Προς το περιεχόμενο

PiDefiner

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  12
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

0 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ PiDefiner

 • Κατάταξη
  Member
 1. Δεν μου αρέσουν τα διδακτικά παραμύθια και οι παραλληλισμοί, γιατί συχνά είναι άστοχα και δυσνόητα. Επίσης με κάνουν να νιώθω βλάκας. Μισώ τέτοιου είδους "σοφίες", οπότε είναι ένα κακό μέσο για να μου περάσει κάποιος το μήνυμά του. Μετά από αυτά που διάβασα αποφάσισα να σταματήσω να μαθαίνω μια γλώσσα όταν πιστεύω εγώ πως πρέπει να σταματήσω. Άλλωστε δεν φαίνεται κανείς να γνωρίζει μια δεδομένη απάντηση στο ερώτημά μου. Το θέμα μπορεί να κλειδώσει, ή να μετονομαστεί, γιατί από εδώ και πέρα ό,τι γράφεται θα αφορά τη Verilog ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα αποφασίσω να ακολουθήσω.
 2. Επειδή άρχισες κατευθείαν από τα βαθιά, και εγώ δεν ξέρω καν που γράφω τον κώδικα, άσε μου λίγο χρόνο να διαβάσω τα βασικά για το πρόγραμμα, και μετά κοιτάω καλύτερα και όσα έγραψες
 3. Μα αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να μείνω προσκολλημένος σε μια γλώσσα. Αν αλλάξω ανάμεσα σε πολλές δε θα μάθω τις αρχές του προγραμματισμού; Και όταν λέω αρχές δεν εννοώ μόνο το when, while, if κλπ που μου έλεγαν να μάθω πριν ξεκινήσω. Εννοώ τον τρόπο που λειτουργεί ο προγραμματισμός στο σύνολό του και όχι μεμονωμένα μια γλώσσα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα μέχρι χθες για τις γλώσσες σαν τη verilog, οπότε όταν λέω θα μου χρειαστεί μελλοντικά, ναι, εννοώ και το τη συντήρηση μια ιστοσελίδας. Τώρα βέβαια που διάβασα μερικά πράγματα για τη verilog, μένει να τη δοκιμάσω (όχι σήμερα, απ' ότι βλέπω) για να δω αν είναι κάτι που με ενδιαφέρει.
 4. Άντε πάλι τα ίδια. Είπαμε, δεν έχω θέμα με τον προγραμματισμό, ούτε τη θέλω να το παίζω ξύπνιος σε άλλους, γιατί απλούστατα δεν θα φτάσω ποτέ σε αυτό το επίπεδο. Θέλω απλώς να ξέρω και αυτό το κομμάτι των υπολογιστών. Ούτε έχω σκοπό ποτέ να πάω σε διαγωνισμό. Αυτό διάβαζα τώρα και ήρθα για να σε ρωτήσω λεπτομέρειες. Καλό (αν και διαφορετικό, όπως λες) το όλο concept, αλλά με χαλάει το κομμάτι με τη "σχεδίαση", αν και δεν έχω καταλάβει ακριβώς πως την εννοείς. Δεν έχω πρόβλημα να κάτσω να φτιάξω ένα πρόγραμμα (και με αυτό εννοώ ότι δεν βαριέμαι, ή δεν δυσανασχετώ), απλά δεν με τρελαίνει. Τώρα εγκατέστησα την verilog και άρχισα ένα tutorial που βρήκα. Αν έχεις κάποιο και εσύ στείλε μου, αλλά να είναι κάτι που να μου δείχνει πιο πολύ τις δυνατότητες του προγράμματος, για να καταλάβω περί τίνος πρόκειται.
 5. Δεν θέλω να κάνω κάτι τώρα. Επειδή όμως στο μέλλον ίσως να χρειαστώ, προτιμώ τότε να ξέρω πως πρέπει να κάνω αυτό που θέλω ή πρέπει να κάνω, παρά να αρχίσω τότε από το μηδέν. Η Verilog που μου πρότεινε ο gon, μου φαίνεται ωραία σαν λογική, αλλά θέλω να την ψάξω περισσότερο όσο θα έχω χρόνο, μήπως και μου αρέσει πιο πολύ. Python ξεκίνησα γιατί αυτή διάβασα πως είναι καλή για αρχή. Απ' ότι βλέπω όμως δεν την έχετε και σε τόσο εκτίμηση, οπότε μάλλον θα την παρατήσω. Αν βρω ενδιαφέρουσα την verilog, καλώς, αλλιώς θα ψάξω για μια άλλη. Φυσικά, δεν σκόπευα ούτε σκοπεύω να ασχοληθώ με πολλές γλώσσες ταυτόχρονα (εκτός αν το NXT programms μετράει για γλώσσα ). Απλώς για να έχω σφαιρική άποψη του προγραμματισμού πρέπει να μάθω περισσότερες. Δεν θα πιάσω το νόημα μόνο μέσα από μία. Απ' ότι κατάλαβα η απάντηση στην ερώτηση μου δεν είναι και τόσο απλή, και με αυτά που σας λέω την κάνω ακόμα πιο σύνθετη
 6. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Αν τα πινέλα, τα σφυριά και τα τηγάνια άνηκαν σε μια ευρύτερη κατηγορία η οποία θα άνηκε με τη σειρά της σε μια άλλη κατηγορία, η οποία με ενδιέφερε, θα είχες πετύχει διάνα. Θα την κοιτάξω μέσα στο σαββατοκύριακο και θα σου πω. Επειδή όμως ξεφύγαμε αρκετά, αν θεέλτε να συζητήσουμε γι' αυτό να αλλάξει τίτλο το θέμα για να μην είναι παραπλανητικός.
 7. Καλώς ή κακώς, έτσι έχουν τα πράγματα... Ακριβώς αυτό. Επειδή έχω αφήσει τις εικόνες αυτές που λες προ πολλού, δεν μου φαίνεται και ενδιαφέρων. Δε λέω πως δεν είναι, λέω πως δεν αρέσει σε εμένα. Συμφωνώ. Αλλά επειδή σήμερα ο προγραμματισμός είναι κάτι τόσο εύκολο για να το μάθεις είναι από τα πράγματα που θέλω να ξέρω. Λίγο πολύ ξέρω το βασικά, αλλά χρειάζομαι πολλά περισσότερα για να μάθω να χειρίζομαι μια γλώσσα. Έτσι όπως το θέτεις, ναι, είναι λογικό ποτέ να μη φτάσω στην απόλυτη γνώση του αντικειμένου, ιδίως εφ' όσον δεν είναι κάτι που μου αρέσει ιδιαίτερα. Αυτό που ρώτησα εξ' αρχής ήταν το πότε να μετακινηθώ στην επόμενη γλώσσα, αλλά αν λάβω υπόψη μου όσα μου είπατε, δεν είναι και τόσο μεγάλη ανάγκη να αλλάξω. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πως υπάρχει τόσο συγκεκριμένη ορολογία για αυτό το "effect", νομίζω όμως ότι λίγο πολύ όλοι μας πάσχουμε από αυτό Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο με εμένα και τον προγραμματισμό. Αν είναι κάτι που δεν κατέχω καθόλου καλά αυτό είναι ο προγραμματισμός. Ο λόγος, όμως, που προσπαθώ να μάθω προγραμματισμό, είναι για τον κατέχω λίγο καλύτερα. Ή για να λέμε και την αλήθεια, να τον κατέχω περισσότερο από τον μέσο μη-τεχνολογημένο.
 8. Και τι γίνεται αν δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα; Το λέω με την έννοια ότι δεν κάθομαι ποτέ στο PC και λέω "Τώρα θα φτιάξω ένα πρόγραμμα που θα κάνει αυτό". Συνήθως ακολουθώ το βιβλίο και απομνημονεύω τις εντολές για να ξέρω πως και πότε να τις χρησιμοποιήσω. (σχετικά με αυτό που λες, και για να δικαιολογήσω τα προηγούμενα: ) Έχεις δίκιο, αλλά ο προγραμματισμός για μένα δεν είναι κάτι που χρησιμοποιώ σαν εργαλείο, απλά επειδή μου είναι άχρηστο. Και μου είναι άχρηστο γιατί δεν είμαι ούτε προγραμματιστής στο επάγγελμα, ούτε ασχολούμαι ερασιτεχνικά. Στο Λύκειο με τη ρομποτική μου χρειάστηκε, έμαθα να χρησιμοποιώ τα blocks του NXT και τέλος. Θα μπορούσες να ρωτήσεις τότε γιατί ασχολούμαι με υπολογιστές. Αυτό που μου αρέσει στους υπολογιστές, είναι το πρακτικό κομμάτι, δηλαδή ότι εμπεριέχει hardware. Γι' αυτό δεν μου αρέσει τόσο ο προγραμματισμός. Ακριβώς, όμως, για να έχω γενικές γνώσεις υπολογιστών και όχι μεμονωμένες, θέλω να ξέρω έστω και μια γλώσσα προγραμματισμού. Όπως εξηγώ και πιο πάνω, μαθαίνω προγραμματισμό επειδή "πρέπει". Όχι πως δεν το ευχαριστιέμαι καθόλου, απλώς δεν είναι και από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορώ να κάνω με έναν υπολογιστή.
 9. Έχω ρωτήσει αρκετές φορές με ποια γλώσσα προγραμματισμού να ξεκινήσω και έχω πάρει διάφορες προτάσεις. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα που έκανα στην Python θέλω να ξαναρχίσω, και μου δημιουργήθηκε η παραπάνω απορία. Δε λέω σε καμία περίπτωση πως γνωρίζω τόσο καλά την Python, ώστε να πάω στην επόμενη, απλώς δεν έχω στο μυαλό μου πότε θα μπορώ να πω "ξέρω αυτή τη γλώσσα". Γενικά δεν προγραμματίζω, και ο λόγος που μαθαίνω την python είναι για να έχω γενικές γνώσεις προγραμματισμού και για να μην είμαι τελείως άσχετος. Πότε, λοιπόν, θα μπορώ να πω πως έχω μάθει αρκετά γι' αυτήν, ώστε να σταματήσω ή να πάω στην επόμενη; Επειδή υπάρχουν πολλά βιβλία και άπειρες πηγές, είναι λίγο δύσκολο να το προσδιορίσω.
 10. PiDefiner

  Ερωτηση σε Python

  Βασικά το βιβλίο που διαβάζω λέει για 2.3, οπότε καλύτερα να κατεβάσω αυτήν;
 11. PiDefiner

  Ερωτηση σε Python

  Επειδή και εγώ έχω μια ερώτηση για Python, είπα να μην ανοίξω νέο θέμα. Διαβάζω το Python for Dummies. Μου λέει να ανοίξω το interactive γράφοντας python στο command prompt. Κάτι τέτοιο, όμως δεν δουλεύει. Επίσης στην αρχή που λέει να γράψω >>> print "Hello, World!" μου βγάζει syntax error.
 12. Θέλω να μάθω προγραμματισμό και χρειάζομαι τα φώτα σας. Ξέρω κάποια βασικά πράγματα (και λίγο παραπάνω από python), αλλά θέλω να εμβαθύνω περισσότερο. Από ποια γλώσσα μου προτείνετε να ξεκινήσω; Για βιβλίο μπορώ να βρω Online ή πρέπει να αγοράσω; Επίσης θα μπορώ να δουλεύω και από το netbook (win xp professional) και από το laptop (win7 ultimate) και από το desktop (win 8) ή θα έχω πρόβλημα με τις εκδόσεις;
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.