Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

dmans1

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  41
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από dmans1

 1. Πρακτικότατο ερώτημα. Είμαστε στο 2025 και κυκλοφορεί το μήλοαυτοκίνητο και ίναι ότι τελειότερο υπάρχει.... και γίνεται το ατύχημα και υπάρχει ζημιά-τραυματισμός-θάνατος, ποιός θα έχει σε νομικό επίπεδο την ευθύνη;
 2. ....και από την άλλη έχεις την Intel να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να πάει σε 12VO τροφοδοτικά γιατι είναι ποιό αποδοτικά σε συνθήκες χαμηλού φόρτου
 3. Για όσους θεωρούν ότι ο ηλεκτισμός θα σώσει τον κόσμο, ας κάνουν τον κόπο να δούν ένα λογαριασμό ΔΕΗ. Έχει πλέον στο κάτω μέρος πληροφορίες για το πόσο διοξείδιο παράγεται για την παραγωγή κάθε κιλοβατώρας ενέργειας. Με απλά μαθηματικά, προκύπτει ότι ένα μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, παράγει περίπου 80gr CO2/km. Τιμή που απλά είναι στον μέσο όρο ενός τυπικού μικρού ή ιβρυδικού κινητήτα. Ο ηλεκτισμός σε χώρες τύπου ελλάδας, απλά μεταθέτει το πρόβλημα εκτός πόλεων. Σε αυτό δεν μπορεί να υπολογιστεί η επίπτωση που έχει στο περιβάλλον η κατασκευή/αποκομιδή των μπαταριών. Ακόμα και αν βάλουμε στην άκρη όλα τα παραπάνω και υποθέσουμε ότι πράγματι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μολύνει εξαιρετικά λιγότερο από ένα βενζίνης, παραμένει το πρακτικό προβλημα. Εξαιρετικά χαμηλή πυκνότητα ενέργειας και πολύ μεγάλος χρόνος φόρτισης σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα, κάτι το οποίο τα κάνει πρακτικά για χρήση μόνο εντός πόλεων.
 4. Τo blockchain είναι τρόπος να υπογράφεις κάτι χωρίς την παρουσία τρίτου trusted party. ΔΕΝ είναι νόμισμα ή οτιδήποτε άλλο, μην τα μπερδεύουμε. Στα cryptocurrencies χρησιμοποιείται για να μπορείς να αποδείξεις ότι πάραξες(proof of work) /κατέχεις και ότι έδωσες/πήρες νομίσματα χωρίς να χρειάζεται κάποιος 3ος (τράπεζα) να επιβεβαιώσει ότι αυτά που ισχυρίζεσαι ισχύουν ή όχι.
 5. Εδώ είσαι λάθος. Τα παιδιά χρειάζονται βεβαίωση ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια βάσει του υγειονομικού σχεδιασμού της χώρας.Τη βεβαίωση τη δίνει ιατρός η βεβαίωση αναφέρει ότι το παιδί είναι πληρως ή ατελώς εμβολιασμένο, και ο ιατρός είναι υποχρεωμένος να μην δώσει τίποτα άλλο πουθενά, βάσει ιατρικού απορρήτου υπάρχουν νομικές συνέπειες. Πάμε τώρα στην βεβαίωση εμβολίου covid. Θα το δείχνεις σε ΙΔΙΩΤΕΣ (αεροπορικές εταιρίες για να σε αφήσουν να πετάξειςπχ), οι οποίοι θα αποκτούν πρόσβαση σε δικό σου, πολύ συγκεκριμένο ιατρικό δεδομένο.
 6. Δεν αναφέρομαι στο αν πρέπει ή όχι να κάνει κάποιος το εμβόλιο. Η απάντηση εδώ είναι αυτονόητη. Αναφέρομαι στο φακέλωμα που προκύπτει από προσωπικά/ιατρικά δεδομένα, γι αυτό και η αναφορά στα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.
 7. Μόνο εγώ βρίσκω το παραπάνω εξαιρετικά ανησυχητικό; Ρωτήστε τους πατεράδες/παππούδες σας να σας πουν τι ήταν το πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων, γιατί κάτι τέτοιο μου θυμίζει. Θέλω να πιστεύω ότι στην Ευρώπη, λόγω GDPR, δεν θα περάσει καθώς αποτελεί προσωπικό ιατρικό δεδομένο.
 8. Εντάξει. Όταν αποτελεί είδηση/feature σε ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ότι παίζει κλανιές αντί για κόρνα, αντί κάτι ουσιαστικού (πχ φρενάρει,επιταχύνει,στρίβει καλύτερα) τι άλλο να πώ....I rest my case Πρέπει να πέθαναν πολλοί petrolheads με αυτή την είδηση σήμερα.
 9. Sorry, αλλά όλα αυττά θυμήζουν αυτοεκπληρούμενη προφητεία. ΔΕΝ ανταμείβω πρωτογενή, δευτερογενή,τριτογενή παραγωγή με bitcoin επειδή έχουν κάνει κάποια παραγωγή, αλλά ΑΠΑΣΧΟΛΩ πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα για να κάνω mine bitcoin, και να ανταμειφθώ με bitcoin. Και όταν απασχολώ πόρους αποκλειστικά για να παράξω "χρήμα" και όχι για να αφήσω προστηθέμενη αξία στον μάταιο τούτο κόσμο, και με τον όρο προστηθέμενη αξία ενοώ κάτι που οφελεί το κοινονικό σύνολο καθ οποιοδήποτε τρόπο, τότε απλά φουσκώνω τη φούσκα, η οποία νομοτελιακά θα σκάσει, χωρίς να έχει αφήσει κάποιο αποτύπωμα στην κοινωνία. Μερικοί καιροσκόποι ενδεχομένως να βγάλουν λεφτά χωρίς να παράξουν έργο, το συνολικό αποτύπωμα στον κόσμο θα είναι όμως πέρα για πέρα αρνητικό.
 10. Το ότι δεν χρειάζεται κάποια κεντρική αρχή για να το παράξει, ούτε καλύτερο, ούτε διαφορετικότερο το κάνει από τα κλασσικά νομίσματα. Ναι, μπορείς να κάνεις συναλλαγές χωρίς την επέμβαση 3ου (αν και αυτό σηκώνει πολύ συζήτηση καθώς πρέπει να υπάρχει κάποιος/οι που να διατηρούν το blockchain), ανώνυμα (παίζεται και αυτό γιατί ένα αναγνωριστικό το παίρνεις), αλλά όπως και τα "κλασσικά" νομισματα, υπάρχει όμως και εδώ το δομικό σφάλμα ότι παράγεται χωρίς να έχει υπάρξει ΚΑΝΕΝΑ αντάλλαγμα ώστε να αποκτήσει πραγματική αξία (μη πει κανένας ότι λύνοντας ένα μαθηματικό πρόβλημα με brute force προσσέγιση για να πάρω το proof of work bitcoin μου είναι παραγωγική διαδικασία, θα γελάνε και τα τσιμέντα) Το blockchain είναι φανταστική ιδέα, μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα εμπιστευρικότητας, έχει συσχετισθεί δυστηχώς όμως με τα cryptocurrencies και η πλειοψηφία νομίζει ότι είναι το ίδιο πράγμα.
 11. Άπειρες corporate εφαρμογές παίζουν μόνο με IE
 12. Τα πράγματα (στο μυαλό μου είνα απλά): χαμηλη θερμοκρασία cpu/gpu= χαμηλή/μέτρια θερμοκρασία cpu/gpu = φφφφφφφφφφφφφ μέτρια θερμοκρασία cpu/gpu= ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ μεγάλη θερμοκρασία cpu/gpu = Ένας αισηθητήρας θερμοκρασίας δλδ δεν αρκεί; Πολύ παπαντζομαρκετινγ μου μυρίζει
 13. Τα tesla έχουν ξεκινήσει ώς lvl 2 autonomous drive (κίνηση σε δρόμους χωρίς φανάρια κτλ) και πρόσφατα έχουν πάει σε lvl 3 (διασταυρώσεις/φανάρια κτλ). Κανένα από αυτά δεν είναι lvl4, το οποίο είναι πραγματικά αυτόνομο σύστημα, οπότε θεωρητικά θα μπορούσαν να το πουλάνε και χωρίς τιμόνι. Είναι driver assist σύστημα (εξαιρετικό ), αλλά προσπαθούν να το μαρκετάρουν ώς πληρες αυτόνομο σύστημα, πράγμα που μπορεί να είναι και επικίνδυνο. Υποθέτω στα manual αναφέρουν ότι την ευθύνη την έχει πάντα ο οδηγός, αλλά για τους περισσότερους "ποζεράδες" που πήραν tesla απλά γιατί είναι "γαματο" αυτά είναι ψιλά γράμματα. Αντίθετα, ο πλήρως συνηδειτοποιημένος οδηγός, έχει στη "φατέτρα" του, και ένα επιπλέον σύστημα που θα επέμβει για να σώσει την κατάσταση την κακιά στιγμή.
 14. Φιλαράκι σου μιλάω ηρεμα, και δεν σε μείωσα ποτε. Strike 1, στο επόμενο πάς για report. Βρές μου τρόπο να κάνεις straightforward app sideload σε Ios και μετά ένα να τα ξαναπουμε. Το jailbreak δεν εντάσσεται στην κατηγορία "δυσκολότερα" αλλά στην παράκαμψη περιορισμών που η ίδια η apple έχει βάλει. και επαναλαμβάνω.... fortnite και το κάθε άλλο app εκτός store μπορείς να βάλεις ΧΩΡΙΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΙΕΣ σε android. Δεν είμαι ούτε το παίζω ξερόλας, just laying facts. Η apple έγινε, είναι και θα παραμείνει ελλεινή εταιρία, φτιάχνοντας ένα θεόκλειστο οικοσύστημα, τόσο σε επίπεδο software (ή app store ή τίποtα), και σε επίπεδο hardware (έχει χάσει δίκες στην αμερική γιατί δεν δίνει board schematics και ανταλλακτικά σε non official retailers). Και για να σε προλάβω, και η google τα ίδια είναι, αλλά εκεί υπάρχει και η εναλλακτική του AOSP, αν ώς εταιρία δεν γουστάρεις google services και του ελεύθερου sideloading ακόμα και στο επίσημο android distro. Μια τελευταία ερώτηση, απαντάς και δεν ξαναασχολούμε μαζί σου. ΔΟυλεύεις ή έχεις μετοχές στην apple και κόπτεσαι τόσο πολύ όταν κάποιοι την κακολογούνε;
 15. To λες και μόνος σου.... η πουλάς στο μαγαζί μας με τους όρους μας, η δεν πουλάς καθόλου. Το fortnite σε andoid μια χαρά εγκατάσταση μπορείς να το κάνεις εκτός store, just saying... Φιλικά... https://ec.europa.eu/competition/consumers/abuse_el.html
 16. Κατάχρηση δεσπόζοσας θέσης, αν δεν σου αρέσει ο όρος μονοπώλιο. Όταν έχεις μεγάλο μερίδιο, δεν μπορείς να βάζεις ότι όρους γουστάρεις, και άμα δεν σου αρέσει πήγαινε αλλού. Δεν υπάρχει αλλού όσον αφορά το IOS οικοσύστημα.....
 17. Είναι μονοπωλιακή πρακτική από τη στιγμή που δεν αφήνει 3rd party stores, apps εκτός του δικού της store στις συσκευές τις.
 18. Δεν μπορώ να κατανοήσω την κακομοιριά/fanboyσμό, πείτε το όπως θέλετε εδω μέσα. Μακάρι να βγεί και να σπέρνει, όπως μακάρι και να βγάλει και η intel gpu που να σπέρνει. Ο ανταγωνισμός σε αυτό το κομμάτι, μόνο καλό κάνει στην αγορά. Τα αποτελέσματα του να υπάρχει μόνο 1 leader (intel,nvidia) τα έχουμε δει στα τελευταία χρόνια και δεν είναι καθόλου καλό για την τσέπη μας.
 19. Ψιτ, με tokenization παίζει και το winbank app. Όσοι μιλάνε για ξέφραγα αμπέλια για για τρύπια apps, σε αντίθεση με την ασφάλεια που προσφέρουν τα apple/gpay ας παραθέσουν facts. Παραθέτω εγώ ένα, με tokenization παίζουν όλοι, σε ΚΑΜΙΑ πλατφόρμα, τράπεζας η μη δεν αποθηκεύεται πραγματικός αριθμός κάρτας.
 20. Ασχολήθηκε και η "κουτσή μαρία" με το άθλημα κυρίως λόγω hype. Μόδα είναι και θα περάσει (για την κουτσή μαρία αναφέρομαι πάντα) Το flight simming (πολιτικό η πολεμικό) έχει σταθερό κοινό χρόνια τώρα με τον εξοπλισμό του και τα όλα του. Οι περισσότεροι από αυτούς, το πρόβλημα που έχουν (και εγώ μέσα σε αυτούς) είναι το θέμα του χώρου καθώς θέλει πολλά τερρα σε SSD. Ελπίζω να μην υπάρξει έλλειψη εκεί γιατί και εγώ περιμένω πως και πως από Σεπτέμβρη να "ψωνίσω"
 21. Insomnia Ιούνιος 2021 "O Snapdragon 875 Plus κάνει level up στο mobile gaming" ...and the wheel keeps turning
 22. Για όσους κράζουν, υπάρχει τέρμα σοβαρός λόγος που έγινε αυτό. Δείτε το βίντεο Και ναι, αν είσαι normal user no big issue, αν όμως ησ υσκευή είναι εταιρικη και έχει ευαίσθητα δεδομένα, είναι very big issue.
 23. Καιρός ήταν. Ο δήμος μου είχε μέχρι πρόσφατα ίδιο ΤΚ με γειτονικό δήμο. Η οδός που μένω υπάρχει και στον γειτονικό δήμο. Καταλαβαίνετε το μπάχαλο που γίνονταν με την αλληλογραφία.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.