ka είπε

  και λέω ο μαθηματικά άσχετος: Αν κάποιος κάποια στιγμή στο όχι μακρινό μέλλον αγγαρέψει ένα κατάλληλα δομημένο κβαντικό υπολογιστή να «σπάσει» την όλη κρυπτογράφηση blockchain δε θα μπορούσε να διαλύσει το όποιο κρυπτο-οικοδόμημα που θα έβαζε στόχο?

  το να γίνει δηλαδή κβαντικά η κρυπτογράφηση σε όλα τα secure πρωτόκολλα από διάφορους οργανισμούς/εταιρίες συμπεριλαμβανομένου και του bitcoin γιατί να μην είναι το ποιο πιθανό σενάριο δεδομένου οτι ακόμα και εσύ ο «μαθηματικά» άσχετος μπορείς να προβλέψεις μια τέτοια αρνητική εξέλιξη ; 😄

  • Like 1
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.