Προς το περιεχόμενο

andrapos

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  333
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

160 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ andrapos

 • Κατάταξη
  Senior Member
 • Ημερομηνία γέννησης 26/01/1988

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

2.419 προβολές προφίλ
 1. Συνονόματε Ανδρέα μπορεί να μην γράφω συχνά στο φόρουμ αλλά διαβάζω καθημερινά και είσαι μέσα στα 10-15 άτομα που θυμάμαι και συμπαθώ χωρίς να σε ξέρω.Καταρχην μπράβο σου που βρήκες τη δύναμη να τα πεις δημόσια,ακόμα και αν δεν σε ξέρουμε.Για ό,τι έχεις περάσει δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι,ούτε για το ποιός είσαι,ούτε για το ποιοί είναι οι γονείς σου.Ό,τι και να κάνεις αδερφέ μου θα είσαι πάντα παιδί των γονέων σου,δεν αλλάζει αυτό.Καποιοι άνθρωποι ενώ είναι από εξαιρετικές οικογένειες τυχαίνει να αποτύχουν στη ζωή τους ενώ κουβαλάν ένα βαρύ όνομα.Εσυ είσαι η αντίθετη περίπτωση,ένας άνθρωπος που ενώ είχες όλα τα φόντα να αποτύχεις και να τρέχεις σε ψυχιάτρους τα κατάφερες και όχι μόνο είσαι μια χαρά αλλά έχεις χτίσει και βάσεις για ένα καλό μέλλον.Να ξέρεις ότι όσοι δεν έχουν κόμπλεξ όταν γνωρίζουν άτομα που έχουν περάσει δύσκολα(και το ξέρουν)αναγνωριζουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες σας.Για παράδειγμα θα γνωρίσεις πολλούς γιατρούς που ήταν και οι γονείς τους γιατροί.Γιατι είχαν όλη τη βοήθεια που χρειάστηκαν(δεν λέω ότι για αυτά τα παιδιά είναι εύκολο).Όταν όμως γνωρίσεις ένα γιατρό που οι γονείς του ήταν του καφενείου και έχει περάσει δύσκολα τότε θα πεις αυτός είναι ΜΑΓΚΑΣ.Δεν πρόκειται κανένας να σε λυπηθεί,γιατί δεν είσαι για λυπηση.Εγώ σου προτείνω να κρατήσεις το όνομα σου και όπως τα κατάφερες καλά μέχρι τώρα να συνεχίσεις και η επόμενη γενιά να θυμάται το επίθετο σου και να είναι υπερήφανη.Και θα σου πω και κάτι τελευταίο που μπορεί να σου φανεί αστείο αλλά κρατά το.Το μυαλό του ανθρώπου αλλάζει με τα χρόνια.Με τους γονείς σου μπορεί να μην τα βρείτε ποτέ,αλλά μπορεί κάποια στιγμή να καταλάβουν ή καλύτερα να παραδεχτούν τα λάθη τους.Εκτος από ένα πολύ μικρό ποσοστό οι γονείς αγαπούν τα παιδιά τους και θέλουν το καλό τους.Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί δεν τα καταφέρνουν και χάνουν τη μπάλα.Το ένα φέρνει το άλλο και γίνονται τέρατα για τα παιδιά τους.Μην γίνεις και εσύ σκληρός μαζί τους όπως έγιναν αυτοί με εσένα.
 2. Με τη δραχμή ήταν πολύ φθηνότερα όλα τα εγχώρια προϊόντα,παράδειγμα στη λαϊκή πήγαινες και φορτωνες καροτσια χωρίς να το σκέφτεσαι και τώρα αν το κάνεις αυτό θα δώσεις 100 ευρώ.Τα εισαγωμενα όμως είδη τεχνολογίας,αυτοκίνητα κλπ ήταν ακριβότερα.Το θέμα είναι ότι τώρα έχουμε φτάσει σε σημείο οι λογαριασμοί και το φαγητό να έχουν ακριβυνει τόσο πολύ που δεν περισσεύει τίποτα αν παίρνει κάποιος βασικό (ή και 2χβασικο)μισθό.Επισης παλιά τα χρόνια προϋπηρεσίας μετρούσαν και ο κόσμος έπαιρνε και αυξήσεις στους μισθούς.Δηλαδη στην ίδια δουλειά ο 40αρης με οικογένεια και 20 χρόνια προϋπηρεσίας δεν έπαιρνε τα ίδια χρήματα με τον 20χρονο.Πριν την κρίση του 2010 που ο βασικός ήταν 7-8 κατοσταρικα(δεν θυμάμαι ακριβώς)φίλοι μου με 2-3 χρόνια προϋπηρεσίας σε super market έπαιρναν κοντά στο χιλιάρικο ενώ οι πατεράδες μας που ήταν τότε 50-55 έπαιρναν 2-2,5 χιλιάρικα και δεν μιλάμε για τίποτα υψηλόβαθμα στελέχη σε εταιρείες.Και οι συντάξεις τότε σε πολλές περιπτώσεις ήταν πάνω από 2000 ευρώ.Οποτε δεν είναι μόνο η ακρίβεια το θέμα,στην αρχή του ευρώ οι μισθοι-συνταξεις ακολουθούσαν κάπως τις αυξημένες τιμές αλλά μετά που έπεσαν όλα στο μισό (κόπηκαν και δώρα στο δημόσιο)εκεί φάνηκαν οι αυξημένες τιμές.Να μη μιλήσω για την εφορία που οι 8/10 στη γειτονιά έπαιρναν επιστροφή φόρου και δεν υπήρχαν εννοείται ΕΝΦΙΑ κλπ.
 3. Αυτά τα παγάκια δεν έχουν καμία σχέση με τον κανονικό πάγο.Θα τα βάλεις στον καφέ,θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία του και σε 5 λεπτά τα παγάκια θα είναι στην ίδια θερμοκρασία με τον καφέ.Οποτε σε 10 λεπτά ο καφές θα είναι κατουρο.Τα έχω δοκιμάσει σε ουίσκι.Ναι μεν δεν αραιωθηκε και δεν άλλαξε η γεύση του ποτού αλλά ίσα που δρόσισε λιιιιγο και σε λίγα λεπτά ζεστάθηκε πάλι.
 4. (Αν έχεις πολύμετρο μπορείς να ελέγξεις τον διακόπτη ωμικά αν κλείνει και ανοίγει τις επαφές που πρέπει σωστά.Πολυ πιθανόν όπως το πάτησες να κουνήθηκε μέσα κάποια επαφή και να βραχυκυκλωνει η φάση με τον ουδέτερο.Τώρα αν τη βάλεις στην πρίζα ρίχνει πάλι την ασφάλεια;Αν όχι τότε μπορεί μετά το βραχυκύκλωμα να καταστράφηκαν οι επαφές.Για να βάλεις ένα παρόμοιο κουμπί πρέπει να ξέρεις και ποιες επαφές κλείνει ο διακόπτης που έχει τώρα πάνω(όταν δούλευε γιατί τώρα μπορεί να μη δουλεύει).Σαν λύση ανάγκης(ή δοκιμή)μπορείς να ενώσεις τα καλώδια παρακάμπτοντας το διακόπτη(σαν να είναι μόνιμα on ο διακόπτης).Αλλά αν δεν είσαι σίγουρος για αυτό που πας να κάνεις μην το δοκιμάσεις.Επισης εννοείται ότι όλα τα κάνεις χωρίς να είναι στην πρίζα η σκούπα.
 5. Εκτός όσων αναφέρθηκαν πρέπει να υπολογίσεις ότι τα φρούτα δεν έχουν πάντα ίδια τιμή αλλά εσύ δεν θα μπορείς να αλλάζεις κάθε εβδομάδα τιμή στους χυμούς σου.Οποτε θα πρέπει η τιμή που θα βάλεις να μην σου αφήνει πολύ οριακό κέρδος γιατί αν μεθαύριο ακριβύνουν τα φρούτα θα μπαίνεις και μέσα.
 6. Όπως είπαν και άλλοι πρώτων οι συναγερμοί σκοτώνουν τη μπαταρία αν δεν κινείται συχνά και δεν είναι λύση να το βάζεις για λίγο μπροστά για λίγα λεπτά γιατί η ενέργεια που καταναλώνεται στο μιζαρισμα είναι περισσότερη από αυτή που αναπληρώνει σε λίγα λεπτά το δυναμό στο ρελαντί.Η καλύτερη λύση αν είναι να μείνει ακίνητο το αμάξι είναι ο ηλεκτρονικός φορτιστής.Εγω οπότε βάζω μπροστά το αυτοκίνητο συνήθως δουλεύει τουλάχιστον 15-20 λεπτά.Και ποτέ δεν ειχα συναγερμο.Εχει τύχει να ξεχάσω πλαφονιέρα 5-6 φορές(όχι led λάμπα) όλο το βράδυ και ποτέ δεν έμεινα.
 7. Παίζει μεγάλο ρόλο και τι επάγγελμα κάνει ο επαγγελματίας για το αν αξίζει να επενδύσει σε πολύ ακριβά εργαλεία.Προσωπικά έχω δει μάστορες με σοβαρά εργαλεία και στη δουλειά να είναι μπαγλαμάδες.Έχω δει και μάστορες με μέτρια εργαλεία να κάνουν πολύ σωστή δουλειά.Εννοειται όμως ότι έχω δει και ανθρώπους που ήταν και πολύ σωστοί στη δουλειά και με ακριβά εργαλεία.Αλλα στη δουλειά πιο πολύ με ενοχλεί όταν βλέπω άνθρωπο ημιμαθή παρά το αν έχει μέτρια εργαλεία.Η αλήθεια είναι ότι αν ο άλλος έχει ακριβά εργαλεία συνήθως δεν είναι τσαπατσούλης αλλά άσχετους έχω δει πολλούς.Τι να το κάνω πχ να έρθει ο ψυκτικός με dewalt δραπανοκατσαβιδο για να βιδώσει τη βάση στον τοίχο που μπαίνει σε 5 λεπτά και με απλό κατσαβίδι και να μην κάνει κενό με αντλία γιατί<<δεν χρειάζεται>>.
 8. Ο πεθερός μου έχει aeg φούρνο περίπου 4 χρόνια και του έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα.Χαλασμενο θερμοστάτη,τρύπημα λαμαρίνας,χαλασμένο μοτέρ ανεμιστήρα,σκουριασμένη φτερωτή ανεμιστήρα και πρόσφατα καμμένη αντίσταση.Εκτος από το θερμοστάτη που φτιάχτηκε στην εγγύηση όλα τα άλλα τα έβγαλε μετά τα 2 χρόνια.Τον φτιάξαμε όλες τις φορές μόνοι μας επειδή τα ανταλλακτικά κόστιζαν 20-60 ευρώ τη φορά και σε σχέση με την τιμή αγοράς δεν άξιζε να τον πετάξει.Μπηκα στο Σκρουτζ και οι αξιολογήσεις έγραφαν τα ίδια,όλοι είχαν πάθει τα ίδια και περισσότερα κάποιοι προβλήματα.Δεν ξέρω αν είναι το συγκεκριμένο μοντέλο προβληματικό αλλά δεν θα πρότεινα με τίποτα αυτή την εταιρεία.
 9. Παίζει μεγάλο ρόλο και η τελική τιμή της κιλοβατώρας.Αγγλια δεν ξέρω τι παίζει αλλά στην Ελλάδα ανάλογα με την κατανάλωση η τιμή της kwh σε εμένα έχει φτάσει και 0,25 ευρώ.Αν η εταιρία διαφημίζει την χαμηλή κατανάλωση στηριζόμενη σε τιμή 0,1 ευρώ(δηλαδή χωρίς φόρους,ρυθμιζόμενες χρεώσεις κτλ) τότε στην πράξη πληρώνεις 2,5 φορές αυτό που νόμιζες.
 10. Όσο έχει κάτω από 5 βαθμούς εξωτερική μπορεί να μην έχεις και καθόλου διάφορα ή να είναι αμελητέα η διαφορά.Εκει που έχει καλή διαφορά είναι όταν έχει έξω 12 ή 15 βαθμούς που ένα fujitsu ή toshiba θα δουλεύει με 200-400 watt ενώ το δικό σου δεν μπορεί να κατέβει χαμηλά και κάνει on off..
 11. Η μέση κατανάλωση έχει να κάνει καθαρά με τις ανάγκες του χώρου.Σε εμένα το fujitsu που το έχω 2 μήνες συνεχόμενα αναμμένο,σε χώρο μεγάλο και χωρίς μόνωση,με ταράτσα από πάνω και πολλά παράθυρα έχει μέση κατανάλωση λίγο κάτω από 700w.Αλλα αυτό δεν λέει κάτι,εφόσον το κλιματιστικό διατηρεί τη θερμοκρασία που ορίζεις χωρίς σκαμπανεβάσματα και χωρίς on off η κατανάλωση εξαρτάται μόνο από το cop του κλιματιστικού και την εξωτερική θερμοκρασία.Και τα cop στα επώνυμα κλιματιστικά δεν έχουν τρελές αποκλίσεις.Θελω να πω ότι στο χώρο μου που το fujitsu καίει 700w μεσο όρο ένα άλλο οποιοδήποτε κλιματιστικό που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς on off θα έκαιγε 600-800w.
 12. Όχι δεν ήταν να μπει χθες,η τελευταία δόση μπήκε τέλη Δεκεμβρίου.Το επίδομα θα ξαναμπεί όταν κάνουμε τις νεες αιτήσεις που θα είναι λογικά όπως και πέρσυ κατά τον Μάρτιο.
 13. Εγώ είχα κάνει αυτό το ταξίδι 2καβαλο με kawasaki er6n.Ηταν φθινόπωρο αλλά με έπιασε καταιγίδα και έκατσα ένα βράδυ στο Βόλο.Στην επιστροφή (6 μέρες μετά)το πήρα σερί με στάση μόνο για καφέ.Πηγαινα με 130-140,όταν άνοιγα παραπάνω κουραζομουν γρήγορα και αναγκαζομουν να κάνω στάση.Το κρύο αν έχεις καλό μπουφανακι και γάντια μη το φοβάσαι.Αν έχεις γυμνό μηχανάκι(όπως είχα εγώ) να υπολογίσεις στο χρόνο ταξιδιού και κάποιες ώρες για στάσεις για ξεπιασμα.
 14. Κοίτα εγώ την έχω εγκατεστημένη στον τοίχο την εξωτερική και δίπλα είναι το υπνοδωμάτιο.Το βράδυ που κοιμάμαι δεν το ακούω γιατί ο ήχος υπερκαλύπτεται από το μουφα inverter daewoo που έχω στην κρεβατοκάμαρα και ανοιγοκλείνει κάθε 5 λεπτά.Δεν είμαι περίεργος με το θόρυβο αλλά το daewoo αν δεν πέσω κουρασμένος για ύπνο με ενοχλεί.Το fujitsu στη μεσαία και δυνατή σκάλα κάνει πολύ θόρυβο όμως στη δυνατή σκάλα δεν μπαίνει ποτέ όταν το βάζω αυτόματο και η μεσαία μπαίνει όταν έξω έχει αρκετό κρύο.Δεν με ενοχλεί να σου πω την αλήθεια γιατί έχει σταθερό θόρυβο δεν ανεβοκατεβαίνει σκάλες και το αυτί μου το συνηθίζει.Εκτος από αυτό όταν είχε τα καλά κρύα που δούλευε ψηλά το εργαλείο καθόμουν μπροστά του και δεν το πίστευα πως βγάζει τόσο πολύ και ζεστό αέρα με 1-5 βαθμούς εξωτερική και κατανάλωση 1200-1500w.Με έχει εντυπωσιάσει η λειτουργία του τόσο ώστε να αγνοήσω το θόρυβο.Σε αυτό μπορεί να φταίει και το προηγούμενο κλιματιστικό που είχα,αν είχα δει σε ανάλογες συνθήκες ένα shorai να δουλεύει μπορεί να με ενοχλούσε ο θόρυβος του fujitsu.
 15. Ναι έκανε 2-3 τη μέρα αλλά ήταν σύντομα και αποτελεσματικά σε σχέση με το προηγούμενο που είχα.Δηλαδη ο χώρος όταν κάνει defrost χάνει ένα βαθμό τον οποίο ανακτά μετά όταν ξαναπαίρνει μπροστά.Στο παλιό τα defrost κρατούσαν παραπάνω και με το ζόρι που έτρωγε για να καλύψει μετα τη χαμένη θερμοκρασία ξαναέκανε σύντομα πάλι defrost με αποτέλεσμα στα καλά κρυα να κρατάει με το ζόρι 17 βαθμούς και με πολύ υψηλή κατανάλωση.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.