Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

harisma

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  58
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.125 προβολές προφίλ

harisma's Achievements

 1. Για να το κλείσω και δεν συμμετέχω άλλο. Εγώ βλέπω φαντασιόπληκτους που πιστεύουν ότι το μόνο που έχεις να κάνεις για να γίνεις πλούσιος είναι να αγοράσεις crypto. Αμολάνε και 2-3 ορολογίες για να δείξουν γνώστες και πάμε παρακάτω. Αυτό ακριβώς το μείγμα το έχουμε δει αμέτρητες φορές στο παρελθόν και η δικαιολογία είναι πάντα η ίδια «Αυτό είναι άλλο, δεν είναι το ίδιο. Μάθε, ενημερώσου». Θα σας διδάξει η ζωή, εύχομαι όχι σκληρά.
 2. Τι σχέση έχει η τεχνολογία και το πλάνο από πίσω με το αν κάτι έχει ανέβει και σκάσει σαν φούσκα; Και το χρηματιστήριο σε ενημερώνω πως μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ιδέες στα οικονομικά. Άλλαξε τον κόσμο κυριολεκτικά και είναι δοκιμασμένο για έναν αιώνα...παρόλα αυτά σκάει. Ναι είναι μαύρο από τη στιγμή που μπορεί να είναι ανώνυμο. Ο έμπορος ναρκωτικών δεν κάθεται να κάνει Mining για να τον βρουν από το ρεύμα. Και ότι το τάδε πορτοφόλι έστειλε αυτά τα crypto στο άλλο ΝΑΙ είναι πολύ πιο μαύρο από το ο Κώστας έστειλε στον Μήτσο. Βασικά όλο το μαύρο χρήμα κινείται γύρο από τη φιλοσοφία του να μην φαίνονται τα πραγματικά ονόματα μίας συναλλαγής. Offshore στήνουν για ακριβώς αυτό το σκοπό. Ναι ο Μπέζος με μετοχές πληρώνει το εστιατόριο που τρώει...Εγώ είπα ΑΝ ΔΕΝ πουλήσεις ΔΕΝ έχεις κερδίσει τίποτα. Η αξία προσμετράται μόνο κατά τη στιγμή της πώλησης. Το μόνο επιχείρημα που είδα είναι "γιατί έχει τεχνολογία από πίσω" το οποίο τι να σχολιάσω; Τι σχέση έχει η από πίσω τεχνολογία; Ξέρεις τι τεχνολογία έχουν από πίσω όλες οι στοιχηματικές προκειμένου να δείξουν αποδόσεις να κρατήσουν γκανιότα κτλ; Ούτε φαντάζεσαι!
 3. Όσοι κάθονται και λένε «μόνο ανεβαίνει», «κλαίτε γιατί χάσατε το τρένο» κτλ κτλ δυστυχώς δεν έχουν ιδέα για το πως δουλεύει ο κόσμος. Εγώ θα καταθέσω 2 στοιχεία που μου βρωμάνε: Δεν έχουμε νιώσει τίποτα ακόμα από τις οικονομικές επιπτώσεις του Covid. Είμαστε στην πολύ αρχή ακόμα. Όταν θα πρέπει να μαζευτεί το ποσό του λογαριασμού σκεφτείτε αν είναι πιο εύκολο να πεις «αυξάνουμε τους φόρους» ή «δυστυχώς έπαιξες και έχασες» Οι ΗΠΑ (και γενικά όλες οι αυτοκρατορίες στην ιστορία) διεξάγουν πολέμους για να έχουν το δικαίωμα της εκτύπωσης του παγκόσμιου ανταλλακτικού μέσου (δολάριο στην εποχή μας), και θα αφήσουν αυτό να γίνει αποκεντρωμένα από τα κρυπτονομίσματα; Τώρα τα θέλει μελέτη, έχει τεχνολογία από πάνω του κτλ κτλ να τα πείτε στους 100.000 χρηματιστές που είχε η χώρα το 1999 και το παίζανε όλοι επιστήμονες. Μετά την κατάρρευση το 99% από τους επιστήμονες αυτούς καταστράφηκε. Τζόγος είναι…100% αγνός καθαρός τζόγος κάποιοι λίγοι θα κερδίσουν και οι περισσότεροι θα χάσουν. ΥΓ: Το ξαναλέω: Οι λόγοι που ανεβαίνει-μένει σταθερά ψηλά είναι ότι α) οι περισσότεροι το αγοράζουν και το έχουν εκεί να κάθεται (πέφτει η προσφορά) και β) είναι μαύρο. ΥΓ2: Για να πεις ότι από ένα κρυπτο μια μετοχή κτλ έχεις κερδίσει πρέπει να το έχεις πουλήσει. Το ότι το πήρες το ένα 10 και τώρα έχει το ένα 100 δεν έχεις κερδίσει τίποτα. 1 πήρες, 1 έχεις. ΥΓ3: Αν γίνει κραχ μη νομίζετε ότι θα προλάβετε να πουλήσετε…σε κραχ βάζεις να πουλήσεις στα 30 πάει στα 0,1 και δεν έχεις πουλήσει ακόμα.
 4. Οι τρόποι που μπορούμε να εξάγουμε ενέργεια από τους πυρήνες των ατόμων είναι 2. Η σχάση (ένα πυρήνα να τον σπάμε στα 2) και η σύντηξη(δύο πυρήνες να τους ενώνουμε σε έναν) και αφορούν άλλα άτομα ο κάθε τρόπος. Δεν μπορείς δηλαδή να εξάγεις ενέργεια με σχάση από το υδρογόνο (αλλά μπορείς με σύντηξη) όπως και δεν μπορείς να εξάγεις ενέργεια με σύντηξη από το ουράνιο (αλλά με σχάση μπορείς). Στην ουσία στα ελαφρά στοιχεία απαιτείται σύντηξη και στα βαριά σχάση. Η μεγάλη διαφορά ως προς την ασφάλεια των 2 μεθόδων είναι ότι η σχάση (αλυσιδωτή αντίδραση) είναι αυτοσυντηρούμενη και αυτότροφοδοτούμενη. Άμα την ξεκινήσεις δηλαδή όχι μόνο δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να συνεχίσει αλλά δεν υπάρχει και τρόπος να την σταματήσεις καθώς δεν της παρέχεις κάτι για να συνεχίσει…συνεχίζει από μόνη της. Αυτός είναι και ο λόγος που η Φουκουσιμα ακόμα και σήμερα (10 χρόνια μετά το ατύχημα) συνεχίζει να καίει! Η σύντηξη τώρα είναι μεν αυτοσυντηρούμενη (το ξέρουμε από τη θεωρία και το βλέπουμε στα άστρα) αλλά δεν είναι αυτοτροφοδοτούμενη. Πρέπει συνέχεια να παρέχεις στο σύστημα πχ υδρογόνο προκειμένου να το μετατρέπει σε Ήλιο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια καθώς άμα κάτι πάει στραβά «κλείνεις» το υδρογόνο και η σύντηξη σταματάει. Ως προς την ασφάλεια επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως τα προϊόντα της σχάσης είναι ραδιενεργά ενώ της σύντηξης όχι. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε περίπτωση ατυχήματος στη σχάση να πρέπει να εκκενωθεί για πολλά πολλά χρόνια το μέρος ενώ στη σύντηξη αύριο το πρωί μπορείς να ξαναχτίσεις το εργοστάσιο και να συνεχίσεις. Για αυτό αναφέρεται σαν καθαρή ενέργεια, δεν μολύνει το περιβάλλον δλδ. Και γιατί δεν έχουμε εργοστάσια σύντηξης και έχουμε μόνο σχάσης; Γιατί η σχάση είναι πολύ πιο εύκολη να γίνει είναι η απάντηση. Στη σύντηξη η θερμοκρασία και η πίεση που απαιτούνται προκειμένου να ξεκινήσει αλλά και να συνεχίσει είναι τόσο μεγάλα που προς το παρόν δεν μπορούμε να τα πετύχουμε σε περιβάλλον εργαστηρίου.
 5. Ο μόνος λόγος που ανεβαίνει το bitcoin είναι ότι όσοι μικροί έχουν αγοράσει δεν πουλάνε (άστο να υπάρχει είναι οι περισσότεροι) και οι μεγάλοι δεν έχουν αρχίσει ακόμα να κάνουν παιχνίδι (αγορά-πώληση) με σκοπό το κέρδος. Ο λόγος που δεν πουλάνε οι μικροί είναι 1) ότι δεν το βλέπουν κερδοσκοπικά αλλά αποταμιευτικά και 2) Δεν έχει πέραση ώστε να κινείται στην αγορά σαν νόμισμα κανονικό. Σε κάθε περίπτωση θα σκάσει.
 6. Από τη στιγμή που παγώνεις την μνήμη και κρατάει τα δεδομένα (που όντως έτσι γίνεται) και την έχεις στα χέρια σου έχεις στα χέρια σου και τα δεδομένα. Δεν την βάζουν σε άλλο pc στη θέση της μνήμης του, μπαίνει σε ειδική θύρα ram προκειμένου να διαβάσουν τα δεδομένα.
 7. Μια χαρά είναι . Δείχνει το x10 στα group calls. Το 3 και 3.1 που έβαλε ο άλλος φίλος δεν θα μπορούσε να αφορά αυτό το διάγραμμα.
 8. Όχι δεν μετράει στο αφορολόγητο. Τσεκαρισμένο.
 9. Σχετικά με τις πληρωμές με το nfc να πούμε ότι και οι 2 πλευρές στην Ελλάδα το κουτσοκάνουν (βέβαια η δουλειά γίνεται). Οι μεν iphonakides αναγκάζονται να βάλουν κάρτα του εξωτερικού (revolut ktl) με μόνο μειονέκτημα την μη μέτρηση του αφορολόγητου οι δε androidades με εφαρμογή της τράπεζας με αποτέλεσμα άνοιξε την σωστή εφαρμογή κτλ κτλ. Οπότε μην σκοτώνεστε και οι 2 με ημίμετρα το κάνετε
 10. Φίλε μου σε ευχαριστώ, ήσουν πολύ κατατοπιστικός. Μάλλον θα στραφώ σε λύση Kobo όπως το βλέπω.
 11. Θα ήθελα να ρωτήσω με τους ελληνικούς τίτλους τι γίνεται. Μπήκα και είδα ότι κάποιοι γνωστοί ελληνικοί εκδοτικοί έχουν epub. Γενικά υπάρχουν αξιόλογα λογοτεχνικά ελληνικά (μεταφρασμένα) βιβλία; (όχι pdf). Επίσης αν πάω στη λύση της Amazon εκεί τι γίνεται; Έχει το store της μεταφρασμένα; Θέλω να πάρω στη σύζυγο που είναι βιβλιοφάγος αλλά θα ήθελα να έχει επιλογές σε pop λογοτεχνία μεταφρασμένη στην Ελληνική γλώσσα. Με βάση τα παραπάνω πιστεύετε καλύτερα kindle ή kobo;
 12. Ο συνδυασμός του σύντομου παιχνιδιού (όπως τα moba) αλλά και η επιλογή από τον παίχτη του χρόνου που θα ανεβάσει την ένταση (που δεν το κάνουν τα moba) είναι η επιτυχία του. Επίσης εθίζεσαι γιατί ενώ η νίκη είναι κάτι το δύσκολο μπορείς να κερδίσεις ακόμα και αν είσαι ο χειρότερος από τους άλλους 99. Στρατηγική, skill, τύχη είναι όλα πολύ ισορροπημένα.
 13. Ακριβώς! Και εσύ ζητάς πηγή για να σου πούμε ότι η γη είναι στρογγυλή! Ε αμα δεν το ξέρεις δεν θα κάτσω να σου στείλω πηγή
 14. Τι πηγή να σου στείλει και εσένα καλέ για το αυτονόητο; Χωρίς πατέντα δεν υπάρχει έρευνα και ανάπτυξη ή τέλος πάντων κινείται σε πολύ ρηχά νερά. Ποιος θα διαθέσει κεφάλαιο για RnD αν δεν του εγγυηθείς ότι για ένα χρονικό διάστημα θα έχει τη πατέντα προκειμένου να αποσβέσει την επένδυση του;
 15. Και όμως το fortnite είναι σαφέστατα μεγαλύτερης δυσκολίας για να το μαστεριάσεις. Έχει περισσότερους μηχανισμούς και active άμυνα.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.