Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

SavvasNavr

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  125
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.139 προβολές προφίλ

SavvasNavr's Achievements

 1. Πως το συνδεσες με το extender, τι ακριβως εκανες; Αμα το κανω κοινη χρηση και για να τον βλεπουν, πρεπει να ειναι παντα ανοιχτος ο υπολογιστης και αυτο ειναι που προσπαθω να αποφυγω.
 2. Γεια σας, Θέλω να βρω έναν δοκιμασμένο τρόπο για να τον κάνω WiFi (Printer server) τον εκτυπωτή μου, δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούργιο εκτυπωτή (έχω τον samsung Xpress M2675F). Ψάχνοντας, βρήκα τρείς τρόπους: Ο πρώτος τρόπος που βρήκα είναι ένας wireless server σαν αυτούς. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω ethernet του rooter με custom (tomato ή dd-wrt) rom O τρίτος τρόπος μέσω ένα raspberry pi, που το κάνεις print server. Το router μου είναι το xiaomi R1D και έχω δει ότι παίρνει ανεπίσημα την dd-wrt, για τις άλλες μεθόδους, πρέπει να αγοράσω ότι χρειάζεται. Οι γνώσεις μου πάνω σε αυτά είναι σχεδόν μηδενικές, για αυτό και θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι από αυτά και αν είναι begginer frendly. Σας ευχαριστώ.
 3. Γεια σας, Δε θέλω να αγοράσω εκτυπωτή (έχω τον samsung Xpress M2675F), αλλά θέλω να βρω έναν δοκιμασμένο τρόπο για να τον κάνω WiFi. Ψάχνοντας, βρήκα τρείς τρόπους: Ο πρώτος τρόπος που βρήκα είναι ένας wireless server σαν αυτούς. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω ethernet του rooter με custom (tomato ή dd-wrt) rom O τρίτος τρόπος μέσω ένα raspberry pi, που το κάνεις print server. Το router μου είναι το xiaomi R1D και έχω δει ότι παίρνει ανεπίσημα την dd-wrt, για τις άλλες μεθόδους, πρέπει να αγοράσω ότι χρειάζεται. Οι γνώσεις μου πάνω σε αυτά είναι σχεδόν μηδενικές, για αυτό και θέλω να ρωτήσω αν κάποιος έχει δοκιμάσει κάτι από αυτά και αν είναι begginer frendly. Σας ευχαριστώ.
 4. SavvasNavr

  Τροφοδοσία Ip Camera

  Τέλεια, σε ευχαριστώ πολύ
 5. SavvasNavr

  Τροφοδοσία Ip Camera

  Γειά σας, Αγόρασα 2 ip κάμερες και έχουν έρθει με το κλασικό τουβλάκι μπριζας για τροφοδοσία (12v 1a), επειδή όμως έχω ήδη παροχή ρεύματος έξω για λάμπα (συνεχόμενη με φωτοκυταρο), θέλω να παρω από αυτή ρεύμα για τη κάμερα. Το θέμα μου είναι ότι επειδή δε θέλω να έχω μπριζες έξω που βρέχει συνεχόμενα με κίνδυνο να περασει νερό και να χαλάσει. Σκέφτηκα αν γίνεται να πάρω ένα μετατροπέα που έχουν για τις led λάμπες και να συνδέσω τι κάμερα εκεί πάνω, θα καταφέρει ο μετατροπέας να υποστηρίξει τη κάμερα ή θα έχω πρόβλημα στη τροφοδοσία. Ο μετατροπέας είναι Αυτός και η κάμερα είναι Αυτή Σας ευχαριστώ
 6. Η αλήθεια είναι ότι ο κάδος είναι κάτι βασικό για μένα, γιατί ο αφυγραντήρας θα μπει στο σπίτι των γονιών μου και θα πρέπει να το αλλάζουν αυτοί και ξέρω ότι θα τους ταλαιπωρεί αν πρέπει να το κάνουν συχνά. Το Rohnson που πρότεινες για κάποιο λόγο δε το πήρε το μάτι μου, σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και καταλαβαίνω τον ενδοιασμό σου για να μην προτείνεις κάτι. Γνωρίζεις πάντως, αν κάποιες μάρκες είναι καλύτερες και πιο αξιόπιστες από τις άλλες ή γενικά σε αυτές τις τιμές όλα είναι το ίδιο.
 7. Άνοιξα αυτό το λινκ που μου έδωσαν πιο πάνω. Και έβλεπα τους πιο οικονομικούς μεταξύ όλων αυτών, στον singer με τράβηξε ο κάδος, ενώ στον άλλο η τιμή που έγραφε (150 ευρώ), αλλά όταν το άνοιξα είδα ότι δε πάει τόσο. Στο θέμα τον watt, από ότι έχω καταλάβει, όταν είναι σε χαμηλή λειτουργία τα watt είναι πιο χαμηλά και για αυτό δε το έψαξα παραπάνω. Αν έχεις κάτι να προτείνεις, θα ήθελα πολύ να μου το στείλεις.
 8. Γεια σας, Σκέφτομαι να πάρω ένα από αυτούς τους 2 αφυγραντήρες Toyotomi TDEH16U (170 ευρώ) ή Singer SDHM-16L-55DIA (170 ευρώ), προτιμώ λίγο παραπάνω τον singer λόγο μεγαλύτερου κάδου. Όπως είχα αναφέρει πιο πάνω, ο αφυγραντήρας θα χρησιμοποιείται σε δωμάτια που χρειάζεται πιο πολύ και σε μεγάλο βαθμό για στέγνωμα ρούχων. Υπάρχει καμία καλύτερη πρόταση, πέρα από αυτούς τους 2 αφυγραντήρες και καμία προτίμηση σε κάποια μάρκα; Σας ευχαριστώ
 9. Γεια σας, Ψάχνω έναν αφυγραντήρα για δωμάτιο (θα μεταφέρεται ανά κάποιες μέρες). Τα δωμάτια δεν είναι μεγαλύτερα από 30τμ. Το σπίτι έχει γενικά υγρασία, αλλά λόγο χειμώνα και το ότι τα ρούχα απλώνονται μέσα, το χειροτερεύει τρομερά. Τα λεφτά που διαθέτω είναι στο 100+ άμα είναι να προσθέσω ένα 50άρικο και να έχω τρομερή βελτίωση θα το κάνω. Από μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα, βρήκα αρκετά, και μου άρεσαν αυτά τα δύο, που έχουν μια διαφορά στη τιμή. ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ 12LT ΜΕ ΙΟΝΙΣΤΗ PRIMO YDO-12D/I στα 119 ευρώ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ 20LT ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΟΝΙΣΜΟΥ PRIMO PD23E-20 στα 162 ευρώ Και οι δύο είναι αθόρυβοι και χαμηλοί σε κατανάλωση ενέργειας και αν υπάρχει κάποια πρόταση να είναι και αυτοί έτσι. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 10. Γεια σας, Ανοίγω καινούργιο θέμα, μιας και ένα που βρήκα έχει 400 σελίδες σχεδόν. Ψάχνω έναν αφυγραντήρα για δωμάτιο (θα μεταφέρεται ανά κάποιες μέρες). Τα δωμάτια δεν είναι μεγαλύτερα από 30τμ. Το σπίτι έχει γενικά υγρασία, αλλά λόγο χειμώνα και το ότι τα ρούχα απλώνονται μέσα, το χειροτερεύει τρομερά. Τα λεφτά που διαθέτω είναι στο 100+ άμα είναι να προσθέσω ένα 50άρικο και να έχω τρομερή βελτίωση θα το κάνω. Από μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα, βρήκα αρκετά, και μου άρεσαν αυτά τα δύο, που έχουν μια διαφορά στη τιμή. ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ 12LT ΜΕ ΙΟΝΙΣΤΗ PRIMO YDO-12D/I στα 119 ευρώ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ 20LT ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΟΝΙΣΜΟΥ PRIMO PD23E-20 στα 162 ευρώ Και οι δύο είναι αθόρυβοι και χαμηλοί σε κατανάλωση ενέργειας και αν υπάρχει κάποια πρόταση να είναι και αυτοί έτσι. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 11. Ωραία η τηλεόραση, αλλά μιας και δε με νοιάζει το 4K, παίζει να υπάρχει κάτι αντίστοιχο και πιο φθηνό ή είναι μονόδρομος η 4Κ ανάλυση? Για το θέμα του να παίζει αρχεία, θα χρησιμοποιώ TVbox λογικά για ταινίες και θα τα βάζω μέσω kodi, αλλά ενδιαφέρον η πληροφορία σου και σε ευχαριστώ.
 12. Διαθέσιμο budget: 350, δύσκολα πιο πολλά, εκτός αν υπάρχει κάποια τεράστια διαφορά ποιότητας. Απόσταση και γωνία θέασης: Δε γνωρίζω τη γωνία θέασης, αλλά μιας και το δωμάτιο είναι ορθογώνιου σχήματος, δε νομίζω ότι είναι μεγάλη. Απόσταση περίπου στα 5-6 μέτρα. Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ), digea, κτλ]: Τηλεόραση μέσο κεραίας κυρίως και που και που τίποτα μέσω TVbox ή αν έχει smart. προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters "): 43', γιατί μετά πιστεύω δε θα χωράει στο έπιπλο. Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Μόνο το έπιπλο της τηλεόρασης. Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): Θέλω να είναι FullHD, μιας και κατά το πλείστον θα παίζει τα κλασικά κανάλια η τηλεόραση και το 4K θα είναι τζάμπα λεφτά. Η τηλεόραση είναι για το σαλόνι των γωνιών μου και δε χρειάζονται κάτι τρελό και ιδιαίτερο μια καλή, απλή τηλεόραση με ωραία εικόνα. Τώρα για το θέμα του smart, δε θα με χάλαγε, αλλά άμα μπορούσα να γλυτώσω κάποιο εύλογο ποσό και να πάρω ένα TVbox που θα είναι πιο δυνατό και θα κάνει την ίδια δουλεία, δε θα με χάλαγε. Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : Δεν έχω κάποια προτίμηση σε μοντέλα. Έχω μια Samsung και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο, άρα γιατί όχι samsung. Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): Κάποιο από Θεσσαλονίκη, αλλά η δουλεία γίνεται και μέσω ίντερνετ, δεν έχω πρόβλημα.
 13. Όχι ξεκάθαρα για προσωπική χρήση είναι. Θα τα ψάξω λίγο παραπάνω και μπορεί να πάρω αυτό που πρότεινες για να είμαι σίγουρος. Για το θέμα το mirror τους σκληρός υπάρχει μόνο το raid 1, σαν έξτρα ασφάλεια για αν χαλάσει ο ένας να υπάρχει ο άλλος. Και γενικά άμα κάνεις raid σε σκληρούς τα δεδομένα διαβάζονται κανονικά άμα βάλεις το σκληρό σε έναν υπολογιστή?
 14. Έψαξα λίγο παραπάνω, μιας και είχα χρόνο σήμερα. Είδα αρκετά από τα αντικείμενα που με ενδιαφέρουν και γενικά μπορώ να πω, πως νομίζω ότι ένας synology nas και ειδικά με όλα αυτά τα app και τις ευκολίες που έχει, είναι ότι έψαχνα. Θα ήθελα να απαντήσω σε αυτά που μου είπες και να προσθέσω κάποιες απορίες που έχω. Στην αρχή σκεφτόμουν να πάρω 2 δίσκους και να γράφουν ακριβώς τα ίδια ο ένας με τον άλλο, ώστε στη περίπτωση που ο ένας χαθεί να υπάρχει ο άλλος σαν backup. Αυτό γίνεται με το raid 1 ή πρέπει να το ψάξω κάπως αλλιώς. Άμα έχεις κάποια άλλη πρόταση, θα ήθελα να την ακούσω. Μου πρότεινες το DS218+ για 4k streaming. Αλλά για να είμαι ειλικρινείς δεν ενδιαφέρομαι για 4k και δε νομίζω να ενδιαφερθώ στο μέλλον. Οπότε πιστεύεις ότι ο DS218(278 ευρώ) ή DS218play (250 ευρώ) ή ακόμα και ο DS218J(175 ευρώ) θα με καλύπτουν; Αν όμως με τα έξτρα λεφτά για τον DS218+ αξίζει για μελλοντικές χρίσεις, μπορεί να τα δώσω τα εξτρά λεφτά. Έψαξα και βρήκα πως να το συνδέσω με kodi, αλλά και κάτι σαν Plex, μάλλον θα μου είναι οκ. Στο ζήτημα ασφαλείας αν αναφέρεις για VPN, έχω ψάξει πως να προσθέτω το δικό μου VPN με OPENVPN, αν εννοείς κάτι άλλο, θα δω τις προτάσεις που κάνει το πρόγραμμα και θα πράξω αναλόγως. Κάτι έξτρα και λίγο πιο περίπλοκο. Ένα άτομο που θα χρησιμοποιεί για να κάνει streaming τις ταινίες, ζει στην Αγγλία, θα μπορούν να δουν τη κάνει streaming και να μου γυρίσει μπούμερανγκ ή επειδή δε θα μοιράζεται σε παραπάνω και θα είναι μόνο μεταξύ μας θα είμαστε καλυμμένοι. Σε ευχαριστώ για το χρόνο που μου έχεις αφιερώσει και συγνώμη αν έχω γίνει κουραστικός με όλες αυτές τις ερωτήσεις. EDIT. Λογικά θα χρησιμοποιήσω WD Red σκληρούς.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.