Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Deyjandi

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  79
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

40 Excellent

Σχετικά με Deyjandi

 • Κατάταξη
  Advanced Member

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.710 προβολές προφίλ
 1. Όχι ξέρω πολύ καλά αγγλικά, έχω σπουδές και επιστημονικό υπόβαθρο και καταλαβαίνω. Επίσης έχω δικό μου garage και εργαλεία και συντηρώ / επισκευάζω το αμάξι και την μηχανή μου μόνος μου. Δεν ξέρω τις ελληνικές ορολογίες (αν υπάρχουν) και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να μεταφράσω. Συνδυαστικά δεν υπάρχει αμάξι 15 χρονών που να έχει όλα τα παραπάνω. Πχ: βρες μου ένα αμάξι 15ετίας που ο κατασκευαστής του να προτείνει στο workshop / owners's manual 0w16 λάδι. Εσένα ποια είναι η σχέση σου με την επιστήμη?
 2. Είπα 5 γιατί κατα τη γνώμη μου είναι ενας καλός ΜΟ. Επίσης είπα ότι τα έτη εγγύησης ταυτίζονται με τα χρόνια ζωής που δίνει ο κατασκευαστής. Οι εγγυήσεις διαφέρουν ανά μοντέλο. Επίσης η εγγύηση πάει και ανάλογα τα χλμ. Αυτό λοιπόν ξεκίνησε απ όταν η ΕΕ / EPA άρχισε να κάνει πολύ πιο αυστηρά τα emission regulations. Οι κατασκευαστές για να μειώσουν την κατανάλωση και να αυξήσουν την ωφέλιμη ενέργεια (η οποία είναι κάτω από 50%) που παράγουν οι βενζινοκινητήρες (otto engine) έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν: 1) πιο αεροδυναμικά τα αμάξια για να μειώνεται το air drag 2) χρησι
 3. Συμφωνώ απολύτως με όλα τα παραπάνω, απλά ξαναλέω δεν το πόσταρα για να αντικρούσω αυτά που γράφεις επί του θέματος ούτε το πόσταρα ως κάτι επιστημονικό. Το πόσταρα ως αναφορά το που είδα τον αριθμό 5%. Με ρωτάς κάτι τίγκα γενικό, η απάντηση μου λοιπόν είναι: περί ορέξεως.
 4. Ανέφερα στην απάντηση μου ότι δεν τα διάβασα γιατί εκτιμώ το ότι μπήκες στον κόπο να συμπεριλάβεις στην απάντηση σου papers κλπ άπλα δεν έχω αυτή τη στιγμή χρόνο και το μυαλό για να τα διαβάσω. Ο λόγος που απάντησα ήταν για να τεκμηριώσω το που είδα το 5% (γιατί το έγραψα έτσι αυθαίρετα στο προηγούμενο ποστ). Το quote αυτό είναι από επιστήμονα btw και το πόσταρα γιατί με ρώτησες πού το είδα το 5%....
 5. Η εγγύηση δεν είναι κάτι απόλυτο. Είναι και τα ψιλά γράμματα και το αν την κάνουν "honor" οι dealerships. Τι να την κάνω την εγγύηση αν πηγαίνω στο dealership με το αμάξι κουδουνίστρα και να μου λέει ότι όλα είναι οκ. Ή να καίει λάδι ο κινητήρας και να μου λέει: α έτσι είναι σχεδιασμένος ο κινητήρας. (κανένας τετράχρονος κινητήρας δεν πρέπει να καίει λάδι - period.) Ο κατασκευαστής έχει κατασκευάσει τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου να έχουν μια συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Κατά τον σχεδιασμό των διαφόρων εξαρτημάτων τρέχουν simulations και στο τέλος βγάζουν ένα ΜΟ που είναι η εγγύηση του αυ
 6. Αιτιολόγησα γιατί η διάρκεια ζωής αυτοκινήτων είναι περίπου τα 5 χρόνια. Το ότι αιτιολόγησα το επιχείρημα μου σου κάνει για πιρουέτα.... (facepalm) Επίσης δεν την είπα σε κανένα. Δεν μπορείς να συγκρίνεις καρπούζια με πεπόνια. 20-25 χρονια πριν η "εγγύηση" δεν αποτελούσε αντικείμενο μάρκετινγκ. Τι να κάνουμε τώρα.
 7. Συγκρίνεις τις αγορές πριν 20-25 χρονια με σήμερα? Σοβαρά τώρα? Τα λινκ δεν πρόλαβα να τα δω. Σου παραθέτω το 5%. https://www.bbc.com/news/business-56574779 "Currently, globally, it's very hard to get detailed figures for what percentage of lithium-ion batteries are recycled, but the value everyone quotes is about 5%," says Dr Anderson. "In some parts of the world it's considerably less." Και για τα diesel τα ίδια έλεγαν στις αρχές του 2000. Η εταιρία που έκλεβε στις μετρήσεις ρύπων ενδιαφέρεται τώρα για το περιβάλλον?
 8. Τα πιο παλια αμάξια δεν είχαν πλαστικά intake manifolds, thermostat housing, valve cover, direct fuel injection, ούτε τα μοτερ δουλεύανε στους 95 βαθμούς ++, ούτε είχαν start stop.
 9. Πες κάθε πέντε έτη. Κάπου τόση ζωή έχουν τα καινούρια αμάξια έτσι και αλλιώς. Αμερική πάντως αλλάζεις αμάξι κάθε χρόνο αν θες (συμβόλαιο leasing και στο τέλος αν θες το αγοράζεις ή το επιστρέφεις). Μπορείς να αναρτήσεις έρευνα σε τι ποσοστό και σε παγκόσμιο επίπεδο ανακυκλώνονται οι μπαταρίες? Γιατί τελευταία φορά που κοίταξα ήταν στο 5%. Το θέμα είναι όχι τι μπορεί να γίνει αλλά τι γίνεται στη πραγματικότητα. Η διαδικασία ανακύκλωσης των οχημάτων, μπαταριών, κλπ παράγει και αυτή ρύπους.
 10. Όλοι νομίζουν οτι τα αυτοκίνητα παράγουν ρύπους ΜΟΝΟ κατά την κίνηση τους. Σε 5 - 10 χρόνια που η μπαταρία του ηλεκτροκινητου θα έχει βγει off και η καινούρια μπαταρία θα κοστίζει περισσότερο από το υπόλοιπο αμάξι που θα καταλήξουν όλα αυτά τα ηλεκτροκίνητα? Τι θα γίνει με τα παλιά αμάξια? Με ποια διαδικασία θα ανακυκλώνονται? Με ποια διαδικασία θα ανακυκλώνονται οι μπαταρίες των ηλεκτροκίνητων? Αν εγώ αγοράζω αμάξι κάθε χρόνο (το ένα αμάξι πιο πράσινο από το άλλο) και το παλιό το φουντάρω στη χωματερή κάνω καλό στο περιβάλλον?
 11. Α, νομιζα οτι τον συνελαβαν για την δολοφονία που επραξε
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.