Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

morfin

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  33
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.243 προβολές προφίλ

morfin's Achievements

 1. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Έχει βρει κανείς πουθενά διαθέσιμα coco loco ?
 2. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Εγώ έχω ένα rook και ένα apache. Τα είχα πάρει από ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι αλλά κατά καιρούς παίζουν και σε μαγαζιά στη Γαλλία και στη Γερμανία για παραγγελία.
 3. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Γενικά ποτέ δε πλένω τα μπωλ ζεστά. Συνήθως τα πλένω την επόμενη μέρα. Το πρόβλημα είναι κυρίως αισθητικό και το ότι από ένα σημείο και μετά αν δε το βράσεις στάζει τόσο πολύ που λερώνει και το ναργιλέ (το συγκεκριμένο που έχω εγώ πάντα). Προσωπικά δε βλέπω το λόγο να πας σε κάτι τέτοιο εφόσον υπάρχουν επιλογές που δε δακρύζουν. Πάντα με σωστή χρήση. Δε ξέρω ας πούμε αν κακομεταχειριστεις τα alpaca αν κάνουν το ίδιο. Ακόμα και το cascade σαν οικονομική λύση δε μου έχει δακρύσει ποτέ. Έχω δοκιμάσει τρία μέχρι στιγμής.
 4. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Και εμενα το oblako που έχω δακρύζει και είναι σπαστικό. Αν και στο κάπνισμα είναι αρκετά καλο δε θα το πρότεινα. Τα hookain δε τα έχω δοκιμάσει. Εγώ θα σου πρότεινα alpaca που έχω δύο αρκετο καιρό και τα πάνε άψογα.
 5. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Εγώ έχω το rook και το apache αλλά αυτό έχει να κάνει με τις καπνιστικές σου συνήθειες και τα γούστα σου. Από katsafados έχω πάρει μία φορά (όχι μπωλ) . Δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
 6. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Alpaca για μένα πας με κλειστά μάτια. Έχω 2 εδώ και πέντε έξι χρόνια και είναι σκυλιά. Oblaco ένα που έχω μετά από λίγο καιρό ράγισε και τώρα βγάζει ζουμιά από έξω. Carat θα ήθελα να τα δοκιμάσω αλλά ακόμα δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία.
 7. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Σωστή προσέγγιση φίλε μου γι'αυτο και δεν θα ασχοληθώ άλλο με τον φίλο που για κάποιο λόγο έχει αυτό το ύφος που δεν καταλαβαίνω και θεωρεί ότι πρέπει να είμαστε expert για να πουμε τη γνώμη μας. Για να επανέλθω στο θέμα θα ξαναπώ ότι προσωπικά βλέπω διαφορές έστω και αν αυτές είναι απλά η ιδέα μου. Αλλά δε προσπαθώ να αλλάξω τη γνώμη κάποιου. Έκανα μια απλή ερώτηση που οποίος θέλει την απαντάει οποίος δε θέλει όχι. Όποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν διαφορά σε γεύση οι ναργιλεδες που παρέθεσα μπορεί να το πει απλά και όμορφα όπως έκαναν ήδη κάποια παραπάνω μαζί με σένα. Εμένα μου φαίνεται λίγο ακραίο η κατασκευή όσον αφορά τα υλικά κάθε μέρους, τη διάμετρο και το μήκος των σωλήνων, τη διάμετρο της τρύπας για το hose κλπ και οι συνδυασμοί τους να μην έχουν καμία επίδραση στη γεύση. Δε λέω ότι είναι το κυριότερο αλλά και πάλι... Τέλος πάντων ας το λήξουμε εδώ το θέμα μιας και ξέφυγε από το αρχικό και έτσι κι αλλιώς κατέληξα σε ναργιλέ.
 8. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Ναι η εξήγηση που δίνεις μάλλον έχει νόημα. Δε το έχω ψάξει τόσο, με τη χρήση ότι έχω καταλάβει. Ο ένας που δε χρησιμοποιώ πολύ είναι όντως μικρός. Ο άλλος είναι στο ίδιο μέγεθος με τους άλλους. Ίσως βέβαια οφείλεται η διαφορά στο ότι είναι από αλουμινένιος. Βέβαια ο συγκεκριμένος έχει τρομερή απόδοση με κάποιες al fakher.
 9. morfin

  Ναργιλές topic :)

  ΄Έχω κάνει κάτι παρόμοιο με αυτό που λες. Έχω φτιάξει πρόσφατα μπωλ με καπνό που έκανα στον ναργιλέ που καπνίζω κυρίως σε έναν άλλο ναργιλέ και ήταν αρκετά άτονος. Μετέφερα το μπωλ στον άλλο ναργιλέ και είχε αισθητή διαφορά. Αυτό το έχω παρατηρήσει με διαφορετικούς καπνούς κατά καιρούς και γι' αυτό και δύο ναργιλέδες μου από τους τέσσερις δουλεύουν ελάχιστα. Ξαναλέω μπορεί να είναι δική μου λόξα αλλά για μένα είναι κάτι που υφίσταται.
 10. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Έχεις καπνίσει ποτέ τον ίδιο καπνό με το ίδιο setup ή παρόμοιο σε διαφορετικούς ναργιλέδες? Εγώ προσωπικά από τον έναν ναργιλέ στον άλλο μπορεί να καταλαβαίνω τον ίδιο καπνό με πιο πλούσια γεύση, πιο υποτονικό με λιγότερες αποχρώσεις στη γεύση , πιο πολυδιάστατο, πιο βαρύ ή λιγότερο. Μπορεί να είναι και σχεδόν ίδιος. Βέβαια παίζει ρόλο και το τράβηγμα του ναργιλέ και πόσο ταιριάζει σε κάθε καπνό. Το πως είναι κατασκευασμένη μια συσκευή καπνίσματος παίζει μεγάλο ρόλο στο πως αποδίδει τις γεύσεις. Ίσως όχι τον κυριότερο όπως ο καπνός το μπωλ τα κάρβουνα και το packing αλλά όταν καταλήξεις σε αυτά βλέπεις και τις διαφορές στον ναργιλέ. Άποψη μου πάντα και προφανώς δεν έχουν όλοι τη δική μου λόξα..
 11. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Καλά που είπα να αποφύγουμε αυτή τη κουβέντα. Λοιπόν έχω τέσσερις ναργιλέδες με alpaca μπωλάκια, ignis heat management, holster fumari και hookain καπνό και στους τέσσερις με το ίδιο στήσιμο η απόδοση γεύσης διαφέρει. Οπότε στη περίπτωση μου ψάχνω άλλον ένα ναργιλέ για το rotation με καλή απόδοση γεύσης. Στην περίπτωση σου αν δεν τους έχει δοκιμάσει και τους δύο ή δεν θες να βοηθήσεις με μια κανονική άποψη όπως ο φίλος παραπάνω μπορείς απλά να μην απαντήσεις.
 12. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Συμφωνώ ότι η εξαέρωση δεν είναι το παν. Ούτε το εφέ της. Η απόδοση γεύσης είναι το no1 για εμένα. Οπότε αν η απόδοση της γεύσης είναι ίδια ή σχεδόν ίδια και στους δύο θα μπορούσα να πάω και στον πιο οικονομικό δεδομένου ότι και οι δύο είναι από καλά υλικά, όχι το ίδιο καλά ίσως αλλά σίγουρα ότι είναι ανοξείδωτο ατσάλι και οι δύο εμένα προσωπικά μου αρκεί. Αν κάνω λάθος για τα υλικά και ο nada χρησιμοποιεί υλικά που με 2 - 3 καπνίσματα τη βδομάδα θα χαλάσει σε ένα χρόνο θα ήταν χρήσιμη πληροφορία. Η εμφάνιση σίγουρα παίζει τον ρόλο της αλλά δε θα με κάνει να δώσω 140 ευρώ παραπάνω. Η εξαέρωση όπως είπες και είπα δεν είναι το παν και από ότι ξέρω έχουν αξιοπρεπή και οι δύο. Οπότε μένει η απλή ερώτηση σε κάποιον που έχει δοκιμάσει και τους δύο : Η απόδοση της γεύσης έχει τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να αξίζει τα 140ευρώ παραπάνω. Αν ναι να τα δώσω ευχαρίστως. Αλλιώς 140 ευρώ για γεύσεις θα μπουν στην άκρη... ΥΓ. Και για να προλάβω συζητήσεις του τύπου εξαρτάται τι κάρβουνα χρησιμοποιείς , πως κάνεις το pack κλπ κλπ θεωρούμε ότι χρησιμοποιούνται ίδια κάρβουνα heat management κλπ για την σύγκριση των δύο.
 13. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Όχι εννοώ ότι δεν έχω καταλήξει αν από θέμα γεύσης αξίζει τη διαφορά των 140 ευρώ από nada σε κ3. Αν πάω τλκ στα 250 μάλλον στον koress θα πάω.
 14. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον θα κινηθώ μεταξύ Nada και koress K3 ανάλογα τι συμπέρασμα θα βγάλω από ότι ακούσω και διαβάσω μιας και μαγαζιά για να τους δοκιμάσω θα αργήσουμε να τα δούμε ανοιχτά.
 15. morfin

  Ναργιλές topic :)

  Για οικονομικό αρκετά καλό είναι το cascade. Αν θες κάτι καλό όμως πλήρωσε κάτι παραπάνω για Alpaca να το χαρείς... Για πείτε καμία γνώμη ανάμεσα σε alpha hookah , koress K3 , Mamay mini , Mattpear Simple M και Midas nada για πιο οικονομική λύση. Νούμερο ένα κριτήριο η γεύση και μετά όλα τα άλλα.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.