Προς το περιεχόμενο

INick

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  84
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  97%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

46 Excellent

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ INick

 • Κατάταξη
  Advanced Member
 • Ημερομηνία γέννησης 22/08/1989

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Νίκαια
 • Ενδιαφέροντα
  Υπολογιστές και τηλεπικοινωνιακά συστήματα και δίκτυα.

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

2.099 προβολές προφίλ
 1. Ωραία δουλειά και μακάρι στο μέλλον να γίνει λεπτότερο και με μεγαλύτερη μπαταρία. Όμως υπάρχει το θέμα της αντοχής της οθόνης στην περιοχή που διπλώνει που μόνο ο χρόνος θα δείξει π.χ. αν αρχίσει να έχει καμένα πίξελ ή αλλοιώσεις χρωμάτων στην περιοχή αυτή. Επίσης θέλω να δω πως θα τη βολέψουν όλοι αυτοί που βάζουν στα κινητά τους αυτές τις χοντροκομμένες θήκες και το γυαλί/μεμβράνη που αλλοιώνει την οθόνη και το touch στα flagship κινητά τους, που τα περισσότερα λεφτα μετά την κάμερα φεύγουν σε εμφάνιση και οθόνη.
 2. Από ότι φαίνεται η xiaomi έχει πιάσει για τα καλά το νόημα δηλαδή ότι αν και οι καταναλωτές λένε ότι θέλουν κάτι να κρατάει για χρόνια στη πραγματικότητα η πλειοψηφία δεν κρατάει gadget για πολύ γιατί είτε τα βαριέται είτε βγαίνει κάτι καλύτερο (ή πιο μουράτο) που να το θέλει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι σχετικά φθηνό αλλά και όσο λειτουργεί να λειτουργεί καλά. Ό,τι xiaomi gadget έχω δεί σε άλλους ή έχω αγοράσει ο ίδιος, δεν ήταν apple ή samsung αλλά με λίγα λεφτά παραπάνω από τις άλλες κινεζιές είχες μεγάλη άνοδο στην ποιότητα και την εμπειρία χρήσης. Τοσο ένα xiaomi powerbank που ήταν πολύ καλό, ενα smartwatch, ενσύρματα ακουστικά και κάτι bluetooth ακουστικά με καλό ήχο που κρατάνε πολλές ώρες και πιάνουν από κάμποσα δωμάτια μακρια είναι από τις καλύτερες και φθηνότερες αγορές που έχω κάνει. Αλλά όπως είπα δεν κρατάνε για πάντα (πχ. το powerbank) αλλά για αυτή τη τιμή... είναι όντως value for money.
 3. Μόλις έκανα το update και έχω μεγάλο πρόβλημα με το firefox! Κάποιες σελίδες τις φορτώνει λες και είναι χωρίς γραφικά (css, javascript) και τα video στο youtube δεν παιζουν. Δοκίμασα με καθαρό firefox και χωρίς firewall/antivirus... τα ίδια. Με edge και internet explorer κανενα θεμα EDIT Βρήκα λύση! Κάτι έγινε με τα certificate και το eset smart security μετά το update. Απενεργοποίησα και ξαναενεργοποίησα το SSL-TLS protocol filtering και το Root certificate στα setup του eset, έκανα restart το PC και το firefox πλεον λειτουργεί κανονικά.
 4. Μπράβο σε αυτούς που το κατάφεραν αυτό. Πάντως έχω την αίσθηση ότι πάντα οι μεγάλες αλλαγές παρά τις προθέσεις κάποιων ή των πολλων γίνονται για ένα και μόνο λόγο, το κέρδος. Ακόμα και μεγάλοι πολιτισμοί κατέρρευσαν πλήρως μόλις κατέρρευσαν οικονομικά. Αλλά και οι πόλεμοι παρά την αφελή αιτιολόγηση περι ιδεολογιών, θρησκειών, οικογενειών κτλ. που ήταν οι αφορμές, πάντα γίνονταν για το κέρδος/συμφέρον γιατί αν δεν υπάρχει κέρδος κανείς δεν χρηματοδοτεί τους τρελούς για να τον κάνουν. Επίσις η επιστήμη προχωράει με το κέρδος γιατί μη συμφερουσες τεχνολογίες δεν προχωρούν ωσότου και εαν υποσχεθούν ή εξασφαλίσουν κέρδη. Το πιο πιθανό σενάριο όπως το βλέπω εγώ είναι ότι όταν ο πλανήτης φτάσει στα δύσκολα και μη αντιστρέψιμα (όποια κι αν ειναι αυτά) είτε οι ηγέτες είτε οι λαοί λόγω χάους και αντικρουόμενων πολιτικών ή γεωστρατηγικών συμφερόντων δεν θα μπορούν να συνενvοηθούν ή δεν θα έχουν το χρόνο να το κάνουν. Τότε κάποιοι πολύ πλουσιοι (άτομα/οικογένειες) θα χρηματοδοτήσουν την αλλαγή (είτε άμεσα είτε μεσω δικών τους πολιτικών προσώπων /ανδρείκελων) για να γλυτώσουν πρώτα οι ίδιοι αλλά και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους ή την πολιτική τους επιρροή πουλώντας σωτηρία από το χάος φυσικά με το αζημίωτο. Προφανώς τίποτα δεν είναι δωρεάν, ουτε ήταν ποτέ, ούτε θα γίνει διότι είτε οι πόροι είτε ο χρόνος είτε οι δυνατότητές μας είτε άλλα πράγματα είναι πεπερασμένα μεγέθη δεδομένης της ζήτησης που κι αυτή είναι πεπερασμένη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο δεδομένο για την ανθρωπότητα και το μέλλον της. Αλλά ελπίζω να κάνω λάθος ή αν έχω δίκιο ελπίζω αυτά να πάψουν να ισχύουν στο μέλλον αν και δεν βλέπω το πως.
 5. Πάντως το 5G λογικά θα αργήσει πολλά χρόνια να επεκταθεί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες με λίγες οπτικές ίνες οπου ακόμα και το VDSL θεωρείται πολυτέλεια. Εδώ μιλάμε για mmWaves άρα πολύ μικρή εμβέλεια = παρα πολλοί μικροί σταθμοί ακόμα και μέσα σε ένα κτήριο = παρα πολλές ίνες γιατί μιλάμε για μεγάλες ταχύτητες δεδομένων (π.χ. 10Gbps). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσουν οι πόλεις με ινες, σε αντιστοιχία με FTTB (μία ίνα ανα κτήριο) αν όχι FTTH (μια ινα ανα σπίτι/διαμερισμα). Το βλέπω μόνο για μεγάλους ανοιχτούς χώρους όπως π.χ. πλατείες, γήπεδα κτλ και μεγάλα δημόσια κτήρια. Νομίζω κάπως έτσι θα πάει.
 6. Είχα κι εγώ για χρόνια το μtorrent αλλά μετά τις διαφημίσεις και τις περίεργες διεργασίες που τρεχανε στο background ειπα να δοκιμάσω και τα άλλα. Τελικά το καλύτερο για μένα που μου θυμιζε το παλιό καλό μtorrent στη χρήση είναι το qbittorrent. Το χρησιμοποιώ 1 χρόνο+ και πλέον μπορώ να πώ ότι η εμπειρία μου με αυτό είναι μακραν καλύτερη από ότι με το μtorrent σχεδόν σε όλους τους τομείς (UI, λειτουργίες, ρυθμίσεις κτλ). Δεν γυρνάω με τίποτα σε μtorrent ή στα άλλα με τα "περίεγα" UI.
 7. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει η ένταση. Το θέμα μου φαίνεται απλό διότι αν ένα παιδί μεγαλώσει σε περιβάλλον βίας (ταινίες, καρτουν, παιχνίδια, τηλεόραση, ειδήσεις κτλ) ακούγεται λογικό να γίνει βίαιο αλλά λογικό ακούγεται και το επιχείρημα να γινει το αντίθετο με την έννοια ότι βγάζει αποθημενα στον ψευτικό κόσμο του διαδραστικού παιχνιδιού και όχι στον πραγματικό ή ότι "απομυθοποιεί" αρνητικά τη βία. Ποιο ισχύει περισσότερο δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι για να μάθουμε θα πρέπει να γίνουν έρευνες για χρόνια με παιδιά (πειραματόζωα δυστυχως) που μεγαλώνουν σε τέτοιο περιβάλλον. Από τα στατιστικά στοιχεία θα φανεί φαντάζομαι ποια από τις δύο όψεις κυριαχεί και με τι ποσοστό και πιθανότητα. Επειδή όμως δεν νομίζω ότι οι ενήλικες έχουμε κανένα θεμα (ή είσαι ψυχάκιας ή όχι), δεν θα τρελαθούμε από ένα παιχνίδι, μιά προσωρινή απλή λύση είναι η υπάρχουσα με τα όρια ηλικίας ανά παιχνίδι, αρκει φυσικά να εφαρμόζεται το μέτρο.
 8. Και ευτυχώς προσθέτω εγώ, όπως έγινε και στις περισσότερες χώρες, διότι διαφορετικά δεν θα είχαμε ανταγωνισμό αλλά μονοπώλιο με τον κυρίαρχο πάροχο και μερικούς παρατρεχάμενους απατεώνες. Δηλαδή ακόμα και αυτό το VDSL που τώρα βλέπουμε από μακριά δεν θα ξέραμε καν ότι υπάρχει. Αντίθετα, αυτό το κουφάρι που ήταν ο ΟΤΕ ευτυχώς το πήρε ο μεγαλύτερος παίχτης στην Ευρώπη και ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, η Deutsche Telekom, και έτσι έχουμε κρατηθεί εστω και με το ζόρι στις τεχνολογίες του 21ου αιώνα. Τα παράπονα είναι τσάμπα ειδικά στη χώρα μας, αλλά δυστυχώς οι επενδύσεις στον τομέα αυτό θελουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
 9. Όταν έλεγα συνεχώς και κοροιδευτικά "what is this, Legocraft?" σε ένα αμερικανάκι ξαδερφάκι ενός φίλου όταν έπεζε minecraft, αυτό έκανε σαν τρελό και μου έλεγε "shut up! It's minecraft!". Για να δούμε την επόμενη φόρα τί θα παίζει.
 10. Για να καταλάβω, η τεχλογία αυτή θα φέρει 1. Μιας και η μνήμη RAM θα αποθηκεύεται αμέσως αυτόματα στο flash μέρος της κατά το shutdown, το PC θα κλεινει και θα ανοίγει στιγμιαία, δηλαδή shutdown θα είναι σχεδόν ίδιο με sleep. 2. Αντί SSD θα μπορούμε να έχουμε "δίσκους" που θα έχουν DDR κομμάτι και ένα ίσο flash κομμάτι, στην λειτουργία θα χρησημοποείται το DDR κομμάτι με τις αντίστοιχες τρομερές ταχύτητες και στο shutdown θα πηγαίνουν όλα στο flash κομμάτι για να διατηρούνται. Σαν RAMdisk απλά η μεταφορά μεταξύ DDR και flash θα γίνεται σε χρόνο μερικών msec. Φαντάζομαι θα υπάρχει και κάποιο κλασικό reset/restart για ενημερώσεις, BSOD κτλ. Είναι ρεαλιστικά αυτά ή είναι δικοί μου ευσεβείς πόθοι? Μήπως όχι μόνο ισχύουν αλλά θα φέρουν και άλλα που δεν αναφέρω?
 11. Αν και είχα βγαλει διαφημίσεις και λοιπά από utorrent πειραζοντας τα advanced settings και προσέχοντας πάντα στην εγκατασταση, είπα να δοκιμάσω κι εγώ το qbittorrent. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και όπως φαίνεται θα μείνω στο qbittorrent για πολύ καιρό. Συμπερασματικά για windows αυτά που ξεχώρισα είναι: Σημαντικά θετικά του qbittorrent: +Ωραιο interface χωρίς πολλά περιττά και μου φαίνεται λίγο πιο ευχρηστο απο το utorrent στις ρυθμίσεις, search και RSS +Πολύ γρήγορο και δοκιμάζοντας μερικά torrents ήταν πιο γρηγορο απο utorrent (με ίδιες σχεδόν ρυθμίσεις) +Sequential downloading μου φαίνεται χρήσιμο για μερικές περιπτώσεις. +Είδα αλλάγη στο πόσο γρήγορα πλέον φορτώνονται τα site στο browser μου. Δεν ξέρω τι ακριβώς αλλά φαίνεται ότι κάτι έκανε το utorrent από πίσω στη σύνδεση. Μικρά αρνητικά του qbittorrent: -Είχα πρόβλημα για κάποιο λόγω με την αυτόματη εκκίνηση όταν ξεκινουν τα windows και έπρεπε να πειράξω λίγο το registry για να λειτουργήσει. -To auto-shutdown όταν τελειώσουν τα download δεν λειτουργεί αν ενεργοποιήσω το recheck torrents on completion.
 12. Να καταλάβω η φύση/περιβαλλον δεν είναι αυστηρα προγραμματισμένη... μμμ ναι λάθος αλλά ΟΚ ας το δεχτούμε, αρα η λύση είναι για να γίνουμε ένα με τη φύση πρέπει να φτιάξουμε ακανόνιστα κτήρια-τοίχους μέσα σε γυάλες? Δεν θα μπορούσαν να είναι ακανόνιστα κτήρια με τους εξωτερικούς τοίχους από γυαλί (ειδικό π.χ. ανοιγοκλεινόμενο κτλ) πάντως να μην βγαίνεις από έξω και να νιώθεις πως είσαι σε γυαλα ή κλουβί.Νομίζω κάτι άλλο πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και απλά μας το πλασάρουν πιο green επειδή το green πουλάει. Δεν είναι τυχαίο νομίζω πως στην τελευταία πανοραμική εικόνα στο video (9:10) το πιο αφύσικο πράγμα και εκτός περιβάλλοντος είναι αυτές οι γυαλες/διαφανη κλουβια. Νομίζω στη Σελίνη θα πήγαιναν περισσότερο κατα την ταπεινή μου αποψη. Εγώ θα ένιωθα πιο πολύ ένα με τα ζώα στα κλουβιά παρά ένα με τη φύση. Δεδομένου ότι αυτό θα είναι και για δεκαετίες με αγριευει λίγο.
 13. Μεγάλος επιστήμονας μιας και οι γνωσεις πάνω στο laser και τη φωτονική βρίσκουν εφαρμογή πραγματικά σχεδόν παντού. Και για το γεγονός ότι αναγνώριζε την κατά τα άλλα προφανή συμπληρωματικότητα, λογικής πνεύματος, φυσικής μεταφυσικής, επιστήμης θρησκείας που πολλοί προσπαθούν να μην τη βλέπουν, αυτό τον κάνει μεγιστο και πολύ γενναιο επιστήμονα. R.I.P
 14. Ρε φίλε μου ή θες να μας τρελάνεις ή να μας τρολάρεις. Στο link του anandtech που μου ανέβασες στα benchmark που κάνουν full η σχεδόν full core χρηση (x264, cinebench) η δαφορά κυμένεται από 20 έως 30% ακόμα και στο photoshop σε ένα τεστ 14 δευτερολέπτων ή διαφορά 4 δευτερολέπτων είναι διαφορά απόδοσης 30%!!! Κι αυτά από ένα chip i5 με μισους πυρήνες και τη μισή κατανάλωση και πάλι είναι καλύτερο! Ε τι άλλο να πούμε επειδή είναι 30 ευρώ παραπάνω ε τι να κάνουμε. Δεν ξέρουμε να διαβαζουμε δηλαδή τεχνικές μελέτες και review!? Όσο για το guru3d δεν διαβαζεις τι γραφει από κάτω στο test "Compute wise this title also allows you to features like AVX and OpenCL. We are testing brute processor performance right now though." που σημαίνει είτε ότι δεν χρησιμοποιεί πλήρως όλες τις δυνατοτητες με κάποιο τρόπο ή δεν έχει χρησιμοποιεί την τελευταια έκδοση που το x264 συνεχώς κάνει χρήση των βελτιώσεων ipc που κάνει η intel. Α και να μην αναφέρω ότι τα 0,0x fps είναι εντός του σφάλματος του test που σημαίνει πρακτικά ίδια απόδοση. Αλλά ακόμα και σε αυτό το benchmark οι i7 και i5 έχουν παραπλήσια ή καλύτερη απόδοση από AMD chips που έχουν διπλάσιους πυρήνες και διπλάσια κατανάλωση αλλά αρκετά χειρότερο single core performance. Δηλαδή τι άλλο να πούμε? Να πω ναι είναι πιο "φθηνοί" ναι και λογικό είναι δεδομένου του συνόλου των αποδόσεων. Αλλα να πουμε με το έτσι θέλω ότι είναι καλύτεροι επειδή το θέλουν κάποιοι για δικούς τους λόγους? Η να πάω εγώ αύριο σε κάποιον που μου ζητάει να αγοράσει υπολογιστή με καλο CPU πόσο μαλλον και για σοβαρή δουλεια και να του πω παρε Amd επειδή μου αρέσει. Αν δει μετά αυτά που σου λέω εγώ δεν θα τα βάλει μετά μαζί μου για τα λεφτα που έδωσε ενώ θα μπορουσε να πάρει κατι καλύτερο? Τι να πω παραπάνω δηλαδή, έλεος... θα μας γυρίσει το μυαλό ανάποδα! Δηλαδή ή είμαστε σοβαροί και λεμε την αλήθεια ή θα λέμε ο καθένας το chip της τάδε εταιρείας είναι καλύτερο γιατί αυτή η εταιρεία έχει ωραίο logo, ιστορία, πολιτική και δεν ξέρω γω τι άλλο. Κι αν δεν λέμε την αλήθεια πως θα καταλάβουν οι εταιρίες ότι το προιον τους αν δεν βελτιωθει δεν θα πουλήσει. Η μηπως να δίνουμε στην κάθε εταιρεία χαριστικά τα λεφτα μας για να αυξηθεί ο ανταγωνισμός τη στιγμή που μας δίνει κατώτερα προιόντα.
 15. Τέλος επειδή κάποιοι κάνουμε σημαντική ή και επαγγελματική δουλεια στον υπολογιστή η διαφορά σε μία εφαρμογή όπως στο photoshop των 4 δευτερολέπτων σε ένα benchmark μπορεί να είναι διαφορά κάποιων ωρών σε μία πολύωρη δουλεία μιας βδομάδας. Και δεδομένης της παραπλήσιας τιμής (μερικές δεκάδες ευρώ) αλλά της τεράστιας διαφοράς στην κατανάλωση ενέργειας η Intel είναι σχεδόν μονόδρομος όταν κάποιος ενδιαφέρεται για απόδοση. Πόσο μάλλον και πιο μετά που τέτοιες εφαρμογές έχουν βελτιώσεις απόδοσης ipc λόγω των νέων instruction set που μπορεί χρησιμοποιούν (ίσως μετά από updates της εταιρείας).
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.