Προς το περιεχόμενο

BigHomie

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    81
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

4 Neutral

1 ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ

Σχετικά με BigHomie

  • Κατάταξη
    Advanced Member

Πρόσφατες Επισκέψεις

1.392 προβολές προφίλ
  1. Το 99% με μάρανε. Δοκίμασε να το βάλεις με vlan id : 835
  2. Στο ρούτερ της wind (Technicolor DGA4130) δεν πείραξα απολύτως τίποτα. Έτσι κι αλλιώς δεν μου είχε επιλογή για PPPoE Passthrough. Στο edgerouter X έκανα το basic setup wizard, internet port από default eth0 , internet connection type: PPPoE (συμπλήρωσα το username και password της γραμμής με τα ίδια ακριβώς στοιχεία που έχω και στο technicolor). 99% Δεν έχω βάλει vlan id. Άσχετο, μήπως είσαι πίσω από CG-NAT? Η public ip που παίρνεις από το technicolor ξεκινάει με 100.xxx.xxx.xxx; Δεν ξέρω αν το επηρεάζει αυτό αλλά καλό είναι να αναφερθεί σε περίπτωση που είναι έτσι.
  3. @yokazeΣε εμένα που το έχω με PPPoE σε 200/20 vdsl βγάζει όσο και του παρόχου. (Full γραμμή). Όμως παρατηρούσα μετά από λίγες μέρες ότι η ταχύτητα στο edgerouter έπεφτε κοντά στα 100-120 Mbps. Επίσης, όποτε έκανα speed test το cpu usage του er-x πήγαινε στο 99-100% . Ενεργοποίησα το hw offload nat και η γραμμή πλέον εδώ και 20 μέρες uptime τερματίζει σε καθε speedtest. Προσωπικά, δεν έχω παρατηρήσει (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) κανένα αρνητικό με το hwnat offload enabled. Επίσης ένα καλό που θα έχεις αν αλλάξεις από dhcp σε PPPoE είναι ότι θα αποφύγεις το διπλό NAT (εφόσον δεν έχει και ο
  4. Καλησπέρα και καλή Πρωτοχρονιά σε όλους. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Στις 24/12/20 και ώρα 17:00 περίπου πέφτει το ίντερνετ στο σπίτι. Κάνω restart το ρούτερ, τίποτα. Κάνω reset to factory defaults, πάλι τίποτα. Βλέπω τα λαμπάκια στο ρούτερ, αναμμένο το dsl και το internet. Βλέπω από το interface πως συγχρονίζει σε ξεκάρφωτες ταχύτητες. 55mbps down και 5.5 up. Παίρνει public ip αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ στο ίντερνετ από καμία συσκευή όπως επίσης η τηλεφωνία δεν κάνει register.Το δίνω βλάβη στην wind και μου είπαν θα το κοιτάξουν. Να μην σας τα πολυλογώ ήρθε τεχνικός της Wind στον
  5. Καλημέρα. Έχουμε στην πολυκατοικία μας θυροτηλεόραση της Fermax με τεχνολογία VDS (3 καλώδια + Video). Λόγω κάποιων αλλαγών στην κλειδαριά της πόρτας πρέπει να ρυθμίσουμε πάλι τον χρόνο που ξεκλειδώνει η κλειδαριά. Ο ενισχυτής της Fermax είναι ο Cityline Cod. 98955. Μια διαδικασία που βρήκα σε ένα manual στο internet είναι να αποσυνδέσουμε το τροφοδοτικό από τον ενισχυτή, να γεφυρώσουμε τις επαφές Bs και – ή να κρατήσουμε πατημένο το μπουτόν εξόδου αν υπάρχει και στην συνέχεια να συνδέσουμε πάλι το τροφοδοτικό ώστε να μπει σε διαδικασία προγραμματισμού. Δοκίμασα αυτήν την μέθοδο αλλά
  6. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρία με το συγκεκριμένο modem/router αλλά μπορείς να δοκιμάσεις αυτά που έγραψα σε προηγούμενες απαντήσεις.
  7. Δεν είναι περίεργο εφόσον γίνεται κλήση PPPoE από το Edgerouter X και όχι static ή DHCP μέσω του ZTE. Για αυτό και δεν υπάρχει conflict! Το λειτουργώ έτσι πάρα πολύ καιρό και δεν έχω κανένα απολύτως θέμα. Αν δεν έκανες κλήση PPPoE θα έπρεπε να κρατήσεις έναν DHCP server ή 2 DHCP server με διαφορετικό pool range αν είναι στο ίδιο subnet. Για αυτό και σου ανέφερα πως με αυτήν την μέθοδο δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτα στο ΖΤΕ. Ότι firewall rule και να έχεις και ότι subnet δεν θα επηρεάσει το edgerouter γιατι γίνεται δεύτερη ταυτόχρονη κλήση PPPoE. Αν συνδεθείς με το WiFi του κινητού σου στο Ζ
  8. Καλημέρα! Παρακαλώ! Τα DHCP μένουν ανοιχτά και στα δύο ρούτερ κανονικά. Από την στιγμή όμως που το edgerouter κάνει δεύτερη κλήση PPPoE δεν παίρνει internal ip από το DHCP server του ZTE αλλά.. external! πχ. Το ZTE έχει subnet 192.168.1.0 με DHCP και external 23.46.78.29. Το edgerouter μπορεί να έχει ακριβώς το ίδιο subnet, DHCP κανονικά ανοιχτό και το μόνο διαφορετικό είναι ότι θα πάρει μια διαφορετική external up. Απλά αν συνδεθείς για παράδειγμα στο WiFi του ZTE δεν θα βλέπεις καμία άλλη συσκευή στο δίκτυο σου από το edgerouter και μετά οπότε θα πρέπει να βάλεις και κάνα access point μετά
  9. @nick_gr Στην δική μου περίπτωση έκανα το εξής. Άφησα το Technicolor της Wind με τις default ρυθμίσεις. (Δεν άλλαξα το παραμικρό). Σύνδεσα ένα καλώδιο από την LAN 1 του Technicolor στην eth0 του Edgerouter X. Στο edgerouter X "Internet Connection type PPPoE" και έβαλα τα στοιχεία του πάροχου όπως έχεις βάλει κι εσύ για παράδειγμα στο screenshot.. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις καμία άλλη ρύθμιση. Αν ο πάροχος σου επιτρέπει ταυτόχρονες κλήσεις PPPoE θα είσαι μια χαρά. Θα έχεις δύο διαφορετικές WAN IP. Οποιαδήποτε συσκευή είναι συνδεδεμένη από το edgerouter και μετά εννοείται πως δεν θα βλέπ
  10. Η λύση βρέθηκε. Είχα κάνει λάθος στο UpnP του Edgerouter. Είχα βάλει internal port το switch0.100 που είναι το vlan μου και external την eth0 που κάνει την κλήση. Το λάθος μου ήταν ότι έπρεπε στην external να μην βάλω την eth0 αλλά την PPPoE. Απλά δεν το είχα δοκιμάσει νωρίτερα διότι νόμιζα ότι το UpnP έπαιζε μια χαρά λογω του ότι χρησιμοποιούσα πχ. το parsec gaming κανονικά.Δεν είχα ανοίξει χειροκίνητα καμία πόρτα για το πρόγραμμα και ήταν επιλεγμένο το UpnP. Όπως και να χει, το λάθος διορθώθηκε!
  11. Καλησπέρα! Έχω κάνει την εξής συνδεσμολογία και ενώ όλες οι υπηρεσίες που χρησιμοποιώ (VPN,DDNS κλπ) παίζουν μια χαρά, αντιμετωπίζω πρόβλημα μόνο με το moonlight internet hosting tool που μου βγάζει σφάλμα ότι το ρούτερ μου είναι συνδεδεμένο μέσω άλλου ρούτερ στο διαδίκτυο. (Έχω ανοίξει upnp στο edgerouter) Πρίζα τηλεφώνου ---> Technicolor DGA 4130 ---> Ubiquiti Edgerouter X Το Edgerouter κάνει δεύτερη κλήση PPPoE μετά το Τechnicolor και παίρνει κανονικά public IP (Technicolor LAN ---> WAN Edgerouter) Παρόλο που στις ρυθμίσεις του technicolor δεν δείχνει πουθενά
  12. Καλησπέρα. Σύμφωνα με αυτό το βίντεο μπορείς αν και θα πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις στα γραφικά ώστε να έχεις ικανοποιητικά FPS.. Υπόψιν ότι o επεξεργαστής σου είναι καλύτερος από αυτόν που έχει στο βίντεο οπότε μπορεί να έχεις και καλύτερη απόδοση.
  13. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν το επιχείρησα. Το πιο safe θα ήταν αν μπορούσες να έπαιρνες κάνα μεταχειρισμένο Technicolor και να πειραματιστείς πρώτα εκεί.
  14. Όπως είχε αναφέρει και ο @spell1977 γίνεται αλλά δεν μπήκα στην διαδικασία γιατί δεν είμαι έμπειρος σε αυτά. Αν κολλούσα κάπου θα εμένα χωρίς ίντερνετ μετά . Εννοώντας root access που ανέφερα σε προηγούμενα post εννοουσα κάτι σαν privileged user. Μπαίνεις με άλλο user και pass στο interface του Technicolor και έχεις περισσότερες επιλογές από το account του admin. Όπως και να χει, και να μην πειράξεις τίποτα και να θέλεις να χρησιμοποιήσεις το δικό σου ρουτερ, μπορείς. Από την πρώτη lan port του Technicolor στην WAN ενός δικού σου ρούτερ και στην συνέχεια κάνε PPPoE κλήση.
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.