Προς το περιεχόμενο

mcpillager

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  35
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

19 Good

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ mcpillager

 • Κατάταξη
  Advanced Member
 1. Εσυ, όταν βλέπεις μια εταιρία να ανακοινώνει επίσημα το τέλος της mobile πλατφόρμας της και ταυτόχρονα να βάζει ως 1η προτεραιότητα τις εκδόσεις των major πακέτων της για android/iOS, όταν τα Windows 10 αρχίζουν να θυμίζουν περισσότερο Android από Windows και όταν και το .net μπαίνει σε 2η μοίρα για χάρη του καινούργιου core που είναι cross platform με κύριο target τα Android και iOS, ε, τι συμπέρασμα βγαζεις; Άρα Ποιο Windows store και κουραφεξαλα;
 2. Δεν κατάλαβες τι είπα. Το Windows store είναι ξοφλημενο προ πολλού γιατί ακριβώς τα Windows (αλλες εκδοσεις λιγοτερο και αλλες απολυτως βλ. Windows mobile) έχουν ξοφλήσει και η MS το γνωρίζει αυτό σε αντίθεση με πολλούς εδώ μέσα. Γι αυτο και διαθέτει πολύ ωραίες εκδόσεις των εφαρμογών της για Android (OneNote, office, Skype, drive κοκ). Το δικό της το store το έχει χεσμένο όπως άλλωστε και το 100% των developers που βλέπουν μηδενικό κέρδος σε μια πλατφόρμα που δεν τράβηξε. Ο Chrome έγινε μονόδρομος για τον περισσότερο κόσμο όταν ο ανταγωνισμός κατέρρευσε (βλ. Firefox). Αυτό ισχύει τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και για τους πιο προχωρημένους αλλά και για τους developers. Ακόμα θυμάμαι τη μέρα που ομολογουμένως με βαριά καρδιά αναγκαστήκαμε ως development team να περάσουμε από ff σε chrome. Απλώς δεν γινόταν αλλιώς. Η ταχύτητα και η κατανάλωση πόρων δεν συγκρινοταν. Η χρήση των developer tools είχε γίνει βασανιστική στον ff και ήταν αποκλειστική ευθύνη των προγραμματιστών του που τα είχαν κάνει μαντάρα. Ακόμα και σήμερα οι διαφορές αυτές παραμένουν ειδικά όταν χρησιμοποιώ εφαρμογές όπως το trello, το slack αλλά και το VSTS της Microsoft. Ο Chrome είναι απλώς πιο αποδοτικός και σταθερός.
 3. Δεν καταλαβαίνω γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το Windows store, in the first place. Η MS εδώ και καιρό κάνει focus στο Android ως πλατφόρμα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα δημοφιλή πακέτα/υπηρεσίες της αλλά και για τα developer tools της. Επίσης, όπως φαίνεται, επιθυμεί τη σύγκλιση των 10 με το Android κρίνοντας από τη στρατηγική που ακολουθεί στις ενημερώσεις, τον τρόπο λειτουργίας και τη γενικότερη φιλοσοφία.
 4. 1969: -what're you doing with that 2KB of RAM? -sending people to the moon 2017: -what're you doing with that 1.5GB of RAM? -running Slack
 5. Γιατί μπορεί οι κινέζοι να είναι ό,τι είναι αλλά ούτε πρόβατα σαν τους ευρωπαίους είναι ούτε ψηφιακά αναλφάβητοι να δέχονται τις jail app των jail phones της κάθε εταιρίας υποχείριο των μυστικών υπηρεσιών.
 6. Στο ενσωματωμένο των Windows (όπως και αν το λένε, defender, security essentials ή ένας θεός ξέρει τι όνομα θα αποφασίσουν να του δώσουν τελικά). Είναι μια χαρά. Σημείωση, είμαι προσεκτικός online. Στο kaspersky μου άρεσε αρκετά το Safe Money για τις online συναλλαγές. Αλλά από την στιγμή που σταμάτησα να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή γι' αυτές δεν υπήρχε κανένας λόγος να βλέπω τον υπολογιστή να σέρνεται.
 7. Το αγόραζα τα τελευταία χρόνια. Ή διαφορά από έκδοση σε έκδοση ήταν εμφανής: ο υπολογιστής σερνόταν όλο και περισσότερο. Με αποτέλεσμα, φέτος να ΞΗΛΩΣΩ αυτό το bloatware με ονοματεπώνυμο. Είναι όπως όταν ανάβεις το air condition στο αυτοκίνητο τώρα το καλοκαίρι και αμέσως ζορίζεται στις ανηφορες.
 8. Από τα δεκάδες μηχανήματα που αγόρασα αυτό που με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, έβγαλε τα λεφτά του και θα μου μείνει αλησμόνητο είναι το HP Pavilion desktop που αγόρασα όταν η HP είχε προσπαθήσει να ξανα-λανσαριστει στην ήδη μισο-πεθαμενη αγορά των desktops με το slogan "the computer is personal again". Επρόκειτο για desktop pc με κορυφαίο σχεδιασμό, δυνατότητες και λειτουργικότητα. Ή δε οθόνη ήταν απίστευτη σε όλα τα επίπεδα. Δεν ήταν βέβαια της σειράς all-in-one αλλά το brand Pavilion για μένα αποτελεί κορυφή.
 9. Το movie maker ήταν σούπερ πρόγραμμα απλό, γρήγορο και εύκολο. Όπως και το paint χρησιμοποιήθηκε από όλους με μεγάλη ευχαρίστηση. Επίσης και τα δύο χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία σε όλα τα σχολεία της χώρας ως εκπαιδευτικό λογισμικό. Κάποια στιγμή, το movie maker έμεινε πίσω γιατί δεν υποστήριζε full high definition βίντεο. Αλλά ήδη η Microsoft το είχε στείλει για τσάι. Οι λόγοι αδιευκρινιστοι. Ίσως όταν βλέπουν κάτι που έχει επιτυχία στα Windows να θέλουν να το ξηλώσουν. Από τον Balmer το περίμενα, από τον Satya όχι. Ή ίσως απλά δεν θέλουν τα Windows να είναι ευχάριστα στους χρήστες. Τι άλλο να πει κανείς...
 10. Το movie maker ήταν σούπερ πρόγραμμα απλό, γρήγορο και εύκολο. Όπως και το paint χρησιμοποιήθηκε από όλους με μεγάλη ευχαρίστηση. Επίσης και τα δύο χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία σε όλα τα σχολεία της χώρας ως εκπαιδευτικό λογισμικό. Κάποια στιγμή, το movie maker έμεινε πίσω γιατί δεν υποστήριζε full high definition βίντεο. Αλλά ήδη η Microsoft το είχε στείλει για τσάι. Οι λόγοι αδιευκρινιστοι. Ίσως όταν βλέπουν κάτι που έχει επιτυχία στα Windows να θέλουν να το ξηλώσουν. Από τον Balmer το περίμενα, από τον Satya όχι. Ή ίσως απλά δεν θέλουν τα Windows να είναι ευχάριστα στους χρήστες. Τι άλλο να πει κανείς...
 11. Φίλε @Retromaniac η κατάργηση και η μετακίνηση στο store είναι το ίδιο και το αυτό. Ό κόσμος θέλει να ανοίγει το λάπτοπ, να κλικαρει ζωγραφική και να παίζει μπάλα. Ούτε internet, ούτε μπες στο God forsaken store της MS, ούτε download ούτε τίποτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Τα ίδια έκαναν παλαιότερα μετακινώντας τον mail client και το messenger στο ξεχωριστό πακέτο Windows live. Εν τέλει, RIP. Ε, άντε ας βγάλουν και το NTFS να λένε ότι bootάρει σε 0 χρόνο. ;-) Δεν θέλουμε κανένα store. Θέλουμε τα Windows ωραία, απλά και ολοκληρωμένα.
 12. Φίλε @Retromaniac η κατάργηση και η μετακίνηση στο store είναι το ίδιο και το αυτό. Ό κόσμος θέλει να ανοίγει το λάπτοπ, να κλικαρει ζωγραφική και να παίζει μπάλα. Ούτε internet, ούτε μπες στο God forsaken store της MS, ούτε download ούτε τίποτα. Όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Τα ίδια έκαναν παλαιότερα μετακινώντας τον mail client και το messenger στο ξεχωριστό πακέτο Windows live. Εν τέλει, RIP. Ε, άντε ας βγάλουν και το NTFS να λένε ότι bootάρει σε 0 χρόνο. ;-) Δεν θέλουμε κανένα store. Θέλουμε τα Windows ωραία, απλά και ολοκληρωμένα.
 13. https://www.theguardian.com/technology/2017/jul/25/microsoft-paint-saved-windows-store
 14. Πρώτα το Skype καταστρέφεται με την νέα ενημέρωση (έκδοση 8) και τώρα το paint; Ε, όχι, πάει πολυ. paint.net FTW
 15. Το μερίδιο αγοράς είναι 0.1% παγκοσμίως. Και οι ίδιοι δεν αμφισβητούν ότι απέτυχαν. Δεν νομίζω ότι θα βγάλουν νέες συσκευές ή νέο λειτουργικό. Εστιάζουν μόνο στο SaaS , στο cloud κοκ. BTW, το Samsung A3 2017 έρχεται με OneNote, OneDrive και office προεγκατεστημένα
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο site.