Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

Extol3D

Members
 • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

  124
 • ΜΕΛΟΣ

 • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Πληροφορίες προφίλ

 • Φύλο
  Άνδρας

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Extol3D's Achievements

 1. Καμία απολύτως υποκειμενικότητα. To cad παράγει έργο και εργασία. Η εργασία και το έργο της είναι συνεισφορά στην κοινωνία. Cuda και OpenCL χρησιμοποιεί τεράστιο ποσοστό επαγγελματιών και η πλειονότητα του industry για να κάνει την δουλειά του με αποδοτικότητα και μεθοδικότητα ξεπερώντας τους επίκτητους περιορισμούς που έχουν οι χειροκίνητοι μέθοδοι. Αυτό ισχύει εδώ και καμιά 20+ χρόνια. Δεν ξέραμε να το χαντακώσουμε και να πιάσουμε τα μολύβια για να έχει διαθεσιμότητα gpu ο κάθε miner να βγάζει αέρα καίγοντας ρεύμα. Δε θα πώ ψέμματα ήταν δελεαστικό και πολλές φορές πέρασε απο το μυαλό μου τι θα είχα τώρα αν επένδυα το 2012 που ήμουν φοιτητής. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας τεχνικός δικτύων και ταυτόχρονα αγρότης, απο την προσωπική πληροφόρηση όπως και απο την έμμεση επαφή που είχα απο πελάτες δεν γνώρισα και δεν ένιωσα πουθενά το "αίμα τα δάκρυα και τον ιδρώτα" που αναφέρεις (Miners και ανθρακωρύχοι ένα και το αυτό σαν να λέμε...) Ίσα ίσα που μου φάνηκε δελεαστικό λόγω του εύκολου στησίματος και της ελάχιστης συντήρησης που έχρηζε..... Το οτι ίσως κάποιοι αναγκάστηκαν να το κάνουν για να ζήσουν δεν θα το κρίνω γιατί καταλαβαίνω τι είναι η ανάγκη και πόσο δύσκολο είναι να κάνεις κρίσιμες επιλογές όταν κρέμονται κ άλλοι απο την τσέπη σου. Όμως άλλο να κάνεις κάτι με επίγνωση και άλλο να υποστηρίζουμε την κατάντια και για να νιώσουμε καλύτερα με τις επιλογές μας.
 2. Το cad ήταν παράδειγμα πραγματικής επαγγελματικής εποικοδομητικής χρήσης, παραγωγή έργου, προσφορά υπηρεσίας,- συνεισφορά στην κοινωνία. Πουθενά δεν εννοήθηκε απάνθρωπος σκοπός, ανούσιος ναι. Ας πούμε ο καθένας κρίνεται μέσα από τις επιλογές του. Όσον αφορά την πανδημία και το το εργασιακό πρόβλημα που έφερε, ήταν η καλύτερη ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν και να ξεπλύνουν το μεγάλο τυρι οι φάλαινες μέσω mining. Ήταν ένα δέλεαρ για κάποιους που πίστεψαν ότι θα λύσουν ξαφνικά το οικονομικό τους αδιέξοδο παράγοντας αέρα καίγοντας ρεύμα με τα πόδια τον ανήφορο. Για αυτούς που επένδυσαν (asic miners klp) μια ευκαιρία να το παίξουν καπίταλοι από την πολυθρόνα. Επίσης η οικονομική βοήθεια που έπαιρνε ο εργαζόμενος όπως και η πιθανότητα εργασίας που θα εμφανιζόταν αύριο μπροστά του πίστεψε με δεν ευνοήθηκαν και δεν θα ευνοηθούν από το mining.
 3. Μεγάλε 1. Η gpu τρέχει και cad ξέρεις δεν είναι μόνο για αεροτάλιρα. Μερικοί βγάζουν το ψωμί τους, πραγματικά αξιοποιώντας τις δυνατότητες της παράγουν έργο και αποτέλεσμα όχι μόνο λογαριασμούς ΔΕΗ και πεταμένα joule θερμότητας. 2. Το εκάστοτε hobby του καθενός δεν έχει μόνο την πλευρά της κατάχρησης. Πολλοί εν μέσω πανδημίας Lockdown κτλ βρήκαν μια ψυχαγωγία να ασχοληθούν και αυτό ίσως και να τους βοήθησε .
 4. Και καλά chip shortage και η νέα γενιά από τώρα teasing ... Sorry το σανό τελείωσε. Προσωπικά δε τους δίνω ούτε ευρο μέχρι να τελειώσει όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου. Vega 64 όσο πάει κ αν δε πάει με μειωμένα settings. Ούτως η άλλως 1080p τρέχω. Αλλά και τους 1080 χρήστες θέλουν να τους πείσουν ότι χρειάζονται περισσότερα HZ monitor και βγάζουν κάτι 240/360hz κτλ. Λες και τα 120/144 δεν ήταν ήδη υπεραρκετά. Πανε μετά κ παίρνουν οι καημένοι κάτι 1080 27’’ για να νιώσουν ωραίοι και μεγάλοι και βλέπουν και τα 3 subpixel απ το μισό μέτρο. Αλλά τουλ έχουν πολλά FPS
 5. Yeap από το 2015 συγκεκριμένα το έχω ως source link και παραπάνω... Επίσης απ ότι κατάλαβα τις SATA εκδόσεις διότι απο το 2019 "σκέφτονται SAS controllers" ... better late than never
 6. Όχι και αυτό γιατί απ ότι λένε δε τους καλύπτουν πλέον οι consumer παίρνουν και enteprice όπως και σκέφτονται για SAS controllers. (2019) Αν και δε νομίζω να το πάνε σε full SAS hardware expendability controller θέλουν να εκμεταλευτούν. Εδώ θα ταίριαζε το what year is this μάλλον..
 7. Για να ξεκαθαρίσω το υπόδειγμα Backblaze διότι την σκάλισα λίγο... Απ ότι φαίνεται είναι μια εταιρία η οποία συμβιβάζεται με την κατώτερη ποιότητα των consumer δίσκων SATA και βασίζεται στο να κάνει μεγάλες ποσότητες source από τις εκάστοτε μάρκες για να έχει profit. Το enterprice δεν προτιμάει SATA δίσκους διότι απλά το πρωτόκολλο SATA είναι μακράν υποδεέστερο του SAS από το στερέωμα του. Οι Nearline SAS είναι η χρησή τομή κόστους/functionality ίσως αλλά και πάλι μιλάμε για σκοπό non-mission-critical hardware (Backup/Sequential operations κυρίως). Οι SAS 10/15 είναι ακόμη ο βασιλιάς στο mission critical storage κυρίως λόγω realiability. Οι SSD εμφανίζονται ως νέος τρόπος caching και θα χρειαστούν λιιίγα χρονάκια ακόμη μέχρι να πάρουν τη σκυτάλη ολοκληρωτικά. Οι velociraptor ήταν ένα enthusiast transition product σε μια εποχή που ΔΕΝ υπήρχε τίποτα καλύτερο από 7.2rpm (Sata μιλώντας πάντα). Ακόμη και οι τελευταίοι του 2013 είχαν λογικές τιμές για κάποιον που δεν μπορούσε να αγοράσει τους τότε SSD (samsung EVO 830 είχα τότε). Για να δούμε τον τελευταίο raptor της αγοράς. x2 storage se 1/2 τιμής. I call it worth everyday. Επειδή είπαμε για IBM και είναι μεγάλο όνομα δεν βλέπω να έχει κάνει depricate ακόμη τους μηχανικούς (απο τις τελευταίες ντουλάπες 10/15Κ +/ flash storage). Για να δούμε και λίγο Fujitsu. meanwhile backblaze Και ΟΧΙ οι τιμές σκρουτζ δεν είναι reflective. Πήρα 10 πέρυσι 70ε με μεταφορικά. Έπεσε στα 60 κάποια στιγμή φαίνεται στο γράφημα.
 8. Το τι χρειάζεται ο καθένας είναι υποκειμενικό. Επίσης γιατί η χρήση κολλάει με την παλαιότητα εδώ? Αν δεν το χρειαζόντουσαν απο άποψη ταχύτητας (πιστεύω εννοείται εδώ) τότε δεν ισχύει διότι τώρα δεν θα αγόραζαν SSD για storage χωρίς να κατανοούν καν βασικούς όρους όπως TBW. Φυσικά και η intel θα σου δώσει ένα PCH με sata controller ο vendor της μητρικής θα κοτσάρει και έναν 3d party και αυτό θεωρείται μια καταναλωτική προσέγγιση διότι ακριβώς αυτό είναι (απο θέμα λειτουργικότητας αλλά και κόστους). Τώρα όσων αφορά το enterprice δούλευε δεκαετιές με SAS πρότυπα και 7/10/15Κ μηχανικούς σκληρούς και αυτο δεν θα πάψει να ισχύει σύντομα. Οι 15K όντως είναι πιο σπάνιοι αλλά είναι η παντριά ταχύτητας, αξιοποιστίας μηχανικού δίσκου και λειτουργικότητας SAS προτοκόλου σε μια μοναδική συσκευή. Το SAS ΕΙΝΑΙ enterprice. Το ότι οι SLC SSD χρησιμοποιούνται σε μερικές περιπτώσεις caching ή/και ανάγκες virtualization είναι μια αλήθεια αλλά μέχρι εκεί μη τα ισοπεδώνουμε όλα.
 9. Αυτό πήγαινε στο «όχι χύμα σκληρούς εξωτερικούς» To clarify όλοι εντός case βρίσκονται.. Λογικό, άλλο budget και άλλος ορίζοντας χρήσης. Αυτή τη στιγμή οι SAS SSD είναι ακριβοί για το μέσο χρήστη. Οι 15Κ είναι μονόδρομος από θέμα κόστους. Άσε που τα LOT στο eBay είναι τσάμπα (εννοείται προορισμένα για redundancy RAIDs).
 10. Ο velociraptor δεν είναι SAS αλλά κουμπώνει σε controller SAS. Η backblaze καλά κάνει και χρησιμοποιεί industrial storage πρότυπα και εννοείται αν κατάλαβα την κλίμακα της σαν εταιρία από τα λίγα που διάβασα. Στο σταθερό μου τρέχω 4 Cheetah 15k και 2 velociraptors για χαλαρό storage. Το μόνο μείον είναι η αγορά του controller (~50e) των καλωδίων (~30e) και ο χαρακτηριστικός ήχος που σε μερικούς δεν αρέσει (εγώ γουστάρω). Παρόλα αυτά ήταν, είναι και θα είναι η πιο σοβαρή προσέγγιση storage.
 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.