Προς το περιεχόμενο

christakos07

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  909
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

  1

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από christakos07

 1. Aς κάνει διακανονισμό με τον ΟΤΕ. Τι είμαστε εδώ να σου απαντήσουμε, το νομικό τμήμα του ΟΤΕ; Δηλαδή μόνο εγώ θεωρώ κάποιον παράλογο, που σπάει ένα συμβόλαιο επειδή "δεν τον εξυπηρετεί", μεταβαίνει σε τρίτο πάροχο για να γλιτώσει 5-6 ευρώ μηνιαίως και μετά αναρωτιέται αμέριμνος, αν πρέπει να πληρώσει την ποινή; Ναι πρέπει να την πληρώσει. Τι να κάνουμε; Ας πρόσεχε και ας καθόταν στα αυγά του.
 2. Η αίτηση είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη. Δικαιολογητικά χρειάζονται σε περιπτώσεις όπου πρέπει να αποδειχθεί το εξάμηνο κατοικίας. Είναι στην ευχέρεια του κέντρου κοινότητας. Εκτιμώ ότι δε θα δεχθούν αποστολή με mail, χωρίς τη φυσική παρουσία σου. Μπορείς να κλείσεις ραντεβού, εφόσον το κέντρο κοινότητας είναι ανοιχτό. Θα είναι πιο εύκολο από πριν.
 3. Εφόσον οι κούριερ δεν ανακοίνωσαν κάτι έκτακτο λόγω των συνθηκών, το σύνηθες διάστημα ήταν 1-2 εργάσιμες μέρες. Αρκετοί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν στη βάση αυτή. Αφού βγάλανε δημόσιες ανακοινώσεις και θέσανε σαφώς ότι οι παραδόσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν "κάποτε", τότε δεν τίθεται(μάλλον) ζήτημα αποζημίωσης. Όσοι είχαν παραγγελίες πριν τον Δεκέμβριο, μια χαρά μπορούν να αξιώσουν αποζημίωση. Προσωπικά θα το τραβήξω στα άκρα με τα ΕΛΤΑ κουριερ και δύο παραγγελίες μου.
 4. Τα ΕΛΤΑ εκτός Αττικής πρέπει να έχουν ξεμπλοκάρει. Το Σάββατο παραδόθηκε δέμα από κατάστημα που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και παραδόθηκε επαρχία σήμερα το πρωί. Not bad..
 5. Προσωπικά έχω κάνει για τα ΕΛΤΑ κούριερ. Αλλά δεν έχει απαντήσει ακόμη η ΕΕΤΤ. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτό ισχύει σε αποστολές μεταξύ ιδιωτών. Σε μια εμπορική αποστολή, αυτός που πληρώνει, έχει και το δικαίωμα να καταγγείλει. https://www.enikonomia.gr/my-money/242549,kourier-kathysteriseis-stin-paradosi-proionton-ta-dikaiomata-ton-.html
 6. Όχι δεν έχω ασχοληθεί με την speedex τελευταία. Θα δοκίμαζα σε πολύ πρωινή ώρα στο τηλεφωνικό τους κέντρο. Αλλά μην περιμένεις να αλλάξει κάτι μαγικά, ή να βρουν το δέμα σου. Νόμος υπήρχε από πάντα. Επί του πρακτέου, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.
 7. Τι λύση να σου βρούμε; Το μόνο που μπορείς να κάνεις, είναι να περιμένεις.
 8. Γιατί να σου κάνουν έλεγχο; Τα πουλάς; Όχι. Οπότε, δεν βλέπω κάποιο λόγο. Σιγά μην ασχοληθεί το ΣΔΟΕ με τα μικροπράγματα που παραγγέλνεις.
 9. Πες του λίγο να πάει στη γωνία και ότι αν ξανακάνει νύξη, θα απευθυνθείς στον προιστάμενο του. Οι αγορές σου πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Οπότε δεν υπάρχει κάτι να κρύψεις..
 10. Δεν σε ψάχνουν. Και πες ότι σε ψάχνουν. Έκανες κάτι παράνομο;
 11. christakos07

  Επιδομα ενοικιου

  Sms όχι. Μόνο mail στέλνουν.
 12. Αν δεν έχεις εργαστεί ως μπλοκάκιας/ελεύθερος επαγγελματίας ξανά, η χαμηλότερη κλίμακα του ΕΦΚΑ είναι στα 136 ευρώ (για τα πέντε πρώτα χρόνια). Οι φορολογικοί συντελεστές θα είναι ίδιοι με αυτούς των μισθωτών. Επειδή θα είσαι σε καθεστώς μπλοκάκια, με 40 ώρες σε έναν εργοδότη, θα έχεις και την απαλλαγή των 777 ευρώ, που έχουν οι μισθωτοί. Αν οι υπηρεσίες σου επιβαρύνονται με ΦΠΑ, υπολόγισε ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει αυτό το 24%.
 13. Γιατί συνέταιροι είστε στην μπίζνα της ενοικίασης; Εφόσον ο ιδιοκτήτης έδωσε συναίνεση για νέο τριετές συμβόλαιο, δεν έχει σημασία αν ήταν παλιό ή όχι. Οι ημερομηνίες είναι σαφώς ορισμένες. Δεν μπορείς να τον διώξεις, σε καμία των περιπτώσεων αν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.
 14. Εφόσον τους έκανε τριετές συμβόλαιο, δεν μπορεί να τους κουνήσει. Θα ζητούσα το χαρτί της αναστολής. Αν για κάποιον περίεργο λόγο λένε ψέματα, μπορείς να ξεκινήσεις διαδικασίες έξωσης. Κατά τα άλλα αυτό με τον λέβητα δεν είναι σαφές. Να σου υπενθυμίσω ότι δε θα πάρουν τον λέβητα μαζί τους, όταν αποχωρήσουν, οπότε οποιαδήποτε βλάβη εκτός της τακτικής συντήρησης, βαρύνει εσένα. Επιπλέον, αν σε όλα είναι τυπικοί, μια συμβιβαστική λύση θα ήταν: Να τους βρεις νέο ακίνητο, στο ίδιο εύρος τιμής Να αναλάβεις κάθε διαδικασία και έξοδο μετακόμισης. Λόγου χάρη, κόστος εταιρ
 15. Για να πιει καφεδάκι η ιδιοκτήτρια. Είμαστε σοβαροί; Έχει καταβάλει σταθερή μηνιαία προσαύξηση στην ιδιοκτήτρια, με δικαιολογία "ενοίκιο τάδε μήνα" και δεν μπορεί να το αποδείξει; Έστω ότι η ιδιοκτήτρια ισχυρίζεται ότι αφορά κάποια δαπάνη επισκευής που είχε υποχρέωση να την καλύψει ο ενοικιαστής και το κατέβαλε προκαταβολικά αυτή. Θα της ζητηθεί το παραστατικό. Έστω ότι παρουσιάζει ψεύτικο. Θα ζητούσα αυτοψία από αρμόδιο εμπειρογνώμονα ως ενοικιαστής, ώστε να αποδείξω ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Ο λογαριασμός στο τέλος θα πήγαινε στον κατεργάρη, ο οποίος ισχυρ
 16. Έχει δικαίωμα να τα διεκδικήσει, εφόσον δεν το νοικιάσει για το χρονικό διάστημα αυτό. Αν αποδείξει οικονομική ζημία στα δικαστήρια, εφόσον προσπάθησε να το νοικιάσει και δεν το κατάφερε, καλώς κάνει και τα διεκδικεί.
 17. Δεν είπα ότι γράφεις χαζομάρες. Λόγω των έκτακτων συνθηκών μπορώ να ζητήσω τα αναγκαία, ώστε να διασφαλίζεται η υγεία μου. Θες να φέρεις 10 άτομα; Φέρε τα. Αρνητικό μοριακό τεστ. Αλλιώς δεν μπαίνεις.
 18. Πρόσεχε παραπάνω τι σου λέμε. Μην τυχόν και συμψηφίσεις ενοίκια. Αν θες να τα διεκδικήσεις, άμεσα σε δικηγόρο. Δεν τα ξεχνάς, εφόσον υπάρχουν οι αποδείξεις. Επίσης μια καταγγελία στο αρμόδιο σώμα φοροδιαφυγής, θα της βούλωνε το στόμα.
 19. Ειδικά το δεύτερο προϋποθέτει να έχει συμφωνηθεί εκ των προτέρων το χρονικό διάστημα, όπου θα πραγματοποιούνται οι επισκέψεις. Αν το ζητήσει ευγενικά ο ιδιοκτήτης, δεν έχει λόγο κάποιος να αρνηθεί. Βέβαια αν είχαν τέτοια συμπεριφορά θα τους ανάγκαζα, να βγάζουν τα παπούτσια στην είσοδο, να φέρνουν συσκευασμένες παντόφλες κάθε φορά τις οποίες θα ανοίγουν μπροστά μου και επιπλέον αρνητικό τεστ(μοριακό) covid προ 24 ωρών. Να δω, κατά πόσο θα πουλούσε τσαμπουκάδες μετά. Μην το κάνεις τώρα αυτό, θα βρει έρεισμα να σου κάνει έξωση. Θα καταβάλεις κανονικά το ενοίκιο. Αν θε
 20. Κάλεσε την αστυνομία την επόμενη φορά.
 21. Οι λογιστές στην πλειοψηφία τους είναι αναρμόδιοι, γιατί δεν έχουν ούτε τη δυνατότητα ούτε τον αναγκαίο χρόνο να μελετήσουν τη νομοθεσία. Ο δικηγόρος θα χρειαστεί λεφτά. Εδώ ο άνθρωπος δεν είχε να καταβάλει το ενοίκιο του. Τέλος πάντων, το μόνο δεδομένο είναι ότι ο συμφορουμίτης έχει ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης που αντιστοιχεί στην τριετία. Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα που όντως αφορούν κάποιον δικηγόρο.
 22. Ναι, εξαιρετικοί επιστήμονες.
 23. Οκ να στο γράψω σαφώς. Εφόσον το νέο συμφωνητικό, δεν αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου, ισχύει η τριετία. Η τριετία δεν ισχύει στην περίπτωση που το νέο συμφωνητικό αναφέρει "συνέχεια του τάδε υπ' αριθμόν τάδε". Εκεί μπορεί να οριστεί το οτιδήποτε, ακόμη και 3 μήνες.
 24. Ε αυτό ακριβώς λέει. Αν δεν κάνανε συνέχεια του προηγούμενου και συνάψανε νέο συμφωνητικό μίσθωσης στο taxisnet, ισχύει η τριετία.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.