Προς το περιεχόμενο

Chriszxz

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  11
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

0 Neutral

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ Chriszxz

 • Κατάταξη
  Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

280 προβολές προφίλ
 1. Chriszxz

  Ξεχασμένοι κωδικοί.

  Εάν ενοείς το user name και pass του ADSL provider, σε Wind και HOL routers που έχω, το reset επηρεάζει μόνο τον κωδικό του wifi και το login/pass για να μπεις στη σελίδα του router. Φυσικά και τις ρυθμίσεις που έχεις αλλάξει. Τα άλλα ποτέ δεν έχει χρειαστεί να τα εισάγω μετά από reset. Είναι factory settings και εάν δεν τα έχεις πειράξει ο ίδιος, δεν σβήνονται από μόνα τους απότι ξέρω. Το reset είναι σχεδόν ρουτίνα σε πολλούς ρούτερ εξάλλου.
 2. Ναι πολύ σωστή εξήγηση για το γιατί δεν φόρτωνε το PC το νέο IP, είχε παραμείνει στο 1.Χ subnet. Λοιπόν στέλνω την επίμαχη σελίδα του ΖΤΕ όπου γίνεται η αλλαγή IP ..και όλες οι υπόλοιπες αναγκαστικά. Το θέμα είναι οτι δεν σε αφήνει να προχωρίσεις εάν δεν έχεις ορίσει όλα τα πεδία και μάλιστα σωστά, ακόμα και αν δεν τα χρειάζεσαι (π.χ. το DHCP που είχα απενεργοποιημένο). Επίσης σχεδόν όλα τα PC/εκτυπωτές είναι συνδεδεμένα μέσω switch, νομίζω τίποτα απευθείας.
 3. Ναι το κεντρικό switch που συνδέεται με το adsl modem-router είναι managed, τα άλλα όχι. Είχε και ένα utility το οποία είχα εγκαταστήσει αρχικά. Το πρόβλημα πάντως πρέπει να υπήρχε κ κάπου αλλού γιατί κάθε φορά που άλλαζα IP και "κόλαγε" η σελίδα, άνοιγα νέο tab και έβαζα τη "νέα" IP που είχα μόλις αλλάξει, αλλά δεν φόρτωνε ούτε εκείνη. Το interface του ΖΤΕ είναι κάπως ιδιότροπο πάντως γιατί όταν θέλεις να αλλάξεις IP στο ρούτερ, πρέπει να ορίσεις DNS IPs, DHCP IPs (ακόμα και αν το έχεις απενεργοποιήσει) και Gateway. Επίσης, όταν εντοπίζει ασυμφωνία σε κάτι από αυτά σε εμποδίζει από το να προχωρήσεις με την αλλαγή. Στο adsl modem-router που χρησιμοποιώ (Netfaster) μπορείς να αλλάξεις απλά την IP, τα υπόλοιπα ρυθμίζονται μετά. Απορώ επίσης γιατί τα DNS είναι απαραίτητα στο ΖΤΕ για να εκτελλέσει χρέη access point. Υποθέτω πως τώρα μπορώ να αλλάζω την IP του ΖΤΕ κατά βούληση αρκεί να μην πάρω κάποια από άλλο υπολογιστή. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις!
 4. Τελικά άλλαξε η IP, απλά όσο ήμουν συνδεδεμένος με το ρούτερ από το PC δεν μπορούσα να δω ότι εφαρμόζονται οι αλλαγές, η σελίδα δε φόρτωνε αφού πατούσα "Apply" στην αλλαγή IP. Τώρα εκπέμπει κανονικά wifi! Δεν έχω δοκιμάσει αν λειτουργεί σα switch μέσω των port, αλλά υποθέτω πως ναι. Πολλά ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες στο forum!
 5. Καλησπέρα, Προσπαθω να κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα που περιγράφεται εδώ. Έχω ένα παλιό ZTE ZXV 10 H108L και θελω να το συνδέσω με ethernet για να μεταδίδει ασύρματο στην άλλη άκρη του σπιτιού (και ίσως να λειτουργήσει και ως switch αν γίνεται). Έχω περάσει ethernet μέχρι εκεί, το οποίο μπαίνει σε υπάρχον switch όπου συνδέονται εκτυπωτής και υπολογιστής. Το IP του δικού μου, και των υπολοίπων ethernet PCs, είναι της μορφής 192.168.2.Χ. Δεν είμαι σίγουρος γιατί είναι 2.ΧΧΧ και όχι 1.ΧΧΧ, πρέπει να έχει να κάνει με τη διαρίθμιση των switches. Λοιπόν, προσπαθώ να αλλάξω IP στο ΖΤΕ για να πέφτει στην περιοχή 192.168.2.1-254, όπως περιγράφεται και εδώ, αλλά καθώς είμαι στο πάνελ του ΖΤΕ βλέπω πως υπάρχει επιλογή "Create WAN Connection" όπου κανονικά είναι "Internet_Connection". Δοκίμασα να κάνω create, γιατί συναντούσα δυσκολίες στην αλλαγή IP, αλλά υπάρχει μια σειρά επιλογών μετά από αυτό όπως "Connection Type: PPPoE/PPPoA/Static/Bridge mode", Encapsulation Type, Service Type και VPI/VCI" τα οποία υποθέτω προς πρέπει να σεταριστούν με συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο δεν έχω ανακαλύψει ακόμα, και δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες στο manual. Υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζεται κάτι τέτοιο και το default "Internet_Connection" mode να με καλύπτει εφόσον αλλάξω IP επιτυχώς ή πρέπει να πάω μέσω του "Create WAN connection"; Έχω κάνει reset και έχω αποεπιλέξει το DHCP. Στην ίδια οθόνη που το αποεπιλέγω έχει ρυθμίσεις για IP και Gateway.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.