Προς το περιεχόμενο

RTW4ever

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  1.156
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από RTW4ever

 1. Ωχ, δίκιο έχεις, σε μπέρδεψα με άλλον, είχα διαβάσει και την πρώτη σελίδα του θέματος αλλά αρκετό καιρό πριν, οπότε πήρα κυριολεκτικά το τελευταίο σου σχόλιο και δεν έπιασα την ειρωνία. Απολογούμαι.
 2. Δεύτερος Νικολά μας βρήκε. Προσφέρεις πολύ γέλιο.
 3. Είσαι σαφέστατος, έχεις δώσει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες.
 4. Ναι, υπάρχουν, και ναι, δεν θέλουμε αλλαγές σε κάτι που είναι χρηστικό και δουλεύει μια χαρά. Πλέον λέγεται open shell και εξ αρχής έχει ως default start menu όπως των 7. Start > search που δουλεύει, όχι σαν την άθλια των 10. Πρώτα ενημερωνόμαστε και μετά μιλάμε. Α, και στο Linux προτιμάμε start menu στα αριστερά και κάτω, γιατί έτσι γουστάρουμε.
 5. Έχεις λάθη και αν σε ακολουθούσε θα καταστρεφόταν. Στα γρήγορα: Προϋποθέτεις ότι ο νέος δίσκος θα έχει partition και file system, όταν είναι προφανές ότι ο χρήστης μας δεν έχει ιδέα. Έχεις ορθογραφικά στο rsync. Ξέχασες το chroot. Η υποβόσκουσα επίδειξη είναι επικίνδυνη πολλές φορές.
 6. Όλοι μας μάθαμε απολύτως μόνοι μας, με άπειρο διάβασμα και πειραματισμούς. Κανείς δεν είχε δάσκαλο από πάνω του. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όποιος δεν διαβάζει, δεν περνάει τις εξετάσεις. Τουλάχιστον έτσι έπρεπε να είναι. Αυτά που ζητάς είναι ολόκληρα σεμινάρια, και θέλει ΠΟΛΥ διάβασμα, αν δεν ξέρεις τίποτα. Δεν ρωτάς μόνο μια ερώτηση, που ευχαρίστως θα απαντούσαμε. Καλύτερα λοιπόν στρώσου στο διάβασμα, ή πάρε άλλο μάθημα να δώσεις. Και εννοείται όλο το διάβασμα θα είναι στα αγγλικά. Που πας για Λίνουξ χωρίς Αγγλικά;
 7. Φυσικά, αλλά τι περιμένεις, να την βγάλεις κλεψιμέικα με δουλειά άλλων; Κάτσε διάβασε, αλλιώς πάρε 0!
 8. @pink_glitter Επειδή βλέπω ότι ξέρεις πολύ λίγα από Linux, κάνε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που σου λέει ο φίλος. Είναι η πιο εύκολη και απλή λύση.
 9. RTW4ever

  Εικονίδιο ANYDESK

  Αλλιώς θα ήταν trojan, συμπληρώνω.
 10. Όποιος δοκιμάσει ltsc δεν ξαναγυρίζει πίσω.
 11. Δεν είναι το θέμα τι έχω εγώ και ποιος την έχει μεγαλύτερη την... εμπειρία. Κοίταξες το δέντρο και όχι το δάσος. Ως παράδειγμα το έφερα. Για το ότι αυτά που ρωτάς έχουν απαντηθεί κυριολεκτικά χιλιάδες φορές εδώ και δέκα χρόνια, και είναι πλέον πασίγνωστα και κοινός τόπος, έχεις να πεις τίποτα; Ή απλά συνεχίζεις το τρολάρισμα; Τώρα είδα τι είναι το fusion drive... πφφφφ δεύτερη φορά. Apple, μπλιαχ, δεν ασχολούμαι με πόζερς και επίδειξη μούρης και πλούτου στην τεχνολογία. Και αφού ήξερες για υβριδικούς δίσκους και nand flash, προφανώς επιβεβαιώνεις ότι τρολάρεις κανονικά για τους ssd.
 12. Ε τι πφφφφ, εδώ ρωτάς πράγματα που έχουν απαντηθεί χιλιάδες φορές εδώ και πόσα χρόνια. Έχω ssd εδώ και 11 και πλέον χρόνια, ακόμα θα ρωτάμε για αντοχές και αξιοπιστία; Πρώτη φορά άκουσες / είδες για ssd;
 13. Εάν έχεις τα Pro γίνεται και παραγίνεται μάλιστα. Δημιουργείς software policies και απαγορεύεις ή επιτρέπεις σε χρήστες να τρέχουν εφαρμογές. Επίσης από τις security properties κάθε φακέλου μπορείς να απαγορεύσεις πρόσβαση σε συγκεκριμένους χρήστες. Όλα τα παραπάνω τα είχα κάνει παλιότερα με 100% επιτυχία, σε γραφείο που ήθελα η γραμματέας να μπορεί να κάνει μόνο συγκεκριμένα πράγματα στο pc.
 14. RTW4ever

  Προβλημα εκκινησης laptop

  Αφού δεν έχεις βασικές γνώσεις και δεν καταλαβαίνεις τι σου λένε, πήγαινε σε τεχνικό. Αυτοί κλέφτες θα γίνουν;
 15. Στο Linux αυτό θα γινόταν πανεύκολα. Στα Win νομίζω γίνεται, αν υπάρχει κάποιο service για την process που λες. Μέσα από cmd εκκινείς το service ως άλλος χρήστης. Δεν θυμάμαι όμως λεπτομέρειες, το είχα βρει πολύ παλιά. Ψάξε στο google γύρω από τα services.
 16. Αυτό που δείχνεις είναι από το space desktop το οποίο ΔΕΝ είναι το default στη διανομή, πράγμα το οποίο ανακάλυψα πολύ αργότερα. Άλλη ιστορία αυτή με τα desktop, ξέχασα να τη γράψω στην πρώτη σελίδα. Για δοκίμασε με το default desktop, το rox, να σε δω. Θα γελάσει ο κάθε πικραμμένος. Φιλικά μιλάω πάντα, έτσι;
 17. Σίγουρα ξέρεις τι είναι η κλωνοποίηση και πως γίνεται; Διότι από τα συμφραζόμενά σου δεν βγαίνει και πολύ νόημα. Τα docking station απλά σου επιτρέπουν να συνδέσεις έναν εσωτερικό δίσκο μέσω usb αντί για sata μέσα στον υπολογιστή. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει διαφορά, όλα με software γίνονται. Τι εννοείς hardware κλωνοποιητής;
 18. Κι αν το κινητό χαλάσει ή μου το κλέψουν; Κι αν πιάσει ιό το χιλιοτρύπητο android; Δεν ξέρω τίποτα από κινητά και ούτε θέλω να μάθω. Μόνο με pc ασχολούμαι. Ευχαριστώ κύριοι της ΕΕ, δεν θα πάρω.
 19. Με συγχωρείς αλλά το να μη πειράξεις τίποτα, με κανένα τρόπο δεν εξομοιώνεται με το "το σέταρα κανονικά και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα". Αφού δεν (χρειάστηκε να) τροποποιήσεις τίποτα, τι πρόβλημα να συναντήσεις; Εδώ μιλάμε για να φτιάξεις μια συντόμευση είτε στην επιφάνεια εργασίας, είτε στο panel (taskbar) πρέπει να είσαι προχωρημένος χρήστης. Σε παραπέμπω σε αυτά που έγραψα στην πρώτη μου ανάρτηση στο παρόν θέμα, για να μην επαναλαμβάνομαι. Αν είσαι αρχάριος όπως λες, στοιχηματίζω ότι δεν καταλαβαίνεις απολύτως τίποτα, ιδίως στο κεφάλαιο για την συντόμευση στο panel. Δυστυχώς πάρα π
 20. Εγώ πάλι πιστεύω ότι κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Φυσικά έχετε και οι δύο δίκιο ότι δεν είναι αντικειμενική μέτρηση, διότι δεν είναι τεχνική και ούτε εγώ έχω τις τεχνικές γνώσεις. Αυτό είναι το δέντρο. Το δάσος είναι ότι απλά, διανομές ελαφριές με apt αλλά χωρίς systemd είναι μόνο το Antix. Άρα αυτά θα συγκρίνουμε πρακτικά. Το συγγενές με το AntiX, MX Linux, δεν είναι πιο ελαφρύ και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης, αφού δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό. Τέλος είναι απλά μια παράθεση εμπειρίας χρήσης. Μπορεί όποιος έχει αντίθετη άποψη, να παραθέσει με αποδείξεις την δική
 21. Χα χα, πιστεύω ότι απέδωσα σωστά στα ελληνικά τον όρο "troll"... 😛
 22. Ακριβώς αυτό. Εντελώς φιλικά μιλώντας, μάλλον σου διαφεύγει ότι το AntiX στηρίζεται στο Debian, είναι δηλαδή τρόπον τινά παράγωγό του. Η διαφορά τους είναι ότι στο Antix αφαίρεσαν το systemd. Δες την εικόνα με τα repos που έχω παραθέσει, είναι τα repos του Debian Buster στο Antix! Το συμπέρασμα που βγαίνει εύκολα είναι ότι η αφαίρεση του systemd έχει απλά καταστρέψει την ευχρηστία και η διανομή Antix κατά την άποψή μου είναι άθλια. Άρα το systemd όχι μόνο δεν είναι bloatware αλλά αντιθέτως πάρα πολύ χρήσιμο.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.