Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Philippe

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  727
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας
 • Τοποθεσία
  Athens

Πρόσφατες Επισκέψεις

5.373 προβολές προφίλ

Philippe's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/15)

 • Week One Done
 • One Month Later Σπάνιο
 • One Year In Σπάνιο

Πρόσφατες Διακρίσεις

308

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 1. Ποιους παίρνουν τηλέφωνο από το 13830; Όσους δεν προλάβαμε να παραλάβουμε το δώρο ή όσους τους γράψαμε και δεν ανανεώσαμε στο μήνα; Και τώρα τι γίνεται αν το αφήσουμε έτσι; Εγώ ούτε που θυμάμαι ποια ημερομηνία παρέλαβα. Αν μπω στο app του CU μου γράφει πλέον 0€ υπόλοιπο και όλα τα άλλα παύλες (data, ομιλία, sms), αλλά ακόμη συνεχίζω να χρησιμοποιώ τα δεδομένα από αυτή την SIM (την έχω σε δίκαρτο και παίρνω τηλ από την άλλη).
 2. Αυτές οι Famex είναι Τούρκικες ή είναι στην πραγματικότητα Κινέζικες που τις πουλάνε ως τάχα Τούρκικες οι Κινέζοι για να γλυτώσουν δασμούς (το γνωστό κόλπο με όλα τα προϊόντα). Μάλλον το πρώτο, αλλά μου ήρθε η σκέψη επειδή είπες ότ ιμοιάζουν. Και εδώ υπάρχει αναλυτική αξιολόγηση από το CDC για την Meiyi. Συνολικά 10 δείγματα αξιολογήθηκαν, το ένα είχε 35% φιλτράρισμα, τα άλλα από 73-94%. Άλλωστε το κουτί γράφει επάνω "up to 95%". Συμπέρασμα, οι μάσκες δεν είναι πανάκεια να ξεθαρρεύουμε, γιατί κάλλιστα μπορεί να μας κάτσει ελλαττωματική.
 3. Philippe

  Αποριες για viber

  Τελικά φαίνεται ότι η απάντηση είναι το (α), οπότε θα κάτσω στα αυγά μου και δεν θα ρισκάρω την αλλαγή Ίσως όμως όντως βοηθήσει το μπλοκάρισμα, τουλάχιστον έτσι λένε πολλοί στο youtube που το έχουν δοκιμάσει..
 4. Το να βγάλω sim είναι το πρώτο που έκανα Το είχα με wifi. Απ' ό,τι φαίνεται, κάποια στιγμή στέλνει στους servers του και βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ήλπιζα ότι έβλεπε την παλιότερη σύνδεση με το pc. Αυτά τα "linked devices" ως γνωστόν μένουν εκεί στη λίστα μέχρι να κάνεις logout. Αλλά και που έκανα logout τίποτα δεν έγινε. Στο κινητό δεν με αφήνει να δω τα linked devices ή να πάω να αλλάξω νούμερο. Με το που συνδέετε online ζητάει κατευθείαν verification (του αριθμού που δεν έχω). Δυστυχώς το pc δουλεύει συμπληρωματικά του κινητού.. Εάν ξαναπεράσω το app στο κινητό, ζητάει πάλι verification του αριθμού (που δεν έχω). Πάντως θα ξαναπεράσω χθεσινό image των Windows να δω εάν θα συνεχίσω να έχω τουλάχιστον στο pc τον λογαριασμό ή χάθηκε και αυτός τώρα που έκανα logout από το WhatsApp του υπολογιστή. Έτσι για να ξέρουμε. Edit: Με επαναφορά χθεσινού image των Windows έβλεπα κανονικά τα πάντα στην desktop εφαρμογή.. Με επαναφορά nandroid backup του 2020 δούλεψε και στο κινητό (απλώς ήθελε να περάσω νέο apk χειροκίνητα και να κάνω update με το καλημέρα). Δηλαδή κατάφερα και έμεινα με το παλιό νούμερο όπως ήθελα από την αρχή.
 5. Philippe

  Αποριες για viber

  Θέλω να περάσω μια νέα rom στο κινητό αλλά δεν έχω πλέον τον αριθμό που είχα δηλώσει στο Viber (ένα ξένο voip ήταν, που το χρησιμοποίησα μόνο για αυτή τη δουλειά). Έχω κάνει backup των chats στο google drive. Για να μπορώ να επαναφέρω το backup και να μη χάσω τα chats μου όμως, πρέπει πρώτα να αλλάξω τον αριθμό μέσα από το app, σωστά; (αφού στη νέα εγκατάσταση θα ζητήσει verification) Στο Viber δεν έχει επιλογή να μην ειδοποιήσει για την αλλαγή αριθμού τις επαφές μας, όπως έχει στο WhatsApp.. Ποιες όμως επαφές θα ενημερωθούν για την αλλαγή; α) όλοι όσοι έχουν Viber στο κινητό και τον νέο μου αριθμό καταχωρημένο στον κατάλογό τους (όπως γίνεται όταν μπαίνει κάθε νέος χρήστης); β) μόνο όσοι είχαν τον παλιό αριθμό; γ) μόνο όσοι είχαμε μιλήσει σε chat Αν μπλοκάρουμε στα permissions το read contacts, θα αποφύγουμε την ειδοποίηση αυτή; Ta
 6. Αυτό που λες είναι η διαδικασία για να συνδεθείς με το προγραμματάκι στο pc ή το whatsapp web στον browser, δεν είναι; Ευχαριστω πάντως! Κάτσε να το ξαναγράψω το από πάνω κείμενο γιατί είναι πολύ δυσνόητο.. Εντωμεταξύ, έκανα τελικά logout από το Desktop μήπως αυτό το κράταγε από το να ξανασυνδεθεί στο κινητό, αλλά άδικα.. Πρέπει να έχω περάσει το ίδιο android backup 30 φορές από το πρωί!
 7. Καλή χρονιά! Έχω WhatsApp σε android κινητό και στο pc.. Μετά από διάφορα κολλήματα που έφαγε το κινητό, αναγκάστηκα να επαναφέρω ένα backup (με twrp κλπ). Κάθε φορά που επαναφέρω το backup, μετά από λίγο το WhatsApp μου βγάζει ειδοποίηση για να επαληθεύσω τον αριθμό ("Your phone number is no longer registered on this phone"). Μόνο που ο συγκεκριμένος αριθμός δεν υπάρχει πια και το app δεν με αφήνει ούτε καν να κάνω αλλαγή αριθμού μέσα από αυτό. Βγάζει μήνυμα VERIFY και OK και μετά το ΟΚ την οθόνη που βγάζει με την πρώτη εγκατάσταση. Αν του δώσω τον νέο αριθμό θα χαθούν τα chats που έχω στη συσκευή και θα είναι σαν να φτιάχνω νέο λογαριασμό;
 8. Εσύ θεωρείται ότι έχεις προφορικό συμφωνητικό αυτά τα 10 χρόνια. Πες του εκμισθωτή να κάνει ανανέωση στο taxis και να αφήσει κενή την ημερομηνία λήξης, τότε νοείται για αορίστου χρόνου και μπορεί να λήξει οποτεδήποτε αποφασίσει ένας από τους δυο σας. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, ο ιδιοκτήτης θα υποβάλει στο σύστημα δήλωση "λύσης" του μισθωτηρίου, την οποία θα πρέπει να αποδεχθείς εσύ.
 9. Philippe

  ΔΕΗ MyHome Online/Enter

  Το ίδιο πάθαινα και εγώ εδώ και κανα χρόνο. Ενώ παλιότερα καταχωρούσα σε ΔΕΔΔΗΕ κάθε δίμηνο και όλα ζάχαρη. Αυτή τη φορά όμως είναι επιτακτικό να μη χαθεί η καταχώρηση γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη.
 10. Philippe

  ΔΕΗ MyHome Online/Enter

  Ναι, για όλους άχρηστο είναι. Το αντίστοιχο του ΔΕΔΔΗΕ όμως είναι χρήσιμο. Εμένα που δεν μου εμφάνισε ποτέ τη σχετική ενότητα στο ebill, όταν στην αρχή διάβαζα το παρόν θέμα θεωρούσα ότι όλοι αναφέρεστε στο εργαλείο του ΔΕΔΔΗΕ. Έγραφα λοιπόν επανειλημμένα ότι είναι χρήσιμο και έπαιρνα ως απάντηση ότι είναι άχρηστο. Στη συνέχεια συνειδητοποίησα την παρανόηση. @dream21 Εσένα φαίνεται ότι έχει μπλοκάρει τελείως το σύστημα, για να σου γράφει ότι έχει ήδη μετρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και να μην έχει.. Αυτό με τις διαφορετικές ημερομηνίες είναι αρκετά συνηθισμένο. Φαίνεται ότι ξεκίνησε σε όλους ταυτόχρονα πριν κανένα χρόνο. Συστημικό θα είναι και όχι υπαλλήλου. Όμως τώρα τελευταία είδα ότι αν πας πρόωρα στον ΔΕΔΔΗΕ να καταχωρήσεις σου βγάζει τις ημερομηνίες που δέχεται ενδείξεις. Άραγε τότε θα τις παίρνει;
 11. Philippe

  ΔΕΗ MyHome Online/Enter

  Ούτε σε μένα, στο ένα από τα σπίτια, για το οποίο πάντως είχα ενεργοποιημένο το ebill εδώ και χρόνια. Μήπως τους παλιούς μας έχουν κουμπωμένους σε παλιότερο version της πλατφόρμας; Και γιατί να μην δώσει κανείς τις μετρήσεις από το site του ΔΕΔΔΗΕ; Σας το έχει υποχρεωτικό να χρησιμοποιείτε το self-metering του ebill όσοι είστε στο online; Από ΔΕΔΔΗΕ εκδίδεται και εκκαθαριστικός λογαριασμός, σαν να είχε περάσει υπάλληλος να μετρήσει. Αυτό που πρόσεξα (εδώ και κανένα χρόνο) είναι ότι άλλες ημερομηνίες καταχώρησης γράφει πάνω ο λογαριασμός και άλλες επιτρέπει το site του ΔΕΔΔΗΕ. Σε εμένα μόνο η πρώτη μέρα είναι κοινή.
 12. Philippe

  μέγεθος μάσκας FFP2

  Το καλό υλικό μόνο από αποτελέσματα δοκιμών όπως στο link που ανέβασα, γιατί όπως είπαμε κυκλοφορούν χαμηλής ποιότητας. Ναι, παίζει, με την έννοια ότι βοηθάει να φοράς πολλά στρώματα. Στην αρχή που υπήρχε έλλειψη εγώ φορούσα αυτοσχέδιες μάσκες με διπλά φίλτρα καφέ. Τα οποία πλάκα πλάκα έχουν μικροσκοπικά κενά και αν τα βάλεις διπλά κάτι γίνεται. Μάσκες μιας χρήσης, απλές ή μη, τις αντικαθιστούμε όταν κρίνουμε ότι μούσκεψαν, επειδή η υγρασία μειώνει την αποτελεσματικότητα των στρώσεων στο φιλτράρισμα. Εάν μένεις σιωπηλός ή δεν εκπνέεις έντονα από το στόμα, μπορεί να σε βγάλει περισσότερες ώρες.
 13. Philippe

  μέγεθος μάσκας FFP2

  Αυτό που έγραψα βασίστηκε στην υπόθεση ότι για να μυρίσουμε οτιδήποτε πρέπει τα μόρια της ουσίας να επικαθήσουν στα αισθητήρια της μύτης μας. Εάν πάρουμε τον καπνό του τσιγάρου ως παράδειγμα, έχουμε διαμέτρους σωματιδίων από περίπου 0,1μm μέχρι 1μm. Ο ιός λέγαμε στην αρχή ότι έχει ως κύριο όχημα μεταφοράς τα σταγονίδια (που είναι περίπου 5-10μm), πράγμα που μάλλον συνεχίζει να ισχύει, αλλά τώρα τελευταία επιβεβαιώθηκε ότι είναι και αερομεταφερόμενος (κάθεται για ώρες σε ένα ασανσέρ π.χ.). Οι διάμετροι των μορίων των ιών γενικά είναι της ίδιας τάξης μεγέθους με του καπνού. Μακάρι να κάνω λάθος αλλά φοβάμαι ότι αν ο καπνιστής είναι φορέας κορονοϊού, κάλλιστα μαζί με τον καπνό επικάθεται στη μύτη μας και λίγος ιός, με τα μεγαλύτερα σωματίδια του καπνού να αποτελούν και το όχημα μεταφοράς του. Υποθέτω για αυτό τον λόγο σε ορισμένες χώρες απαγορεύτηκε το κάπνισμα πέρυσι, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. Ισπανία, Τουρκία). Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάμε ποια standards πληρούν οι μάσκες, τα οποία διαφοροποιούνται μεταξύ χωρών και είναι άλλα για μάσκες απλές/ χειρουργικές και άλλα για respirator masks. Όλες κατακρατούν τα σταγονίδια, αλλά όταν ο ιός αιωρείται στον αέρα φαίνεται ότι μόνο τα respirators επαρκούν. Για να πάρουν οι χειρουργικές μάσκες ευρωπαϊκή πιστοποίηση κατά ΕΝ-14683, δοκιμάζονται μόνο σε μικρόβια (στρεπτόκοκκο αν θυμάμαι καλά) μεγέθους 3.0μm (ομοίως και οι κινέζικες κατά το πρότυπο YY-0469) και σε αυτά τα μεγέθη είναι που έχουν αποτελεσματικότητα BFE>98%, όπως γράφουν οι συσκευασίες τους, όχι στα πολύ μικρής διαμέτρου σωματίδια όπως αυτά του ιού. Το "B" στο BFE είναι για το Bacterial, ενώ υπάρχουν και VFE, PFE (Viral, Particle). Εντωμεταξύ και τα respirators τεστάρονται για 0,3μm που είναι λίγο μεγαλύτερο από το ελάχιστο μέγεθος του ιού, αλλά ευελπιστώ ότι μας καλύπτει η ακανόνιστη κίνηση Brown σε ένα βαθμό. Οι Αμερικάνικες χειρουργικές κατά ASTM-F2100 φιλτράρουν και σωματίδια μεγέθους 0,1μm, αλλά άντε να τις βρεις. Κανονικά όλες όσες πληρούν το κινέζικο πρότυπο GB2626 ή το αντίστοιχο ευρωπαϊκό EN149 θα έπρεπε να μπορούν, τουλάχιστον αυτά πάνω από 0,3 microns. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών του CDC, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη που ανέφερα μπορεί να τα φιλτράρει σε ποσοστό > 95%, όμως δεν είναι η μόνη και σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες εξίσου καλές και συνάμα πιο φθηνές. Έχει όμως μεγάλη σημασία η καλή εφαρμογή στο πρόσωπο του χρήστη, οπότε το να βρεις την κατάλληλη μάσκα είναι πολύ σύνθετη υπόθεση. Εγώ ακόμη δεν την έχω βρει..
 14. Philippe

  μέγεθος μάσκας FFP2

  Πολλές κινέζικες κλπ μάσκες δεν πληρούν τα standards, παρότι γράφουν πάνω το αντίθετο. Αυτό εάν θυμάστε είχε παρατηρηθεί ήδη από την αρχή του 2020, όπου χώρες επέστρεφαν δωρεές από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ως ακατάλληλες. Αρκετές από αυτές τις κινέζικες -και όχι μόνο- εταιρείες στέλνουν δείγματα στο CDC για να λάβουν τη σχετική πιστοποίηση. Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι διαθέσιμα στα διάφορα sites του οργανισμού. Έχω 15 μήνες να μπω, αλλά θυμάμαι ότι η αποτελεσματικότητα των περισσοτέρων έπεφτε κάτω από 70% (αντί του διαφημιζόμενου 95%). Πρόκειται για δείγματα που έστελναν οι ίδιοι οι κατασκευαστές και θα περίμενε κανείς να είναι πιο προσεγμένα. Ακόμη και έτσι, αυτές είναι αποτελεσματικότερες σε σχέση με τις χειρουργικές, οι οποίες κατακρατούν <50% από σωματίδια μικρής διαμέτρου (όχι από σταγονίδια μεγάλης διαμέτρου όπου είναι πολύ αποτελεσματικές). Για παράδειγμα, ένα μοντέλο της Respilon, που όμως κοστίζει γύρω στα 7€ το τεμάχιο στο skroutz, είχε ~98% απόδοση φιλτραρίσματος (αν και Ν95). Υπάρχουν και διαφορετικά πρότυπα ανά χώρα. Για παράδειγμα, οι χειρουργικές που πληρούν τα αμερικανικά πρότυπα (ASTM) είναι οι μόνες χειρουργικές που οφείλουν να κατακρατούν και μικρής διαμέτρου σωματίδια. Δεν πωλούνται στην Ελλάδα βέβαια, όπου ακόμη και οι επώνυμες μάρκες (πχ 3Μ) εισάγονται από την αγορά της Κίνας λόγω φθήνιας και ενδέχεται να είναι χαμηλότερης ποιότητας από τις παραγόμενες σε Δυτικές χώρες. Τελικά εξίσου μεγάλη σημασία με την ποιότητα της μάσκας έχει η σωστή εφαρμογή. Όταν από τη μάσκα περνάνε αερολύματα που μπορούμε να τα μυρίσουμε, όπως αρώματα, σκουπίδια και ιδίως ο καπνός του τσιγάρου, περνάει εξίσου εύκολα και ο αερομεταφερόμενος ιός.
 15. Philippe

  ΔΕΗ MyHome Online/Enter

  Εντωμεταξύ, όλα τα sites γράφουν ότι η μέγιστη επιδότηση για τον Δεκέμβριο αυξήθηκε στα 49.5€, ενώ ο Δεκέμβριος έχει 31 μέρες, άρα 51.15€.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.