Προς το περιεχόμενο

chdeal

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  26
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

43 Excellent

Σχετικά με chdeal

 • Κατάταξη
  Member

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.042 προβολές προφίλ
 1. chdeal

  Smart Home

  Φοβάμαι ότι δε θα στείλουν στον ουδέτερο του άλλου κυκλώματος μόνο το ρεύμα που αντιστοιχεί στη δική τους κατανάλωση, αλλά και το ρεύμα από την κατανάλωση του φορτίου που ελέγχουν. Γενικά μιλώντας τώρα, καλό είναι να μη γίνονται τέτοια hacks γιατί αποκλίνουν από τις προδιαγραφές μια σωστής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Ακόμα χειρότερα, αυτά τα hacks τα γνωρίζει μόνο ένας και αν αυτός ξεχάσει, "τον πατήσει το τρένο" ή οτιδήποτε αντίστοιχο έχεις μια μη συμβατική ηλεκτρολογική εγκατάσταση που κανείς δεν ξέρει τι "κρυφά σημεία" έχει.
 2. chdeal

  Smart Home

  Ισχύει ότι ο ουδέτερος είναι κοινός αλλά δεν ισχύει ότι μπορείς να τραβήξεις από όπου σε βολεύει. Οι ασφάλειες στον πίνακα ασφαλίζουν τον αγωγό φάσης και τον αγωγό ουδέτερου της αντίστοιχης γραμμής, οι οποίοι έχουν την ίδια διατομή και άρα την ίδια δυνατότητα να φέρουν ρεύμα. Όταν κανείς παίρνει ρεύμα από τη φάση μίας γραμμής και τα επιστρέφει από τον ουδέτερο άλλης, σε ένα κακό σενάριο (και όλη η σχεδίαση πρέπει να γίνεται για να αντιμετωπίσει το κακό σενάριο) μπορεί να υπερφορτώσει τον ουδέτερο της άλλης γραμμής και αυτό να μην το "πιάνει" η ασφάλεια της γραμμής.
 3. Είναι αρκετά συνηθισμένο (και εν μέρει κατανοητό) από γυναίκες, που δε θέλουν - για ευνόητους λόγους - να φωνάζουν από την εξώπορτα ότι σε κάποιο διαμέρισμα μένει γυναίκα μόνη της. Η συνήθης πρακτική σε αυτή την περίπτωση είναι να βάζουν κάποιο ανδρικό όνομα (π.χ. πατέρα). Επίσης, για να παίξω το συνήγορο του διαβόλου, ενίοτε σε πολυκατοικίες μπορεί να μην είναι και τόσο προφανές το πώς αλλάζει το χαρτάκι με το όνομα στη μπουτονιέρα (εκτός αν δε σε ενδιαφέρει να προκαλέσεις και να χρεωθείς καμιά 300αριά ευρώ ζημιά). Αυτό βέβαια θα όφειλε να το λύσει ο ένοικος με τον διαχειριστή.
 4. Έχουμε χάσει λίγο τη μπάλα... Αν η βλάβη της σωλήνας είναι στο κοινόχρηστο τμήμα της, δηλαδή εκτός του διαμερίσματος του επάνω, δεν έχει ζημιά ο πάνω, έχει ζημιά η κοινόχρηστη αποχέτευση. Δεν έχει σημασία ποιος ρίχνει τα νερά, έχει σημασία το πού είναι η ζημιά. Ο ιδιοκτήτης λοιπόν του κάτω διαμερίσματος πρέπει να κυνηγήσει όλη την πολυκατοικία για τη ζημιά, με την προϋπόθεση ότι έχει ενημερώσει για τη ζημιά και δεν επισκευάζεται. Εδώ όμως υπάρχει το εντελώς αντίθετο πρόβλημα... Ο από πάνω θέλει να επισκευάσει, καλύπτει και τα έξοδα που ενδεχομένως δεν είναι δικά του και αυτός που έχει το πρόβλ
 5. Αν καταλαβαίνω καλά, αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία είναι η φούσκα στα άκρα του ημιαξονίου. Όντως, δεν είναι ούτε γρήγορο (σε πολλά αυτοκίνητα) ούτε εύκολο να αλλαχτεί, καθώς πρέπει να βγει (ή τουλάχιστον να ξεκουμπώσει) το ημιαξόνιο. Επίσης, δε μπορείς ούτε να μην την αλλάξεις. Μέσα είναι γεμάτη με γράσο το οποίο όταν σκιστεί η φούσκα χάνεται, οδηγώντας σε μεγαλύτερες ζημιές (μπιλιοφόρο). Τα περισσότερα εργατικά σου ήταν από αυτό και με αυτή τη ζημιά μου ακούγονται λογικά.
 6. Το έχω εδώ και 13 μήνες. Shine 1.5 Diesel αυτόματο. Όταν έψαχνα σάρωσα τις αντιπροσωπείες από διάφορες μάρκες σε αντίστοιχες κατηγορίες αμαξώματος και το C5 aircross νίκησε στο value for money. Σημειωτέον ότι ακόμα και από τις φθηνότερες εκδόσεις του, έρχεται με πολύ καλό εξοπλισμό. Γερμανικά (ακόμα και τα Skoda) με αντίστοιχο εξοπλισμό έφευγαν πολύ ψηλά. Ένα από τα specs ήταν να έχει μεγάλο χώρο αποσκευών και να χωράνε στο πίσω κάθισμα 2 παιδικά καθίσματα και ένας ενήλικας. Το τελευταίο ήταν το κριτήριο με το οποίο το C5 νίκησε το 3008 στο ψάξιμό μου. Τόσο το στήσιμο της ανάρτησης,
 7. Ας μιλήσουμε λοιπόν πιο τεχνικά και πιο συγκεκριμένα. Πιθανόν αυτό να μην είχε νόημα έως τώρα που κάθε εταιρεία κάλυπτε μία μεγάλη περιοχή με λίγους σχετικά σταθμούς βάσης. Όμως το 5G απαιτεί (πολύ) πυκνότερους σταθμούς βάσης (καθένας με το αντίστοιχο κόστος κτήσης/κατασκευής, αδειοδότησης, συντήρησης, ενοικίου κλπ). Συνεπώς οικονομίες συνέργειας αρχίζουν να έχουν πολύ περισσότερο νόημα σε σχέση με έως τώρα. Στην Ελλάδα πάλι, λόγο της αρκετά μικρής αγοράς και της όχι τόσο βολικής γεωγραφίας, η συνέργεια αρχίζει να γίνεται επωφελής οικονομικά σε σημαντικά μικρότερες κλίμακες, το οποίο
 8. Καλά, βασικά η cosmote (τουλάχιστον στην περιοχή μου) έχει περισσότερους σταθμούς βάσης από το άθροισμα της Vodafone και Wind - και κυριολεκτώ.
 9. Ελαφρώς off-topic αλλά δε μπορώ να αντισταθώ στην ειρωνία: Είμαι από 7/7 κατά περιόδου χωρίς σταθερό και internet και κατά περιόδους με σοβαρά προβλήματα. Συνδρομητής της Wind, η υποδομή στην περιοχή της Vodafone. Η Wind δίνει βλάβη και η Vodafone δεν απαντάει καν. Μια τόσο καλή και στενή συνεργασία είναι δυνατόν να μην την επεκτείνουν διεθνώς και στην υποδομή κινητής; Θα ήταν τεράστια ευκαιρία χαμένη.
 10. Να πούμε όμως για τα ρεπό, αφού τα λέμε όλα; Γιατί έχω κάτι γείτονες στρατιωτικούς (κατ' ακρίβεια αεροπορία), που πιο πολύ έχουν άδειες/ρεπό παρά δουλεύουν (σε καθαρές μέρες). Αυτό δε σημαίνει ότι η ζωή του στρατιωτικού είναι καλή. Βάζοντάς τα όλα κάτω εγώ όταν έπρεπε να κάνω την επιλογή δεν το σκέφτηκα καν να πάω σε στρατιωτικές σχολές (και δεν το μετάνιωσα ποτέ). Αντιθέτως έχω φίλους που πήγαν, έφυγαν άμεσα (άλλος λίγο πριν την ορκωμοσία, άλλος αργότερα μέσα στη σχολή) και έκαναν σημαντικές καριέρες σε άλλους τομείς. Ούτε και αυτοί το μετάνιωσαν.
 11. Άρα σέγα μάλλον... Άκυρο, τώρα είδα τη συζήτηση στο μεταξύ και κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις. Το σωστό είναι router, αλλά το router δεν είναι για αρχάριους, μπορείς να φας κανένα δάχτυλο. Φαντάζομαι για έναν ξυλουργό θα είναι 2 λεπτά δουλειά αν τον βρεις στις καλές του.
 12. Προς Θεού όμως, μην την εγκαταστήσεις με φίσα ραδιοφώνου αυτοκινήτων Είναι για άλλες τάσεις και άλλα ρεύματα. Όπως ειπώθηκε νωρίτερα, πρέπει καταρχάς να δεις γιατί έγινε αυτό. Αν υποτεθεί ότι βρίσκεται η φίσα (ή άλλη παρόμοια) ξέρεις πώς να βγάλεις τους ακροδέκτες / να τους κουμπώσεις στη νέα; Χρειάζεσαι μια πρέσα για να το κάνεις σωστά. Ως λύση ανάγκης μπορείς να κόψεις και να τα ενώσεις ένα προς ένα, προσέχοντας τις αντιστοιχίες, να γίνουν καλές ενώσεις και να μονωθούν σωστά. Υποθέτω δεν εννοείς όντως 15χ35 mm (ίσως cm; ). Αν είναι όντως mm, θέλεις εργαλεία από playmobil 🤣.
 13. chdeal

  Πλυστικό Μηχάνημα

  Έχω το Nilfisk στα 120bar εδώ και κάποια χρόνια. Απολύτως ικανοποιημένος σε πλυσίματα αυλής, μπαλκονιών, κουφωμάτων, αυτοκινήτου κλπ. Ειδικά σε μάρμαρα δεν πιστεύεις τι κάνει χωρίς κανένα απολύτως καθαριστικό. Το 120άρι είναι ήδη υπέρ αρκετό και δεν πλησιάζω πολύ κοντά για να μην ξηλώσω το χρώμα (στο αυτοκίνητο) ή τους αρμούς στην αυλή (ναι, εύκολα ξηλώνει τους αρμούς). Όταν το είχα πάρει ο λόγος που είχα καταλήξει σε Nilfisk ήταν ότι ήταν το μόνο (τουλάχιστον τότε) που στις οικιακές (μη επαγγελματικές σειρές) είχε αλουμινένια και όχι πλαστική αντλία. Τα Karcher π.χ. είχα βρει ότι είναι π
 14. Η κάθε χώρα έχει τη δική της κουλτούρα. Έχω υπάρξει ενοικιαστής σε Ελλάδα και Αμερική, και είμαι ιδιοκτήτης στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα δε θα σκεφτόμουν να ζητήσω εκκαθαριστικό, ούτε θα το έδειχνα αν μου το ζητούσαν. Στην Αμερική η κουλτούρα ήταν όντως διαφορετική (αλλά είναι στα πάντα, η βασική ερώτηση είναι How much do you make?). Αυτό που κάνω εδώ και πολλά χρόνια είναι μια διακριτική αλλά αναλυτική συζήτηση. Εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και αν κάτι δε μου κάθεται καλά, αν δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας κλπ, δε με νοιάζει τι δουλειά κάνει και πόσα βγάζει δεν του νοικιάζω και ας μείνει άδειο
 15. chdeal

  Πλύσιμο αμαξιου

  Ναι αδερφέ μου, έχεις δίκιο. Κατέχεις τη μοναδική και απόλυτη αλήθεια και δυστυχώς οι υπόλοιποι δε μπορούν να καταλάβουν το μεγαλείο σου. Όπως είπαν και οι παραπάνω τζάμπα φθείρουμε τα πληκτρολόγιά μας με την περίπτωσή σου. Δύο ερωτήσεις, από περιέργεια και για δημογραφικούς λόγους (αν θες απαντάς): α) Είσαι πάνω από 15? Από το προφίλ σου βλέπω έχεις γραφτεί το 2009, οπότε φοβάμαι πως είσαι. β) Έχεις τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση; Αν ναι, πρέπει να ήταν από τις πιο κακές τοποθετήσεις χρημάτων του ελληνικού κράτους από ιδρύσεώς του.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.