Προς το περιεχόμενο

koulkos

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ

  16
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

 • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

  0%

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

198 Excellent

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ koulkos

 • Κατάταξη
  Member

ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

1.173 προβολές προφίλ
 1. koulkos

  Ανάλωση κεφαλαίου

  Η λογική δεν είναι του logistoulis. Έτσι είναι το σύστημα και εν μέρει μπορεί να του φαίνεται λογικό. Οι αδικίες πάντα θα υπάρχουν. Τα τεκμήρια (των οποίων δεν είμαι φαν) έχουν υπολογιστεί με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία. Δεν κοιτάμε αν εσύ κάνεις <5000km και αν εγώ κάνω >20000km. Κανείς από τους δύο μας μάλλον δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα αν ο μέσος οδηγός κάνει 12.000km. Κάπως πρέπει να υπολογιστούν. Ούτε μπορούμε να πιάσουμε σαν περίπτωση κάποιον που δεν έχει κάνει service το αμάξι του ποτέ, αλλάζει λάστιχα στη δεκαετία και πληρώνει μόνο ασφάλεια και τέλη. Μπορείς να αμφισβητήσεις τα τεκμήρια κατοικίας και αυτοκινήτου. Πας με όλα τα δικαιολογητικά παραμάσχαλα στον έφορο και εκείνος αποφασίζει. Με πελάτη έχουμε ρίξει το τεκμήριο για 160τμ μονοκατοικία κατά 5k. Είχαμε όλους τους λογαριασμούς, πληρωμές ΕΝΦΙΑ, ασφαλιστήριο, κοινόχρηστα, τα πάντα. Αν ήθελε ας μη το δεχόταν. Ο υπολογισμός σου είναι λάθος γιατί δεν χρεώνεται το σύνολο των 81τμ με 65 αλλά μόνο τα τμ >80
 2. Καλησπέρα, παρακαλώ για τη συμβουλή των έμπειρων ή των επαγγελματιών. Το πατρικό του πατέρα μου είναι ένα διόροφο οίκημα 200τμ σε κωμόπολη. Το ισόγειο κτίστηκε το 1960 και ο όροφος το 1970. Μαζί με τον όροφο, κτίστηκε από τη μια πλευρά του σπιτιού και μια σκάλα για εύκολη πρόσβαση στην αυλή. Από την άλλη πλευρά υπάρχει κανονικά κλιμακοστάσιο (η κεντρική είσοδος ας πούμε) για την είσοδο στον όροφο. Από όσα μου έχουν εξηγήσει κατά καιρούς, λόγω του ετεροχρονισμού κτισίματος των επιπέδων και ίσως λόγω κακοτεχνίας, υπάρχει μια καθίζηση με αποτέλεσμα την εμφάνιση ρωγμών σε τοίχους και σπάσιμο των πλακιδίων στο μπάνιο του ισογείου. Το πρόβλημα εμφανιζόταν από την πλευρά της δεύτερης σκάλας. Πριν από ένα μήνα περίπου, ξεκόλλησαν 6-7 πέτρινα πλακάκια από την πρόσοψη του μπαλκονιού και ευτυχώς δεν ήταν κανείς από κάτω για να έχουμε άλλα θέματα. Επίσης εμφανίστηκε ακόμη μια ρωγμή, στο ταβάνι του ισογείου, σχεδόν στο μέσο της οικίας. Σκέφτομαι για αρχή να καλέσω επαγγελματία (πολιτικό μηχανικό;) για μια αυτοψία προκειμένου να επιβεβαιώσει αν υπάρχει κάποιο θέμα με την οίκηση, επειδή το ισόγειο εκμισθώνεται. Σε ποιες άλλες κινήσεις να προβώ για τον έλεγχο της οικίας;
 3. Παιδιά για τον χιλιάρη με τα 70ps έχουμε κάποια εικόνα; Ίδιας χρονολογίας πάντα. Έχω βρει ένα για τη γυναίκα να πηγαινοέρχεται στη δουλειά της εντός πόλης και λέω να κάνω κίνηση αφού φυσικά το ελέγξω πρώτα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο.
 4. Είναι τα μπαζούκας ντε, που έλεγε και ένας φίλος στο thread του corona. Αναντιστοιχία τουλάχιστον στο 80% όσων έχουν εξαγγείλει.
 5. Η υποβολή δήλωσης των εργοδοτών (όσων επαναλειτούργησαν εντός Μαϊου ή ανήκουν στις πληττόμενες) παρατάθηκε μέχρι και αύριο. Ο εργαζόμενος δεν κάνει καμία δήλωση εκτός και αν θέλει να τροποποιήσει αριθμό λογαριασμού ή στοιχεία μίσθωσης. Τα λεφτά φαντάζομαι θα έχουν κατατεθεί εκτός απροόπτου μέχρι την Παρασκευή. Κάποια στιγμή είχε βγει σαν πληροφορία πως για τις δηλώσεις που κατατέθηκαν μέχρι τις 5 Ιουνίου θα έκαναν την αντίστοιχη πληρωμή σήμερα - αύριο αλλά δεν ξέρω κάποιον να τα πήρε. Τέλος, αν κάποιος εργαζόμενος δεν δηλωθεί για οποιοδήποτε λόγο στις δηλώσεις αναστολής τότε ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να του δώσει κανονικά το μισθό και ο εργαζόμενος μπορεί να κινηθεί δικαστικά εναντίον του.
 6. Το πρόβλημα του φίλου σου είναι πως αγόρασε ένα ακίνητο πχ 100k, εκείνος έβγαλε 20k το 2019, επομένως καλείται τώρα να δηλώσει πως βρήκε τα υπόλοιπα 80k ειδάλλως θα φορολογηθεί για αυτά ως τεκμήριο. Ο κωδικός στο Ε1 στον οποίο μπαίνουν τα ποσά κληρονομιάς δεν ζητάει κάτι για δημοσίευση διαθήκης αλλά τον αριθμό της δήλωσης στη ΔΟΥ, για την οποία η δημοσίευση ή μη διαθήκης είναι προαπαιτούμενο. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, καλά τα λέει ο λογιστής. Οι λύσεις που βλέπω είναι δύο. Είτε πληρώνει, είτε βάζει ψευδή στοιχεία στο Ε1 (βασικά μόνο στον αριθμό δήλωσης), δεν πληρώνει αλλά κινδυνεύει σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο να πληρώσει περισσότερα από το φόρο. Μπορεί επίσης να τσεκάρει ο λογιστής αν έχει ποσά για ανάλωση ώστε να πέσει ο φόρος. Πριν την αγορά ενός ακινήτου, ένα τηλέφωνο στο λογιστή δεν είναι κακή ιδέα. Συνδιαχείριση τραπεζικού λογαριασμού. Και εγώ χειριζόμουν το ebanking του πατέρα μου εκτός από αυτόν, και όταν απεβίωσε μπορούσα άνετα να μεταφέρω το υπόλοιπο όπου ήθελα. Το αν πρέπει, είναι νόμιμο κτλ είναι άλλο θέμα.
 7. Για αρχή θα πρότεινα να συνεχίσεις τη ζωή σου παίρνοντας ως δεδομένο πως δεν σου ανήκει τίποτα. Η περίπτωση είναι τέρμα μπερδεμένη και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, χρόνο και αρκετά έξοδα. Ανάλογα με την κατάσταση του ακινήτου (αν μεταβιβάστηκε, πως κτλ) θα προκύψουν έξοδα που όπως καταλαβαίνω ούτε καν τα φαντάζεσαι(δικηγόρος, συμβολαιογράφος, μηχανικός, λογιστής, παράβολα, φόροι;). Το ακόμη δυσκολότερο είναι πως απέναντι σου έχεις κάποιον με μηδενική διάθεση συνεργασίας. Είναι σύνηθες για ανθρώπους που έχουν φύγει χρόνια από τη χώρα να μη ξέρουν καν την περιουσία τους. Προσωπικά, και να με συγχωρείς, θεωρώ τον πατέρα σου μεγάλο μ....α γιατί μπορεί με λίγη προσπάθεια να σου εξασφαλίσει έστω τη στέγη. Θα ντρεπόμουν στη θέση του γιατί δεν σέβεται καν τον κόπο του δικού του πατέρα. Δεν λέω να μην το κυνηγήσεις, απλά να είσαι ψιλιασμένη για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Στην τελική πάντως, θα πήγαινα τελείως εκβιαστικά, ίσως και μέσω δικηγόρου αν υπάρχει νομικό πάτημα, και θα ζητούσα κάποιο χρηματικό ποσό από αυτούς που μένουν μέσα για να μην τους χαλάσω τη ζαχαρένια. Ένα ίσως μικρό κέρδος από μια χαμένη υπόθεση.
 8. Να μείνω λίγο σε αυτά. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και που ίσως "μετρήσουν" τελικά στην αγορά, είναι ελάχιστα και κάκιστα υλοποιημένα. Δάνειο με επιδότηση τόκων; Δελτίο τύπου από Μάρτιο, από το πρωί μέχρι το βράδυ στον Αυτιά και στον Παπαδάκη να λένε οι υπουργοί, σήμερα μπαίνουν, αύριο μπάινουν. Αποτέλεσμα; Σήμερα είναι ακόμη κολλημένα στη γραφειοκρατία ενώ τα έχει εγκρίνει η τράπεζα. Και μιλώ για εταιρία με κάκαλα, όχι ψιλικατζίδικο. Αυτή η εταιρία λοιπόν μπορεί να έχασε ένα σωρό ευκαιρίες για ανάκαμψη μέσα στην όλη κρίση (να αναφέρω μόνο την τιμή του πετρελαίου πχ που βοήθησε στις μεταφορές). Επιστρεπτέα προκαταβολή; Δελτίο τύπου επίσης από Μάρτιο, με ένα κλικ παίρνεις τα λεφτά (Σταικούρας πριν κάποιες μέρες). Δύο μέρες πριν κλείσουν οι αιτήσεις (και αφού έδωσαν παράταση), το taxis είχε λάθος στοιχεία από Εργάνη. Δηλαδή το ένα υπουργείο είχε λάθος τα στοιχεία που του έδωσε το άλλο υπουργείο. Για να καταλάβουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Αποτέλεσμα; Ακόμη δεν μπήκαν λεφτά αν ήσουν σε αυτούς με τα λάθος στοιχεία. Άλλο αποτέλεσμα; Εταιρία με 50 άτομα πλήρους απασχόλησης, 5εκ τζίρο, μισθούς αρκετά άνω του βασικού, δικαιούται 17k ενώ κέντρο διασκέδασης με 70 άτομα προσωπικό, δηλωμένα όλα με ένα Σάββατο το μήνα (κοινώς 1 ένσημο το μήνα) και τζίρο 100k, δικαιούται 30k επειδή έχει πάνω από 50 άτομα προσωπικό. Βέβαια τα 70 ένσημα του δεύτερου αντιστοιχούν σε 1 μήνα ενσήμων 1,5 υπαλλήλου του πρώτου. Λεπτομέρειες για τα τζιμάνια στα υπουργεία. Αναστολή είσπραξης επιταγών; Από τη μία το κράτος παραδέχεται πως υπάρχουν μεταχρονολογημένες επιταγές (αυτό δεν υπάρχει σχεδόν σε καμία χώρα) και από την άλλη λέει στα τσακάλια, αν ο ΚΑΔ σου είναι στη λίστα, μπορείς να πληρώσεις σε 75 ημέρες. Δηλαδή, έκανες 3-4 μήνες να εισπράξεις την επιταγή, κάνε άλλους 2,5 υπομονή. Και το έκανε και για τον Μάρτιο που ήταν στην ουσία άχρηστο σαν μέτρο γιατί όλες οι εταιρίες είχαν δουλέψει. Για τα παραπάνω μαζί με κάμποσες άλλες αρλούμπες (σκοιλ ελικικου), τα τζιμάνια μας λοιπόν χρειάστηκαν πάνω από 200 εγκυκλίους και αποφάσεις για να τα υλοποιήσουν. Και μάλιστα με αυτό τον κάκιστο τρόπο. Δηλαδή αν έβγαιναν και σωστά ακόμη θα διαβάζαμε εγκυκλίους. Το ότι όλο αυτό είναι χαμένες εργατοώρες σε άσκοπο διάβασμα, αιτήσεις σε δεκάδες πλατφόρμες κτλ, δεν τους αφορά. Δεν έχουν ιδέα τι γίνεται στην αγορά και δεν μπορούν να την αφουγκραστούν. Όλα για τα ψηφαλάκια. Μοιραστείτε από 800 ευρώ για 45 ημέρες και πείτε μου και ευχαριστώ. Οι εταιρίες όμως δεν δουλεύουν με 800ρια για να τις κοιμίζεις.
 9. Για να σου απαντήσει υπεύθυνα ο λογιστής θα πρέπει να έχει νομοθετηθεί. Μόνο στη χώρα μας "νομοθετούν" με δελτία τύπου ή μέσω Αυτιά, Παπαδάκη και διαρροών.
 10. Δεν ξέρω αν το είδες στο ημερολόγιο αλλά πέφτει Τετάρτη με Τετάρτη και είμαι έτοιμος να κλείσω εισιτήρια για αυτό ακριβώς το χρονικό διάστημα για νησί του Αιγαίου. Αν έχεις κάποιο προαίσθημα, είχες κάποιο όραμα ή σε επισκέφτηκε στον ύπνο σου ο Τσίοδρας με μάσκα, μέσα από ένα πυκνό σύννεφο απολυμαντικού, πες το τώρα γιατί είναι κρίμα να ψάχνω την Aegean για αποζημιώσεις ή αναβολές.
 11. Αν ερμηνεύω ορθώς την ΠΝΠ της 13/4/20, αν είχα βρει Π.Κ. (προ κορονωϊού) εισιτήριο για Παρίσι στα 50,00 ευρώ (λέμε τώρα μια τιμή που θα ήταν προσφορά), θα μου επιστραφεί το ποσό αυτό σε μορφή voucher (πιστωτικό σημείωμα) και θα μπορέσω να το χρησιμοποιήσω εντός 18 μηνών σε όποια πτήση επιθυμώ. Αν οι πτήσεις για Παρίσι, Μ.Κ,.θα ξεκινούν π.χ. από 100,00, θα πρέπει να πληρώσω άλλα 50,00. Αν ισχύει αυτή η περίπτωση, θα έχω δανείσει άτοκα την αεροπορική και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πληρώσω παραπάνω. Αν πάλι δεν επιθυμώ να ταξιδέψω εντός των 18 αυτών μηνών, τότε πρέπει να περιμένω 18 μήνες για να καταστεί η απαίτηση μου ληξιπρόθεσμη.
 12. Συνάδελφε, 24% για το 2019 και 20% για το 2020.
 13. Το σενάριο 3-4% ύφεση θεωρώ πως παίζει μόνο σε περίπτωση που 1/7/20 λειτουργεί το σύνολο της αγοράς και μάλιστα με ανοικτά σύνορα. Δηλαδή το 3ο και το 4ο τρίμηνο να αντισταθμίσουν την τεράστια χασούρα του 1ου και κυρίως του 2ου. Στο μεν 1ο τρίμηνο έχουμε έναν πολύ κακό Μάρτιο και δύο μήνες υποτονικούς με υστέρηση σε προύπολογισμένα έσοδα, το δε 2ο ξεκινά με κακούς οιωνούς (αρχίζουν και κλείνουν εργοστάσια και μεγάλες επιχειρήσεις που καμία σχέση δεν έχουν με απαγορεύσεις και αναστολές) και δεν βλέπω πως μπορεί να συμβεί κάτι θετικό μέχρι τέλη Ιουνίου. Πιστεύω πως για φέτος, οτιδήποτε κάτω από διψήφιο σε ύφεση θα είναι καλό σενάριο. Βέβαια, του χρόνου, και με την προϋπόθεση πως η Ευρώπη θα σταθεί επιτέλους στο ύψος της, βλέπω να τρέχουμε με υψηλούς θετικούς ρυθμούς αλλά μέχρι τότε θα έχουν υπάρξει δυστυχώς πολλά προσωπικά δράματα.
 14. Να ξεκινήσω λέγοντας πως μακάρι το κράτος να δείξει αντανακλαστικά σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή και να μεριμνήσει και για εσάς. Επειδή όμως συνεχίζεις και αναφέρεσαι στον εποχιακό τουρισμό λες και σας χρωστάει το κράτος, θα ρωτήσω ρητορικά γιατί όλοι λίγο πολύ ξέρουμε την απάντηση. Εσύ ως ηλεκτρονικός, ξεκινάς (με ένσημα) αυστηρά Απρίλιο ή Μάιο τη δουλειά, σου κολλάνε ένσημα στον (κατά 90% των περιπτώσεων) βασικό μισθό, αυτό γίνεται μέχρι Οκτώβριο και μετά μπαίνεις ταμείο. Δηλαδή προσφέρεις στο κράτος ένσημα βασικού έξι μηνών και του παίρνεις περισσότερα πίσω από το ταμείο ανεργίας. Δηλαδή το κράτος μπαίνει μέσα συστηματικά από εσένα πχ, κάθε χρόνο. Φυσικά, άλλοι σαν και εσένα (εποχιακοί) λόγω θέσης (σερβιτόροι, μπαρμεν και τα ρέστα) βγάζουν μαύρα άλλους 3-4 μισθούς. Και εσύ φαντάζομαι, παίρνεις το 400ρι από το ταμείο και κάνεις τα μαύρα σου μεροκάματα όποτε αυτά προκύψουν. . Και βγαίνεις και λες το παράπονο σου με τέτοιο τρόπο λες και το μόνο που μπορείς να κάνεις κάθε χρόνο είναι να δουλεύεις εποχιακά. Δηλαδή ψάχνεις για δουλειά, ακόμη και μακριά από τον τόπο σου, και δεν βρίσκεις. Αλλά μετά φταίει το κακό κράτος που δεν σου δίνει λεφτά ή δεν σε σκέφτεται. Σε άλλα νέα, αν θυμάστε μια προηγούμενη μου ανάρτηση για τα νέα κόλπα μερικών εργοδοτών για τη μισθοδοσία (που πλέον βγαίνει ως εξής: μισθός που θα δώσει η επιχείρηση = μισθός που έπαιρνες μείον το επίδομα της αναστολής σύμβασης εργασίας), κατόπιν διαβούλευσης της εταιρίας με τους εργαζόμενους (χωρίς εκβιασμούς, απλή συζήτηση), αποφασίστηκε από 24/25 εργαζόμενους να δεχτούν την πρόταση της εργοδοσίας. Επαναλαμβάνω, χωρίς εκβιασμούς ή απειλές. Ο ραγιαδισμός καλά κρατεί. Αύριο θα μας φταίνε πάλι τα κακά αφεντικά.
 15. Σε επιχείρηση με μπόλικους υπαλλήλους, προτάθηκε εν ολίγοις, να συμψηφιστεί η μισθοδοσία με το επίδομα. Δηλαδή είναι ο μισθός 700 ευρώ, το επίδομα για τον Απρίλιο αντιστοιχεί σε 533 ευρώ (μπακαλίστικα), άρα να καταβάλει η επιχείρηση τη διαφορά (700,00 - 533,00 = 167,00). Φυσικά θα εργάζονται όλοι. Όλο αυτό γιατί η super εταιρία κοιτάει το μέλλον και τρεις μήνες μπροστά. Για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο λέει, έχουμε ρευστότητα αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για μετά. Κάνοντας τους υπολογισμούς, θα δει κανείς πως για τον Απρίλιο πχ, με ΚΠΚ 101, ο εργοδότης πάει να γλιτώσει σχεδόν 84% του κόστους ενός εργαζομένου. Αυτό για να καταλάβουμε σε τι μονοπάτια βαδίζουμε από εδώ και στο εξής.
×
×
 • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.