Προς το περιεχόμενο

AlexKane

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  1.281
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από AlexKane

 1. Δεν υπάρχει λόγος να ζορίζεσαι. Εφόσον τρολλάρω το forum σβήσε το λογαριασμό μου.
 2. Όσο εξαιρετική δουλειά και να έκανε η aapl με τον επεξεργαστή, το Pixel τραβάει καλύτερες φωτογραφίες.
 3. Δεν έφερες κανένα επιχείρημα στη συζήτηση. Συγκεκριμένα, απουσία επιχειρημάτων μας λές να περιμένουμε 2 χρόνια για να μάθουμε την τεχνολογία μετάφρασης που θα έχει ετοιμάσει ο ανταγωνισμός ...απλά επειδή δεν έχει να παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο σε σημερινά ακουστικά. Αυτό το γράφεις ως επώνυμος industry insider με κάποια πληροφόρηση, ή απλά το εύχεσαι ως Cell_7; Καλά αυτό είναι εκτός θέματος αφού δε συζητάμε αυτή τη στιγμή για το κόστος. Και τα aapl Pods χρειάζονται iPhone, το οποίο αξιώνει ποσό άνω των 1000€. Γι' αυτά δεν είδα να αναφέρεις κάτι αρνητικό, παρόλο που δεν υποστηρίζουν μετάφραση σε 40 γλώσσες. Μάλιστα, όπως βλέπουμε τα εξυμνείς παρακάτω: Δεν έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για τη λειτουργικότητα μετάφρασης που προσφέρουν τα PixelBuds; Το περιεχόμενο του μηνύματος που παρέθεσες το αναφέρει ξεκάθαρα. Ποιες από τις 40 γλώσσες που υποστηρίζουν τα PixelBuds βλέπεις σε προτάσεις της αγοράς; BTW, τα 2 έτη που θέλεις να σου εξηγήσω είναι δικό σου αυθαίρετο ...απαύγασμα. Ακολούθησε λοιπόν τη συμβουλή σου και περίμενε εσύ 2 χρόνια.
 4. Από τώρα φαίνεται ότι είναι μπροστά. Όσο για την τεχνολογία του ανταγωνισμού σε 2 χρόνια ...κάτσε να περιμένεις εσύ.
 5. Αναφέρθηκα στην πραγματικότητα, δηλαδή στη λειτουργικότητα υποβοήθησης όχι στο παραμύθι που ατυχώς έκανες copy-paste. Το homepod δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στο εμπόριο, σε αντίθεση με άλλες συσκευές (Amazon Echo, Google Home), οπότε η λειτουργικότητά του ως assistant παραμένει αγνώστου ποιότητας σε σχέση με τον ανταγωνισμό μέχρι νεωτέρας. Κοινώς, βιάστηκες. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, σιγά μη σου δώσουμε λογαριασμό για το πόσο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας και πως τον διαχειριζόμαστε. Εφόσον όπως γράφεις προσπαθώ να trollarω το forum (είμαι troll δηλαδή), τότε ως mod να διαγράψεις το λογαριασμό μου. Απ' ότι φαίνεται συμφωνούν και άλλοι mods μαζί σου.
 6. Σημαδιακό γεγονός, το οποίο υπογραμμίζει τη νέα τάξη πραγμάτων για τη msft.
 7. Προσφέροντας πλέον λειτουργικότητα μεταφραστή (με 40 υποστηριζόμενες γλώσσες), κάνει τα ακουστικά του ανταγωνισμού να μοιάζουν με προϊστορική τεχνολογία.
 8. Ναι. Καμία από τις δυο συσκευές δε διαθέτει αναλογική θύρα ακουστικών, με αποτέλεσμα ο χρήστης να πρέπει να αρκεστεί στον αντάπτορα που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, ή να χρησιμοποιήσει Bluetooth.
 9. Δεν έκανε κάτι αντίστοιχο η aapl. Το ηχείο της goog είναι assistant ενώ το HomePod είναι ένα ηχείο που παίζει μουσική.
 10. AlexKane

  Samsung Galaxy Note8 Review

  Στις φωτογραφίες που βλέπουμε, εκτός από την κάμερα παίζει ρόλο και το φορμά αποθήκευσης. Η shammy μάλλον αποθηκεύει σε jpeg ενώ η aapl χρησιμοποιεί (το καινούριο) HEIF (High Efficiency Image Format). Για παράδειγμα, τα 2 τελευταία σετ φωτογραφιών αναδεικνύουν έντονο blocking στις ακμές και smoothing στις περιοχές με solid color όπου υπήρχε θόρυβος από τον αισθητήρα. Δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα κάμερας.
 11. AlexKane

  Samsung Galaxy Note8 Review

  Σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα dxomark, το Note8 είναι το πρώτο smartphone που επιτυγχάνει 100 βαθμούς στον τομέα της φωτογραφίας. Ταυτόχρονα, η παρουσίαση αναφέρει ότι η υλοποίηση του συστήματος διπλής κάμερας καθιστά το Note8 την καλύτερη συσκευή για λήψη φωτογραφιών με χρήση zoom.
 12. AlexKane

  DELL XPS 13 2in1 Review

  Έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα reviews σε σχέση με παλαιότερα. Μπράβο!
 13. AlexKane

  Διαθέσιμο το macOS High Sierra

  Συντόμευση είναι. Η συντόμευση είναι λειτουργία του λειτουργικού συστήματος όχι λειτουργία του συστήματος αρχείων. Το macOS υποστήριζε και εξακολουθεί να υποστηρίζει συντομεύσεις κανονικά. Αυτό που διαφέρει είναι ο τρόπος που χειρίζεται τη συντόμευση το εκάστοτε σύστημα αρχείων. Στην περίπτωση του APFS, το κάθε αντίγραφο που διαφοροποιείται σε σχέση με το αρχικό, είναι atomic και γράφεται σε ξεχωριστή περιοχή του δίσκου. Έτσι εξυπηρετείται η ιδιότητα C(opy) O(n) W(rite) του APFS. Πιό απλά, αντιγράφοντας ένα *.mp4 μερικών GB δεν επιφέρει εκ νέου εγγραφή των δεδομένων, αφού τα δεδομένα του αρχείου δεν αλλάζουν (copy). Εάν όμως ανοίξεις το αντίγραφο (πχ FinalCut), το αλλάξεις και το αποθηκεύσεις, τότε θα γίνει η εγγραφή των δεδομένων (δηλαδή η αντιγραφή που δεν έγινε στην αρχή). Λόγω C(opy) O(n) W(rite) (υποχρεωτικής εγγραφής των αλλαγμένων αρχείων σε διαφορετικές περιοχές του δίσκου), δημιουργείται το γνωστό fragmentation το οποίο είναι ότι χειρότερο για τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους. Υποθέτω ότι λόγω αυτού η aapl δεν το διαθέτει ακόμα σε μηχανήματα που είναι εξοπλισμένα με fusion drives.
 14. Το πρόβλημα με την aapl είναι ότι, ενώ διαφημίζει (λόγω μάρκετινγκ) ότι σέβεται την ιδιωτικότητα του χρήστη, στη συνέχεια την παραβιάζει με σκοπό την κερδοσκοπία. Έτσι, ο χρήστης έχει την ψευδαίσθηση ότι προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένα απλά επειδή αγοράζει τη συσκευή της aapl (lol), ενώ ταυτόχρονα πέφτει θύμα εξαπάτησης από μια ανήθικη εταιρία η οποία τον κοροϊδεύει κανονικά προκειμένου αυτός να προτιμήσει τις συσκευές της, αντί αυτών του ανταγωνισμού. Σε πρόσφατα νέα, η aapl φαίνεται να ενισχύει τα μέτρα προστασίας των δεδομένων του χρήστη, τόσο στο MacOS όσο και στο iOS.
 15. Αυτό αναρωτιόταν τότε και η msft. Σιγά μη φανταζόταν μερικά χρόνια αργότερα ότι θα έχανε την αγορά λόγω του Android. Δεν είχε καταλάβει κάν ποιος ήταν ο εχθρός.
 16. Ο ορισμός της δυσφήμισης για την πλατφόρμα του Android.
 17. Ίσως να θεωρεί ότι το software δεν μπορεί να πετύχει ακόμα το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 18. Σούπερ. Αναμένουμε συγκριτικό με τα φετινά pixel. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη ιστοσελίδα, αναφέρει ότι οι συσκευές έχουν χαμηλότερες επιδόσεις όσον αφορά τη λήψη βίντεο.
 19. Δυστυχώς δε γίνονται όλα. Ή θα έχεις λίγο throttling σε χαμηλές θερμοκρασίες (μικρή μείωση της μέγιστης συχνότητας για μικρό χρονικό διάστημα), ή έντονο (μεγάλη μείωση της μέγιστης συχνότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα). Για του λόγου το αληθές, βλέπουμε ότι οι ρυθμίσεις της εφαρμογής κάνουν και throttling και hotplug. Στους 85°C, ο faux123 βγάζει offline 3 από τους 4 πυρήνες, οπότε σου μένει μόνο ένας ενεργός, ο οποίος υπο-λειτουργεί σε κάποια χαμηλή συχνότητα μέχρι να κρυώσει το SoC. Μέχρι να κατέβει λοιπόν η θερμοκρασία από τη λαίλαπα των 85°C, το τηλέφωνο θα σέρνεται με ένα πυρήνα και θα ζεματάει. Θα πρέπει να το κλείσεις δηλαδή γιατί είναι άχρηστο. Η εναλλακτική είναι να το αφήσεις να λειτουργήσει με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ακόμα και αν κάνει λίγο throttling. Δε θα σου δώσει το καλύτερο bench, θα μπορείς όμως να το χρησιμοποιείς φυσιολογικά.
 20. Δε λύνεται με κανένα τρόπο. Εάν περάσεις custom kernel και παρακάμψεις το thermal driver της qualcomm, τότε ναι μεν μπορείς να αυξήσεις το όριο (της θερμοκρασίας) στο οποίο ξεκινάει το throttling, θα έχεις όμως πρόβλημα με τη θερμοκρασία. Κάποια στιγμή δηλαδή θα κάψεις το τσιπ... και τα χέρια σου . Τα θερμικά όρια ορίζονται κατόπιν εργαστηριακών τέστ, δε μπορεί να κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει.
 21. Ε, δεν αξίζει. Καλύτερα να περιμένεις λίγο και επενδύσεις άλλα 200€ - 300€ ώστε να αποκτήσεις το ομολογουμένως καλύτερο, χ.
 22. Αληθεύει. Οι υπόλοιποι όμως που σκοπεύουν να αναβαθμίσουν desktop, θα στραφούν σε AMD η οποία προσφέρει ασύγκριτα υψηλότερο vfm. Όσο για τις αρχές του 2019 ...καληνύχτα.
 23. Καλά θα κάνεις να μη συνεχίσεις γιατί το νήμα το διαβάζει αρκετός κόσμος. Μιλάμε για την ίδια συσκευή με συγκεκριμένη κοστολόγηση, συγκεκριμένο μάρκετιγκ, συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, κλπ, κλπ. Δυο πελάτες που αγοράζουν την ίδια συσκευή εξυπακούεται ότι αναμένουν την ίδια απόδοση, όχι ο ένας να πιάνει τα 2πλάσια καρέ σε σχέση με τον άλλο, ούτε ο ένας να τρέχει στα 600 Mb/s και ο άλλος στα 450. Ορισμένοι γράφετε πραγματικά ότι σας κατέβει.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.