Προς το περιεχόμενο

Davenport

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  3
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

9 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Davenport

 • Κατάταξη
  Newbie
 1. Μακάρι να είναι έτσι γιατί κυκλοφορούν και πονηροί εργοδότες.
 2. Έχω τελειώσει πολυτεχνείο ηλεκτρολόγος μηχανικός - μηχανικός υπολογιστών με καλό βαθμό διπλώματος, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες κλπ, οπότε η αποψή μου έχει στέρεα βάση. Έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτο ψυχικό πλήγμα από τις σπουδές μου, όντας πλέον άνεργος και έχοντας δουλέψει με 0 ευρω μισθό, συνιστώ σε κάθε παιδί που δεν κληρονομεί κάποιο επάγγελμα (μπαμπάς γιατρός, μαμά φαρμακοποιός - μπαμπάς λαμόγιο-αεριτζής εργολάβος, μαμά πολιτικός μηχανικός) να μάθει μια τεχνική δουλειά και να βγάζει λεφτά από τα 18 χρόνια. Έτσι, θα γλιτώσει το δίπλωμα (=χάσιμο χρόνου από τα 18 για να διαπιστώσεις τον εαυτο σου άνεργο στα 25) και στα 25 θα μπορείς να φτιάξεις οικογένεια. Όλα αυτά στην Ελλάδα βέβαια, όποιο παιδί θέλει να πάει απευθείας στο εξωτερικό να το κυνηγήσει το όνειρό του. Να κάνει πέρα το λύκειο και να στραφεί στο International Baccalaureat, στα A levels και ό,τι απαιτείται για τα πανεπιστήμια του εξωτερικού
 3. Μόνο τα ΚΕΚ μου ζήτησαν και αριθμό λογαριασμού. Και έπειτα, σε ένα άλλο θέμα του insomnia αν δεν κάνω λάθος δίαβαζα πως κάποιος/κάποια πήγαινε συνέχεια στον εργοδότη μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης ρώταγε για το αν μπηκαν τα λεφτά σε αυτόν.
 4. Όσοι ξεκινάνε το λύκειο καλύτερα να καταλάβουν πως οι σπουδές δεν αξίζουν πλέον. Αν γίνεις υδραυλικός, ηλεκτρολόγος (για άντρες) και κομμώτρια (για γυναίκες) τότε στα 25 θα έχεις βγάλει πολλά λεφτά.
 5. Γνωρίζει κανείς αν στο πρόγραμμα τα λεφτά της πρακτικής άσκησης θα μπούνε στο δικό μας λογαριασμό απευθείας από τον ΟΑΕΔ ή θα μπούνε στον εργοδότη και θα κρεμόμαστε από αυτόν ??
 6. Davenport

  επισκεψη σε ψυχολογο

  Δεν είναι έτσι. Η δερματολογία, η καρδιολογία είναι επιστήμες, που στηρίζονται σε συσχέτιση συμπτωμάτων - αιτιών,έρευνες, μετρήσεις, συμπεράσματα. Η ψυχιατρική είναι μόνο χρήσιμη για την άμβλυνση συμπτωμάτων βαριών ψυχιατρικών ασθενειών. Έξω από αυτό το κάδρο, η ψυχιατρική δεν έχει αποδείξει καθολικά την αποτελεσματικότητά της. Η ψυχολογία δεν είναι επιστήμη γιατί στηρίζεται στην φιλοσοφία,σε κάτι μη-ματεριαλιστικό. Η ψυχή δεν μοντελοποιείται, έχει αφηρημένη έννοια. 2-3 φορές πήγα στον ψυχίατρο. Φάρμακα έπαιρνα για 3 μήνες, επαρκής χρόνος ρύθμισης, ανύπαρκτα αποτελέσματα. Με χαρά να ακούσω τις αντιρρήσεις. Είναι πολύ δύσκολο το φίλτρο να μείνει ανεπηρέαστο από το περιβάλλον. Το περιβάλλον, η κοινωνία μας, το οικονομικό σύστημα, η τηλεόραση μας καθορίζει το ΠΩΣ θα λειτουργεί το φίλτρο μας. Με λίγα λόγια, για τα προβλήματα του εαυτού μας δεν ευθυνόμαστε εμείς πάντα αλλά το πλαίσιο στο οποίο λειτουργούμε υποχρεωτικά για να επιβιώσουμε. Μόνο η αναρχοκομμουνιστική "έννομη" τάξη και τρόπος οργάνωσης μπορούν να γαλουχήσουν ανθρώπους ίσους μεταξύ τους, όπου θα εκλείπουν κάθε είδους σύμπτωματα κατωτερότητας που φέρνουν την κατάθλιψη.
 7. Εννοείται πως έναν εργαζόμενο το να δουλεύει Κυριακή δεν τον συμφέρει γιατί αυτή η μέρα δεν θα την πληρώνουν οι εργοδότες. Και μόνο εξαιτίας αυτού του γεγονότος (εκτός ιδεολογικού χάσματος με το κεφάλαιο και τους έχοντες αποκτήσει κληρονομικώς τα μέσα παραγωγής) είμαι σφόδρα αντίθετος.
 8. Davenport

  τελωνείο από Αμερική

  No offence, αλλά τέτοια παπούτσια μόνο στην Μύκονο θα φόραγα, σε περίπτωση που έκανα περίπατο μεταξύ Σαμαρά και Σιανίδη
 9. Davenport

  επισκεψη σε ψυχολογο

  Ως άτομο που έχει επισκεφτεί ψυχολόγο και ψυχίατρο, θεωρώ πως η γνώμη μου έχει περισσότερη βαρύνουσα σημασία από γνώμες που στηρίζονται σε μη-προσωπικές εμπειρίες, σε θεωρίες, ευχολόγια, στυγνό ξύλινο λόγο. Η γνώμη μου λοιπόν είναι πως, εξαιρούμενου βαριού ψυχιατρικού περιστατικού τύπου ψύχωσης, και αν δεν θέλεις να χάσεις τα λεφτά σου, να μην πας ούτε σε ψυχολόγο μήτε σε ψυχίατρο. Γιατί να μην πας σε ψυχολόγο (στηριζόμενος σε προσωπική εμπειρία) Γιατί θα προσπαθήσει να σε κάνει πλύση εγκεφάλου. Πλύση εγκεφάλου σημαίνει πως με τα λόγια του θα σε κάνει αλλαγή χαρακτήρα ώστε το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις να ενσωματωθεί στον χαρακτήρα σου και να πάψει να σου είναι πρόβλημα. Ο ψυχολόγος δεν λύνει προβλήματα. Απλά ,προσπαθεί να σε ανακουφίσει και να μην στεναχωρίεσαι για το πρόβλημα που έχεις. Να είσαι χαρούμενος και να στρουθοκαμηλίζεις.Εγώ πήγα πριν από σχεδόν 10 χρόνια και έδωσα 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη (καμιά 20αρια φορές) και κλαίω ακόμα τα λεφτά μου. Η μόνη ανακούφιση που θα σου προσφέρει είναι πως προσωρινά θα διηγείσαι αυτό που σε κατατρώει. Αλλά ο ψυχολόγος δεν προσφέρει αυθεντικό τρόπο αντιμετώπισης. Γιατί να μην πας σε ψυχίατρο (στηριζόμενος σε προσωπική εμπειρία) Έχοντας κατάθλιψη από την εφηβεία μου, αποφάσισα να παω ορισμένα χρόνια πριν σε ψυχίατρο (που θεωρείται κορυφαίος στην περιφέρεια τρομάρα του ). Ο ψυχίατρος φίλε μου(επέτρεψε μου την φιλική προσφώνηση) δεν μου μίλαγε καθόλου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, μόνο άκουγε και συνταγογραφούσε. Μου συνταγογράφησε και φάρμακα ψύχωσης ενώ δεν έχω ψύχωση. Αυτά τα κάνουν ώστε να βγάζουν περισσότερα ποσοστά από τις φαρμακευτικές εταιρίες. Γίνεσαι δηλαδή πειραματόζωο για τα κέρδη. Εννοείται πως πήγα μόνο 2-3 φορές. Ακόμα και για μια απλή κατάθλιψη γράφονται 2 είδη φαρμάκων. Το πρώτο, αντικαταθλιπτικό είναι το Prozac που στην Ελλάδα το λέμε Ladose και δεν κάνει απολύτως τίποτα. Το δεύτερο είδος είναι αντιψυχωσικό που το καταλαβαίνεις μόνο όταν διαβάσεις τις οδηγίες χρήσης αφού το αγοράσεις.Θα δεις πως άλλη αρρώστια έχεις, για άλλους είναι. Τα αντιψυχωσικά είναι φάρμακα που παραλύουν εντελώς τις εγκεφαλικές λειτουργίες και το βιολογικό σου ρολόι. Κοιμάσαι τουλάχιστον 10 ώρες και το πρωί δεν μπορεί να σε ξυπνήσει κανένας καφές.Δεν μπορείς να διαβάσεις ούτε να δουλέψεις. Συμβουλή μου είναι: άλλαξε περιβάλλον, άλλαξε γυναίκα, άλλαξε εργασία, άλλαξε χώρα. Αν ειχα τα λεφτά θα τα είχα κάνει όλα αυτά. Δυστυχώς δεν τα έχω αλλά δεν ελπίζω σε κανένα ψυχολόγο και ψυχίατρο.
 10. Έστω ότι έχουμε μια συνάρτηση y=f(x) και την απεικονίζουμε στο matlab για διάφορες τιμές του x. Πως μπορώ, αφού έχω βρεί την μέγιστη - ελάχιστη τιμή της y μέσω της εντολής max(y), min(y), να βρώ μέσω εντολών την τιμή του x για την οποία συμβαίνει η y να είναι μέγιστη ή ελάχιστη; Με λίγα λόγια θέλω να υπολογίζω τα x για τα οποία η y έχει μια συγκεκριμένη τιμή. Ευχαριστώ!
 11. Υπαρχει καμια επιστημονικη μελέτη που αναφερεται σε αυτό που λες;
 12. Πανω απο 30 ευρω δεν θα εδινα για φρου φρου και αρώματα. Ετσι και αλλιως ολα μυριζουν ωραια. Για να τραβηξεις τις γυναικες χρειαζεσαι και επιπροσθετα λεφτα που ενα αρωμα των 150 ευρω ειναι ενα μικρο ποσοστο στο συνολο.
 13. Για διαφορους λογους. Καταρχην η Ελλάδα ειναι και ηταν ανεκαθεν μια χωρα με αγροτικη οικονομια, δεν γνωρισε βιομηχανικη επανασταση, δεν υπηρξε ποτε αστικη τάξη με τον τροπο που δημιουργηθηκε στην Αγγλια και την Γαλλία. Υστερα για να παραξεις ανταγωνιστικα προϊοντα τεχνολογιας χρειαζεται τεχνογνωσια. Η τεχνογνωσια δεν μεταδιδεται ευκολα και χρειαζεται να την παραξεις και αυτην. Η Ελλαδα παιρνει μηδενικο εκει. Οι μονες χωρες που υπαρχει μαζικη παραγωγη προϊοντων υψηλης τεχνολογιας αλλα με τεχνογνωσια που δεν γεννηθηκε εκει ειναι οι υπαναπτυκτες ή/και με φτηνα εργατικα χερια τυπου Ινδονησια, Κινα, Μαλαισία. Οι εχοντες κεφαλαιο στην Ελλαδα προτιμουν να επενδυσουν σε οτιδηποτε αλλο παρα στην τεχνολογια. Μπουγατσες, τυροπιταδικα, παγωτατζιδικα ειναι οι μονες επενδυσεις που κανουν σπιθα στο μυαλο του πλουσιου επιχειρηματια, λογω ευκολου κερδους. Η νοοτροπια αυτη ειναι καθαρα ανατολιτικη. Η Ελλαδα ειναι πολυ ανατολιτικη χωρα για να θεωρηθει δυτική.
 14. Πως διαγράφονται τα προτεινόμενα άτομα από την μπάρα αναζήτησης στο facebook;; Δηλαδή έχω άτομα τα οποια εχω επισκεφτει το προφιλ τους, παραλληλα δεν τα εχω ως φιλους, όμως στην αναζήτηση τα βγάζει σε μεγαλύτερη προτεραιότητα σε σχέση με άτομα με τα οποια ειμαστε φιλοι αλλά δεν επισκεπτομαι το προφιλ τους. ??
 15. Οι μηχανικοι μπορουν να κανουν κατευθειαν διδακτορικο. Μαλλον μηχανικος σπουδασε αυτος για τον οποιο γινεται μνεια. Στο ΕΜΠ σε μεταπτυχιακο χωρις διδακτρα με πολυ ανταγωνισμο (1 στους 10 μπαινουν) με ειχανε δεχτει εχοντας βαθμο πτυχιου σχεδον 7.5 . Και να φανταστεις πως οι καθηγητες του ΕΜΠ φημιζονται για τον ρατσισμο τους απεναντι σε παιδια που δεν προερχονται απο το ΕΜΠ (οπως εγω). Οποτε αυτο που λες ουτε με ψηλο βαθμο δεν σε παιρνουν Ελλαδα δεν ισχυει... Εξωτερικο, κοιτα φιλε, αν ειναι πας Ολλανδια και οχι στο Delft, τι να το κάνεις; Στο Delft δεν πας με βαθμο χαμηλοτερο του 7. Για Αγγλια, συμφωνω με αυτο που λες οτι με χαμηλο βαθμο πηγαινεις σε μετριο πανεπιστημιο. πχ στο Imperial, αν δεν εισαι απο ΕΜΠ (που σημαινει πως για αυτους προερχεσαι απο mainstream πανεπιστημιο), χρειαζεσαι 7,5+.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.