Προς το περιεχόμενο

AlexKane

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  1.281
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  100%

Αναρτήσεις δημοσιευμένο από AlexKane


 1. Κρίμα να χάνεις την ψυχραιμία σου και να βιάζεσαι, προφανώς εξαιτίας της συνηθισμένης σου πρεμούρας να γράψεις για κάτι που δεν γνωρίζεις - ή, ακόμη χειρότερα, που δεν καταλαβαίνεις. 

   

  Αλήθεια, εσύ δεν υποστήριζες ότι το ηχείο της Apple παίζει μόνο μουσική ενώ το ηχείο της Google έχει και assistant; Τώρα "θυμήθηκες" ότι το HomePod δεν έχει βγει ακόμη στην αγορά οπότε «η λειτουργικότητά του ως assistant παραμένει αγνώστου ποιότητας»; Δηλαδή τελικά έχει λειτουργικότητα assistant ή όχι; 

  Αποφάσισε και ενημέρωσέ μας για τα εμβριθή σου συμπεράσματα, όλο το forum αγωνιά. :)

   

  ΥΓ: Ελπίζω να με συγχωρέσεις που δεν είμαι τόσο ψαγμένος να γράψω τις εταιρείες Apple και Google με τους κωδικούς τους στο NASDAQ, έχω ακόμη πολύ διάβασμα - ίσως βέβαια γι'αυτό μπερδεύεσαι και εκνευρίζεσαι με τα μηνύματά μου, μπορεί να μην τα αντιλαμβάνεσαι πλήρως... 

  Δεν υπάρχει λόγος να ζορίζεσαι.

   

  Εφόσον τρολλάρω το forum σβήσε το λογαριασμό μου.

   

  Ούτε αυτό το απλό δεν πέτυχες.

  .

  .

  .

  Τουλάχιστον προσπάθησε την επόμενη φορά να τρολλάρεις καλύτερα.


 2. Δεν νομίζω οτι αυτό ισχύει.  Νομίζω οτι η Apple έκανε εξαιρετική δουλεία με τον Α11.

   

   

  a11%20bionic%20benchmarks.jpg

   

   

  Όσο εξαιρετική δουλειά και να έκανε η aapl με τον επεξεργαστή, το Pixel τραβάει καλύτερες φωτογραφίες.  :P

  • Like 1

 3. Απαντήσεις το τύπου καθρεφτάκι χωρίς επιχειρήματα δεν συνεισφέρουν στην συζήτηση.

  Δεν έφερες κανένα επιχείρημα στη συζήτηση. Συγκεκριμένα, απουσία επιχειρημάτων μας λές να περιμένουμε 2 χρόνια για να μάθουμε την τεχνολογία μετάφρασης που θα έχει ετοιμάσει ο ανταγωνισμός ...απλά επειδή δεν έχει να παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο σε σημερινά ακουστικά. Αυτό το γράφεις ως επώνυμος industry insider με κάποια πληροφόρηση, ή απλά το εύχεσαι ως Cell_7;

   

  Γιατί την έχω δει σε ακουστικά kickstarter εδώ και καιρό χωρίς να χρειάζεται κάποιος Pixel 2 και Pixel 2 XL που φτάνουν το χιλιάρικο.

  Καλά αυτό είναι εκτός θέματος αφού δε συζητάμε αυτή τη στιγμή για το κόστος. Και τα aapl Pods χρειάζονται iPhone, το οποίο αξιώνει ποσό άνω των 1000€. Γι' αυτά δεν είδα να αναφέρεις κάτι αρνητικό, παρόλο που δεν υποστηρίζουν μετάφραση σε 40 γλώσσες.

   

  Μάλιστα, όπως βλέπουμε τα εξυμνείς παρακάτω:

   

  Features που έχει το AirPods όμως όπως το όταν βγάλεις το ένα ακουστικό σταματά η μουσική δεν το βλέπω σε κάποια πρόταση της αγοράς, θέλεις λίγο να μου εξηγήσεις ποια ακριβώς είναι αυτή η τεχνολογία που είναι 2 έτη μπροστά;

  Δεν έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για τη λειτουργικότητα μετάφρασης που προσφέρουν τα PixelBuds;

   

  Το περιεχόμενο του μηνύματος που παρέθεσες το αναφέρει ξεκάθαρα. Ποιες από τις 40 γλώσσες που υποστηρίζουν τα PixelBuds βλέπεις σε προτάσεις της αγοράς;

   

  Προσφέροντας πλέον λειτουργικότητα μεταφραστή (με 40 υποστηριζόμενες γλώσσες), κάνει τα ακουστικά του ανταγωνισμού να μοιάζουν με προϊστορική τεχνολογία.

   

  BTW, τα 2 έτη που θέλεις να σου εξηγήσω είναι δικό σου αυθαίρετο ...απαύγασμα. Ακολούθησε λοιπόν τη συμβουλή σου και περίμενε εσύ 2 χρόνια.


 4. Κάποιος φαίνεται δεν έχει δοκιμάσει αρκετά το google translate, κωμικά το λιγότερο σε γλώσσες που θα χρειαστούν όπως Κινέζικα. Τώρα για το τι τεχνολογία έχει ο ανταγωνισμός άστο, σε 2 χρόνια θα την μάθεις...

  Από τώρα φαίνεται ότι είναι μπροστά. Όσο για την τεχνολογία του ανταγωνισμού σε 2 χρόνια ...κάτσε να περιμένεις εσύ. :)

  • Like 1

 5. Ούτε αυτό το απλό δεν πέτυχες.

   

  «Το “one more thing” στην σημερινή παρουσίαση που σηματοδότησε την έναρξη του συνέδριου WWDC 2017 δεν ήταν άλλο από το έξυπνο ηχείο της Apple, HomePod. [...] Φυσικά, πρόκειται για ένα Siri-enabled ηχείο, που υπακούει στις… φωνητικές εντολές του χρήστη, σαν να ήταν το iPhone ή το Watch του. [...] Μάλιστα, τα έξι always-listening μικρόφωνα μπορούν να ενεργοποιήσουν το ηχείο στο άκουσμα της φράσης “Hey Siri”. Πέρα από τα έξι μικρόφωνα, η συσκευή ενσωματώνει μία σειρά από επτά tweeters στην βάση του, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει ένα τετρά-ιντσο subwoofer με Auto Bass EQ που έχει σχεδιάσει η ίδια η Apple.» 

   

  To HomePod είναι το Siri-enabled ηχείο της Apple

   

  Καταλαβαίνω βέβαια, πού να σου μείνει χρόνος να διαβάζεις τέτοιες ειδήσεις όταν έχεις όλους τους κωδικούς για όλες τις εταιρείες στο NASDAQ να μάθεις... 

   

  Τουλάχιστον προσπάθησε την επόμενη φορά να τρολλάρεις καλύτερα.

  Αναφέρθηκα στην πραγματικότητα, δηλαδή στη λειτουργικότητα υποβοήθησης όχι στο παραμύθι που ατυχώς έκανες copy-paste.

   

  Το homepod δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στο εμπόριο, σε αντίθεση με άλλες συσκευές (Amazon Echo, Google Home), οπότε η λειτουργικότητά του ως assistant παραμένει αγνώστου ποιότητας σε σχέση με τον ανταγωνισμό μέχρι νεωτέρας. Κοινώς, βιάστηκες.

   

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα, σιγά μη σου δώσουμε λογαριασμό για το πόσο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας και πως τον διαχειριζόμαστε.

   

  Εφόσον όπως γράφεις προσπαθώ να trollarω το forum (είμαι troll δηλαδή), τότε ως mod να διαγράψεις το λογαριασμό μου. Απ' ότι φαίνεται συμφωνούν και άλλοι mods μαζί σου.


 6. Είναι το πρώτο κινητό με την νέα αναλογία οθόνης με μπροστινά στέρεο ηχεία btw.

   

   

  Για την θύρα ακουστικών έχει επιβεβαιωθεί?

  Ναι.

   

  Καμία από τις δυο συσκευές δε διαθέτει αναλογική θύρα ακουστικών, με αποτέλεσμα ο χρήστης να πρέπει να αρκεστεί στον αντάπτορα που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, ή να χρησιμοποιήσει Bluetooth.


 7. Στις φωτογραφίες που βλέπουμε, εκτός από την κάμερα παίζει ρόλο και το φορμά αποθήκευσης. Η shammy μάλλον αποθηκεύει σε jpeg ενώ η aapl χρησιμοποιεί (το καινούριο) HEIF (High Efficiency Image Format). Για παράδειγμα, τα 2 τελευταία σετ φωτογραφιών αναδεικνύουν έντονο blocking στις ακμές και smoothing στις περιοχές με solid color όπου υπήρχε θόρυβος από τον αισθητήρα. Δεν είναι δηλαδή μόνο θέμα κάμερας.

  • Like 1

 8. Σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα dxomark, το Note8 είναι το πρώτο smartphone που επιτυγχάνει 100 βαθμούς στον τομέα της φωτογραφίας.

   

  ...the Note 8 breaks new ground as the first smartphone to achieve 100 points for its photo sub-score.

   

  Ταυτόχρονα, η παρουσίαση αναφέρει ότι η υλοποίηση του συστήματος διπλής κάμερας καθιστά το Note8 την καλύτερη συσκευή για λήψη φωτογραφιών με χρήση zoom.

   

  Samsung Galaxy Note 8: The best smartphone for zoom

  • Like 1

 9. Δεν είναι ακριβώς συντόμευση μιας και μπορείς προφανώς να σβήσεις το αρχείο σου από την αρχική θέση και το αντιγραμμένο να υπάρχει κανονικά εκεί που το τοποθέτησες. 

   

  "When you copy a file, APFS creates a new entry in the file system that points to the same bits as the original file. This is not a shortcut — to the Operating System and Applications, they are separate files.

   

  APFS handles changes differently. Each change you make to a file saves in a separate location from the original file. This process is a native way to support versioning as well. It also means that your original file is still only the single original bits. So is the copy that you made. On your day to day drive, this may not save much space. That may be different if you have files that change frequently."

  Συντόμευση είναι.

  Η συντόμευση είναι λειτουργία του λειτουργικού συστήματος όχι λειτουργία του συστήματος αρχείων. Το macOS υποστήριζε και εξακολουθεί να υποστηρίζει συντομεύσεις κανονικά.

   

  Αυτό που διαφέρει είναι ο τρόπος που χειρίζεται τη συντόμευση το εκάστοτε σύστημα αρχείων. Στην περίπτωση του APFS, το κάθε αντίγραφο που διαφοροποιείται σε σχέση με το αρχικό, είναι atomic και γράφεται σε ξεχωριστή περιοχή του δίσκου. Έτσι εξυπηρετείται η ιδιότητα C(opy) O(n) W(rite) του APFS.

   

  Πιό απλά, αντιγράφοντας ένα *.mp4 μερικών GB δεν επιφέρει εκ νέου εγγραφή των δεδομένων, αφού τα δεδομένα του αρχείου δεν αλλάζουν (copy). Εάν όμως ανοίξεις το αντίγραφο (πχ FinalCut), το αλλάξεις και το αποθηκεύσεις, τότε θα γίνει η εγγραφή των δεδομένων (δηλαδή η αντιγραφή που δεν έγινε στην αρχή).

   

  Λόγω C(opy) O(n) W(rite) (υποχρεωτικής εγγραφής των αλλαγμένων αρχείων σε διαφορετικές περιοχές του δίσκου), δημιουργείται το γνωστό fragmentation το οποίο είναι ότι χειρότερο για τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους. Υποθέτω ότι λόγω αυτού η aapl δεν το διαθέτει ακόμα σε μηχανήματα που είναι εξοπλισμένα με fusion drives.

  • Like 2

 10. Το πρόβλημα με την aapl είναι ότι, ενώ διαφημίζει (λόγω μάρκετινγκ) ότι σέβεται την ιδιωτικότητα του χρήστη, στη συνέχεια την παραβιάζει με σκοπό την κερδοσκοπία.

   

  Έτσι, ο χρήστης έχει την ψευδαίσθηση ότι προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένα απλά επειδή  αγοράζει τη συσκευή της aapl (lol), ενώ ταυτόχρονα πέφτει θύμα εξαπάτησης από μια ανήθικη εταιρία η οποία τον κοροϊδεύει κανονικά προκειμένου αυτός να προτιμήσει τις συσκευές της, αντί αυτών του ανταγωνισμού.

   

  Σε πρόσφατα νέα, η aapl φαίνεται να ενισχύει τα μέτρα προστασίας των δεδομένων του χρήστη, τόσο στο MacOS όσο και στο iOS.

  Apple switches from Bing to Google for Siri web search results on iOS and Spotlight on Mac

  • Like 2

 11. Αναρωτιέμαι τι τηλέφωνα έχουν οι παρακάτω...  :P  :P  :P

   

  Freaking Microsoft Weirdos Celebrate iPhone and BlackBerry Funerals

   

  18mo9w65eburwjpg.jpg

   

  Αυτό αναρωτιόταν τότε και η msft.

   

  Σιγά μη φανταζόταν μερικά χρόνια αργότερα ότι θα έχανε την αγορά λόγω του Android. Δεν είχε καταλάβει κάν ποιος ήταν ο εχθρός.

  • Like 1

 12. Άμα είχα χίλια πεντακόκια, ναι θα προσπαθούσα να μαζεύψω άλλα πεντακόκια και θα έπερνα oled και όχι το Iphone... :P

  Βέβαια η Oled είναι μόνο για μένα και δεν μπορώ να κάνω φιγούρα έξω. Εκτός και αν την βάλω σε κανένα καρότσι και το τραβάω στην καφετέρια :P

  Μπορείς να τη βάλεις υπογραφή  :D

  • Like 2

 13. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι η Apple αποφεύγει να χρησιμοποιήσει πολύ software stabilization, είναι πολύ πιο subtle σε σχέση με τα android που ανταγωνίζεται και δεν ξέρω γιατί.

  Ίσως να θεωρεί ότι το software δεν μπορεί να πετύχει ακόμα το επιθυμητό αποτέλεσμα.


 14. Σούπερ. Αναμένουμε συγκριτικό με τα φετινά pixel.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη ιστοσελίδα, αναφέρει ότι οι συσκευές έχουν χαμηλότερες επιδόσεις όσον αφορά τη λήψη βίντεο.

   

  For Video, its score of 89 is among our highest, but tied with the HTC U11 and slightly below the Pixel’s 91


 15. Φίλε μου σε πόσα LG έριχνε τη θερμοκρασία κολος ζεσταθεί λιγο το κινητό? Ανεβάζοντας κάτι 5 10 βαθμούς τι θερμοκρασία δεν ξανά πέφτει και η θερμότητα δεν είναι τόσο υψηλή όσο νομίζετε. Απλά το παίζουν safe οι εταιρείες.

   

  Οι δικές μου ρυθμίσεις στο thermal με τις οποίες δεν είχα ποτέ πρόβλημα με throttling και ας ανέβαινε λίγο η θερμοκρασία η απόδοση στα παιχνίδια μένει ίδια για πολλές ώρες. Όλα γίνονται.

   

   

  Screenshot_20170922-140915.png

   

   

  Δυστυχώς δε γίνονται όλα. Ή θα έχεις λίγο throttling σε χαμηλές θερμοκρασίες (μικρή μείωση της μέγιστης συχνότητας για μικρό χρονικό διάστημα), ή έντονο (μεγάλη μείωση της μέγιστης συχνότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα).

   

  Για του λόγου το αληθές, βλέπουμε ότι οι ρυθμίσεις της εφαρμογής κάνουν και throttling και hotplug. Στους 85°C, ο faux123 βγάζει offline 3 από τους 4 πυρήνες, οπότε σου μένει μόνο ένας ενεργός, ο οποίος υπο-λειτουργεί σε κάποια χαμηλή συχνότητα μέχρι να κρυώσει το SoC. Μέχρι να κατέβει λοιπόν η θερμοκρασία από τη λαίλαπα των 85°C, το τηλέφωνο θα σέρνεται με ένα πυρήνα και θα ζεματάει. Θα πρέπει να το κλείσεις δηλαδή γιατί είναι άχρηστο.

   

  Η εναλλακτική είναι να το αφήσεις να λειτουργήσει με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ακόμα και αν κάνει λίγο throttling. Δε θα σου δώσει το καλύτερο bench, θα μπορείς όμως να το χρησιμοποιείς φυσιολογικά.

  • Like 1

 16. Τώρα τα είδα. Μήπως είναι και θέμα kernel αυτό? Μου φαίνεται πολύ περίεργο να πέφτει την πρώτη ώρα και μετά να κρατάει σταθερά. Ίσως σε κάποια fixed θερμοκρασία να κατεβάζει τη gpu σε μια fixed ρύθμιση στα MHz και να συνεχίζει από εκεί. Θέμα ρυθμίσεων kernel είναι όπως η πτώση της φωτεινότητας σε πολλά κινητά αν ανέβει η θερμοκρασία. Λύνεται το παραπάνω θέμα αλλά όχι με επίσημο τρόπο.

  Δε λύνεται με κανένα τρόπο. Εάν περάσεις custom kernel και παρακάμψεις το thermal driver της qualcomm, τότε ναι μεν μπορείς να αυξήσεις το όριο (της θερμοκρασίας) στο οποίο ξεκινάει το throttling, θα έχεις όμως πρόβλημα με τη θερμοκρασία. Κάποια στιγμή δηλαδή θα κάψεις το τσιπ... και τα χέρια σου :D. Τα θερμικά όρια ορίζονται κατόπιν εργαστηριακών τέστ, δε μπορεί να κάνει ο καθένας ότι του καπνίσει.

  • Like 3

 17. ...ενδεχομένως η καθυστέρηση της κυκλοφορίας των επεξεργαστών χαμηλής κατανάλωσης της Intel να επηρρεάσει τα σχέδια αναβάθμισης της για ορισμένα low-power μοντέλα...

  Αληθεύει.

   

  Οι υπόλοιποι όμως που σκοπεύουν να αναβαθμίσουν desktop, θα στραφούν σε AMD η οποία προσφέρει ασύγκριτα υψηλότερο vfm. Όσο για τις αρχές του 2019 ...καληνύχτα.

  • Like 3

 18. Αν θεωρείς ότι το να πιάνει το modem 450Mbit αντί 600Mbit -σε ιδανικές συνθήκες πάντα, δηλαδή ποτέ- το ίδιο σημαντικό με το να κόβεις τα 60fps στο video την ώρα που ο μεγάλος σου αντίπαλος το παρέχει, I rest my case.

  Καλά θα κάνεις να μη συνεχίσεις γιατί το νήμα το διαβάζει αρκετός κόσμος.

   

  I know, ήταν ρητορική  :D Κι επειδή η Samsung αποφάσισε να βγάλει ίδια συσκευή με 2 διαφορετικά SoC και να την πουλήσει στην ίδια τιμή, δεν το δίνει ούτε στα Exynos variants παρόλο που ο Exynos υποστηρίζει 120fps.

  Μιλάμε για την ίδια συσκευή με συγκεκριμένη κοστολόγηση, συγκεκριμένο μάρκετιγκ, συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, κλπ, κλπ. Δυο πελάτες που αγοράζουν την ίδια συσκευή εξυπακούεται ότι αναμένουν την ίδια απόδοση, όχι ο ένας να πιάνει τα 2πλάσια καρέ σε σχέση με τον άλλο, ούτε ο ένας να τρέχει στα 600 Mb/s και ο άλλος στα 450.

   

  Ορισμένοι γράφετε πραγματικά ότι σας κατέβει.

×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.