Προς το περιεχόμενο

snapshot-

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  264
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

305 Excellent

4 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ snapshot-

 • Κατάταξη
  Senior Member

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

 • Φύλο
  Άνδρας

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

4.834 προβολές προφίλ
 1. Υποθέτω πως μέχρι την ενηλικίωσή σου, οι κηδεμόνες σου απαγόρευαν δια ροπάλου την κατοχή και διαχείρηση χρημάτων. Δε σου δόθηκε ποτέ Χ ποσό στα χέρια σου, και δεν αγόρασες ποτέ ένα παγωτό ολομόναχος. Γιατί άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Ίσα ίσα, θα σταματήσει το ρητό και η περαιτέρω δικαιολογία περί της υποτιθέμενης τάσης κακοδιαχείρισης πλαστικού χρήματος, "επειδή δεν αποτελεί φυσικό αντικείμενο που εξαφανίζεται από την κατοχή σου". Γιατί μια δικαιολογία είναι πάντα ευκολότερη από την αποδοχή μετριότητας, ή ανικανότητας. Το γεγονός ότι προωθείται η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και του διαδικτύου σε μικρά παιδιά, είναι καθαρά θέμα παιδείας, η οποία ξεκινάει από την οικογένεια και μόνο. Αν το μικρό παιδί κάποιου είναι κολλημένο σε μια οθόνη, η τελευταία κατηγορία ανήκει στην κοινωνία, και η πρώτη, αμεσότερη, και πιο βαριά, στους γονείς του. Και κάπου εδώ ξεκινά η καραμέλα περί peer pressure, τι θα κάνω αν το παιδί μου ζηλεύει γιατί ολόκληρος ο κύκλος του το έχει, μπλα μπλα, αλλά δε θα επεκταθώ διότι είναι ευρέως διαπιστευμένο πως κανένας μας δε πράττει υπό του βέλτιστου. Φτάνει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό πως "το βέλτιστο" έρχεται σε πολλές, διαφορετικές κλίμακες ανά πρόσωπο.
 2. + Το επιχείρημα πως με ένα ~10% παραπάνω της αξίας του 500άρι παίρνεις 1TB είναι πολύ ορθό επίσης, άσχετα αν δε το χρειάζεσαι. Οι ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο στην εποχή μας είναι εκθετικά αυξανόμενες, εκτός αν έχεις πολύ συγκεκριμένο πλάνο ζωής, σε απόσταση από την τεχνολογία, για τα επόμενα χρόνια.
 3. Σου ξεφεύγει το γεγονός ότι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (αλγόριθμος) που βασίζεται σε νούμερα και "κοινή λογική" δεν αποφασίζει με μεμονομένες περιπτώσεις, αλλά με την επικράτειά τους. Δε θα σε διώξει κανένας για τα τυχερά σου, θα σε διώξει αν τα τυχερά σου είναι πολύ τακτικά και ανθρωπίνως αδύνατα σε αριθμό εμφάνισης. Πάντα υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής και αξιολόγησης, δεν είναι χαζός κανένας σωστός επαγγελματίας. Σκέψου το αλλιώς. Αν σε δω να σπας ένα τζάμι αυτοκινήτου και να μπαίνεις μέσα, η πρώτη μου σκέψη θα είναι ότι το κλέβεις. Αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι δικό σου, και να συμβαίνει κάτι που δε γνωρίζω. Ανεβάζω ένα Red Flag λόγω του συμβάντος, αλλά δε μπορώ ακόμη να σε κρίνω, έχω λίγες πληροφορίες. Όταν σε δω να σπας 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, κ.ο.κ. αυτοκίνητο, και αν σε δω παράλληλα να σηκώνεις κ άλλες κόκκινες σημαίες (π.χ. είδηση πως ένα από αυτά τα αυτοκίνητα κλάπηκε), υπάρχει σε κάθε περίπτωση ένα σύνολο προϋποθέσεων που σε κατηγοριοποιεί ως κλέφτη εάν προκύψουν αληθής. Αυτός ο ειρμός ισχύει για οτιδήποτε. Από το πως κρίνεις έναν άνθρωπο έως πως κρίνεις μια κατάσταση. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ένα αυτοματοποιημένο σύστημα λήψης αποφάσεων. Βλέπει, μελετά, και κρίνει με βάση διακριτές γραμμές που μπορούν να ορισθούν από έναν ή πολλούς διαχειριστές αυτού. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι η διεκπεραίωση ενός τέτοιου συστήματος. Το πρόβλημα εδώ είναι καθαρά οικονομικό, και έχει άμεση σχέση με το χαρακτήρα της κατασκευάστριας. Για όσο καιρό το forecasting, γενικότερα όλες οι οικονομικές προβλέψεις της Activision-Blizzard, έχουν κατηφορική οδό με την υλοποίηση Χ ή Ψ λύσης, για τόσο καιρό δεν θα δεις την Χ ή Ψ λύση ζωντανά. Αν προβλέπεται πως θα χαθούν ή θα χάνονται χρήματα με την ενσωμάτωση anti-cheat, δε θα πάρει το πράσινο φως. Ακόμη και υπό συνθήκες πίεσης από το αγοραστικό κοινό. Business as usual. Τέλος, κάθε αυτοματοποιημένη λύση έχει και παράπλευρες απώλειες. Υπάρχει ένα ποσοστό ταλαντούχων ανθρώπων σε οτιδήποτε αυτοί κάνουν, οι οποίοι διαπρέπουν χωρίς βοηθήματα. Είτε είναι το 1% ενός συνόλου, είτε το 0.5%, είτε το 0.1%, είτε λιγότερο. Με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αποκλεισμού, αυτοί χάνουν το δικαίωμά τους στο να είναι οι καλύτεροι.
 4. snapshot-

  Ψησταρια Υγραεριου

  Χρόνια Πολλά Αστροναύτη, παρομοίως, με υγεία. Στη δική μου βάζω αλουμινένια ταψάκια. Σαν καινούργιος είναι ο λιποσυλλέκτης. Σε ότι αφορά τα ψάρια, σαφώς και μπορείς να τα ψήσεις στο μαντέμι. Προσωπικά έχω σχάρα και μου αρέσουν εκεί, για τους παρακάτω λόγους: - Μπορώ να προσθέσω wood chunks ή μια ξύλινη τάβλα στο γύρισμα και να καπνίσω το ψάρι πιο εύκολα. - Αν η σχάρα κλείνει από πάνω, τα γυρίζω δίχως κόπο. Έχω μια DIY η οποία κλείνει. - Grill marks. Με τη μεγαλύτερη επιφάνεια του ψαριού να κρέμεται, δε βράζει στο ζουμί και τη μαρινάδα του. Με καθαρή ψησταριά, αν την προθερμάνεις καλά, και αν αφήσεις το ψάρι να πάρει ambient θερμοκρασία πριν το ψήσεις, στα 5 λεπτάκια που θα το γυρίσεις δε θα κολλήσει. Επίσης, αν το μαρινάρεις, μη το αφήσεις να κάτσει για παραπάνω από 2-3 ωρίτσες. Το ψαχνό του είναι ευαίσθητο και αν ποτίσει αρκετά, θα αποκτήσει κακή υφή πέρα από το ότι είναι επιρρεπή στο να κολλήσει. Και με κλειστή την ψησταριά, η δεύτερη όψη θέλει λιγότερο χρόνο από την πρώτη μιας και ήδη ψήνεται. Συνήθως γυρνάς το ψάρι μια φορά. Όσες παραπάνω φορές το γυρνάς, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να κολλήσει. Τον σολομό προσωπικά δε τον γυρνάω. Skin down μόνο.
 5. Όχι απλά δεν είναι γκρίζα ζώνη, πιο ξεκάθαρα πράσινη δεν υπάρχει. Κι ένας γονέας δίνει από 60 έως 120+ χιλιάρικα για να καταρτήσει επαγγελματικά το παιδί του (από φροντιστήρια έως το τέλος της σχολής του), αλλά δε θα σου κάψει το σπίτι αν του πάρεις μια θέση εργασίας όντας καλύτερος.
 6. Το πρώτο πράγμα που θα διευκρινήσω είναι πως αν μιλάμε για οικονομικές λύσεις, ξεχνάς τη συνεχόμενη καταγραφή. Εκεί παίζεις με σχετικά ακριβή υποδομή. Με Motion Detection, από την άλλη, 1 ώρα βίντεο 1080P (~3.7GB) μπορεί να περιλαμβάνει - για παράδειγμα - 30 συμβάντα των 2 λεπτών μέσα σε 2-4 ημέρες. Για καταγραφή 1080P με Motion Detection, συνήθως τα 64GB είναι αρκετά για παραπάνω από 7 ημέρες ιστορικό. Οπότε σε 256GB SD θα έχεις ιστορικό περίπου 28 ημερών, +- το οποιοδήποτε περιθώριο λάθους. Οι τιμές σε HIKVISION ως Market Leader είναι από περίπου 50 έως 250+ ευρώ, συν το κόστος της SD. Για εξωτερικό χώρο πρέπει να υπολογίζεις κοντά στο 120-150άρι για την κάμερα, ώστε να μη χάσεις τα χρήματά σου όταν διαπιστώσεις ότι η φθηνή επιλογή διαβρώθηκε από τις εξωτερικές συνθήκες μέσα σε 12 μήνες. Σε αυτό το εύρος, όλες έχουν καλή νυχτερινή λήψη. Αν επισκέπτεσαι το χωράφι λιγότερο συχνά από μία φορά το μήνα, αναγκαστικά θα πληρώσεις αναλογικά μεγαλύτερο ποσό. Σε κάθε περίπτωση, τρέχεις τον κίνδυνο να εντοπίσουν και να πάρουν όλη την εγκατάσταση μαζί οι κλέφτες. Εκτός αν streamάρει σε μια δεύτερη κρυφή συσκευή ασύρματα, εντός custom LAN. Περαιτέρω βοήθεια, αξιόλογη λύση και έγκυρες συμβουλευτικές πληροφορίες μπορεί να σου δώσει μια εταιρεία ασφαλείας, π.χ. http://www.dynasec.gr/
 7. Όχι. Δε μπορεί. Επειδή ούτε εσύ μπορείς να απλώσεις το χέρι σου και να πάρεις το πορτοφόλι που ανήκει στον μπροστινό σου. Οι μόνες, παγκοσμίως κοινές συνταγματικές αρχές που δικαιώνουν εξουσιαστικές κινήσεις τέτοιου είδους, αφορούν περιπτώσεις απειλών της εκάστοτε εθνικής ασφάλειας.
 8. Έχεις ζήσει ως εργαζόμενος @US? Ακόμη και ασφαλισμένος, θέλεις: 2.500 € για να καλέσεις ασθενοφόρο. 300 € για ένα στικ επινεφρίνης. 10.000 € τουλάχιστον για μια γέννα. 20.000 € - 30.000 € αν θέλεις η γυναίκα σου να μη γεννήσει σε χωματερή. 40 € για να κρατήσεις το νεογέννητο παιδί σου στα χέρια σου μετά τη γένα. Ξεχνάς τα 20 € ή τα 50 € σε οποιαδήποτε ιατρική επίσκεψη. Ξεκινάνε από 120 € +. Ιατρικές αγωγές σε τιμές τουλάχιστον 3πλάσιες από εδώ, ένα πακέτο Depon κοστίζει 25 €. Και η συνολική φορολογία είναι αναλογικά μεγαλύτερη, έστω και σε αναλογικά μεγαλύτερους μισθούς. Επίσης, εκεί δε παίζουν σενάρια τύπου θα σε πληρώσω αύριο, ή τον άλλο μήνα. Είτε προπληρώνεις, είτε δε παίρνεις ψίχουλο σημαντικής υπηρεσίας. Η φθηνότερη τεχνολογία, τα φθηνότερα αυτοκίνητα, και γενικά τα φθηνότερα μέσης τάξεως προϊόντα, δεν ισοσταθμίζουν άλλους παράγοντες. Η ανεργία εκεί είναι (πάντα αναλογικά με τον πληθυσμό) στο μεγαλύτερο ύψος ανά τις χώρες του πλανήτη, και αν δε βγάζεις τουλάχιστον 70Κ το χρόνο, ζεις χειρότερα από ότι θα ζήσεις εδώ με 25Κ το χρόνο. Και στην Ελλάδα, 25Κ τα βγάζεις άνετα, εάν δεν είσαι πρώτης κλάσης τεμπέλης. Ο κύριος παράγοντας καλής ζωής στην Αμερική είναι η ενασχόλησή σου με top revenue industries. Αν δεν είσαι σε τομέα με υψηλούς χρηματιστηριακούς δείκτες και παράλληλα καλός στη δουλειά σου, θα βρεθείς σε παγκάκι. Είναι δεδομένο ότι σε μια άκρως μεγαλύτερη, αναπτυγμένη χώρα, οι ευκαιρείες για μια καλή ζωή είναι περισσότερες. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τα παραπάνω.
 9. Όλοι οι επενδυτές κρίσιμης σημασίας συμπεριλαμβάνονται σε ειδικά καθεστώτα απαλλαγής τα οποία θα μάθουμε τελευταίοι ως πολίτες. Όσο "στεγνή και ασάλιωτη" ακούγεται η παραπάνω πρόταση, δε σημαίνει πως είναι μια κακή ή επιβαρυντική για τους πολίτες κρατική αισιοδοξία προς έλξη εξωτερικού ενδιαφέροντος. Δεν υπάρχει περαιτέρω χαρακτηρισμός παρά της αφέλειας για όποιον νομίζει πως o Μπέζος θα πληρώνει λιγότερα γιατί είναι μάγκας, θα πληρώνει όσα πρέπει να πληρώσει για να τον έχουμε τοπικά διαθέσιμο, μια ισχύον πρακτική. Όλες οι απόρροιες της επενδυτικής πορείας πλαισιώνονται για την ώρα σε ένα καθαρά θεωρητικό πλαίσιο, έως ότου η θεωρία γίνει πράξη και δούμε το πραγματικό αντίκτυπο και την όποια τελεσφορία της υπό συζήτησης συνθήκης. Σε πρακτικά πλαίσια, ένα Amazon Web Services Point στην Ελλάδα σημαίνει θεωρητικά την ύπαρξη μεγάλου σκέλους υποδομής για τη φιλοξενία των όποιων Amazon Web Services. Θα ξεκινήσει με piloting resources και τον εμπλουτισμό τους με βάση ζήτηση και αποτελέσματα? Θα ξεκινήσει over-provisioned? Under-provisioned? Κανείς δε γνωρίζει ακόμα. Είναι σχετικά νωρίς για οποιουδήποτε είδους συμπεράσματα, αυτό είναι το μείζονος σημασίας νόημα.
 10. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η συντήρηση ή αποκατάσταση μακροχρόνιων φυσιολογικών φθορών κατά την περίοδο μίσθωσης κατοικίας αποτελεί καθολική υποχρέωση του ιδιοκτήτη. Χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση, εκτός αν υπάρχουν ειδικοί προσυμφωνημένοι όροι υπό μορφή υπογεγραμμένου συμβολαίου. Υπό την ίδια λογική καλύπτει η περίπτωση auto leasing το service του αυτοκινήτου τους, ως ένα απλούστερο παράδειγμα. Παντελώς διαφορετική συζήτηση το τι γίνεται στην περίπτωση που υπάρχει υλική ζημιά την οποία επιφέρει ο μισθωτής λόγω αποδεδειγμένα κακής ή ανορθόδοξης χρήσης. Τώρα το τι σχέσεις, ευελιξία, και τρόπους αντιμετώπισης έχουν ο κάθε μισθωτής και εκμισθωτής μεταξύ τους, είναι επίσης άλλου παπά ευαγγέλιο.
 11. Μεγαλειώδης η πολιτική πωλήσεων που κρύβεται πίσω από οποιοδήποτε cross-platform port σε άλλοτε exclusive titles. Αλλά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως ως RPG διαθέτει άπειρες δυνατότητες, και ίσως να υπάρξει η πληρέστερη εκμετάλευσή του με μια ευρύτερη προοπτική εισοδήματος. Το καθεαυτό παιχνίδι είναι το ομορφότερο single-player RPG που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Συναρπαστικό story, ούτε κατ' ελάχιστο βαρετό. Δένεσαι τόσο με την Aloy όσο με τον υπέροχο κόσμο και την πλοκή του. Και top tier combat mechanics.
 12. Αν και προφανές, σε ένα φορουμ πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο όρος "Νομική Εγγύηση" δε συνάδει με τον όρο "Εμπορική Εγγύηση". Η Νομική Εγγύηση αναφέρεται σε προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στη διαφημιζόμενη εμφάνιση ή λειτουργία, και η ισχύς της διαφέρει στη νομοθεσία κάθε χώρας. Είναι επιβαλλόμενη από κεντρικό νομοθετικό σχέδιο, όχι από τον κατασκευαστή, και έρχεται παράλληλα με την όποια Εμπορική Εγγύηση θέλει να δώσει ο κατασκευαστής, ο προμηθευτής, ο μεταπωλητής. Q: Από τη στιγμή που η Νομική Εγγύηση περιγράφει και προστατεύει όπως αυτό που γνωρίζουμε ως Manufacturer's Warranty (πρόβλεψη ενάντια σε δυσλειτουργία που οφείλεται σε κατασκευαστική αμέλεια), γιατί σε πολλά προϊόντα βλέπουμε 1 χρόνο Manufacturer's Warranty όταν η ΕΕ τους επιβάλλει να μας φροντίζουν για τουλάχιστον 2? Α: Ξεκάθαρα marketing gimmick, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού δε γνωρίζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, και όταν περάσει το έτος εγγύησης είναι ψυχολογικά προετοιμασμένοι να αποδεχθούν βλάβη που οφείλεται στον κατασκευαστή και να μη κυνηγήσουν την επισκευή περαιτέρω. Για παράδειγμα, τα δικαιώματα καταναλωτή περί Νομικής Εγγύησης στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι γνωστά ως "Statutory Rights", και είναι μέρος δικαιωμάτων μέσω κυβερνητικής νομοθεσίας προς την ασφάλεια του καταναλωτή, τα οποία διαφέρουν με βάση τον τρόπο αγοράς και το είδος του προϊόντος. Δεν υπάρχει νόμος που να καλύπτει (υλική) ζημιά προκληθείσα από τον καταναλωτή, η μόνη διέξοδος εκεί θα ήταν συγκεκριμμένα ασφαλιστικά μέτρα στο προϊόν (Screen Damage Coverage, etc). Να αναφέρω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο προσφέρει μια εκτεταμένη κάλυψη του καταναλωτή σε συγκεκριμμένα είδη (π.χ. Ηλεκτρονικές Συσκευές), ενάντια σε βλάβες που οφείλονται στον κατασκευαστή, για έξι (6) χρόνια από την αγορά τους. Γενικότερα, το παραπάνω άρθρο δεν είναι καθόλου περιγραφικό. Δε σημαίνει ότι μπορεί να καλυφθεί υλική ζημιά, ότι υπάρχει ένα τρυπάκι προς εκμετάλλευση, ή ότι επεκτείνεται νομικά η εμπορική εγγύηση προϊόντων που έρχονται με ένα έτος αυτής. Η εμπορική εγγύηση σε καινούργια ή μεταχειρισμένα προϊόντα που είναι εκτός εγγύησης κατασκευαστή, μπορεί να είναι ημερήσια, μηνιαία, τριμηνιαία, ετήσια, κ.ο.κ., και να συμπεριλαμβάνει και ειδικότερους όρους. Είναι και εμπορεύσιμη, που σημαίνει ότι μπορεί να χρεωθεί από το νόμιμο προμηθευτή/κατασκευαστή. Χάριν λόγου, όταν σκέφτεσθε ότι ένα iPhone κοστίζει φερειπίν 999 ευρώ αλλά κατασκευάζεται στα 250 ευρώ, το μεγαλύτερο λάθος στη σύγκριση 999 Sell Price VS 250 Manufacturing Price γίνεται στην άγνοια ενδιάμεσων παραμέτρων. Αν βάλουμε στην άκρη το γεγονός ότι το περιθώριο κέρδους (Margin) της Apple είναι μεγαλύτερο άλλου κατασκευαστή (Premium), έχουμε παράλληλα το κόστος της προσφερόμενης εμπορικής εγγύησης, τα λογιστικά, τα έξοδα λειτουργείας της επιχείρησης, το Φ.Π.Α., και άλλα. Αν η Apple πληρώνει 50 Product Designers/Engineers από 5.000 € το μήνα, δηλαδή 250.000 €, το μηνιάτικο αυτό πάγιο πρέπει να πάει ποσοστιαία στις ανά μήνα πωλήσεις συσκευών που προβλέπει να κάνει. Η Xiaomi μπορεί να έχει 5 Product Designers/Engineers από 3.000 € το μήνα, δηλαδή 15.000 € μηνιάτικο πάγιο, τα οποία μοιράζονται στις μηνιαίες πωλήσεις συσκευών. Η διαφορά στην τελική τιμή του προϊόντος σε αυτά τα 2 παραδείγματα διαφέρει ριζικά από μόνη της, και είναι άσχετη η σύγκριση των προϊόντων μέχρι αυτό το στάδιο. @OP, γι' αυτό το ζήτημα δε μπορεί να επικλεστεί κανείς τη Νομική Εγγύηση προϊόντος. Επιπρόσθετα, μια υλική ζημιά στο προϊόν υπερισχύει της Νομικής Εγγύησης και την καταρρίπτει, εκτός αν αποδεικνύεται πως η υλική ζημιά προκλήθηκε από κατασκευαστικό λάθος και δεν είναι υπαίτιος ο χρήστης. Η μοναδική διέξοδος στο παρόν ζήτημα είναι το γεγονός ότι το κατάστημα, στο δελτίο παραλαβής και τεχνικού ελέγχου της κάρτας από τα χέρια σου, δεν αναφέρει τη διακριτή ζημιά. Αν τέτοιο χαρτί υπάρχει, μια δικαστική διαμάχη κερδίζεται εύκολα.
 13. snapshot-

  Κόστος καυστηρατζη.

  Δεν έχεις άδικο, όπως λέει και ο @papoys1. Είτε θα βρεθεί άνθρωπος που θα πάρει λιγότερα λόγω του ότι περιγράφεις, είτε θα βρεθεί άνθρωπος που θα χρεώσει μια minimum τιμή επίσκεψης (π.χ. συντήρησης). Αν φέρεις κάποιον στα μέτρα σου με βάση το τι έχει να κάνει, και είσαι αρκετά τυχερός να είναι και κοντά σου, δε θα πει όχι. Δοκίμασε έναν έναν όλους τους top rated @δουλευταρά, δεν έχεις να χάσεις τίποτα!
×
×
 • Δημιουργία νέου...