Προς το περιεχόμενο

Exomag

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

    11
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

    0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

2 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Exomag

  • Κατάταξη
    Member
  • Ημερομηνία γέννησης 18/03/1993

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • Φύλο
    Δεν το μαρτυρώ
  1. Οκ, έκοψα τις άκρες του 3pin-molex adaptor έτσι ώστε να συνδέσω τη stock-ψύκτρα του CPU απευθείας σε 12V. Τα RPM δεν άλλαξαν ιδιαίτερα (προφανώς δεν ξέρω ακριβώς, αλλά κρίνοντας από τον ήχο), και σίγουρα δεν ήταν όσο δυνατά ήταν πριν παρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα. Οπότε λογικά είναι απλά βλάβη λόγω χρήσης/φθοράς της stock-ψύκτρας, και καιρός να πάρω μια ψύκτρα της προκοπής!
  2. Βασικά αργότερα σήμερα θα δοκιμάσω να σπάσω τη μια μεριά, no problem. Για νέα ψύκτρα γενικά έχω τον περιορισμό ότι το case μου δεν παίρνει "άνετα" ψύκτρες πάνω από 14.8cm. Οπότε θα περιοριστώ στις πιο low-profile ψύκτρες. Ίσως καμιά Hyper TX3 EVO της CM.
  3. Βασικά είναι αυτό: Οπότε όπως φαίνεται δεν υποστηρίζει και 4pin (όπου απλά θα περίσσευε το ένα pin) γιατί το πλαστικό εμποδίζει.
  4. Ναι, και εγώ γιαυτό ήθελα να το δοκιμάσω, απλά για να δω αν με κατευθείαν 12V θα έχει περισσότερα μέγιστα RPM. Αλλά οι adaptors που έχω δεν υποστηρίζουν και 4pin (μόνο 3pin).
  5. Το σκέφτηκα να το δοκιμάσω και αυτό, αλλά έχω μόνο adapters 3pin-σε-molex που δεν υποστηρίζουν 4pins (που είναι η stock-ψύκτρα του CPU).
  6. Το σενάριο να μην το παρατήρησα μου φαίνεται απίθανο, η διαφορά μεταξύ χθες/σήμερα ήταν εμφανής σχεδόν κατευθείαν. Τις στροφές έχω δοκιμάσει να τις πειράξω με SpeedFan, EasyTune (πρόγραμμα της Gigabyte ειδικά για τη Mobo) αλλά και από BIOS. Και με τα 3 δεν μπορώ να την κάνω να πάει παραπάνω από ~2300 RPM. Κάποιον περιέργο θόρυβο (πέρα από το συνηθισμένο βουητό δηλαδή) δεν κάνει πάντως.
  7. σπρέυ πεπιεσμένου αέρα Οκ, άμα κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται απλά σε φυσική φθορά της stock-ψύκτρας τότε απλά θα επενδύσω σε μια νέα ψύκτρα.
  8. Έχω καθαρίσει τη ψύκτρα μερικές φορές, τελευταία φορά πριν ~2 μήνες. Υπάρχει περίπτωση, δηλαδή, να ευθύνεται απλά σε φυσική φθορά της stock-ψύκτρας λόγω χρήσης;
  9. Χρησιμοποιώ εδώ και ~2.5 χρόνια τον CPU Intel i5-3570K (χωρίς OC, με τη stock-ψύκτρα) με τη Mobo Gigabyte Z77X-D3H (rev. 1.0). Μέχρι τώρα, η stock-ψύκτρα έτρεχε στο διάστημα 1800-3000 RPM ανάλογα με τη θερμοκρασία του CPU (που εξαρτάται προφανώς από το load των cores). Σήμερα, ξαφνικά, παρατήρησα ότι η stock-ψύκτρα έτρεχε μόνο στο διάστημα 1200-2300 RPM. Για μέγιστο load/θερμοκρασία η ψύκτρα δεν πηγαίνει παραπάνω από ~2300 RPM, πράγμα που την κάνει να είναι πολύ πιο ήσυχη απ' ότι μέχρι τώρα αλλά και λιγότερο αποδοτική. Στη προσπάθεια μου να διορθώσω το πρόβλημα και να καταλάβω τι φταίει, δοκίμασα τα εξής: - Απενεργοποίηση του CPU cooler fan control, έτσι ώστε να αναγκάσω τη ψύκτρα να τρέχει στα μέγιστα δυνατά RPM. Παρόλαυτα, δεν ξεπέρασε και πάλι τα ~2300 RPM. - Σύνδεση της CPU ψύκτρας σε διαφορετικό Mobo fan header. Το πρόβλημα συνέχισε, με μέγιστα RPM τα ~2300. Έχω δοκιμάσει ότι μπορώ να σκεφτώ που να μπορεί να ευθύνεται για το πρόβλημα αυτό. Εφόσον δεν λυθεί λογικά απλά θα πάρω μια νέα ψύκτρα CPU (που θα έπρεπε να είχα ήδη κάνει, αλλά that's another story) για να ξεμπερδεύω. Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε βοήθεια και συμβουλές. (Εφόσον το topic θα ήταν καλύτερο να βρίσκεται στο board "Επεξεργαστές, Μητρικές & RAM", ας το μετακινήσει κάποιος mod.)
  10. Για τα τελευταία 2.5 χρόνια χρησιμοποιώ το εξής setup: Mobo: Gigabyte Z77X-D3H CPU: Intel Core i5 3570k (όχι OCed) GPU: AMD Radeon HD 7850 (όχι OCed) RAM: 1 DDR3 8GB stick PSU: Corsair CX600 (600W) UPS: Accupower ISY Line Interactive 850VA (τροφοδοτεί όλο το case, αλλά όχι τις οθόνες) OS: Windows 8.1 Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα μου έτυχαν "Display driver amdkmdap stopped responding but has recovered" errors. Όταν crashάρει ο driver, οι οθόνες εναλλάσονται μεταξύ το να σβήνουν και να δείχνουν garbage ή distorted γραφικά. Έπειτα πρέπει να κάνω hard-reboot. Έπειτα, βλέπω το παραπάνω error στο Windows Event logs. Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες που γίνεται το crash του driver: - Ο display driver crashάρει μερικές φορές (όχι κάθε φορά) & αυτό πάντα λίγα λεπτά μετά το boot-up. Αν περάσει λίγη ώρα και δεν παρουσιαστεί πρόβλημα, τότε το σύστημα δουλεύει κανονικά για πολλές συνεχόμενες ώρες. - Το crash δεν σχετίζεται άμεσα με κάποιο ενέργεια μου. Γίνεται δηλαδή σε φαινομενικά-τυχαία στιγμή, ακόμα και αν πχ αφήσω το pc για λίγα λεπτά αφού bootάρει μόνο του. Έχω δοκιμάσει τα εξής: - Επανεγκατάσταση του driver (μετά από τα βήματα ορθής-εγκατάστασης driver, όπως στο αντίστοιχο stickied topic). Έχω δοκιμάσει πολλές εκδόσεις, παλιές & καινούργιες, αλλά όλες παρουσίασαν αυτό το πρόβλημα. - Stress-test της GPU (μέσω Furmark), που δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Οι θερμοκρασίες και οι τιμές τάσης ήταν σε φυσιολογικά όρια. Επίσης δεν παρουσιάζεται πρόβλημα κατά τη διάρκεια από μεγάλα gaming sessions. - Test της RAM (μέσω MemTest86). Λόγω των παραπάνω, υποθέτω πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο θέμα hardware, αλλά λογικά είναι θέμα software. Έχω δοκιμάσει ότι μπορώ να σκεφτώ, που να μπορεί να ευθύνεται για το πρόβλημα αυτό. Άμα είναι όντως θέμα software, τι μπορώ να κάνω/δοκιμάσω (πέρα προφανώς από format και clean-install); Άμα τυχόν είναι θέμα hardware, τι μπορεί να ευθύνεται για αυτό το πρόβλημα (και πως θα μπορούσα να το δοκιμάσω, για να δω αν ευθύνεται όντως αυτό); Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε βοήθεια και συμβουλές.
  11. Πρόσφατα απέκτησα νέο PC με τα εξής χαρακτηριστικά: MOBO: Gigabyte Socket 1155 GA-Z77X-D3H GPU: Asus Ati Radeon HD 7850 (2GB, DDR5, 256Bit) CPU: Intel Core i5 3570K 3.4 GHz Quad Core PSU: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz HDD: Western Digital 2TB Caviar Green WD20EARX SATA III Εγκατέστηα τα Windows 8 Pro N 64-bit και χρησιμοποιούσα τον υπολογιστή, χωρίς πρόβλημα, για 5-6 μέρες μέχρι που εμφανίστηκε το εξής πρόβλημα: Κατά τη διάρκεια ενός boot-up, ακριβώς μετά το mobo screen, τα Windows 8 εμφάνισαν ένα μήνυμα σχετικά με Automatic Repair, μετά από το οποίο ακολούθησε ένα μήνυμα για Diagnose. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησε η διαδικασία και εμφανίστηκε το εξής μήνυμα: Automatic Repair couldn't repair you PC. Press "Advanced options" to try other options to repair your PC or "Shut down" to turn off your PC. Log file: D:\Windows\System32\Logfiles\Srt\SrtTrail.txt Έπειτα έχω δύο επιλογές: Shut down και Advanced Options. Η πρώτη κάνει shutdown ενώ η δεύτερη εμφανίζει διάφορες ενέργεις (μετά την επιλογή Troubleshoot) που έχει το repair menu των Windows 8. Αυτές είναι:Refresh your PC, που βγάζει το μήνυμα "There was a problem refreshing your PC." αν πατήσω εκεί. Reset your PC, που βγάζει το μήνυμα "There was a problem resetting your PC." ααν πατήσω εκεί. Αdvanced Options: System Restore,που δεν μπορώ να κάνω (παρόλο που έχω κάποια restore points) γιατί λέει πως δεν είναι "protected" ο HDD. System Image Recovery, που δεν μπορώ να κάνω γιατί δεν έχω κάνει ποτέ system image. Automatic Repair, που ξεκινάει την όλη διαδικασία (με τα ίδια αποτελέσματα) από την αρχή. Command Promt, που τρέχει το cmd. Startup Settings, που κάνει restart και μου εμφανίζει διάφορα boot-ups που μπορώ να κάνω (όπως, πχ, safe mode). Δεν δουλεύει, βέβαια, γιατί αφού κάνω την επιλογή για το boot-up που θέλω τρέχει και πάλι (ακριβώς πριν, πχ, μπει στο safe mode) το Automatic Repair. Κάθε φορά που ανοίγω το PC, γίνεται όλη η διαδικασία ξανά απο την αρχή. Δοκίμασα, επίσης, να κάνω repair από το ίδιο το cd των Windows 8 αλλά πάλι δεν δούλεψε τίποτα. Έχω ελέγξει το hardware κομμάτι για, τυχόν, loose καλώδια κλπ. Μπορώ να κάνω κανονικά boot σε Linux Live DVD, και μπορώ να δω κανονικά τον σκληρό δίσκο καθώς και να κάνω access όλα τα αρχεία του (οπότε, λογικά, το πρόβλημα είναι θέμα software). Οποιαδήποτε βοήθεια, πρόταση, ιδέα, κλπ θα ήταν ευπρόσδεκτη γιατί είμαι ένα βήμα πριν το format, κάτι που θα ήθελα να αποφύγω εφόσον είναι δυνατόν. ΥΓ: Επισυνάπτως και το log που λέει το μήνυμα σε περίπτωση που βοηθάει SrtTrail.txt
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.