Προς το περιεχόμενο

bobptz

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  494
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

24 Excellent

Σχετικά με bobptz

 • Κατάταξη
  Senior Member

Πρόσφατες Επισκέψεις

2.661 προβολές προφίλ
 1. Καλησπέρα Το Νοέμβριο 2020 (Black Friday) πήρα ένα αφυγραντήρα Morris 24400IW 24L. Μετά από λίγες ημέρες άκουγα ένα σιγανό θόρυβο, σα να πετάει μια μύγα, σα κάποιο ροδάκι που γυρίζει να ακουμπάει κάπου. Το πήγα 3-4 φορές για επισκευή και κάθε φορά τα ίδια. Όταν το έπαιρνα "επισκευασμένο" ήταν άψογο. Μετά από μερικές ημέρες πάλι τα ίδια. Κάθε φορά τους έστελνα αρχείο p3 να το ακούσουν. Τελικά μου έκαναν αντικατάσταση με καινούρια συσκευή, πριν από 10 ημέρες περίπου. Σήμερα πάλι τα ίδια, δεν το πιστεύω! Τους ξαναέστειλα εμαιλ. Θα νομίζουν ότι τους δουλεύω. Έχει τύχει σε κ
 2. aD Στην τελική ναι, φυσικά. Υπάρχει το θέμα των συνεργατών/εξόδων, το ΦΠΑ και άλλα.
 3. Να μου εξηγήσει τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα λειτουργήσω. Που έχουν σχέση με μετόχους εταιρειών στο εξωτερικό. Αυτά που μου λέτε όλοι εδώ μέσα, με νούμερα και κωδικούς νομοθεσίας.
 4. Δε χρειάζεται να είναι απαραίτητα Βουλγαρία. Αλλά χρειάζομαι κάποιον Έλληνα λογιστή που να είναι έμπειρος σε τέτοια θέματα ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, μέσα στο νόμο πάντα. Καλές οι συμβουλές σας, αλλά θα προτιμούσα το τηλέφωνο κάποιου λογιστή με PM.
 5. χμμ, έψαξα και το μόνο που βρήκα είναι online μαθήματα λογιστικής. Αλλά θα το ψάξω περισσότερο.
 6. Μόμιμη κατοικία Ελλάδα. Η επιχείριση είναι 100% online, με συνεργάτες, ο καθένας από το σπίτι του. Online μαθήματα.
 7. Αυτή τη στιγμή εξερευνώ την περίπτωση της Ρουμανίας. ´Ενα πολύ μεγάλο εμπόδιο είναι το ΦΠΑ, το οποίο είναι για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ διαφορετικό. Είναι μια τρέλα. Ίσως είναι καλύτερα να κάνεις εταιρεία εκτός ΕΕ.
 8. Το εξηγείς λίγο σε παρακαλώ, και πως αυτό συμβαδίζει με τα cfc rules ?
 9. Αφορά τα πάντα, και συμφέρει ΕΙΔΙΚΑ για παροχή υπηρεσιών. Διότι αν δουλεύεις με 4% κέρδος, το να πληρώνεις 3% του τζίρου σου είναι εξοντωτικό.
 10. Ο λογιστής μου. Μέχρι τα 10.000 κέρδος η φορολογία έπεσε στο 9%.
 11. Το ελέγχω τώρα. Για Ρουμανία με 1%, αφορά μόνο εμπορικές επιχειρήσεις, ή και παροχή υπηρεσιών?
 12. Η Βουλγαρία παρουσιάζει πολλά προβλήματα, ίσως περισσότερα από την Ελλάδα. Αλλά το 10% + 5% = 15% συνολική επιβάρυνση ίσως να αξίζει τον κόπο. Στην Ελλάδα η φορολογία πέφτει, οπότε ίσως ούτε το 15% να αξίζει.
 13. Μόλις μίλησα με λογιστή στη Βουλγαρία. Οι συνεργάτες δε γίνεται να πληρώνονται με τον τρόπο που νόμιζα. Θα καταγράφονται οι πληρωμές και θα πρέπει να τα δηλώνουν στην Ελλάδα. Το σύστημα με το VAT είναι παρόμοιο με της Ελλάδας, δε γλυτώνω κάτι. Από έξοδα, ουσιαστικά μόνο εξοπλισμός Η/Υ, τηλέφωνα και cloud services θα μπορούσαμε να βάλουμε. Άντε 100-200 ευρώ το μήνα δηλαδή Επιπρόσθετα προβλήματα: Όλες οι συναλλαγές με κάρτες θεωρούνται (στη Βουλγαρία) μετρητά και υπάρχουν πολλοί περιορισμοί σε αυτό. Ο ίδιος ο λογιστής απορούσε για πιο λόγο έρχεται κόσμος (από Ελλάδα) στη
 14. Απογοητευτικό, αλλά ευχαριστώ. Το Stripe Atlas είχα ψάξει αρκετά. Το συμπέρασμα ήταν ΜΑΚΡΙΑ από Αμερική. Και μόνο τα έξοδα για συμβουλές λογιστών/δικηγόρων είναι υπέρογκα.
 15. Σε ευχαριστώ πολύ, και μόνο που μου είπες για το fastspring.com και το winglio.com, μου έδωσες υλικό να ψάξω. Δεν τα ήξερα. Βασικά προσφέρουμε υπηρεσίες B2C, και σε ελάχιστες περιπτώσεις B2B. Είμαστε στην εκπαίδευση, κάνουμε μαθήματα online, 1-προς-1 ή σε groups. Γενικά η εκπαίδευση είναι στο 0% ΦΠΑ σε όλα τα κράτη που έψαξα. Αλλά διάβαζα την Ελληνική νομοθεσία, αν έχει να κάνει με επαγγελματική εκπαίδευση (πχ το παιδάκι που κάνει φροντιστήριο μαθηματικά) είναι στο 0%. Αν είναι για ψυχαγωγία (πχ μαθαίνω Ιταλικά για να πάω διακοπές στην Ιταλία) χρεώνεται ΦΠΑ 24%. Αυτό αρχίζει και
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.